Ondersteuning voor thuisgebruikers

AVG Secure VPN – veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is een VPN?

Een virtueel privénetwerk (VPN, Virtual Private Network) beschermt gegevens die worden geüpload naar en gedownload van internet. Het functioneert als een privétunnel door het internet. Daarbij wordt uw internetactiviteit in feite geanonimiseerd en wordt de verbinding beveiligd tijdens het gebruik van openbare wifi-verbindingen, zoals in een café of op een luchthaven.

Wat is AVG Secure VPN?

Met de toepassing AVG Secure VPN kunt u via de beveiligde VPN-servers van AVG met behulp van een versleutelde tunnel verbinding met internet maken om uw onlineactiviteiten te beschermen tegen pottenkijkers en luistervinken. AVG Secure VPN kan op elk moment worden gebruikt als u met het internet met extra veiligheid en privacy wilt verbinden. Dit wordt vooral aangeraden wanneer u bent verbonden met een openbaar of onbeveiligd draadloos netwerk.

AVG Secure VPN biedt met name:

 • Bescherming: waar veel mensen verbinding maken met hetzelfde openbare netwerk kunnen aanvallers gevoelige informatie buitmaken, zoals aanmeldingsgegevens en wachtwoorden. Een versleutelde VPN-verbinding biedt doeltreffende bescherming tegen dergelijke aanvallen.
 • Anonimisering: veel mensen beschikken over een breedbandverbinding met een vast IP-adres dat kan worden getraceerd wanneer ze privacygevoelige sites bezoeken. Bij gebruik van een VPN-verbinding wordt de browsersessie doeltreffend geanonimiseerd. Het IP-adres dat de externe server ziet, is het adres van de VPN-server, niet dat van de gebruiker.
 • Onbeperkte internettoegang: wanneer u bent verbonden met een VPN-server op een andere locatie, hebt u toegang tot inhoud waarvoor in uw eigen regio mogelijk beperkingen gelden. Hierdoor kunt u onbelemmerd browsen, zelfs in landen met internetcensuur.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG Secure VPN?

 • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits)
 • Volledig Windows-compatibele computer met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2 ondersteunen)
 • 256 MB RAM-geheugen of meer
 • 300 MB vrije hardeschijfruimte
 • Een internetverbinding om de VPN-service te downloaden, activeren en gebruiken
 • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen
 • Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra)
 • 90 MB vrije hardeschijfruimte
 • Mac met 64-bits Intel-processor
 • Een internetverbinding om de VPN-service te downloaden, activeren en gebruiken
 • Bij voorkeur een standaardschermresolutie van ten minste 1280 x 800 pixels
 • Google Android 6.0 (Marshmallow, API 23) of nieuwer
 • Een internetverbinding om de VPN-service te downloaden, activeren en gebruiken
 • Apple iOS 12.0 of nieuwer
 • Een internetverbinding om de VPN-service te downloaden, activeren en gebruiken
De nieuwste versie van AVG Secure VPN wordt niet ondersteund en kan niet worden uitgevoerd in Windows Vista of Windows XP. Als u Windows Vista of Windows XP gebruikt, kunt u AVG Secure VPN versie 1.6.667 downloaden. Dit is echter een oudere versie van het programma waarvoor u geen updates ontvangt.
AVG Secure VPN wordt niet ondersteund en kan niet worden geïnstalleerd en uitgevoerd in Symbian, Microsoft Windows Phone/Mobile, Bada, WebOS of een ander mobiel besturingssysteem dan Android of iOS.

Hoe kan ik AVG Secure VPN downloaden en installeren?

 1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG Secure VPN te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG Secure VPN voor Windows downloaden
 2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avg_secure_vpn_setup.exe en selecteer Als beheerder uitvoeren in het contextmenu.
 3. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Na de installatie moet u het product activeren met behulp van uw AVG-account of door uw activeringscode in te voeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

 1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG Secure VPN te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw Mac (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG Secure VPN voor Mac downloaden
 2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avg_securevpn.dmg.
 3. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Na de installatie moet u het product activeren met behulp van uw AVG-account of door uw activeringscode in te voeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

 1. Download de nieuwste versie van AVG Secure VPN in Google Play Store en installeer deze.
 2. Zodra de installatie is voltooid, tikt u op Openen om de app te gebruiken.
 3. U hebt een geldig abonnement nodig voor AVG Secure VPN. Kies een abonnement of tik op U hebt het product al gekocht? om een eerder aangeschaft abonnement te activeren met behulp van uw AVG-account of door een geldige activeringscode in te voeren.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

 1. Download de nieuwste versie van AVG Secure VPN in de App Store en installeer deze.
 2. Zodra de installatie is voltooid, tikt u op Openen om de app te gebruiken.
 3. U hebt een geldig abonnement nodig voor AVG Secure VPN. Kies een abonnement of tik op U hebt het product al gekocht? om een eerder aangeschaft abonnement te activeren met behulp van uw AVG-account.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Bestaat er een gratis proefversie van AVG Secure VPN?

Ja. Na het installeren van AVG Secure VPN hebt u tijdelijk volledige toegang tot alle betaalde functies van het product. Zo start u uw gratis proefperiode:

 1. Klik op het hoofdscherm van AVG Secure VPN op de schuifregelaar UIT zodat deze wordt ingesteld op AAN.
 2. Klik op de optie Proefversie starten.

Uw gratis proefperiode gaat meteen in.

Abonneren en activeren

Hoe activeer ik AVG Secure VPN?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Kan ik mijn abonnement op AVG Secure VPN op meerdere apparaten gebruiken?

Er zijn abonnementen voor één en voor meerdere apparaten beschikbaar voor AVG Secure VPN. Met een abonnement voor meerdere apparaten kunt u uw licentie op maximaal vijf verschillende apparaten gebruiken. Als u beschikt over een abonnement voor één apparaat, kunt u uw abonnement activeren op één apparaat. Controleer in uw AVG-account of in het e-mailbericht met de bestelbevestiging wat voor abonnement u hebt aangeschaft.

Wat gebeurt er wanneer mijn gratis proefversie afloopt?

Na afloop van uw gratis proefperiode gaat het door u gekozen abonnement automatisch in, zodat u AVG Secure VPN kunt blijven gebruiken. U hoeft pas te betalen op de dag dat uw gratis proefperiode afloopt.

Als u AVG Secure VPN niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen via Google Play Store.

Als u AVG Secure VPN niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen via de App Store.

Hoe kan ik zien wanneer mijn abonnement afloopt?

Open AVG Secure VPN en ga vervolgens naar Mijn AVGMijn abonnement. U kunt de duur van uw abonnement zien onder Abonnementen op deze pc.

Open AVG Secure VPN, zorg ervoor dat het toepassingsvenster actief is en klik links in de menubalk op AVG Secure VPN, en selecteer Voorkeuren.... Selecteer Account in het linkerdeelvenster en controleer de duur van uw abonnement onder Abonnementsgegevens.

Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement. U kunt de duur van uw abonnement zien onder Geldig tot.

Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement. U vindt de duur van uw abonnement naast Verloopdatum.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het opzeggen van uw abonnement:

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide informatie over het opzeggen van een abonnement dat u hebt gekocht via Google Play Store of de App Store hebt gekocht:

Zelfs als u nog in de gratis proefperiode zit, moet u uw oude abonnement opzeggen via Google Play Store. Anders worden er abonnementskosten in rekening gebracht wanneer de gratis proefperiode afloopt.
Zelfs als u nog in de gratis proefperiode zit, moet u uw oude abonnement opzeggen via de App Store. Anders worden er abonnementskosten in rekening gebracht wanneer de gratis proefperiode afloopt.

Hoe kan ik mijn abonnement op AVG Secure VPN overdragen op een ander apparaat?

 1. Verwijder AVG Secure VPN van de oorspronkelijke pc.
 2. Installeer AVG Secure VPN op de nieuwe pc.
 3. Activeer uw abonnement op de nieuwe pc.
 1. Verwijder AVG Secure VPN van de oorspronkelijke Mac.
 2. Installeer AVG Secure VPN op de nieuwe Mac.
 3. Activeer uw abonnement op de nieuwe Mac.

In het volgende artikel vindt u instructies over het overdragen van een AVG Secure VPN-abonnement op een ander Android-apparaat:

In het volgende artikel vindt u instructies over het overdragen van een AVG Secure VPN-abonnement op een ander iOS-apparaat:

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

 1. Zorg ervoor dat u de aanmeldingsgegevens invoert voor het AVG-account dat is gekoppeld aan uw AVG Secure VPN-abonnement. Om dat te controleren, meld u zich aan bij uw AVG-account in uw webbrowser en klikt u op de tegel Abonnementen om een overzicht met de gekoppelde abonnementen te bekijken.
 2. Als uw AVG Secure VPN-abonnement niet is gekoppeld aan een AVG-account, kunt u een AVG-account instellen met het e-mailadres dat u hebt gebruikt om AVG Secure VPN te kopen.
 3. Controleer of u de activeringscode goed hebt ingevoerd, inclusief verbindingsstreepjes.
 4. Gebruik ons webformulier om de activeringscode opnieuw te laten verzenden naar het e-mailadres dat u bij de aankoop hebt gebruikt en activeer het abonnement opnieuw.
 5. Probeer de volgende instructies uit om het abonnement te activeren via uw AVG-account als activeren met uw activeringscode nog steeds niet werkt.
 6. Het kan tot 24 uur duren voordat het abonnement is gesynchroniseerd. Als uw abonnement na die tijd nog niet actief is, raadpleegt u het volgende artikel:

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Vanwege wijzigingen in de richtlijnen van de App Store is het niet mogelijk AVG Secure VPN voor iOS te activeren met een activeringscode in app-versie 2.0 en nieuwer.

Abonnementen gekocht via de App Store:

 • Als AVG Secure VPN uw betaalde abonnement niet automatisch herkent, probeer het abonnement dan handmatig te herstellen door te tikken op U hebt het product al gekocht?Herstel via App Store.
 • Als uw abonnement nog steeds niet wordt herkend, controleer dan of u bent ingelogd met dezelfde Apple ID als die u hebt gebruikt om het abonnement te kopen. Ga als volgt te werk om te controleren aan welke Apple ID uw abonnement is gekoppeld:
  1. Open de App Store op uw iOS-apparaat.
  2. Tik op uw profielfoto rechtsboven op het scherm.
  3. Controleer of de Apple ID boven aan het scherm de ID is die u voor uw aankoop hebt gebruikt.
 • Raadpleeg het volgende ondersteuningsartikel van Apple voor informatie over het beheer van Apple ID's op uw iOS-apparaat:

Abonnementen gekocht via Google Play:

 • Als AVG Secure VPN uw betaalde abonnement niet automatisch herkent, probeer het abonnement dan handmatig te herstellen door te tikken op U hebt het product al gekocht?Herstellen via Google Play.
 • Als uw abonnement nog steeds niet wordt herkend, controleer dan of u bent aangemeld met hetzelfde Google-account als dat u hebt gebruikt om het abonnement te kopen. Ga als volgt te werk om te controleren aan welk Google-account uw abonnement is gekoppeld:
  1. Open Google Play Store en tik linksboven op Menu (drie lijntjes).
  2. Het Google-account waarmee u op dit moment bent verbonden ziet u bovenaan het scherm.
 • Raadpleeg het volgende artikel van Google Help voor het wisselen tussen Google-accounts op uw Android-apparaat:

Waarom kan ik AVG Secure VPN niet activeren met een activeringscode?

Vanwege wijzigingen in de richtlijnen van de App Store is het niet mogelijk AVG Secure VPN voor iOS te activeren met een activeringscode in app-versie 2.0 en nieuwer.

De volgende activeringsopties zijn beschikbaar in AVG Secure VPN 2.0 en nieuwer:

 • AVG Account: u kunt AVG Secure VPN activeren door u aan te melden bij de app met het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het abonnement. Als u nog geen AVG-account hebt, kunt u er een maken met het hetzelfde e-mailadres. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:
 • App Store: Wanneer u AVG Secure VPN via de App Store heb gekocht, wordt uw abonnement automatisch geactiveerd op het apparaat dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen. U hoeft de app niet handmatig te activeren.

Neem voor meer hulp contact op met de ondersteuning van AVG.

Instellingen en gebruik

Hoe ga ik aan de slag met AVG Secure VPN?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het gebruik van AVG Secure VPN:

Hoe zie ik of het VPN actief is en werkt?

Nadat u AVG Secure VPN hebt ingeschakeld door op de schuifregelaar te klikken, zodat die wordt omgeschakeld van rood (UIT) naar groen (AAN), geeft AVG Secure VPN de tekst Uw onlineprivacy wordt beveiligd weer.

Hoe pas ik de instellingen van AVG Secure VPN aan?

