Software-extensies van AVG AntiVirus toestaan in macOS 10.13 of nieuwer

Bij macOS-versie 10.13 of nieuwer is toestemming van de gebruiker vereist voor het laden van nieuwe kernelextensies van derden. AVG AntiVirus en AVG Internet Security maken gebruik van kernelextensies voor realtime beveiligingsfuncties. Om ervoor te zorgen dat uw AVG-product uw systeem volledig kunt beschermen moet u handmatig toestemming geven voor software-extensies van AVG.

Software-extensies van AVG toestaan

Nadat u AVG AntiVirus of AVG Internet Security hebt geïnstalleerd, ziet u mogelijk het statusbericht U bent niet volledig beschermd. Dit is het gevolg van het feit dat de Hoofdschilden zijn uitgeschakeld doordat de software-extensies van AVG door macOS worden geblokkeerd. Raadpleeg de gif-animatie of de stappen hieronder om software-extensies van AVG toe te staan:

1. Klik op het Apple-symbool () in de menubalk en selecteer Systeemvoorkeuren. Dubbelklik daarna op Beveiliging en privacy.
  2. Controleer of het tabblad Algemeen is geselecteerd.
  3. Als uw instellingen vergrendeld zijn, klikt u op het slotje en voert u het wachtwoord in dat u gebruikt om uw Mac te starten. Klik daarna op Ontgrendel.
  4. Klik op Sta toe.

Software-extensies van AVG zijn nu toegestaan. U kunt het venster Beveiliging en privacy sluiten.

Probleemoplossing

Als de knop Sta toe niet werkt, bekijkt u de volgende video voor meer instructies om software-extensies van AVG toe te staan:

• AVG AntiVirus 19.x voor Mac
  • AVG Internet Security 19.x voor Mac