AVG Mobile Security voor iOS – veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is AVG Mobile Security voor iOS?

AVG Mobile Security voor iOS is een app die is bedoeld om uw privacy online te beschermen, uw foto's veilig te bewaren, wifi-netwerken te scannen op zwakke punten en u te waarschuwen als een wachtwoord dat is gekoppeld aan uw e-mailadres online is uitgelekt.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG Mobile Security?

• Apple iOS 10.3 of nieuwer
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van app-updates

Hoe kan ik AVG Mobile Security downloaden en installeren in iOS?

1. Tik op uw iOS-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van AVG Mobile Security te openen in de App Store. Naar de App Store
  2. Tik op Download om de app te downloaden en te installeren. Wanneer de installatie is voltooid, tikt u op Openen om AVG Mobile Security te openen.
  3. Tik op Niet nu om door te gaan met de gratis versie van de app.
  4. Tik op Toestaan, zodat AVG Mobile Security u meldingen kan sturen.

AVG Mobile Security wordt nu geïnstalleerd op uw iOS-apparaat.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide installatie- en activeringsinstructies:

Functies

Wat houdt Identiteitsbescherming in?

Identiteitsbescherming beschermt al uw onlineaccounts door te controleren of geen van de wachtwoorden die zijn gekoppeld aan uw e-mailadres online zijn uitgelekt. Als er een lek wordt gevonden, krijgt u meteen een melding van Identiteitsbescherming en wordt u gevraagd het uitgelekte wachtwoord te wijzigen.

Hoe activeer ik Identiteitsbescherming?

1. Tik op het venster Identiteitsbescherming op het scherm Bescherming.
  2. Tik op Identiteitsbescherming activeren.
  3. Voer het e-mailadres in dat u wilt controleren en tik op E-mailadres toevoegen.

Identiteitsbescherming gaat meteen zoeken naar uw e-mailadres en waarschuwt u als er lekken zijn gevonden. Identiteitsbescherming is nu actief voor uw e-mailadres en blijft controleren of u wachtwoord niet is uitgelekt.

Hoe kan ik meer e-mailadressen toevoegen aan Identiteitsbescherming?

Met Identiteitsbescherming kunt u alleen meerdere e-mailadressen beveiligen als u beschikt over een betaald abonnement op AVG Mobile Security. Upgrade naar AVG Mobile Security Pro en voer onderstaande stappen uit:

1. Tik op het venster Identiteitsbescherming op het scherm Bescherming.
  2. Tik op Nieuw e-mailadres toevoegen.
  3. Voer het e-mailadres in dat u wilt toevoegen en tik op E-mailadres toevoegen.

Wat houdt Wifi-beveiliging in?

Wifi-beveiliging controleert uw netwerk, routerinstellingen en andere apparaten die zijn verbonden met het netwerk op kwetsbaarheden. U kunt er uw netwerk mee beveiligen en voorkomen dat aanvallers zich toegang tot het netwerk verschaffen en misbruik maken van uw persoonlijke gegevens.

Wat houdt Fotokluis in?

Fotokluis beschermt uw foto's en afbeeldingen tegen nieuwsgierige blikken door ze te verplaatsen naar een versleutelde kluis. Zodra ze zich in de kluis bevinden, is er een pincode nodig om er toegang toe te krijgen. U kunt maximaal 40 foto's of afbeeldingen van uw apparaat of camera toevoegen aan de kluis. Met een betaald abonnement op AVG Mobile Security kunt u een onbeperkt aantal foto's en afbeeldingen opslaan in de fotokluis.

Hoe activeer ik Fotokluis?

Voor het activeren van Fotokluis moet u eerst een toegangscode instellen:

1. Tik onder aan het scherm van AVG Mobile Security op Fotokluis.
  2. Tik op Stel toegangscode in.
  3. Voer een 4-cijferige code in en voer die nogmaals in om te bevestigen.

Fotokluis is actief. U kunt nu foto's en afbeeldingen toevoegen aan de kluis om te voorkomen dat ze kunnen worden bekeken door andere mensen die uw iOS-apparaat gebruiken.

Hoe voeg ik foto's of afbeeldingen toe aan Fotokluis?

U kunt bestaande foto's of afbeeldingen toevoegen aan de kluis vanuit de fotobibliotheek op uw apparaat. U kunt ook de camera op uw apparaat gebruiken om een foto te maken en die rechtstreeks importeren in uw fotokluis.

Foto's of afbeeldingen toevoegen aan Fotokluis

1. Tik onder aan het scherm van AVG Mobile Security op Fotokluis.
  2. Voer uw toegangscode in en tik linksboven op het +-pictogram.
  3. Selecteer Fotobibliotheek of Camera:

Fotobibliotheek:

1. Tik als u daarom wordt gevraagd op OK om AVG Mobile Security toegang te geven tot uw fotobibliotheek.
  2. Tik op een foto om die te selecteren. In de rechterbovenhoek van elke geselecteerde foto verschijnt een groen vinkje.
  3. Zodra u alle foto's hebt geselecteerd die u wilt toevoegen, tikt u op Gereed.
  4. De door u geselecteerde foto's worden geïmporteerd in Fotokluis. Als u foto's uit de fotobibliotheek van uw apparaat wilt verwijderen, tikt u op Verwijderen en daarna op OK om te bevestigen.

Camera:

1. Tik als u daarom wordt gevraagd op OK om AVG Mobile Security toegang te geven tot uw camera.
  2. Maak een foto en tik vervolgens op Opnieuw of Gebruik foto.
  3. De foto wordt automatisch geïmporteerd in Fotokluis. Tik ter bevestiging op OK.
als u AVG Mobile Security verwijdert van uw iOS-apparaat, worden foto's die u hebt opgeslagen in de fotokluis samen met de app verwijderd en kunt u ze niet meer terughalen. Daarom raden we u aan uw bestanden uit Fotokluis te exporteren voordat u de app verwijdert.

Kan ik mijn foto's exporteren uit Fotokluis?

Ja. Het is raadzaam uw foto's uit Fotokluis te exporteren voordat u de app verwijdert.

Ga als volgt te werk om uw foto's uit Fotokluis te exporteren:

1. Open Fotokluis en tik op Selecteren.
  2. Tik op de foto's die u wilt exporteren. Er verschijnt een groen vinkje in de rechterbovenhoek van elke foto die u selecteert.
  3. Tik linksonder op Delen.
  4. Selecteer de gewenste methode voor het exporteren of opslaan van de bestanden en volg de instructies op het scherm.
Als u AVG Mobile Security verwijdert van uw iOS-apparaat, worden foto's die u hebt opgeslagen in de fotokluis samen met de app verwijderd en kunt u ze niet meer terughalen. Daarom raden we u aan uw bestanden uit Fotokluis te exporteren voordat u de app verwijdert.

Wat houdt Veilig browsen in?

Veilig browsen maakt gebruik van onze infrastructuur voor VPN (virtueel privénetwerk) om een beveiligde VPN-verbinding tot stand te brengen. Daarmee worden de gegevens die u uploadt naar en downloadt van internet beschermd, en blijft uw internetactiviteit volledig anoniem. De functie Veilig browsen is beschikbaar als onderdeel van een betaald AVG Mobile Security-abonnement.

Hoe activeer ik Veilig surfen?

De functie Veilig browsen is alleen beschikbaar als onderdeel van een betaald AVG Mobile Security-abonnement. De eerste keer dat u Veilig surfen activeert, wordt u gevraagd een VPN-profiel te installeren:

1. Tik op de schuifregelaar in het venster Veilig surfen op het scherm Bescherming.
  2. Tik op Activeer Veilig surfen.
  3. Lees de Beleidsregels voor en gebruik van logboeken en tik daarna op Accepteer.
  4. Tik op Profiel installeren.
  5. Tik als u daarom wordt gevraagd op Toestaan.

Uw VPN-profiel wordt geïnstalleerd, en Veilig surfen wordt automatisch geactiveerd. U wordt verbonden met de dichtstbijzijnde server die we hebben op uw locatie. In het beschermingsscherm wordt bevestigd dat u veilig bent en boven aan het scherm wordt VPN weergegeven om aan te geven dat u op dit moment met een veilig VPN bent verbonden.

Als u Veilig surfen wilt deactiveren, tikt u op de schuifregelaar in het venster Veilig surfen, zodat deze verandert van groen (Verbinding is versleuteld) in wit (Niet actief).

Wat is het verschil tussen de functie Veilig surfen en de app AVG Secure VPN?

Zowel de functie Veilig surfen als de app AVG Secure VPN zorgen voor een veilige VPN-verbinding. Veilig surfen verbindt u met de dichtstbijzijnde server die we hebben op uw locatie, terwijl u in de app Secure VPN kunt kiezen met welke server u verbinding wilt maken.

Abonneren en activeren

Wat zijn de voordelen van upgraden naar een betaalde versie van AVG Mobile Security?

Van AVG Mobile Security voor iOS is zowel een gratis als een betaalde versie verkrijgbaar. Wanneer u upgradet naar een betaalde versie van AVG Mobile Security, profiteert u van de volgende eersteklas voorzieningen:

• Veilig browsen Bescherm uw privacy met een VPN om ervoor te zorgen dat niemand u online kan bespioneren.
  • Onbeperkte identiteitsbescherming U wordt onmiddellijk gewaarschuwd als een van uw wachtwoorden online is uitgelekt. Met de gratis versie van de app kunt u één e-mailaccount tegelijk beveiligen, terwijl u met de betaalde versie een onbeperkt aantal e-mailaccounts tegelijk kunt beveiligen.
  • Onbeperkte fotokluis Bewaar een onbeperkt aantal foto's in een versleutelde kluis waartoe alleen u toegang hebt. In de gratis versie van de app hebt u ook toegang tot Fotokluis, maar kunt u slechts maximaal 40 foto's beschermen.

Hoe kan ik upgraden naar een betaalde versie van AVG Mobile Security?

Ga als volgt te werk om een betaald abonnement op AVG Mobile Security te activeren:

1. Open AVG Mobile Security en tik tijdens de tutorial op Start 14-daagse proefversie. Tik rechtsboven in op het hoofdscherm van de app op Upgraden als u de tutorial hebt overgeslagen.
  2. Selecteer het gewenste abonnement.
  3. Tik op Bevestigen om toestemming te geven voor de aankoop.
  4. Voltooi de transactie aan de hand van de instructies op het scherm.

Zodra de transactie is voltooid, wordt uw betaalde abonnement automatisch geactiveerd op uw iOS-apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over het activeren van AVG Mobile Security voor iOS:

Is mijn abonnement op AVG Mobile Security Pro ook geldig voor andere betaalde apps van AVG?

Nee. Als u AVG Mobile Security Pro voor iOS aanschaft, is uw abonnement alleen geldig voor deze app op een iOS-apparaat.

Als u AVG Mobile Security voor iOS hebt gekocht als onderdeel van een AVG-abonnementsbundel (bijvoorbeeld AVG Internet Security (meerdere apparaten) of AVG Ultimate (meerdere apparaten)), is uw abonnement geldig voor andere betaalde AVG-producten. Kijk in uw AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u tijdens de aankoop van het abonnement hebt gebruikt of in een e-mailbericht met bestelbevestiging waaruit uw AVG-abonnement bestaat.

Hoe zeg ik mijn betaalde abonnement op?

Als u een app van uw apparaat verwijdert, wordt uw abonnement niet opgezegd. U blijft betalen voor het abonnement totdat u het opzegt. Ga als volgt te werk om een betaald abonnement op AVG Mobile Security op te zeggen:

1. Tik op het symbool App Store op het hoofdscherm van uw apparaat om de store te openen.
  2. Tik op uw profielafbeelding rechtsboven op het scherm.
  3. Tik op Abonnementen.
  4. Selecteer AVG Mobile Security in de lijst met abonnementen.
  5. Tik op Abonnement annuleren en daarna op Bevestigen.

Uw abonnement op AVG Mobile Security voor iOS is nu opgezegd.

Als u uw AVG Mobile Security Pro niet hebt gekocht via de App Store, moet u het abonnement opzeggen via uw AVG-account. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Is er een gratis proefversie van AVG Mobile Security Pro?

Ja. In de gratis proefversie kunt u alle betaalde functies van AVG Mobile Security Pro 7 of 14 dagen kosteloos gebruiken. De 7-daagse proefversie wordt automatisch geactiveerd wanneer u een maandabonnement op AVG Mobile Security-abonnement selecteert, en de 14-daagse gratis proefversie wordt automatisch geactiveerd wanneer u een jaarabonnement op AVG Mobile Security selecteert. Zodra de proefperiode afgelopen is, wordt automatisch uw abonnement op AVG Mobile Security Pro gestart.

Als u AVG Mobile Security Pro niet meer wilt gebruiken nadat uw proefperiode afloopt, moet u uw abonnement opzeggen tijdens de gratis proefperiode. Anders worden de kosten van het door u geselecteerde abonnement (1 jaar of 1 maand) in rekening gebracht.

Hoe kan ik mijn abonnement opnieuw activeren als ik mijn apparaat heb hersteld of aangepast?

Als u eerder een abonnement hebt aangeschaft voor AVG Mobile Security Pro en u het abonnement opnieuw wilt activeren, gaat u als volgt te werk:

1. Controleer of u bent ingelogd bij de App Store met de Apple ID die u hebt gebruikt om AVG Mobile Security Pro te kopen.
  2. Open AVG Mobile Security en tik tijdens de tutorial op Start 14-daagse proefversie. Tik rechtsboven in op het hoofdscherm van de app op Upgraden als u de tutorial hebt overgeslagen.
  3. Tik op U hebt het product al gekocht?Herstel via iTunes.

De app herstelt en activeert uw AVG Mobile Security-abonnement automatisch via de App Store.

Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over het activeren van AVG Mobile Security voor iOS:

Instellingen

Hoe kan ik bepalen welke gegevens ik wil delen met AVG en derden?

Wij maken gebruik van foutrapportageservices van derden om problemen met AVG Mobile Security vast te stellen en op te lossen. Foutrapportage van derden is automatisch ingeschakeld, maar u kunt het uitschakelen via InstellingenGegevensinstellingen. Tik op de groene schuifregelaar (AAN) om deze op wit (UIT) te zetten.

Hoe kan ik mijn toegangscode voor Fotokluis wijzigen?

1. Tik onder aan het scherm van AVG Mobile Security op Instellingen.
  2. Tik onder Fotokluis op Toegangscode wijzigen.
  3. Voer uw huidige toegangscode in.
  4. Voer een nieuwe 4-cijferige toegangscode in.
  5. Voer uw nieuwe toegangscode opnieuw in om te bevestigen.

Uw toegangscode voor Fotokluis is nu gewijzigd.

Hoe kan ik de vergrendelinstellingen van Fotokluis wijzigen?

U kunt opgeven hoe vaak Fotokluis wordt vergrendeld en de toegangscode vereist.

De volgende opties zijn beschikbaar:

• 1 minuut
  • 2 minuten
  • 3 minuten
  • 5 minuten
  • 10 minuten
  • Nooit

De vergrendelfrequentie wijzigen:

1. Tik onder aan het scherm van AVG Mobile Security op Instellingen.
  2. Tik onder Fotokluis op Automatisch vergrendelen.
  3. Selecteer de gewenste optie.

Uw vergrendelfrequentie wordt nu gewijzigd. Tik op pijl-terug om terug te keren naar het scherm Instellingen.

Probleemoplossing

Hoe kan ik AVG Mobile Security verwijderen?

1. Houd op het beginscherm van uw apparaat het symbool AVG Security vast.
  2. Tik op Verwijder app.
  3. Selecteer Verwijder app om AVG Mobile Security en al uw app-gegevens te verwijderen.
  4. Tik op Verwijder om de verwijdering te bevestigen.

AVG Mobile Security is niet meer geïnstalleerd op uw iOS-apparaat.

Als u een betaald abonnement op AVG Mobile Security Pro hebt, wordt door het verwijderen van de app van uw apparaat uw abonnement niet automatisch opgezegd. U blijft betalen voor het abonnement totdat u het opzegt.

Hoe kan ik een probleem melden aan de ondersteuning van AVG?

Op onze ondersteuningspagina's vindt u tal van artikelen voor zelfhulp. Sommige problemen vereisen echter nader onderzoek door de ondersteuning van AVG.

U kunt contact opnemen met onze technische of verkoopondersteuning, ons een bericht sturen of contact maken met de leden van een speciaal forum; dat kan allemaal via de app AVG Mobile Security. Ga naar InstellingenContact met ondersteuning en selecteer de gewenste optie.

• AVG Mobile Security 1.x voor iOS
  • iOS 10.3 of nieuwer