Delen met familie gebruiken in uw AVG-account

Met de functie Delen met familie in uw AVG-account kunt u AVG-abonnementen delen met maximaal 5 andere personen.

Delen met familie is op dit moment alleen beschikbaar voor de volgende abonnementen en apparaten:
  • AVG Internet Security (meerdere apparaten): Delen met familie is alleen beschikbaar in Windows.
  • AVG TuneUp (meerdere apparaten): Delen met familie is alleen beschikbaar in Windows.
Wij zijn van plan Delen met familie in de toekomst toe te staan voor meer AVG-abonnementen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Delen met familie kunt instellen en gebruiken. Raadpleeg de informatie in het gedeelte hieronder voor de gezinsorganisator (als u degene bent die het abonnement deelt) of voor een gezinslid (als het abonnement met u wordt gedeeld).

Uitnodigingen verzenden

Ga als volgt te werk om personen uit te nodigen lid te worden van uw AVG Family:

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Een lid uitnodigen in de tegel Delen met familie.
  3. Selecteer Nog een lid uitnodigen.
  4. Kies de optie van uw keuze:
    • Koppeling kopiëren: hiermee kopieert u de uitnodigingskoppeling naar het klembord. Voer onderstaande stap voor uw apparaat uit om de koppeling te plakken:
      • Windows PC: druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en V op het toetsenbord.
      • Mac: druk tegelijkertijd op de toetsen ⌘ Command en V op uw toetsenbord.
      • Android: tik op uw scherm en blijf drukken, en selecteer vervolgens Plakken.
      • iPhone en iPad: dubbeltik op uw scherm en selecteer Plak.
    • Messenger: hiermee opent u Facebook Messenger. Voer onderstaande stap voor uw apparaat uit om de uitnodigingskoppeling te delen:
      • Desktopapparaten: Selecteer Delen in privébericht in de bovenste vervolgkeuzelijst. Klik op Bericht verzenden naast het privébericht waarmee u de koppeling wilt delen.
      • Mobiele apparaten: Tik op Verzenden naast het privébericht waarmee u de koppeling wilt delen.
    • WhatsApp: hiermee opent u WhatsApp. Selecteer de chat waarin u de uitnodigingskoppeling wilt delen. Wanneer de chat is geopend, wordt de koppeling automatisch toegevoegd aan het berichtvenster.
    • E-mail: hiermee opent u een nieuw e-mailbericht in uw standaard-app voor e-mail. De uitnodigingskoppeling wordt automatisch toegevoegd aan de hoofdtekst van het e-mailbericht.

U kunt maximaal 5 personen toevoegen aan uw AVG Family. Abonnementen die worden gedeeld met behulp van Delen met familie kunnen op veel apparaten worden geactiveerd. De limiet is afhankelijk van het maximale aantal apparaten in uw abonnement. Dat is ongeacht het aantal gezinsleden in uw AVG Family.

Wanneer u wilt weten wat het maximale aantal apparaten is in uw abonnement, selecteert u Abonnementen beheren in de tegel Mijn abonnementen. Het aantal wordt weergegeven naast Abonnement voor: in de tegel van het productabonnement.

Uw AVG Family beheren

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Familiedetails in de tegel Delen met familie.

De volgende opties zijn beschikbaar via het scherm Delen met familie:

1. Uw AVG Family bekijken en beheren: kijk wie uw huidige gezinsleden zijn. Dit zijn de AVG-accounts die op dit moment uw AVG-abonnementen delen. Als u een gezinslid uit de lijst wilt verwijderen, klikt u op Lid verwijderen in het bijbehorende deelvenster.
  2. Gezinsleden uitnodigen: voeg gezinsleden toe aan uw AVG Family. Klik op Nog een lid uitnodigen om een uitnodigingskoppeling te verzenden.
  3. Gedeelde abonnementen bekijken: bekijk de abonnementen die uw AVG Family op dit moment kan gebruiken.

