Problemen oplossen wanneer Windows meldt dat AVG AntiVirus en/of Verbeterde firewall uitgeschakeld is

In zeldzame gevallen detecteert het Actiecentrum of het Beveiligingscentrum in Windows dat AVG AntiVirus is geïnstalleerd, maar krijgt u de melding dat AVG AntiVirus en/of Verbeterde firewall is uitgeschakeld. Wanneer dit probleem zich voordoet, wordt mogelijk de volgende melding weergegeven in Windows:

Raadpleeg de instructies elders in dit artikel voor instructies om dit probleem op te lossen.

Als Windows geen installatie van AVG AntiVirus detecteert, raadpleegt u het volgende artikel:

Uw AVG-bescherming controleren

1. Controleer of AVG AntiVirus geïnstalleerd en actief is, en dat de toepassing U bent volledig beschermd (AVG Internet Security) of U hebt basisbescherming (AVG AntiVirus FREE) meldt. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  2. Controleer of de toepassingsversie en de virusdefinities up-to-date zijn. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Als u problemen ondervindt met de beschermingsstatus van AVG, raadpleegt u de instructies in het volgende artikel:

Verbeterde firewall controleren

Verbeterde firewall wordt alleen meegeleverd met AVG Internet Security. Als u een AVG AntiVirus FREE of een andere firewall gebruikt (bijvoorbeeld Windows Firewall), staat u deze stappen over.

Voer de volgende stappen uit om te bepalen of Verbeterde firewall geïnstalleerd en ingeschakeld is:

1. Open de gebruikersinterface van AVG en klik op de tegel Hackeraanvallen.
  2. Controleer of de schuifregelaar boven Verbeterde firewall op groen (AAN) staat.

Als u problemen ondervindt met het inschakelen van Verbeterde firewall, raadpleegt u de instructies in het volgende artikel:

AVG in het Actiecentrum inschakelen

Als Avast AntiVirus goed is geïnstalleerd, geactiveerd, bijgewerkt en uw computer actief beschermt, probeert u AVG AntiVirus en/of Verbeterde firewall rechtstreeks in het Actie-/Beveiligingscentrum in te schakelen.

1. Klik op de melding Beveiliging en onderhoud.
  2. Klik op AVG AntiVirus inschakelen (of Verbeterde firewall inschakelen).
  3. Klik als daarom wordt gevraagd op Ja, ik vertrouw de uitgever en wil deze app uitvoeren.

Scan en herstel de WMI-opslag

Het Actiecentrum/Beveiligingscentrum verkrijgt informatie over de huidige status van geïnstalleerde antivirussoftware met behulp van Windows Management Instrumentation (WMI). Als er een probleem is met de WMI-opslag of als de WMI-service niet wordt gestart, geeft het Actiecentrum verouderde of misleidende informatie.

Om dit probleem op te lossen, scant en herstelt u de WMI-opslag door de instructies in het volgende artikel te volgen:

• AVG Internet Security 21.x voor Windows
  • AVG AntiVirus FREE 21.x voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit