Bestanden of websites uitsluiten van scanbewerkingen in AVG AntiVirus

Hoewel het doorgaans niet raadzaam is, kunt u bepaalde bestanden, mappen of websites uitsluiten van scanbewerkingen en zo de snelheid van de scanbewerkingen verhogen of fout-positieve (valse) detecties voorkomen.

stel alleen uitzonderingen in als u zeker weet dat de bestanden en websites die u wilt uitsluiten niet zijn geïnfecteerd. Als u twijfelt over een bestand, kunt u het scannen met Virus Total of het in Quarantaine plaatsen en naar AVG Viruslab versturen.

In de gedeelten hieronder leest u hoe u uitzonderingen kunt beheren in AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE:

Een uitzondering toevoegen

Met algemene uitzonderingen kunt u afzonderlijke bestanden, mappen of websites in één keer uitsluiten van alle scanbewerkingen en schilden.

U kunt een algemene uitzondering als volgt instellen:

1. Open AVG AntiVirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenUitzonderingen en klik op Uitzondering toevoegen.
  3. U kunt op een van de volgende manieren een uitzondering toevoegen:
    • Typ het specifieke pad van het bestand of de map, of de URL in het tekstvak en klik op Uitzondering toevoegen.
    • Klik op Bladeren, schakel het selectievakje naast het bestand of de map in en klik op OK.

De bestand(en), map(pen) of website(s) die u hebt opgegeven, worden toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen.

Een geavanceerde uitzondering toevoegen

Door geavanceerde uitzonderingen in te stellen kunt u uw uitzonderingen preciezer opgeven.

Ga als volgt te werk om een geavanceerde uitzondering in te stellen:

1. Open AVG AntiVirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenUitzonderingen, en klik op Geavanceerde uitzondering toevoegen.
  3. Selecteer het tabblad voor het type uitzondering:

De volgende geavanceerde uitzonderingen zijn beschikbaar:

• Website/domein: alle websites met dezelfde domeinnaam worden uitgesloten.
  • Bestand/map: u kunt een uitzondering maken voor bestanden of mappen met de optie om kenmerken te selecteren die zijn toegestaan bij deze uitzondering.
  • Opdracht: hierbij worden alle bestanden op uw harde schijf uitgesloten die dezelfde bestandsnaam hebben maar in andere mappen staan.

Website/domein

1. Voer de URL van een domein in om alle pagina's binnen dit domein uit te sluiten.
  2. Klik op Verzenden.

Bestand/map

1. Typ het specifieke pad van het bestand of de map, of klik op Bladeren om er naartoe te navigeren.
  2. Optioneel kunt u het vakje voor een functie uitschakelen die u wilt toestaan bij deze uitzondering:
    • Toepassen op alle scans: hiermee schakelt u scanbewerkingen in en schakelt u de geselecteerde schilden uit.
    • Toepassen op Gedragsschild: waarschuwt u als een toepassing verdacht gedrag vertoont.
    • Toepassen op Bestandsschild: hiermee scant u bestanden die worden toegevoegd of geopend op uw pc.
    • CyberCapture: hiermee analyseert u niet-herkende bestanden en wordt u gewaarschuwd voor mogelijke dreigingen.
    • Geharde modus: hiermee bepaalt u welke uitvoerbare bestanden veilig kunnen worden geopend.
  3. Klik op Verzenden.

Opdracht

1. Voer de Opdracht in en geef eventueel Opdrachtparameters op.
  2. Klik op Verzenden.

De lijst met uitzonderingen beheren

U kunt uw huidige uitzonderingen beheren via de toepassingsinstellingen:

1. Open AVG AntiVirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer het tabblad Algemeen en klik op Uitzonderingen.
  3. Houd de muisaanwijzer boven de uitzondering en selecteer een optie:
    • Potloodpictogram: hiermee kunt u de uitzondering bewerken.
    • Prullenbakpictogram: hiermee verwijdert u de uitzondering uit uw lijst. De lijst wordt automatisch bijgewerkt.
  • AVG Internet Security 21.x voor Windows
  • AVG AntiVirus FREE 21.x voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit