Een onlineradiostation instellen als wekker in Alarm Clock Xtreme

In Alarm Clock Xtreme kunt u een onlineradiostation gebruiken als wekgeluid.

Instructies

1. Start Alarm Clock Xtreme en open dan op een van de volgende manieren het scherm voor het bewerken van wekkers:
    1. Als u een bestaande standaardwekker wilt bewerken, tikt u op de bijbehorende tegel.
    2. Als u een nieuwe wekker wilt maken, tikt u op het +-teken en selecteert u Standard Alarm (Standaardwekker).
  2. Onder Sound (Geluid) tikt u op het op dit moment ingestelde wekgeluid (Ringtone (Beltoon), Music on device (Muziek op apparaat) of Stil).
  3. Tik op Type en selecteer Online radio (Onlineradiostation).
  4. Selecteer een radiostation in de vooraf gedefinieerde lijst en tik op pijl-terug om terug te keren naar het bewerkingsscherm. Of tik op Add online radio (Onlineradiostation toevoegen).
  5. Als u Add online radio (Onlineradiostation toevoegen) hebt geselecteerd, wordt u gevraagd de volgende gegevens te verstrekken:
    • Name (Naam): geef een naam op waaraan u uw favoriete radiostation makkelijk herkent.
    • URL: Voer de streaming-URL van het station in.
  6. Tik op Bevestigen en tik daarna op pijl-terug om terug te keren naar het hoofdscherm voor het bewerken van wekkers.

Alarm Clock Xtreme gebruikt het opgegeven onlineradiostation nu als wekgeluid.

U kunt ook een onlineradiostation instellen als wekgeluid voor alle snelle wekkers. Ga naar MenuInstellingenQuick Alarm (Snelle wekker), en volg bovenstaande stap 3-7. U kunt geen afzonderlijke geluidsinstellingen configureren voor snelle wekkers, dus deze instelling geldt voor alle bestaande en volgende snelle wekkers.

Probleemoplossing

Als u problemen tegenkomt bij het instellen van een onlineradiostation als wekgeluid, volgt u onderstaande stappen om het probleem op te lossen:

1. Controleer of u de juiste streaming-URL hebt ingevoerd. De streaming-URL van een onlineradiostation is niet hetzelfde als de URL van de website van het radiostation. Voor de meeste radiostations kunt u deze vinden in de oorspronkelijke radiospeler-app.
  2. Controleer of u de streaming-URL in de juiste indeling hebt ingevoerd. Op de ondersteuningswebsite van Android vindt u een lijst met ondersteunde indelingen.
  • Alarm Clock Xtreme 6.x voor Android
  • Google Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger