Ondersteuning voor thuisgebruikers

Abonnementen beheren via uw AVG-account

AVG Account is een portal waarop u uw betaalde AVG-abonnementen kunt beheren. In dit artikel vindt u informatie over de verschillende beheeropties voor abonnementen die beschikbaar zijn in uw AVG-account.

De aanmelding voor uw AVG-account is het e-mailadres dat u tijdens de aankoop van het abonnement hebt opgegeven.

Mijn abonnementen bekijken

Ga als volgt te werk om een overzicht van uw betaalde AVG-abonnementen te openen:

 1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
 2. Klik op de tegel Mijn abonnementen.

Op het scherm Mijn abonnementen worden alle AVG-abonnementen weergegeven die op dit moment zijn gekoppeld aan uw AVG-account.

Als een van uw AVG-abonnementen niet wordt weergegeven op het scherm Mijn abonnementen, raadpleegt u het volgende artikel voor advies:

U kunt de volgende gegevens bekijken voor al uw AVG-abonnementen:

 • Voor apparaten: het maximumaantal apparaten waarop uw abonnement kan worden geactiveerd, en het aantal apparaten waarop het op dit moment is geactiveerd. Deze optie is nog niet beschikbaar voor alle AVG-abonnementen.
 • Periode: de duur van het abonnement. Dit is de periode waarin uw abonnement geldig is na aankoop tot de eerste verlenging. Als u het abonnement niet wilt verlengen, kunt u zich afmelden voor toekomstige verlengingen.
 • Beschikbaar voor: het maximumaantal apparaten waarop uw abonnement kan worden geactiveerd tijdens de duur van het abonnement.
 • Status van abonnement: de huidige status van uw abonnement.
 • Volgende afschrijving (wordt alleen weergegeven wanneer de abonnementsstatus Geabonneerd is): de volgende factureringsdatum voor uw abonnement.
 • Betalingsmethode: details van de creditcard of betaalkaart die u hebt gebruikt voor betalingen. U kunt uw betaalkaartgegevens wijzigen via uw AVG-account.
 • Verloopdatum (wordt alleen weergegeven wanneer de abonnementsstatus Verloopt binnenkort is): de datum waarop uw abonnement afloopt. Op die datum verliest u de toegang tot uw betaalde AVG- producten.
 • Activeringscode: de geldige activeringscode die gekoppeld is aan uw abonnement. Nadat u een betaald product hebt geïnstalleerd op een nieuw apparaat, voert u deze activeringscode in om uw abonnement te activeren en de betaalde functies te ontgrendelen.

De status van mijn abonnement controleren

Op het scherm Mijn abonnementen kunt u de abonnementsstatus voor al uw AVG-abonnementen controleren. U ziet mogelijk een van de volgende statussen:

 • Geabonneerd: dit abonnement is op dit moment geldig. Automatische facturering is ingeschakeld, wat inhoudt dat het abonnement aan het einde van elke abonnementsperiode wordt verlengd tenzij u zich handmatig afmeldt voor toekomstige verlengingen.
 • Verloopt binnenkort: dit abonnement is op dit moment geldig, maar verloopt aan het einde van de huidige abonnementsperiode, omdat de optie voor automatisch factureren is uitgeschakeld. U kunt de precieze verloopdatum controleren naast Verloopt op. Op die datum verliest u de toegang tot uw betaalde AVG- producten.
 • Niet beschikbaar: dit abonnement is op dit moment geldig, maar we hebben geen informatie over de huidige status. Dat kan gebeuren wanneer u handmatig een AVG-abonnement toevoegt dat u bij een externe leverancier hebt gekocht (bijvoorbeeld een abonnement dat u hebt gekocht via Google Play Store).
 • Verlopen: dit abonnement is verlopen en is niet meer geldig. U kunt klikken op de knop Nu verlengen om een nieuw abonnement aan te schaffen.

Afmelden

Als u een AVG-abonnement koopt via de officiële website van AVG, is automatische facturering standaard ingeschakeld. Dat betekent dat uw abonnement aan het einde van elke factureringscyclus wordt verlengd tenzij u het handmatig opzegt voor de volgende factureringsdatum.

De volgende factureringsdatum voor een abonnement is te zien naast Volgende afschrijving.

Ga als volgt te werk u af te melden via uw AVG-account:

 1. Klik op Afmelden in het vak voor het betreffende abonnement.
 2. Klik op Doorgaan.
 3. Hier kunt u ons eventueel laten weten waarom u het abonnement opzegt. Daarna klikt u op Doorgaan.
 4. Bekijk de details van uw opgezegde abonnement en klik op Sluiten.

U hebt zich afgemeld voor toekomstige verlengingen voor dit abonnement. U ontvangt via e-mail een bevestiging.

Als u zich voor meerdere AVG-abonnementen wilt afmelden, moet u bovenstaande stappen herhalen voor elk abonnement.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van een abonnement via uw AVG-account:

Mijn betaalkaartgegevens wijzigen

Ga als volgt te werk om de betaalkaartgegevens voor een AVG-abonnement bij te werken via uw AVG-account:

 1. Klik op Update payment card (Betaalkaart bijwerken) in het vak voor het betreffende abonnement.
 2. Geef de gegevens voor de nieuwe betaalkaart op onder Card details (Kaartgegevens) en klik op Update payment card (Betaalkaart bijwerken).
 3. Autoriseer als u daarom wordt gevraagd de wijziging via uw bank of de uitgever van de betaalkaart. Klik op Sluiten.

Uw nieuwe betaalkaartgegevens worden nu opgeslagen voor het betreffende abonnement.

Als u betaalkaartgegevens wilt bijwerken voor meerdere AVG-abonnementen, moet u bovenstaande stappen volgen voor elk abonnement.

U hoeft niet meteen te betalen wanneer u nieuwe betaalkaartgegevens opgeeft. De nieuwe gegevens worden opgeslagen en u hoeft pas te betalen op de datum naast Next charge (Volgende afschrijving).

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over uw AVG-account:

Als u uw AVG-abonnement wilt overbrengen van het ene apparaat naar het andere, raadpleegt u het volgende artikel:

Als u aanvullende vragen of zorgen hebt over het beheer van uw abonnementen via uw AVG-account, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

 • Alle betaalde consumentenproducten van AVG
 • Alle ondersteunde besturingssystemen

Was dit artikel nuttig?

Contact opnemen