AVG Password Protection voor Windows – veelgestelde vragen

AVG Password Protection kan niet meer online worden gekocht. Bestaande gebruikers van AVG Password Protection kunnen het product blijven gebruiken.

Algemeen

Wat is AVG Password Protection?

AVG Password Protection is een extra beveiligingslaag voor uw browser Google Chrome of Mozilla Firefox. Het beschermt gevoelige aanmeldingsgegevens, informeert u over wachtwoordlekken en adviseert u over het veiligheidsniveau van de wachtwoorden die in uw browser zijn opgeslagen.

Hoe werkt AVG Password Protection?

In het volgende artikel leest u uitgebreid hoe u AVG Password Protection kunt gaan gebruiken:

Installatie en activering

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG Password Protection?

• AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE moet op uw pc zijn geïnstalleerd.
  • U kunt AVG Password Protection op de volgende systemen gebruiken:
    • Microsoft Windows 10 (elke editie behalve RT of Starter, 32- of 64-bits)
    • Microsoft Windows 8/8.1 (elke editie behalve RT of Starter, 32- of 64-bits)
    • Microsoft Windows 7 Service Pack 2 of hoger (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Google Chrome en/of Mozilla Firefox moet geïnstalleerd zijn op uw pc.

Is AVG Password Protection opgenomen in AVG Internet Security?

Nee, AVG Password Protection is een afzonderlijk product waarvoor een afzonderlijk, betaald abonnement is vereist.

Hoe activeer ik AVG Password Protection?

AVG Password Protection wordt automatisch geactiveerd wanneer u AVG Internet Security activeert. Als u AVG Password Protection afzonderlijk moet activeren of als u problemen ondervindt bij het activeren, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

Functies en gebruik

Hoe open ik AVG Password Protection?

Na het activeren van AVG Password Protection kunt u de toepassing op een van de volgende manieren openen:

1. Dubbelklik op het pictogram AVG Password Protection op het bureaublad.
  2. Open de gebruikersinterface van AVG en ga naar MenuPassword Protection.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het gebruik van AVG Password Protection:

Welke functies zitten er in AVG Password Protection?

AVG Password Protection bevat de volgende functies voor het beschermen van uw wachtwoorden:

• Bescherming van onlineaccounts: waarschuwt wanneer de in uw browser opgeslagen wachtwoorden zijn uitgelekt. Vervolgens wordt u geholpen de uitgelekte wachtwoorden te wijzigen.
  • Password Protection: beveiligt de in uw browser opgeslagen wachtwoorden tegen ongeoorloofde toegang.
  • Scannen op zwakke wachtwoorden: scant op zwakke wachtwoorden die zijn opgeslagen in uw browser en helpt u deze te wijzigen.
  • Dubbele wachtwoorden: scant uw browser op wachtwoorden die worden gebruikt voor meerdere accounts en helpt u deze dubbele wachtwoorden te wijzigen.

Hoe kan ik het wachtwoord van mijn onlineaccounts wijzigen?

Een veilig wachtwoord voldoet aan de volgende vereisten:

• Bestaat uit minstens 10 tekens
  • Bevat kleine letters en hoofdletters
  • Bevat minstens 1 getal en minstens1 speciaal teken (bijvoorbeeld ! of *)
  • Wordt maar voor 1 account gebruikt
De veiligste wachtwoorden zijn zinnen in plaats van een los woord. Selecteer een zin die u kunt onthouden, maar niet te veel voor de hand ligt (bijvoorbeeld, 2MagelhaenPinguinmaatje4life!).

Hoe kan ik AVG Password Protection zo instellen dat bepaalde apps automatisch worden geblokkeerd of toegestaan?

1. Open AVG Password Protection en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer Browserwachtwoorden in het linkerdeelvenster.
  3. Klik op Een app blokkeren of Een app toestaan, navigeer naar de locatie van de app en klik op Openen.

De door u gekozen app verschijnt meteen in de lijst Geblokkeerde apps of Toegestane apps. Als u een app uit een van de lijsten wilt verwijderen, laat u de cursor op het venster van de app rusten en klikt u op het symbool X.

Standaard blokkeert AVG Password Protection alle niet-vertrouwde apps de toegang tot uw wachtwoorden zonder dat u daarvan op de hoogte wordt gesteld. Als u Eerst vragen selecteert in het menu Onbekende apps boven aan het scherm, verschijnt er een melding van AVG wanneer een niet-vertrouwde app toegang probeert te krijgen tot uw wachtwoorden en kunt u dat blokkeren of toestaan.

Webbrowsers

Welke browsers worden ondersteund door AVG Password Protection?

AVG Password Protection kan alleen wachtwoorden scannen die zijn opgeslagen in Google Chrome en Mozilla Firefox.

AVG Password Protection kan maar één browser tegelijk beschermen. Wanneer u klikt op Scannen op zwakke punten, scant AVG de browser die op dat moment is aangemerkt als de Geselecteerde browser (rechtsonder op het hoofdscherm van de toepassing). U kunt de geselecteerde browser wijzigen op elk gewenst moment via de toepassingsinstellingen.

Hoe wijzig ik de geselecteerde browser?

AVG Password Protection kan maar één browser tegelijk beschermen. Wanneer u klikt op Scannen op zwakke punten, scant AVG de browser die op dat moment is aangemerkt als de Geselecteerde browser (rechtsonder op het hoofdscherm van de toepassing). De geselecteerde browser wijzigen:

1. Open AVG Password Protection.
  2. Ga naar MenuInstellingen.
  3. Controleer of Geselecteerde browser in het linkerdeelvenster is geselecteerd en gebruik de vervolgkeuzelijst om een andere browser te kiezen.
  • AVG Password Protection 20.x voor Windows
  • AVG Internet Security 20.x voor Windows
  • AVG AntiVirus FREE 20.x voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit