Bescherming van vertrouwelijke gegevens – veelgestelde vragen

Wat is Bescherming van vertrouwelijke gegevens?

Bescherming van vertrouwelijke gegevens is een functie in AVG Internet Security waarmee uw persoonlijke vertrouwelijke documenten worden beschermd tegen toegang door onbevoegden en malware. Als privacygevoelig of vertrouwelijk worden bestanden beschouwd die uw persoonsgegevens bevatten en bij openbaarmaking uw privacy kunnen ondermijnen en uw identiteit kunnen onthullen. Met Bescherming van vertrouwelijke gegevens bepaalt u zelf welke toepassingen en gebruikers toegang hebben tot uw bestanden.

Hoe kom ik aan Bescherming van vertrouwelijke gegevens?

Bescherming van vertrouwelijke gegevens is een betaalde functie die standaard is opgenomen in de nieuwste versie van AVG Internet Security. Klik op de tegel Privacy in het hoofdscherm van AVG Internet Security om de functie te openen. Klik daarna op Open boven Bescherming van vertrouwelijke gegevens.

Als u de nieuwste versie van AVG Internet Security wilt activeren en installeren, raadpleegt u de instructies in de volgende artikelen:

Hoe schakel ik Bescherming van vertrouwelijke gegevens in?

1. Open de gebruikersinterface van AVG Internet Security en klik op de tegel Privacy.
  2. Klik op Open boven Bescherming van vertrouwelijke gegevens.
  3. Klik op Scannen op vertrouwelijke documenten om te zoeken naar vertrouwelijke documenten op uw pc en ze te beveiligen.
  4. Controleer of alle documenten die u wilt beveiligen zijn geselecteerd en klik op Alles beschermen of Geselecteerde bestanden beschermen.

Tijdens de scanbewerking wordt de volledige harde schijf gecontroleerd, waaronder alle pagina's van elk document, en wordt er gezocht naar bestanden die vertrouwelijke gegevens bevatten. Hoeveel tijd de scanbewerking in beslag neemt, is afhankelijk van het aantal bestanden dat op de pc is opgeslagen.

De basisfunctionaliteit van Bescherming van vertrouwelijke gegevens is ook geïntegreerd in Computer scannen. U kunt deze optie starten door op het hoofdscherm van AVG Internet Security te klikken op Computer scannen.

Welke bestanden worden beschermd door Bescherming van vertrouwelijke gegevens?

Documenten die uw persoonsgegevens kunnen bevatten, worden gescand en beschermd door Bescherming van vertrouwelijke gegevens. Als malware en/of hackers erin slagen toegang tot deze documenten op uw pc te verkrijgen, kan uw identiteit worden gestolen en misbruikt.

Als de scanbewerking is voltooid, wordt er een overzicht weergegeven van de vertrouwelijke documenten die op uw pc zijn gevonden. De documenten worden in verschillende categorieën ingedeeld, zoals:

• Belastingdocumenten
  • Loonstrookjes
  • Aanstellingsbrieven
  • Vliegtickets
  • Reisdocumenten
  • Andere vertrouwelijke documenten

Als u een document in een categorie wilt openen, houdt u de muisaanwijzer boven het venster van het document en klikt u op het pictogram Openen.

Hoe beheer ik Bescherming van vertrouwelijke gegevens?

1. Open de gebruikersinterface van AVG Internet Security en klik op de tegel Privacy.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen (het tandwielpictogram).
  3. Selecteer Volledige beschermingBescherming van vertrouwelijke gegevens in het linkerdeelvenster.

Op het scherm Bescherming van vertrouwelijke gegevens zijn de volgende opties beschikbaar:

• Bescherming van vertrouwelijke gegevens inschakelen of uitschakelen: Klik op de schuifregelaar bovenaan het scherm om de functie in of uit te schakelen.
  • Voorkomen dat andere gebruikersaccounts op deze pc toegang hebben tot beschermde documenten (standaard ingeschakeld): hiermee voorkomt u dat gastgebruikers (secundaire accounts aangemeld bij uw pc) toegang kunnen krijgen tot documenten die zijn beveiligd door Bescherming van vertrouwelijke gegevens.
  • Toegestane/geblokkeerde apps bekijken: klik op deze optie om het scherm Geblokkeerde en toegestane apps te openen.

Hoe beheer ik toepassingen die zijn geblokkeerd of toegestaan door Bescherming van vertrouwelijke gegevens?

Bescherming van vertrouwelijke gegevens voorkomt dat niet-vertrouwde toepassingen toegang hebben tot uw beschermde mappen en geeft vertrouwde toepassingen standaard toestemming. Wanneer een niet-vertrouwde toepassing probeert bestanden in uw beschermde mappen te openen, verschijnt er een melding van Bescherming van vertrouwelijke gegevens waarin u wordt gevraagd of u de toepassing wilt blokkeren of toestaan. Nadat u uw voorkeur hebt aangegeven, wordt de toepassing toegevoegd aan het scherm Geblokkeerde en toegestane apps. U kunt ook handmatig toepassingen toevoegen in het scherm Geblokkeerde/toegestane apps om ervoor te zorgen dat die altijd automatisch worden geblokkeerd of toegestaan door Bescherming van vertrouwelijke gegevens.

Het scherm Geblokkeerde en toegestane apps openen:

1. Open de gebruikersinterface van AVG Internet Security en selecteer MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenGeblokkeerde en toegestane apps in het linkerdeelvenster.

In het volgende artikel vindt u uitgebreide instructies voor het gebruik van het scherm Geblokkeerde en toegestane apps:

Waar vind ik meer informatie over Bescherming van vertrouwelijke gegevens?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het gebruik van Bescherming van vertrouwelijke gegevens:

• AVG Internet Security 22.x
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit