De belangrijkste schilden beheren in AVG AntiVirus of AVG Internet Security voor Mac

De belangrijkste schilden - Bestandsschild, Webschild en E-mailschild - in AVG AntiVirus en AVG Internet Security voor Mac bieden realtime bescherming tegen malware.

Hoewel het over het algemeen niet aan te raden is, kunt u bepaalde bestanden, programma's, mailservers of websites uitsluiten van scanbewerkingen van de belangrijkste schilden. Uitzonderingen kunnen handig zijn om scans te versnellen of valse meldingen te voorkomen.

Dit artikel bevat instructies voor instellingen beheren en uitzonderingen instellen voor Bestandsschild, Webschild en E-mailschild.

Instellingen beheren

Ga als volgt te werk om de instellingen van de belangrijkste schilden te beheren:

1. Open AVG AntiVirus en selecteer MenuVoorkeuren.
  2. Selecteer het tabblad Belangrijkste schilden.
  3. Selecteer het tabblad voor het relevante schild.
  4. Klik op het selectievakje naast een instelling die u wilt uitschakelen (maak het vakje leeg). De volgende opties zijn beschikbaar:
    • Mogelijk ongewenste programma's rapporteren (Bestandsschild, Webschild en E-mailschild): Wanneer mogelijk ongewenste programma’s worden verwijderd, wordt u hiervan met een melding op de hoogte gesteld.
    • Geïnfecteerde bestanden worden automatisch in quarantaine geplaatst (Bestandsschild): Wanneer malware wordt gedetecteerd, wordt het bestand, het programma of de toepassing onmiddellijk verplaatst naar Quarantaine en wordt u hiervan met een melding op de hoogte gesteld.
    • Scan beveiligde verbindingen (Webschild en E-mailschild): Beveiligde websites (HTTPS) en onbeveiligde websites (HTTP) worden op malware gescand.
    • Blokkeer automatisch pagina's met schadelijke inhoud (Webschild): Voorkomt dat u websites met schadelijke inhoud bezoekt, door het laden van de website in de browser te blokkeren.
  5. Typ het wachtwoord dat u gebruikt om uw Mac te starten en klik daarna op OK.

Uitzonderingen instellen

Voer de volgende instructies uit om bestanden, mappen of toepassingen uit te sluiten van scanbewerkingen van Bestandsschild:

1. Open AVG AntiVirus en selecteer MenuVoorkeuren.
  2. Selecteer het tabblad Belangrijkste schilden.
  3. Selecteer het tabblad Bestandsschild.
  4. Klik op Voeg uitzonderingen toe.
  5. Selecteer het bestand, de map of het programma dat u wilt uitsluiten van scanbewerkingen en klik op Open.
  6. Typ het wachtwoord dat u gebruikt om uw Mac te starten en klik daarna op OK.

Het bestandspad wordt toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen. Als u een uitgezonderd item wilt verwijderen, plaats u de muisaanwijzer in de lijst met uitzonderingen op het deelvenster met het bestandspad en klikt u op het prullenmandsymbool.

Voer de volgende instructies uit om websites of domeinen uit te sluiten van scanbewerkingen van Webschild:

1. Open AVG AntiVirus en selecteer MenuVoorkeuren.
  2. Selecteer het tabblad Belangrijkste schilden.
  3. Selecteer het tabblad Webschild.
  4. Klik op Uitzonderingen toevoegen.
  5. Voer de URL in van de website die u wilt uitsluiten van scans en selecteer het type service. Klik vervolgens op Voeg toe.
  6. Typ het wachtwoord dat u gebruikt om uw Mac te starten en klik daarna op OK.

De website wordt toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen. Als u een uitgesloten website wilt verwijderen, klikt u op de url in de lijst met uitzonderingen en klikt u op het prullenmandsymbool.

• AVG AntiVirus 20.x voor Mac