Abonnement beheren

Als gezinsorganisator kunt u uw AVG-abonnementen beheren door te klikken op de tegel Abonnementen beheren in de tegel Mijn abonnementen op het hoofdscherm van uw AVG-account. De opties zijn:

• De volgende factureringsdatum bekijken.
  • Betalingsgegevens bijwerken.
  • Het abonnement opzeggen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Alleen de gezinsorganisator kan betalingsgegevens van de AVG-abonnementen die zijn gedeeld via Delen met familie verlengen, annuleren of bekijken.

Lid worden van een AVG Family

Klik op de uitnodigingskoppeling die u hebt ontvangen van de gezinsorganisator en volg hieronder de instructies die voor u relevant zijn:

Een nieuw AVG-account maken

1. Klik op de uitnodigingskoppeling die u hebt ontvangen van de gezinsorganisator.
  2. Klik op Account maken en lid worden.
  3. Voer uw e-mailadres in en klik op Doorgaan. Er wordt een bevestigingsbericht verzonden naar het e-mailadres dat u hebt opgegeven.
  4. Ga naar uw Postvak IN en zoek het e-mailbericht van notification@mails.avg.com met het onderwerp: Verifieer uw e-mailadres.
  5. Klik op de knop Mijn e-mailadres verifiëren in de e-mail.
  6. Voer een wachtwoord in voor uw AVG-account en klik op Doorgaan.
  7. Klik op Doorgaan en Lid worden van AVG Family.

U hebt een AVG-account ingesteld en bent lid geworden van uw AVG Family. U kunt de producten in het gedeelde abonnementen nu installeren en activeren.

Aanmelden bij een bestaand AVG-account

1. Klik op de uitnodigingskoppeling die u hebt ontvangen van de gezinsorganisator.
  2. Volg de voor u relevante stap hieronder (optie A of B):
    1. Al aangemeld: Controleer of het AVG-account het account is dat u wilt gebruiken voor Delen met familie en klik vervolgens op Lid worden van AVG Family. U kunt ook klikken op Lid worden via een ander account en de onderstaande stappen volgen om u aan te melden bij een ander account.
    2. Aanmelden: Klik op Aanmelden en lid worden. Voer de aanmeldgegevens in voor uw AVG-account en klik achtereenvolgens op Doorgaan en op Lid worden van AVG Family.

U hebt zich aangemeld bij uw AVG-account en bent lid geworden van uw AVG Family. U kunt de producten in het gedeelde abonnementen nu installeren en activeren.

Producten installeren en activeren

Nadat u lid bent geworden van uw AVG Family, voert u onderstaande stappen uit:

1. Installeer het product dat u wilt gebruiken. Raadpleeg het artikel in kwestie voor instructies:
  2. Activeer het gedeelde abonnement door u aan te melden bij de net geïnstalleerde AVG-toepassing met de aanmeldingsgegevens van uw AVG-account. Raadpleeg het artikel in kwestie voor instructies:

Het gedeelde abonnement is nu actief en uw AVG-product is klaar voor gebruik.

Abonnementen die worden gedeeld met behulp van Delen met familie kunnen op maximaal 30 apparaten tegelijk worden geactiveerd. Dat is ongeacht het aantal gezinsleden in uw AVG Family.

Delen met familie beheren

Wanneer u lid bent geworden van een AVG Family, kunt u de voorkeuren van Delen met familie beheren via uw AVG-account:

1. Meld u aan bij uw AVG-account via onderstaande koppeling:
  2. Klik op Familiedetails in de tegel Delen met familie.

De volgende opties zijn beschikbaar via het scherm Delen met familie:

1. Gedeelde abonnementen bekijken: bekijk de abonnementen die uw gezinsorganisator op dit moment met u deelt.
  2. Family verlaten: verlaat deze AVG Family als u lid moet worden van een andere AVG Family of als u zelf een AVG Family wilt starten.
Het is niet mogelijk om tegelijkertijd lid te zijn van meerdere AVG Family's. Als u lid wilt worden van een nieuwe AVG Family, moet u eerst uw huidige AVG Family verlaten.
  • AVG Internet Security 23.x voor Windows
  • AVG TuneUp 23.x voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit