De whitelisting-service van AVG is bedoeld voor softwareontwikkelaars en heeft hoofdzakelijk tot doel het risico op fout-positieve meldingen te verminderen. Er is sprake van een fout-positieve melding als een schoon bestand als schadelijk wordt aangemerkt. Fout-positieve meldingen kunnen bij alle antivirusprogramma's af en toe voorkomen, als gevolg van nieuwe virusdefinities die worden toegevoegd aan de database van de toepassing.
Hoe werkt whitelisting?
Wanneer u toepassingsbestanden naar AVG Viruslab verzendt, controleert een groep analisten de software op schadelijke of ongewenste activiteiten. Toepassingen die vrij zijn van malware en voldoen aan onze richtlijnen voor toepassingstransparantie, kunnen op de witte lijst wordt geplaatst.
Als wordt vastgesteld dat het ingezonden bestand schoon is, wordt het opgenomen in de verzameling met goedgekeurde bestanden, zodat het voortaan niet meer als schadelijk wordt aangemerkt.
Leveranciers die hun toepassingen voorzien van een digitale handtekening kunnen via die handtekening in aanmerking komen voor plaatsing op de witte lijst. Dit type whitelisting is beschikbaar voor een beperkt aantal digitale handtekeningen en alleen voor softwareontwikkelaars met een goede staat van dienst.
AVG behoudt zich het recht voor toepassingen van de witte lijst te weren.
Wat voor bestanden kan ik indienen?
U kunt bestanden indienen waarvoor u bent gemachtigd om deze ter goedkeuring voor te leggen. Dien dus geen gamehacks, cracks, keygens of vergelijkbare apps in.
Upload alleen volledige bestanden. Deels geüploade of beschadigde bestanden en delta-updatebestanden komen niet in aanmerking voor analyse of voor de witte lijst. Als u meerdere bestanden verzendt, doet u er goed aan deze te comprimeren om ruimte te besparen. Gebruik voor het comprimeren van bestanden een ZIP-archief.
Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:
AVG behoudt zich het recht voor door u ingediende bestanden zonder kennisgeving te verwijderen.
Hoe kan ik een bestand verzenden?
De whitelisting-service van AVG is gratis en u hebt geen AVG-abonnement nodig om er gebruik van te maken. Een bestand verzenden voor whitelisting:
- Registreer u bij het whitelistingprogramma door het formulier Aanmelding voor het whitelistingprogramma in te vullen.
- Wacht totdat u de FTP-aanmeldingsgegevens voor de FTP-server van AVG hebt ontvangen. Die krijgt u toegestuurd nadat uw verzoek tot deelname aan het whitelistingprogramma is gecontroleerd.
- Upload de bestanden naar de FTP-server van AVG.
In het volgende artikel vindt u meer informatie over het uploaden:
Welke aanbevolen procedures moet ik volgen voor schone software?
Raadpleeg daarvoor het volgende artikel over de richtlijnen voor schone software van AVG:
Worden geüploade bestanden vertrouwelijk behandeld?
Bestanden die worden geüpload, zijn alleen zichtbaar voor analisten van AVG Viruslab.
AVG verzamelt geen persoonsgegevens uit de bestanden die worden ingediend voor whitelisting. AVG behoudt zich het recht voor de geüploade bestanden te delen met andere beveiligingsbedrijven voor onderzoeksdoeleinden, samen met de informatie dat de bestanden op de witte lijst vrij zijn van virussen.
Hoe kan ik een bestand op de witte lijst zetten?
Als uw website ten onrechte is aangemerkt als schadelijk, kunt u dit melden met het webformulier Een vermoedelijk fout-positieve detectie melden.
- AVG Internet Security 23.x voor Windows
- AVG AntiVirus FREE 23.x voor Windows
- Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
- Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
- Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
- Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
- Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits