AVG SafePrice: veelgestelde vragen

Wat is AVG SafePrice?

AVG SafePrice is een gratis browserextensie die u helpt geld te besparen in online winkels en op reiswebsites. AVG SafePrice selecteert de beste prijzen uit een database met vertrouwde webwinkels en geeft ze rechtsboven in uw browser weer zodat u de winkelsite niet hoeft te verlaten. De extensie zoekt ook naar waardebonnen die u kunt toepassen op uw aankoop en meldt het als er een is gevonden.

AVG SafePrice is beschikbaar voor Microsoft Edge, Mozilla Firefox en AVG Secure Browser in de winkels van de browsers.

Raadpleeg het volgende artikel voor informatie over het gebruik van AVG SafePrice met Google Chrome: Browserextensie AVG SafePrice: veelgestelde vragen.

Hoe kom ik aan AVG SafePrice?

1. Open Mozilla Firefox.
  2. Ga naar de pagina met de AVG SafePrice-extensie op Firefox ▸ Add-ons.
  3. Klik op Aan Firefox toevoegen op de tegel AVG SafePrice. Klik vervolgens op Toevoegen om te bevestigen.

AVG SafePrice is nu geïnstalleerd in de webbrowser Mozilla Firefox.

1. Open Microsoft Edge.
  2. Ga naar de pagina met de AVG SafePrice-extensie op Microsoft Edge ▸ Invoegtoepassingen.
  3. Klik op Downloaden op de tegel AVG SafePrice. Klik vervolgens op Extensie toevoegen om te bevestigen.

AVG SafePrice is nu geïnstalleerd in de webbrowser Microsoft Edge.

1. Open AVG Secure Browser.
  2. Ga naar de pagina met de AVG SafePrice-extensie op AVG Addons.
  3. Klik op Extensie toevoegen op de tegel AVG SafePrice en klik vervolgens op Extensie toevoegen om te bevestigen.

AVG SafePrice is nu geïnstalleerd in uw AVG Secure Browser.

Hoe gebruik ik AVG SafePrice?

Wanneer u AVG SafePrice hebt geïnstalleerd en ingeschakeld, wordt het automatisch op de achtergrond uitgevoerd. Er wordt een pop-upmelding weergegeven wanneer AVG SafePrice vaststelt dat er betere prijzen of waardebonnen beschikbaar zijn voor uw zoekopdracht. Klik op de melding om de aanbieding weer te geven. Deze wordt vervolgens geopend op de huidige pagina.

Als u gebruik wilt maken van een waardebon, klikt u in de melding op Waardebon toepassen. Er wordt dan een nieuw tabblad geopend waarop de waardebon is toegepast en er verschijnt een melding ter bevestiging. De korting van de waardebon wordt vervolgens toegepast op uw winkelwagentje.

Als u een couponcode wilt gebruiken, klikt u op Code ophalen en kopieert u de code (selecteer de code en druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en C). Plak de code bij het afrekenen in het vak voor de kortingscode (druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en V).

Hoe kan ik de browserextensie AVG SafePrice in- of uitschakelen?

U kunt het aantal meldingen van AVG SafePrice verminderen of aanpassen in de Instellingen. U kunt AVG SafePrice ook in- of uitschakelen door de relevante stappen hieronder te volgen:

1. Open Mozilla Firefox.
  2. Klik op het pictogram Menu (drie lijntjes) in de rechterbovenhoek van de browser en selecteer vervolgens Add-ons en thema's.
  3. Selecteer Extensies in het linkerdeelvenster.
  4. Klik op de schuifregelaar op de AVG SafePrice-tegel om de extensie in of uit te schakelen. U kunt ook op het pictogram ... Meer opties (drie puntjes) klikken en vervolgens op Verwijderen om de AVG SafePrice-extensie te verwijderen.
  1. Open Microsoft Edge.
  2. Klik op het pictogram ... Menu (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van de browser en selecteer ExtensiesExtensies.
  3. Klik op de schuifregelaar op de AVG SafePrice-tegel om de extensie in of uit te schakelen. U kunt ook op Verwijderen klikken om de AVG SafePrice-extensie te verwijderen.

AVG SafePrice is standaard ingeschakeld in AVG Secure Browser. U kunt deze instelling als volgt aanpassen:

1. Open AVG Secure Browser.
  2. Klik op het pictogram Menu (drie lijntjes) in de rechterbovenhoek van de browser en selecteer ExtensiesExtensies beheren.
  3. Klik op de schuifregelaar op de AVG SafePrice-tegel om de extensie in of uit te schakelen. U kunt ook op Verwijderen klikken om de AVG SafePrice-extensie te verwijderen.

Kan ik bepalen welke meldingen u wilt ontvangen van AVG SafePrice?

Ja. Ga als volgt te werk om de meldingen die u wilt ontvangen van AVG SafePrice te bepalen:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram AVG SafePrice in de rechterbovenhoek van uw browser en selecteer vervolgens Opties.
  2. Selecteer Meldingen in het linkerdeelvenster.
  3. Pas de instellingen voor meldingen aan uw wensen aan.

U ontvangt voortaan meldingen van AVG SafePrice op basis van uw voorkeuren.

Hoe kan ik de meldingen van AVG SafePrice minder opvallend maken?

U kunt afzonderlijke meldingen sluiten door op het symbool X in het meldingsvenster te klikken. U kunt nog steeds alle AVG SafePrice-aanbiedingen zien door op het pictogram AVG SafePrice in de rechterbovenhoek van uw browser te klikken.

U kunt meldingen van AVG SafePrice aanpassen via de Instellingen.

Ik heb in een andere webwinkel een veel lagere prijs gevonden. Waarom stond die niet bij de resultaten van AVG SafePrice?

AVG SafePrice doet zijn best om zo veel mogelijk aanbiedingen te verstrekken en blijft het aantal ondersteunde winkels uitbreiden. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een bepaalde webwinkel niet voorkomt tussen de getoonde aanbiedingen:

• Er is geen lagere prijs gevonden.
  • Het product heeft een langere levertijd of is niet op voorraad.
  • Het product kan niet worden herkend.
  • De webwinkel is niet één van de ondersteunde sites.
Als een webwinkel niet wordt ondersteund, betekent dat niet per se dat de winkel niet veilig is.

Hoe bepaalt AVG SafePrice welke aanbiedingen er worden weergegeven?

AVG SafePrice doet zijn best om een breed scala aan aanbiedingen te leveren. AVG werkt samen met meer dan 100.000 webwinkels en blijft het aantal ondersteunde winkels uitbreiden.

Op dit ogenblik bevat onze database aanbiedingen van grote leveranciers in de volgende categorieën:

• Winkelen
  • Reizen en accommodatie
  • Veiligheid thuis
  • Ziektekostenverzekeringen
  • Hypotheken

Aanbiedingen en waardebonnen worden geselecteerd uit een lijst met ondersteunde leveranciers, voor producten die overeenkomen met uw zoekopdracht en die op voorraad zijn.

Kan ik mijn eigen winkel toevoegen aan de lijst van AVG SafePrice?

Er is momenteel geen aanvraagproces waarmee uw winkel kan worden geverifieerd en toegevoegd aan de ondersteunde websites. Het kan echter zijn dat deze mogelijkheid in de toekomst wel wordt geboden.

Kan ik bepaalde websites uitsluiten van zoekopdrachten?

Ja. Ga als volgt te werk om ervoor te zorgen dat AVG SafePrice niet zoekt naar aanbiedingen en waardebonnen wanneer u een bepaalde website bezoekt:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram AVG SafePrice in de rechterbovenhoek van uw browser en selecteer vervolgens Opties.
  2. Selecteer Aangepaste lijst in het linkerdeelvenster.
  3. Klik op Site toevoegen, voer de URL in voor de website die u wilt uitsluiten (bijvoorbeeld www.voorbeeldwinkel.com) en klik vervolgens op Toevoegen.

De website verschijnt in uw Aangepaste lijst.

Hoe kan ik bepalen welke gegevens ik wil delen met AVG wanneer ik AVG SafePrice gebruik?

U kunt de privacyinstellingen van AVG SafePrice als volgt configureren:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram AVG SafePrice in de rechterbovenhoek van uw browser en selecteer vervolgens Opties.
  2. Selecteer Privacy in het linkerdeelvenster.
  3. Schakel het vakje bij Analyse van productprestaties en gegevensgebruik toestaan voor ontwikkeling van nieuwe producten uit om u af te melden voor het delen van gegevens.

Uw privacyinstellingen worden nu geconfigureerd.

Wat moet ik doen als er een probleem is met een product dat ik via een SafePrice-aanbeveling heb besteld?

Tijdens het winkelen informeren we u over goedkopere aanbiedingen bij vertrouwde webwinkels. Als er zich een probleem voordoet, is het raadzaam rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper over ruilen, retourneren of terugbetalen. Wanneer u het product koopt, wordt de transactie uitgevoerd via de verkoper. De transactie wordt niet door AVG verwerkt. Neem daarom contact op met de verkoper om eventuele problemen met de bestelling op te lossen.

Waarom geeft AVG SafePrice aanbiedingen weer die niet overeenkomen met mijn zoekopdracht?

AVG SafePrice doet zijn best om betere aanbiedingen te vinden voor het product waarnaar u op zoek bent. Als de door u gegeven productspecificaties niet te vinden zijn, kunnen er kleine verschillen zijn tussen het product waarnaar u op zoek bent en het product dat AVG SafePrice aanbiedt. Dat kan ook gebeuren als de verkoper niet de juiste productspecificaties opgeeft. Het is dan ook raadzaam het aangeboden product te controleren voordat u tot aanschaf overgaat, zodat u zeker weet dat het aan uw wensen voldoet.

Verzamelt AVG SafePrice gegevens over mijn winkelgewoonten online?

Het doel van AVG SafePrice is om de beste prijzen en waardebonnen te selecteren uit een database met vertrouwde webwinkels en u die tijdens het winkelen te tonen. Om die aanbiedingen te kunnen tonen verzamelt SafePrice eerst anonieme gegevens over de bezochte pagina's en de gezochte producten. Uw privacy is erg belangrijk voor ons, en alle gegevens die worden verzameld zijn volstrekt anoniem.

• AVG SafePrice 22.x