Het hulpprogramma voor verwijderen van AVG gebruiken

Het is raadzaam het hulpprogramma voor verwijderen van AVG te gebruiken om AVG AntiVirus Free compleet van uw pc te verwijderen als verwijderen via het menu Start niet heeft gewerkt of als u de melding De installatie wordt al uitgevoerd te zien krijgt. Het hulpprogramma van AVG verwijdert alle bestanden van AVG AntiVirus van uw pc wanneer Windows in de veilige modus wordt uitgevoerd.

Verwijderen via het hulpprogramma voor verwijderen van AVG

Wanneer u onderstaande stappen hebt voltooid, wordt uw pc niet meer door AVG AntiVirus Free tegen malware en andere dreigingen beschermd.
  1. Klik op onderstaande knop om het Hulpprogramma voor het verwijderen van AVG te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw computer op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Het hulpprogramma voor het verwijderen van AVG downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade bestand avgclear.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
    Als het niet lukt om toestemming te geven voor de installatie van het hulpprogramma voor verwijderen van AVG, raadpleegt u het volgende artikel: Beheerdersaccounts beheren op uw Windows-pc.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  4. Klik op Ja wanneer u in het dialoogvenster wordt gevraagd Windows opnieuw te starten in de veilige modus. Klik nogmaals op Ja om uw computer meteen opnieuw op te starten in de veilige modus.
    Als u Windows handmatig in de veilige modus wilt starten, volgt u de instructies in het artikel van Microsoft-ondersteuning voor uw versie van Windows:
  5. Wanneer Windows is opgestart in de veilige modus, selecteert u de locatie van de programmabestanden van AVG AntiVirus Free. De standaard installatielocatie wordt automatisch geselecteerd. U hoeft alleen aanpassingen te doen als u de standaardinstallatie hebt gewijzigd bij het installeren van de app.
  6. Selecteer AVG AntiVirus FREE in de vervolgkeuzelijst. Klik vervolgens op Verwijderen.
  7. Wacht tot het hulpprogramma voor verwijderen van AVG alle bestanden van AVG AntiVirus Free van uw computer heeft verwijderd.
  8. Klik op Computer opnieuw opstarten om de computer meteen opnieuw op te starten en het verwijderen te voltooien.

AVG AntiVirus Free is nu verwijderd van uw pc.

AVG AntiVirus Free opnieuw installeren

Als u AVG AntiVirus Free opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

Het is raadzaam het hulpprogramma voor verwijderen van AVG te gebruiken om AVG Internet Security compleet van uw pc te verwijderen als verwijderen via het menu Start niet heeft gewerkt of als u de melding De installatie wordt al uitgevoerd te zien krijgt. Het hulpprogramma van AVG verwijdert alle bestanden van AVG Internet Security van uw pc wanneer Windows in de veilige modus wordt uitgevoerd.

Als u een betaald abonnement op AVG Internet Security hebt, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd als u de toepassing van uw apparaat verwijdert. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van uw abonnement: AVG-abonnement opzeggen – veelgestelde vragen.

Verwijderen via het hulpprogramma voor verwijderen van AVG

Wanneer u onderstaande stappen hebt voltooid, wordt uw pc niet meer door AVG Internet Security tegen malware en andere dreigingen beschermd.
  1. Klik op onderstaande knop om het Hulpprogramma voor het verwijderen van AVG te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw computer op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Het hulpprogramma voor het verwijderen van AVG downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade bestand avgclear.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
    Als het niet lukt om toestemming te geven voor de installatie van het hulpprogramma voor verwijderen van AVG, raadpleegt u het volgende artikel: Beheerdersaccounts beheren op uw Windows-pc.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  4. Klik op Ja wanneer u in het dialoogvenster wordt gevraagd Windows opnieuw te starten in de veilige modus. Klik nogmaals op Ja om uw computer meteen opnieuw op te starten in de veilige modus.
    Als u Windows handmatig in de veilige modus wilt starten, volgt u de instructies in het artikel van Microsoft-ondersteuning voor uw versie van Windows:
  5. Wanneer Windows is opgestart in de veilige modus, selecteert u de locatie van de programmabestanden van AVG Internet Security. De standaard installatielocatie wordt automatisch geselecteerd. U hoeft alleen aanpassingen te doen als u de standaardinstallatie hebt gewijzigd bij het installeren van de app.
  6. Selecteer AVG Internet Security in de vervolgkeuzelijst. Klik vervolgens op Verwijderen.
  7. Wacht tot het hulpprogramma voor verwijderen van AVG alle bestanden van AVG Internet Security van uw computer heeft verwijderd.
  8. Klik op Computer opnieuw opstarten om de computer meteen opnieuw op te starten en het verwijderen te voltooien.

AVG Internet Security is nu verwijderd van uw pc.

AVG Internet Security opnieuw installeren

Als u AVG Internet Security opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

Het is raadzaam het hulpprogramma voor verwijderen van AVG te gebruiken om AVG Secure Browser van uw pc te verwijderen als verwijderen via het menu Start niet heeft gewerkt of als u de melding De installatie wordt al uitgevoerd te zien krijgt. Het hulpprogramma van AVG verwijdert alle bestanden van AVG AntiVirus van uw pc wanneer Windows in de veilige modus wordt uitgevoerd.

Als u een betaald abonnement op AVG Secure Browser hebt, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd als u de browser van uw apparaat verwijdert. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het opzeggen van uw abonnement: AVG-abonnement opzeggen – veelgestelde vragen.

Verwijderen via het hulpprogramma voor verwijderen van AVG

Wanneer u onderstaande stappen hebt voltooid, wordt uw pc niet meer door AVG Secure Browser tegen malware en andere dreigingen beschermd.
  1. Klik op onderstaande knop om het Hulpprogramma voor het verwijderen van AVG te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw computer op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). Het hulpprogramma voor het verwijderen van AVG downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade bestand avg_secure_browser_uninstall.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
    Als het niet lukt om toestemming te geven voor de installatie van het hulpprogramma voor verwijderen van AVG, raadpleegt u het volgende artikel: Beheerdersaccounts beheren op uw Windows-pc.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  4. Klik op Ja wanneer u in het dialoogvenster wordt gevraagd Windows opnieuw te starten in de veilige modus. Klik nogmaals op Ja om uw computer meteen opnieuw op te starten in de veilige modus.
    Als u Windows handmatig in de veilige modus wilt starten, volgt u de instructies in het artikel van Microsoft-ondersteuning voor uw versie van Windows:
  5. Of schakel het selectievakje naast Verwijder ook uw browsegegevens in om uw profielgegevens, zoals favorieten en geschiedenis, te verwijderen. Klik vervolgens op Verwijderen om door te gaan.
  6. Wacht tot het hulpprogramma voor verwijderen van AVG alle bestanden van AVG Secure Browser van uw computer heeft verwijderd.

AVG Secure Browser is nu verwijderd van uw pc.

AVG Secure Browser opnieuw installeren

Als u AVG Secure Browser opnieuw moet installeren, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

• AVG Internet Security 23.x voor Windows
  • AVG AntiVirus FREE 23.x voor Windows
  • AVG Secure Browser 118.x voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit