Passieve modus gebruiken in AVG AntiVirus

Bij gebruik van Passieve modus wordt alle actieve bescherming, zoals de kernschilden en Verbeterde firewall, uitgeschakeld zodat u meerdere antivirusprogramma's tegelijk kunt gebruiken zonder dit ten koste gaat van de prestaties van uw computer of de betrouwbaarheid van de virusdetectie. In Passieve modus ontvangt uw AVG Antivirus-product nog wel alle virusdefinitie- en programma-updates waarmee u uw pc handmatig kunt scannen op problemen. U wordt echter niet meer actief beschermd door AVG.

Passieve modus is standaard uitgeschakeld. Als AVG de enige antivirussoftware op uw pc is, is het raadzaam Passieve modus alleen tijdelijk in te schakelen als dit noodzakelijk is om een bepaald probleem op te lossen. Als u actief wilt worden beschermd tegen malware en andere dreigingen, moet Passieve modus zijn uitgeschakeld en moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:
  • Alle antivirusprogramma's van derden zijn verwijderd.
  • Op het hoofdscherm van AVG Antivirus wordt de volgende tekst weergegeven: U bent volledig beschermd (AVG Internet Security) of U hebt basisbescherming (AVG AntiVirus FREE).

Passieve modus inschakelen

1. Open de gebruikersinterface van AVG en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer de tegel Algemeen in het linkerdeelvenster en klik op Probleemoplossing.
  3. Schakel het selectievakje Passieve modus inschakelen in.
  4. Klik op Nu opnieuw opstarten in het dialoogvenster dat verschijnt om uw pc opnieuw op te starten en Passieve modus te activeren.

De bescherming van AVG Antivirus wordt nu uitgevoerd in Passieve modus.

U kunt nog steeds handmatig scanbewerkingen uitvoeren om te controleren op dreigingen, maar AVG beschermt uw pc niet meer actief. Als u Passieve modus wilt uitschakelen, herhaalt u de stappen 1-2 hierboven en schakelt u het selectievakje Passieve modus inschakelen uit.
  • AVG Internet Security 22.x
  • AVG AntiVirus FREE 22.x
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit