AVG BreachGuard – veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is AVG BreachGuard?

AVG BreachGuard is een geavanceerde privacyoplossing die voorkomt dat uw persoonlijke gegevens online worden misbruikt.

AVG BreachGuard waarschuwt u als er online persoonlijke gegevens zijn uitgelekt, laat u bepalen wie uw persoonlijke gegevens mag opslaan en verkopen, en helpt u bij het aanpassen van uw onlineaccountinstellingen tot het gewenste privacyniveau.

Wat is het dark web?

Het dark web is een afgescheiden onderdeel van internet dat alleen kan worden bezocht via een anonimiserend netwerk zoals Tor. De extreme privacy die het dark web biedt, maakt het tot de ideale omgeving voor criminelen om uitgelekte persoonsgegevens illegaal te kopen en verkopen.

Wat houdt een gegevenslek in?

Er is sprake van een gegevenslek wanneer er vertrouwelijke gegevens op straat komen te liggen. Die uitgelekte gegevens kunnen vervolgens worden verkocht op het dark web en worden gekocht door criminelen die ze kunnen gebruiken om zich voor te doen als u. Dat betekent bijvoorbeeld onlineaccounts instellen op uw naam, onlineaankopen doen met uw bankpasgegevens en zelfs misdaden plegen onder uw naam.

Hoe kan ik veilige wachtwoorden voor mijn onlineaccounts maken?

Voor het maken van veilige wachtwoorden voor uw onlineaccounts is het raadzaam onderstaande richtlijnen te volgen:

• Het wachtwoord moet uit minstens 10 tekens bestaan, maar idealiter uit 12 of meer. Hoe meer tekens u gebruikt, hoe veiliger het wachtwoord is.
  • U moet het wachtwoord niet gebruiken om toegang te krijgen tot andere accounts of services.
  • De veiligste wachtwoorden zijn zinnen in plaats van een los woord. Selecteer een zin die u kunt onthouden, maar niet te veel voor de hand ligt.

Wat zijn gegevenshandelaren?

Gegevenshandelaren zijn grote bedrijven die persoonlijke gegevens verzamelen en verkopen. Ze verzamelen deze informatie door uw onlineactiviteiten te traceren, openbare documenten te raadplegen en legaal gegevens van andere bedrijven te kopen. Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om een accuraat profiel van u als individu samen te stellen op basis van gegevens over uw interesses, leeftijd, geloofsovertuiging, gezondheidsproblemen, inkomsten, uitgaven en winkelgewoonten. Gegevenshandelaren leggen enorme verzamelingen van persoonlijke profielen aan en verkopen die aan andere bedrijven. Zodra een bedrijf toegang heeft tot uw persoonlijke profiel, kan het die informatie negatief gebruiken voor onder andere verzekeringspremies en goedkeuringen voor leningen.

Downloaden en installeren

Hoe installeer ik AVG BreachGuard?

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG BreachGuard te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw pc (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG BreachGuard voor Windows downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avg_breach_guard_online_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  4. Volg de instructies op het scherm om AVG BreachGuard op uw pc te installeren.

AVG BreachGuard is nu op uw pc geïnstalleerd. Voordat u de toepassing kunt gaan gebruiken, moet u zich aanmelden bij AVG BreachGuard met uw AVG-account en uw betaalde abonnement activeren.

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG BreachGuard te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Download AVG BreachGuard voor de Mac
  2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avg-breachguard.dmg.
  3. Klik op het pictogram AVG BreachGuard en sleep dit naar de map Programma's.
  4. Open Programma's en dubbelklik op het symbool AVG BreachGuard.

AVG BreachGuard is nu op uw Mac geïnstalleerd. Voordat u de toepassing kunt gaan gebruiken, moet u inloggen bij AVG BreachGuard met uw AVG-account en uw betaalde abonnement activeren.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide installatie- en activeringsinstructies:

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG BreachGuard?

• Windows 11 behalve Mixed Reality en IoT Edition; Windows 10 behalve Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits); Windows 8/8.1 behalve RT en Starter Edition (32- of 64-bits); Windows 7 SP1 met of hoger, elke versie (32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE3-instructies vereist)
  • 1 GB RAM-geheugen of meer
  • 500 MB vrije hardeschijfruimte
  • Een internetverbinding om de toepassing te downloaden, activeren en gebruiken
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels
  • Apple macOS 13.x (Ventura), Apple macOS 12.x (Monterey), Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra)
  • Intel gebaseerde Mac computer met 64-bit processor of Apple silicon chip (M1)
  • 512 MB RAM-geheugen of meer
  • 300 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • Een internetverbinding om updates voor toepassingen te downloaden, activeren en onderhouden
  • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels

Abonneren en activeren

Hoe activeer ik een AVG BreachGuard-abonnement?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het oplossen van veelvoorkomende activeringsproblemen:

Kan ik AVG BreachGuard op meerdere apparaten en platforms gebruiken?

Controleer de voorwaarden die van toepassing zijn op de abonnementsoptie die u hebt aangeschaft:

• AVG BreachGuard (meerdere apparaten): U kunt het abonnement op maximaal 10 apparaten tegelijk activeren, ongeacht het platform. U kunt het abonnement vrijelijk overdragen tussen apparaten en platforms.
  • AVG BreachGuard voor pc: U kunt uw abonnement op één Windows-pc activeren. U kunt uw AVG BreachGuard-abonnement overbrengen naar een andere Windows-pc, maar u kunt het niet op meerdere pc's tegelijk gebruiken.
  • AVG BreachGuard voor Mac: U kunt uw abonnement op één Mac activeren. U kunt uw AVG BreachGuard-abonnement overbrengen naar een andere Mac, maar het niet op meerdere Macs tegelijk gebruiken.

Als u uw abonnement wilt overbrengen van het ene apparaat naar het andere, raadpleegt u het volgende artikel:

Hoe zeg ik een AVG-abonnement op?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van een AVG-abonnement:

Functies en gebruik

Hoe gebruik ik AVG BreachGuard?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het gebruik van AVG BreachGuard:

Wat is Verwijdering van persoonlijke gegevens?

Personal Info Remover is alleen beschikbaar als uw huidige locatie de VS is.

Bekijk dit artikel voor informatie over hoe u uw locatiegegevens beheert in AVG BreachGuard.

Personal Info Remover vereenvoudigt de ingewikkelde en tijdrovende taak van het verwijderen van persoonlijke gegevens uit databases van gegevenshandelaren door namens u verzoeken tot gegevensverwijdering in te dienen bij gegevenshandelaren. Wanneer u voor het eerst op de tegel Personal Info Remover klikt, moet u een locatie selecteren. Het is raadzaam alleen het land waarin u woont te selecteren of een land waar u eerder hebt gewoond.

Raadpleeg de informatie hieronder voor de locatie die u selecteert:

• De VS: u wordt gevraagd ons verzoek om gegevensverwijdering in te vullen. Daarna kunt u uw eerste verzoeken tot gegevensverwijdering versturen naar alle gevonden gegevenshandelaren. Wij blijven zoeken naar nieuwe gegevenshandelaren en laten het u weten als u uw verzoeken tot gegevensverwijdering opnieuw moet versturen. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
  • De rest van de wereld: u wordt gevraagd AVG Online Security te installeren in uw webbrowser. Omdat Personal Info Remover niet beschikbaar is op uw locatie, verandert de tegel Personal Info Remover op het toepassingsdashboard in Afmelden voor reclame.
  • De rest van de wereld: u wordt gevraagd AVG Online Security te installeren in uw webbrowser.

Krijg ik een bevestiging van gegevenshandelaren wanneer mijn persoonlijke gegevens zijn verwijderd?

Nee. Wanneer er verzoeken tot gegevensverwijdering zijn verzonden naar gegevenshandelaren met behulp van AVG BreachGuard, ontvangt u normaal gesproken geen bevestiging van de afzonderlijke gegevenshandelaren wanneer ze uw gegevens verwijderen. Gegevenshandelaren zijn wel wettelijk verplicht om al uw persoonlijke gegevens uit hun databases te verwijderen nadat ze een verzoek om gegevensverwijdering hebben ontvangen.

Wat is Afmelden voor reclame?

Via de tegel Afmelden voor reclame kunt u eenvoudig de browserextensie AVG Online Security installeren. Na het installeren van AVG Online Security is het raadzaam de functie Verzameling van reclamegegevens te gebruiken om afmeldverzoeken te versturen naar onlineadverteerders. Nadat zij uw afmeldverzoek hebben ontvangen, zijn ze wettelijk verplicht te stoppen met het verzamelen en verkopen van uw persoonlijke gegevens.

AVG Online Security bevat vele andere beveiligings- en privacyfuncties die een aanvulling zijn op de bestaande privacyfuncties in AVG BreachGuard.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over AVG Online Security:

Wat is Risicomonitor?

Met Risicomonitor wordt het dark web 24/7 in de gaten gehouden. U ontvangt een waarschuwing als uw persoonlijke gegevens zijn uitgelekt bij een gegevenslek en u kunt er uw wachtwoorden mee bijwerken om toekomstige risico's te verminderen.

De tegel Risicomonitor op het dashboard van AVG BreachGuard geeft de huidige status van deze functie weer:

• Actief: uw onlineaccounts zijn op dit moment veilig. AVG BreachGuard controleert het dark web actief op gegevenslekken waarbij uw accounts zijn betrokken.
  • Privacydreigingen: uw onlineaccounts zijn op dit moment veilig. Klik op de tegel Risicomonitor voor meer informatie en om de gedetecteerde dreigingen op te lossen.
  • Inactief: u hebt nog geen gecontroleerde e-mailaccounts toegevoegd, dus AVG BreachGuard kan niet controleren op gegevenslekken waarbij uw onlineaccounts zijn betrokken.

Hoe kan ik een nieuw e-mailaccount toevoegen dat ik wil laten controleren?

Voer de volgende stappen uit:

1. Ga naar MenuInstellingen.
  2. Controleer of E-mailadressen is geselecteerd in het linkerdeelvenster.
  3. Controleer of E-mailadres is geselecteerd in het bovenste deelvenster.
  4. Klik op Nieuw e-mailaccount toevoegen.
  5. Voer het e-mailadres in dat u wilt laten controleren door AVG BreachGuard en klik op Opslaan.

Het nieuwe e-mailadres wordt nu weergegeven onder Bewaakte e-mailaccounts. Als u het bericht Controleer uw postvak IN voor verificatie ziet, moet u naar uw postvak IN gaan en verifiëren dat het e-mailadres van u is. Wanneer het e-mailadres is geverifieerd, wordt het met een groen vinkje weergegeven.

AVG BreachGuard kan een onbeperkt aantal e-mailaccounts controleren.

Welke browsers zijn compatibel met AVG BreachGuard?

AVG BreachGuard scant uw webbrowsers op zwakke en dubbele wachtwoorden. Bovendien krijgt u persoonlijke tips voor het beschermen van uw onlineprivacy doordat de toepassing uw browsergeschiedenis en favorieten scant. AVG BreachGuard is compatibel met de volgende webbrowsers:

• Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Microsoft Edge (versie 79.0.309 en nieuwer)
  • Opera
  • Brave
  • Avast Secure Browser
  • AVG Secure Browser
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Opera

Ga naar MenuInstellingenBrowsers om te controleren of AVG BreachGuard alle bij u geïnstalleerde browsers beschermt. Op het scherm Browsers worden alle compatibele browsers weergegeven die op uw apparaat zijn geïnstalleerd. Als u een nieuwe browser wilt gaan beschermen, klikt u op de rode schuifregelaar (UIT) naast de browser zodat deze groen (AAN) wordt.

Wat is Privacyadvies?

Privacyadviseur biedt stapsgewijs advies over het aanpassen van de privacyinstellingen van uw onlineaccounts om de hoeveelheid persoonlijke gegevens die u deelt te beperken.

Zo gebruikt u Privacyadvies:

1. Klik op de tegel Privacyadviseur op het dashboard van AVG BreachGuard.
  2. Klik op Details weergeven naast een aanbeveling in de lijst.
  3. Klik op Gids weergeven naast een aanbeveling in de lijst.
  4. Voer de instructies op het scherm uit om de aanbeveling toe te passen. De instructies bevatten gif-animaties, afbeeldingen en directe koppelingen naar eventuele relevante webpagina's.
  5. Klik als u klaar bent op Markeren als gereed, zodat AVG BreachGuard deze actie niet opnieuw aanbeveelt.
  6. Klik als u klaar bent op Markeer als voltooid, zodat AVG BreachGuard deze actie niet opnieuw aanbeveelt.

De instellingen voor het account in kwestie worden nu aangepast aan het gewenste privacyniveau.

Bepaalde afbeeldingen of stappen in de instructies voor de aanbeveling, kunnen op uw toestel anders zijn. We zijn bezig dit aan te passen.

Wat houdt Identiteitshulp in?

Via Identiteitshulp kunt u een van onze Identiteitshulp-deskundigen spreken – gratis, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Onze experts bieden twee aparte services, afhankelijk van uw behoeften:

• ScamAssist®: onze deskundigen kunnen mogelijk frauduleuze verzoeken voor u onderzoeken (waaronder e-mailberichten, brieven en telefoontjes).
  • Identiteit vaststellen: als u slachtoffer bent van identiteitsdiefstal of denkt dat u kwetsbaar bent voor identiteitsdiefstal, kunnen onze deskundigen meteen in actie komen om de situatie op te lossen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Identiteitshulp:

Identiteitshulp is beschikbaar in de volgende landen:
  • Amerika: Brazilië, Canada, Mexico en de Verenigde Staten
  • Europa: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland
Als de tegel Identiteitshulp niet zichtbaar is op het dashboard van AVG BreachGuard, is deze functie momenteel niet beschikbaar op uw locatie.

Wat is AVG Online Security?

Met de browserextensie AVG Online Security kunt u bepalen wie er toegang heeft tot uw privégegevens en waarmee u wordt gewaarschuwd voor schadelijke websites en phishing.

U kunt AVG Online Security rechtstreeks installeren via de toepassing AVG BreachGuard door de volgende stappen uit te voeren:

1. Open AVG BreachGuard en ga naar MenuInstellingen.
  2. Klik in het linkerdeelvenster op Extensies.
  3. Klik in het bovenste deelvenster op Extensies.
  4. Klik op Installerennaast de gewenste webbrowser. Volg daarna de instructies op het scherm om AVG Online Security te installeren.

Het is raadzaam AVG Online Security in alle browsers op uw pc te installeren.

Het is raadzaam AVG Online Security in alle browsers op uw Mac te installeren.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over AVG Online Security:

Hoe kan ik mijn locatiegegevens bijwerken?

AVG BreachGuard kan alleen effectief werken als u een nauwkeurige locatie opgeeft. Het is raadzaam alleen het land waarin u woont te selecteren of een land waar u eerder hebt gewoond.

Uw locatie bijwerken:

1. Open AVG BreachGuard en ga naar MenuInstellingen.
  2. Klik op het tabblad Locatie.
  3. Gebruik de vervolgkeuzelijst bij Land kiezen om de door uw gekozen locatie te selecteren.
  4. Gebruik de vervolgkeuzelijst om de door uw gekozen locatie te selecteren.

AVG BreachGuard geeft nu de beschikbare functies weer voor locatie die u hebt gekozen.

Probleemoplossing

Hoe verwijder ik AVG BreachGuard?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Waarom staat Risicomonitor op 'inactief'?

Dat betekent dat u nog geen e-mailaccounts hebt toegevoegd om te worden gecontroleerd door AVG BreachGuard. De toepassing kan uw onlineaccounts dus niet controleren op dreigingen.

Waarom detecteert Risicomonitor geen dreigingen?

Als Risicomonitor geen kwetsbare onlineaccounts detecteert, kunt u het volgende proberen:

• Controleer of al uw e-mailadressen worden weergegeven in uw lijst met gecontroleerde e-mailaccounts. Ga naar MenuInstellingenE-mailadressenE-mailadres om uw huidige lijst met gecontroleerde e-mailaccounts te verifiëren.
  • AVG BreachGuard beschermt nu al uw geïnstalleerde webbrowsers. Ga naar MenuInstellingenBrowsers om uw op dit moment beschermde webbrowsers te verifiëren.

Hoe kan ik een probleem melden aan de ondersteuning van AVG?

Gebruik onderstaand contactformulier om een probleem aan de ondersteuning van AVG te melden:

• AVG BreachGuard 22.x voor Windows
  • AVG BreachGuard 1.x voor Mac
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits

• Apple macOS 10.15.x (Catalina)
  • Apple macOS 10.14.x (Mojave)
  • Apple macOS 10.13.x (High Sierra)