Bestanden of websites uitsluiten van scanbewerkingen in AVG Antivirus

Hoewel het doorgaans niet raadzaam is, kunt u bepaalde bestanden, mappen of websites uitsluiten van scans door AVG Antivirus. Dit kan uw scans versnellen en fout-positieve detecties voorkomen.

Stel alleen uitzonderingen in als u zeker weet dat de bestanden en websites die u wilt uitsluiten veilig zijn. Als u twijfelt over een bestand, kunt u het scannen met Virus Total of het in Quarantaine plaatsen en naar AVG Viruslab versturen.

In de gedeelten hieronder leest u hoe u uitzonderingen kunt beheren in AVG Antivirus:

Een uitzondering toevoegen

Met een uitzondering kunt u afzonderlijke bestanden, mappen of websites in één keer uitsluiten van alle scanbewerkingen en schilden.

Ga als volgt te werk om een uitzondering in te stellen:

1. Open AVG Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenUitzonderingen en klik op Uitzondering toevoegen.
  3. Lees de te stellen vragen en klik op VolgendeIk begrijp de risico's.
  4. U kunt op een van de volgende manieren een uitzondering toevoegen:
    • Typ het specifieke pad van het bestand of de map, of de URL in het tekstvak en klik op Uitzondering toevoegen.
    • Klik op Surfen, schakel het selectievakje naast het bestand of de map in en klik op OKUitzondering toevoegen.

De bestand(en), map(pen) of website(s) die u hebt opgegeven, worden toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen.

Een geavanceerde uitzondering toevoegen

Door geavanceerde uitzonderingen in te stellen kunt u uw uitzonderingen preciezer opgeven.

Ga als volgt te werk om een geavanceerde uitzondering in te stellen:

1. Open AVG Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenUitzonderingen en klik op Geavanceerde uitzondering toevoegen.

De volgende geavanceerde uitzonderingen zijn beschikbaar:

• Website/domein: alle websites met dezelfde domeinnaam worden uitgesloten.
  • Bestand/map: bestanden/mappen worden uitgesloten met de optie om uw uitsluitingen te specifiëren.
  • Opdracht: scripts die worden gepresenteerd in de opdrachtregel, worden uitgesloen.

Website/domein

1. Selecteer het tabblad Website/domein.
  2. Voer de URL van een domein in om alle pagina's binnen dit domein uit te sluiten en klik vervolgens op Uitzondering toevoegen.

Bestand/map

1. Selecteer het tabblad Bestand/map.
  2. Typ het specifieke pad van het bestand of de map, of klik op Surfen om er naartoe te navigeren.
  3. Optioneel kunt u het vakje voor een functie uitschakelen die u wilt toestaan bij deze uitzondering:
    • Toepassen op alle scans: hiermee schakelt u scanbewerkingen in en schakelt u de geselecteerde schilden uit.
    • Toepassen op Gedragsschild: hiermee wordt u gewaarschuwd als een toepassing verdacht gedrag vertoont.
    • Toepassen op Bestandsschild: hiermee scant u bestanden die worden toegevoegd of geopend op uw pc.
    • CyberCapture: hiermee analyseert u niet-herkende bestanden en wordt u gewaarschuwd voor mogelijke dreigingen.
    • Geharde modus: hiermee bepaalt u welke uitvoerbare bestanden veilig kunnen worden geopend.
  4. Klik op Uitzondering toevoegen.

Opdracht

1. Selecteer het tabblad Opdracht.
  2. Voer Opdracht handmatig in en geef eventueel Opdrachtparameters op. Klik vervolgens op Uitzondering toevoegen

Uitzonderingen beheren

U kunt uw huidige uitzonderingen beheren via de toepassingsinstellingen:

1. Open AVG Antivirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenUitzonderingen.
  3. Houd de muisaanwijzer boven de uitzondering en selecteer een optie:
    • Potloodpictogram: de uitzondering bewerken.
    • Pictogram Prullenbak: de uitzondering uit uw lijst verwijderen. De lijst wordt automatisch bijgewerkt.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg de volgende artikelen voor andere gerelateerde onderwerpen:

Hoewel het doorgaans niet raadzaam is, kunt u bepaalde bestanden, mappen of websites uitsluiten van scans door AVG Antivirus. Dit kan uw scans versnellen en fout-positieve detecties voorkomen.

Stel alleen uitzonderingen in als u zeker weet dat de bestanden en websites die u wilt uitsluiten veilig zijn. Als u twijfelt over een bestand, kunt u het scannen met Virus Total of het in Quarantaine plaatsen en naar AVG Viruslab versturen.

In de gedeelten hieronder leest u hoe u uitzonderingen kunt beheren in AVG Antivirus:

Een uitzondering toevoegen

Voer de volgende instructies uit om bestanden, mappen of toepassingen uit te sluiten van scans door AVG AntiVirus:

1. Open AVG Antivirus en klik op Menu Voorkeuren (het tandwielpictogram).
  2. Selecteer het tabblad Scans.
  3. Kies het relevante scantype.
  4. Klik op Uitzonderingen toevoegen.
  5. Selecteer het bestand, de map of de toepassing die u wilt uitsluiten van scans, en klik op Open.
  6. Typ, als daarom wordt gevraagd, het wachtwoord dat u gebruikt als u de Mac start en klik op OK om in te stemmen met de wijziging.

Het bestandspad wordt toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen.

Als u een uitgezonderd item wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer in de lijst met uitzonderingen op het deelvenster met het bestandspad en klikt u op de X.

Voer de volgende instructies uit om bestanden, mappen of toepassingen uit te sluiten van scans door Bestandsschild:

1. Open AVG Antivirus en klik op Menu Voorkeuren (het tandwielpictogram).
  2. Selecteer het tabblad Hoofdschilden.
  3. Kies Bestandsschild.
  4. Klik op Uitzonderingen toevoegen.
  5. Selecteer het bestand, de map of de toepassing die u wilt uitsluiten van scans, en klik op Open.
  6. Typ, als daarom wordt gevraagd, het wachtwoord dat u gebruikt als u de Mac start en klik op OK om in te stemmen met de wijziging.

Het bestandspad wordt toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen.

Als u een uitgezonderd item wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer in de lijst met uitzonderingen op het deelvenster met het bestandspad en klikt u op het prullenmand-symbool.

Voer de volgende instructies uit om websites of domeinen uit te sluiten van scans door Webschild:

1. Open AVG Antivirus en klik op Menu Voorkeuren (het tandwielpictogram).
  2. Selecteer het tabblad Hoofdschilden.
  3. Kies Webschild.
  4. Klik op Uitzonderingen toevoegen.
  5. Voer de URL in van de website die u wilt uitsluiten van scans en selecteer het type Webserverservices. Klik vervolgens op Toevoegen.
  6. Typ, als daarom wordt gevraagd, het wachtwoord dat u gebruikt als u de Mac start en klik op OK om in te stemmen met de wijziging.

De website wordt toegevoegd aan de lijst met uitzonderingen.

Als u een uitgezonderd item wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer in de lijst met uitzonderingen op het deelvenster met de server en klikt u op het prullenmand-symbool.
  • AVG AntiVirus FREE 24.x voor Windows
  • AVG Internet Security 24.x voor Windows
  • AVG AntiVirus 20.x voor Mac
  • AVG Internet Security 20.x voor Mac
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32-/64-bits