Probleemoplossing wanneer het maken en behouden van een VPN-verbinding niet mogelijk is

Als AVG Secure VPN geen VPN-verbinding kan maken of behouden, voert u de volgende stappen voor probleemoplossing uit:

Instructies

Als u bent verbonden met openbare wifi of het wifinetwerk van een bedrijf, kunnen de netwerkbeheerders VPN-verbindingen blokkeren.
  • Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer er geen verbinding is gemaakt via AVG Secure VPN. Als uw internetverbinding niet werkt, controleert u de netwerkconfiguratie.
  • Selecteer een andere AVG-serverlocatie. Open AVG Secure VPN, klik op Locatie wijzigen op het hoofdscherm van de toepassing en selecteer een locatie.
  • Selecteer een ander VPN-protocol. Open AVG Secure VPN en ga naar MenuInstellingenVPN-protocollen.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw pc. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt AVG Secure VPN waarschijnlijk niet goed.
  • Start de pc opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken met AVG Secure VPN.
  • Controleer de configuratie van uw firewall. Firewall-configuraties verschillen per leverancier en fabrikant. Raadpleeg de relevante documentatie voor informatie over het gebruik van een VPN.
  • Controleer of uw abonnement actief is. Open AVG Secure VPN en ga naar MenuMijn abonnementen. Controleer of Actief wordt weergegeven naast AVG Secure VPN. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Als AVG Secure VPN nog steeds geen verbinding kan maken, kunt u proberen de toepassing te verwijderen en opnieuw te installeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

• Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer er geen verbinding is gemaakt via AVG Secure VPN. Als uw internetverbinding niet werkt, controleert u de netwerkconfiguratie.
  • Selecteer een andere AVG-serverlocatie. Open AVG Secure VPN, klik op Locatie wijzigen op het hoofdscherm van de toepassing en selecteer een locatie.
  • Selecteer een ander VPN-protocol. Open AVG Secure VPN en ga naar MenuVoorkeurenVPN-protocollen.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw Mac. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt AVG Secure VPN waarschijnlijk niet goed.
  • Start de Mac opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken met AVG Secure VPN.
  • Bij sommige routers hebt u de mogelijkheid IPsec (soms VPN Passthrough genoemd) in of uit te schakelen. U kunt ervoor zorgen dat AVG Secure VPN naar behoren verbinding maakt en werkt door IPsec dan wel VPN Passthrough in te schakelen.
  • Controleer de configuratie van uw firewall. Neem contact op met de leverancier van uw firewall om te controleren of UDP-poort 500 en UDP-poort 4500 van uw firewall geopend zijn.
  • Controleer of uw abonnement actief is. Open AVG Secure VPN en ga naar MenuAbonnement. Controleer of Uw abonnement is actief boven aan het scherm verschijnt. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Als AVG Secure VPN nog steeds geen verbinding kan maken, kunt u proberen de toepassing te verwijderen en opnieuw te installeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

• Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer er geen verbinding is gemaakt via AVG Secure VPN. Als uw internetverbinding niet werkt, controleert u de netwerkconfiguratie.
  • Selecteer een andere AVG-serverlocatie. Open AVG Secure VPN, tik op Serverlocatie onder in het hoofdscherm van de app en tik vervolgens op een andere locatie.
  • Selecteer een ander VPN-protocol. Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ VPN-protocol.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw Android-apparaat. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt AVG Secure VPN waarschijnlijk niet goed.
  • Controleer of uw abonnement actief is. Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ Abonnement. Controleer of uw abonnementsvorm en Activeringscode op het scherm verschijnen. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:
  • Verwijder de app en installeer deze opnieuw. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Als AVG Secure VPN nog steeds geen verbinding kan maken, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door de netwerkbeleidsregels van het wifi- of mobiele netwerk waarmee u verbinding probeert te maken.

• Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer er geen verbinding is gemaakt via AVG Secure VPN. Als uw internetverbinding niet werkt, controleert u de netwerkconfiguratie.
  • Selecteer een andere AVG-serverlocatie. Open AVG Secure VPN, tik op Serverlocatie onder in het hoofdscherm van de app en tik vervolgens op een andere locatie.
  • Selecteer een ander VPN-protocol. Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ VPN-protocol.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw iOS-apparaat. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt AVG Secure VPN waarschijnlijk niet goed.
  • Controleer of uw abonnement actief is. Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het tandwielpictogram) ▸ Abonnement. Controleer of uw abonnementsvorm en Activeringscode op het scherm verschijnen. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:
  • Verwijder de app en installeer deze opnieuw. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Als AVG Secure VPN nog steeds geen verbinding kan maken, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door de netwerkbeleidsregels van het wifi- of mobiele netwerk waarmee u verbinding probeert te maken.