Ondersteuning voor thuisgebruikers

AVG Driver Updater: veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is AVG Driver Updater?

AVG Driver Updater is een optimalisatieprogramma voor de pc waarmee u uw hardware kunt scannen op niet-werkende en verouderde stuurprogramma's, en problemen met uw pc kunt voorkomen.

Waarom moet ik mijn stuurprogramma's bijwerken?

Stuurprogramma's worden door fabrikanten gebruikt om problemen met hardware op te lossen en om voor de best mogelijke compatibiliteit met besturingssystemen te zorgen op uw computer. Verouderde stuurprogramma's kunnen leiden tot problemen met de stabiliteit en de werking van uw pc. Een verouderd stuurprogramma kan ook beveiligingsproblemen in de hand werken en hackers in staat stellen uw systeem binnen te dringen en te infecteren, en privégegevens te stelen.

Wat wordt er gescand door AVG Driver Updater?

AVG Driver Updater scant apparaten die voor de goede werking met uw besturingssysteem zijn aangewezen op de juiste stuurprogramma's. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om printers, scanners, digitale camera's, netwerkkaarten, en geluids- en videokaarten.

Is het gebruik van AVG Driver Updater veilig voor mijn computer en voor mijn gegevens?

Tijdens een update downloadt AVG Driver Updater gecontroleerde stuurprogramma-installatiebestanden van fabrikanten. Bovendien maakt AVG Driver Updater voor het bijwerken van nieuwe stuurprogramma's een back-up van alle bestaande stuurprogramma's en wordt er een herstelpunt in Windows gemaakt. Daardoor kunt u eerder bijgewerkte stuurprogramma's terugzetten of een herstelpunt van Windows gebruiken om terug te keren naar een vorige toestand van uw systeem mochten er problemen optreden met de net bijgewerkte stuurprogramma's.

AVG Driver Updater test automatisch de componenten tijdens de scan en na een update. Als er problemen worden gevonden, wordt het desbetreffende stuurprogramma gemarkeerd met de tag Probleem gedetecteerd. Zo kunt u het stuurprogramma terugdraaien naar de vorige versie.

Download en installatie

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG Driver Updater?

 • Windows 11 behalve Mixed Reality en IoT Edition; Windows 10 behalve Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits); Windows 8/8.1 behalve RT en Starter Edition (32- of 64-bits); Windows 7 SP1 of nieuwer, elke versie (32- of 64-bits)
 • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (ondersteuning voor SSE3-instructies vereist)
 • 1 GB RAM-geheugen of meer
 • 1 GB vrije ruimte op de harde schijf
 • Een internetverbinding om de toepassing te downloaden, activeren en gebruiken
 • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen

Hoe download en installeer ik AVG Driver Updater?

 1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG Driver Updater te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG Driver Updater downloaden
 2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avg_driver_updater_online_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
 3. Volg de instructies op het scherm om AVG Driver Updater op uw pc te installeren.

Na de installatie moet u het product mogelijk activeren met behulp van uw AVG-account of door uw activeringscode in te voeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Is AVG Driver Updater gratis?

Nee, AVG Driver Updater is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. U kunt AVG Driver Updater downloaden tijdelijk zonder abonnement gebruiken. Wanneer de gratis proefperiode afloopt, moet u AVG Driver Updater wel activeren met een betaald abonnement om de toepassing te kunnen blijven gebruiken.

Is AVG Driver Updater een onderdeel van AVG AntiVirus FREE of AVG Internet Security?

Nee, u hebt een apart abonnement nodig voor AVG Driver Updater. U kunt een abonnement op een ander AVG-product niet gebruiken om AVG Driver Updater te activeren.

Kan ik AVG Driver Updater gebruiken zonder AVG AntiVirus FREE of AVG Internet Security te installeren?

Ja. U kunt AVG Driver Updater installeren als zelfstandige toepassing, zonder dat AVG AntiVirus FREE of AVG Internet Security is geïnstalleerd.

Abonnement en activatie

Hoe activeer ik AVG Driver Updater?

U kunt uw abonnement op AVG Driver Updater activeren met uw AVG-account of door uw activeringscode in te voeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Als u AVG Driver Updater hebt aangeschaft via een pop-upvenster in een ander AVG-product, moet u het abonnement handmatig activeren. AVG Driver Updater wordt automatisch geactiveerd wanneer u het installeert op hetzelfde apparaat dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het product.

Hoe kan ik zien wanneer mijn abonnement verloopt?

Open AVG Driver Updater en ga naar MenuMijn abonnement. U kunt de duur van uw abonnement zien onder Abonnementen op deze pc.

Kan ik mijn abonnement op AVG Driver Updater op meerdere apparaten gebruiken?

Nee, u kunt uw AVG Driver Updater-abonnement niet op meerdere pc's tegelijk gebruiken. U kunt zo nodig het gebruik van AVG Driver Updater wel stoppen op het huidige apparaat en het gaan gebruiken op een nieuw apparaat. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Hoe kan ik mijn abonnement op AVG Driver Updater opzeggen?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het annuleren van een AVG-abonnement:

Gebruik en instellingen

Hoe werkt AVG Driver Updater?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het gebruik van AVG Driver Updater:

Hoe werk ik een eerder overgeslagen of genegeerd stuurprogramma bij?

 1. Open AVG Driver Updater en klik op Overzicht weergeven.
 2. Klik in de lijst Genegeerd en overgeslagen op Details tonen in het deelvenster van het stuurprogramma dat u wilt bijwerken.
 3. Selecteer Niet meer overslaan of Niet meer negeren.
 4. Klik op Geselecteerd bijwerken.

AVG Driver Updater werkt nu uw eerder overgeslagen of genegeerde stuurprogramma bij.

Voor sommige stuurprogramma's moet u de computer opnieuw opstarten om de update te voltooien.

Kan ik AVG Driver Updater zodanig instellen dat mijn stuurprogramma's automatisch worden bijgewerkt?

AVG Driver Updater scant uw hardware automatisch om de 7 dagen. U krijgt een melding wanneer er verouderde stuurprogramma's zijn gedetecteerd. Als u uw stuurprogramma's wilt bijwerken, klikt u op Nu bijwerken in de melding of opent u AVG Driver Updater en klikt u op Verouderd weergevenGeselecteerd bijwerken.

Hoe weet ik zeker dat ik de nieuwste versie AVG Driver Updater gebruik?

U kunt de instellingen voor toepassingsupdates voor AVG Driver Updater als volgt beheren:

 1. Open AVG Driver Updater en ga naar MenuInstellingen.
 2. Selecteer AlgemeenDriver Updater bijwerken in het linkerdeelvenster.
 3. Als u de nieuwste versie van AVG Driver Updater gebruikt, ziet u de volgende melding: Alles is up-to-date.
 4. Als u wilt instellen wanneer AVG Driver Updater automatisch controleert op updates en die installeert, selecteert u de door u gewenste optie onder Kiezen hoe u updates wilt krijgen.

Probleemoplossing

Wat moet ik doen als ik problemen heb nadat ik AVG Driver Updater heb gebruikt?

Weest voorzichtig met het bijwerken van de stuurprogramma's op uw computer, zelfs met behulp van AVG Driver Updater. Stuurprogramma's die onjuist worden bijgewerkt, kunnen allerlei problemen veroorzaken. Denk hierbij aan geluid dat wegvalt en problemen met het touchpad, de muis, het toetsenbord, de dvd-speler, de schermresolutie of de beeldkwaliteit. Bij zulke problemen raden we aan het stuurprogramma terug te zetten op de vorige versie of de wijzigingen ongedaan te maken door uw pc te herstellen naar een eerder opgeslagen herstelpunt in Windows.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het terugzetten van eerdere stuurprogrammaversies:

Wat houdt 'Update mislukt' in?

Als u het bericht 'Update mislukt' ziet, betekent dit dat er iets is misgegaan in AVG Driver Updater bij het bijwerken van het stuurprogramma. Klik op Details tonen in het deelvenster van het stuurprogramma om de details ervan te bekijken en klik vervolgens op het pictogram Meer opties (drie puntjes) ▸ Update overslaan. Probeer het stuurprogramma op een later moment bij te werken.

Hoe zet ik een eerdere versie van een stuurprogramma terug?

AVG Driver Updater maakt een back-up van elk stuurprogramma voordat het naar de nieuwste versie van het stuurprogramma wordt bijgewerkt. Als tijdens een update problemen worden gevonden, wordt het desbetreffende stuurprogramma gemarkeerd met de tag Probleem gedetecteerd. Ga als volgt te werk als u het stuurprogramma wilt terugdraaien naar een eerdere versie:

 1. Open AVG Driver Updater en klik op Overzicht weergeven (of Verouderd weergeven).
 2. Klik op Details tonen in het deelvenster van het met Probleem gedetecteerd gemarkeerde stuurprogramma of een ander stuurprogramma dat u wilt terugdraaien naar een vorige versie.
 3. Klik rechtsonder op het scherm op Versies van stuurprogramma.
 4. Klik op Vorige versie naast de versie van het stuurprogramma dat u wilt herstellen.
 5. Klik op Vorige versie om te bevestigen.

Het geselecteerde stuurprogramma wordt hersteld naar de versie die u hebt geselecteerd.

AVG Driver Updater kan alleen versies van stuurprogramma’s herstellen die eerder zijn bijgewerkt door Driver Updater. U kunt niet terugkeren naar een versie van een stuurprogramma die is bijgewerkt door uw besturingssysteem of door andere externe software.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het terugzetten van eerdere stuurprogrammaversies:

Hoe kan ik de wijzigingen ongedaan maken die zijn aangebracht door bijgewerkte stuurprogramma's?

AVG Driver Updater maakt automatisch een herstelpunt in Windows voordat uw stuurprogramma’s worden bijgewerkt. Dit helpt u recente systeemwijzigingen ongedaan te maken en uw pc terug te zetten op een vorige toestand. Als u niet zeker weet welk stuurprogramma het probleem veroorzaakt, raden we aan de optie Windows Systeemherstel te gebruiken.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het gebruik van een opgeslagen herstelpunt in Windows:

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

Controleer of de activeringscode die u probeert te gebruiken voor AVG Driver Updater is. AVG Driver Updater is niet inbegrepen bij de aankoop van AVG Internet Security. U kunt een abonnement op AVG Internet Security dus niet gebruiken om AVG Driver Updater te activeren.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het oplossen van de meest gebruikelijke activeringsproblemen:

Hoe verwijder ik AVG Driver Updater?

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het verwijderen van AVG Driver Updater:

Wanneer u AVG Driver Updater van uw pc verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het annuleren van een AVG-abonnement: Een AVG abonnement annuleren: veelgestelde vragen
 • AVG Driver Updater 23.x voor Windows
 • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
 • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
 • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
 • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
 • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits

Was dit artikel nuttig?

Contact opnemen