 1. Open AVG Secure VPN en klik op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) rechtsboven op het scherm.
 2. Kies in het linkerdeelvenster uit de volgende opties:
  • Algemeen: hiermee kunt u meldingen en opstartvoorkeuren beheren en de taal van de gebruikersinterface van AVG Secure VPN wijzigen.
  • Netwerkbeveiliging: hiermee kunt u de instellingen voor automatisch verbinden instellen.
 1. Open AVG Secure VPN en zorg ervoor dat het toepassingsvenster actief is.
 2. Klik links in de menubalk op AVG Secure VPN en selecteer Voorkeuren....
 3. Kies in het linkerdeelvenster uit de volgende opties:
  • Algemeen: hiermee kunt u meldingen en opstartvoorkeuren beheren. U kunt zich ook aanmelden als bètatester voor nieuwe versies van AVG Secure VPN.
  • Netwerkbeveiliging: hiermee kunt u de instellingen voor automatisch verbinden instellen.
  • Account: uw huidige abonnementsgegevens.
 1. Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
 2. U kunt kiezen uit de volgende opties:
  • Account: uw huidige abonnementsgegevens.
  • Verbindingsregels: hier kunt u opties beheren voor het automatisch maken en verbreken van verbindingen en Tunnel splitsen inschakelen.
  • Probleemoplossing: hier kunt u antwoorden op veelgestelde vragen over de app vinden, toegang krijgen tot het AVG-forum of contact opnemen met de ondersteuning van AVG.
  • Algemeen: hier kunt u de app beoordelen, meldingen en persoonlijke privacyinstellingen beheren, het versienummer van de app controleren of de gebruiksrechtsovereenkomst bekijken.
 1. Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
 2. U kunt kiezen uit de volgende opties:
  • Account: uw huidige abonnementsgegevens.
  • Verbindingsregels: hier kunt u opties voor het automatisch maken en verbreken van verbindingen beheren.
  • Probleemoplossing: hier kunt u uw VPN-profiel opnieuw installeren (daarmee wordt de machtiging voor VPN-configuratie op uw apparaat opnieuw ingesteld), veelgestelde vragen over de app bekijken of contact opnemen met de ondersteuning van AVG.
  • Algemeen: hier kunt u de app beoordelen, meldingen en persoonlijke privacyinstellingen beheren, het versienummer van de app controleren of de gebruiksrechtsovereenkomst bekijken.

Wat is Tunnel splitsen?

Met Split Tunneling kunt u voorkomen dat bepaalde apps verbinding maken met internet via AVG VPN-servers, zelfs wanneer AVG Secure VPN is ingeschakeld. U kunt bijvoorbeeld opgeven dat een e-mail-app moet worden uitgesloten van de VPN-verbinding. U kunt dan e-mail verzenden en ontvangen van uw echte locatie, maar hebt toch tijdens het gebruik van uw webbrowser-app zonder beperkingen toegang tot online-inhoud.

Zo schakelt u Tunnel splitsen in:

 1. Open AVG Secure VPN en tik op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
 2. Tik op Split Tunneling.
 3. Tik op de rode schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten.
 4. Schakel het vakje uit bij apps die u wilt uitsluiten van AVG Secure VPN-verbindingen. Wanneer u een uitgesloten app gebruikt, wordt uw verbinding niet versleuteld en is uw echte locatie zichtbaar.
 5. Tik linksboven op de pijl-terug om uw voorkeuren te bevestigen en terug te keren naar het hoofdscherm van Instellingen.

Aan wordt weergegeven naast Split Tunneling om aan te geven dat de functie is ingeschakeld.

Hoe configureer ik AVG Secure VPN zo dat automatisch verbinding wordt gemaakt?

 1. Open AVG Secure VPN en klik rechtsboven op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
 2. Controleer of het tabblad Netwerkbeveiliging is geselecteerd in het linkerdeelvenster en schakel het selectievakje naast Automatisch bij verbinding met internet in.

Standaard maakt AVG Secure VPN niet automatisch verbinding wanneer u een vertrouwde privénetwerk gebruikt. Om ervoor te zorgen dat AVG Secure VPN automatisch verbinding maakt wanneer u internet gebruikt, schakelt u het vakje bij Sluit vertrouwde (privé)netwerken uit uit.

 1. Open AVG Secure VPN en zorg ervoor dat het toepassingsvenster actief is.
 2. Klik links in de menubalk op AVG Secure VPN en selecteer Voorkeuren....
 3. Selecteer het tabblad Netwerkbeveiliging in het linkerdeelvenster en schakel het selectievakje naast Automatisch bij verbinding met internet in.

Standaard maakt AVG Secure VPN niet automatisch verbinding wanneer u een vertrouwde privénetwerk gebruikt. Om ervoor te zorgen dat AVG Secure VPN automatisch verbinding maakt wanneer u internet gebruikt, schakelt u het vakje bij Uitsluiten uit.

 1. Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
 2. Tik op Maak automatisch verbinding en selecteer de gewenste optie:
  • Bij verbinding met een onbeveiligd wifi-netwerk: AVG Secure VPN wordt automatisch actief wanneer uw apparaat verbinding maakt met een onbeveiligd wifi-netwerk.
  • Bij verbinding met een willekeurig wifi-netwerk: AVG Secure VPN wordt automatisch actief wanneer uw apparaat verbinding maakt met een wifi-netwerk.
  • Bij verbinding met een wifi- of mobiel netwerk: AVG Secure VPN wordt automatisch actief wanneer uw apparaat verbinding maakt met een wifi-netwerk of met een mobiel netwerk.
 3. Als u daarom wordt gevraagd, volgt u de instructies op het scherm om VPN altijd aan in te schakelen in uw apparaatinstellingen.

AVG Secure VPN maakt nu automatisch verbinding op basis van uw voorkeuren.

 1. Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
 2. Tik op Maak automatisch verbinding en selecteer de gewenste optie:
  • Bij verbinding met een wifi-netwerk: AVG Secure VPN wordt automatisch actief wanneer uw apparaat verbinding maakt met een wifi-netwerk.
  • Bij verbinding met een wifi- of mobiel netwerk: AVG Secure VPN wordt automatisch actief wanneer uw apparaat verbinding maakt met een wifi-netwerk of met een mobiel netwerk.

AVG Secure VPN maakt nu automatisch verbinding op basis van uw voorkeuren.

Hoe voeg ik een vertrouwd netwerk toe?

U kunt privénetwerken toevoegen, bijvoorbeeld uw wifi-netwerk thuis of van uw werk, aan de lijst met vertrouwde netwerken. Vervolgens kunt u ervoor kiezen deze vertrouwde netwerken uit te sluiten van de instellingen voor het automatisch verbinden van het VPN. Dat betekent dat u kunt instellen dat AVG Secure VPN automatisch actief wordt wanneer u verbonden bent met een wifi-netwerk, behalve wanneer u bent verbonden met uw vertrouwde netwerken.

U kunt privénetwerken, bijvoorbeeld uw wifi-netwerk thuis of van uw werk, toevoegen aan de lijst met vertrouwde netwerken. Wanneer u AVG Secure VPN instelt om automatisch verbinding te maken, worden uw vertrouwde netwerken uitgesloten van de regel voor automatisch verbinden.

 1. Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Netwerkbeveiliging.
 2. Schakel het selectievakje naast Sluit vertrouwde (privé)netwerken uit in en klik op Huidig netwerkprofiel....
 3. Klik op de schuifregelaar naast elk wifi-netwerk om het in te stellen als Privé (vertrouwd) of Openbaar.
 4. Klik op Sluiten om de instellingen voor vertrouwde netwerken af te sluiten.

Wifi-netwerken die zijn ingesteld op Privé, worden nu toegevoegd aan de lijst met vertrouwde netwerken. Het VPN maakt niet automatisch verbinding bij deze vertrouwde netwerken als u AVG Secure VPN hebt ingesteld om automatisch verbinding te maken.

 1. Open AVG Secure VPN en zorg ervoor dat het toepassingsvenster actief is.
 2. Klik links in de menubalk op AVG Secure VPN en selecteer Voorkeuren....
 3. Selecteer het tabblad Netwerkbeveiliging in het linkerdeelvenster.
 4. Schakel het selectievakje naast Uitsluiten in en klik op Vertrouwde netwerken....
 5. Selecteer de gewenste optie:
  • Huidig netwerk: als u uw huidige wifi-netwerk wilt toevoegen aan de lijst met vertrouwde netwerken, klikt u op Toevoegen aan vertrouwde netwerken.
  • Nog een netwerk: als u nog een wifi-netwerk wil toevoegen aan de lijst met vertrouwde netwerken, klikt u op Voeg een wifi-netwerk toe. Vervolgens selecteert u een netwerk in de lijst of klikt u op Voeg nog een netwerk toe om handmatig een wifi-netwerk toe te voegen.
 6. Klik op Sluiten om de instellingen voor vertrouwde netwerken af te sluiten.

De toegevoegde wifi-netwerken staan nu in de lijst met vertrouwde netwerken. Het VPN maakt niet automatisch verbinding bij deze vertrouwde netwerken als u AVG Secure VPN hebt ingesteld om automatisch verbinding te maken.

 1. Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Vertrouwde netwerken.
 2. Tik op het plusteken + naast het wifi-netwerk dat u wilt toevoegen.

De toegevoegde wifi-netwerken staan nu in de lijst met vertrouwde netwerken. Het VPN maakt niet automatisch verbinding bij deze vertrouwde netwerken als u AVG Secure VPN hebt ingesteld om automatisch verbinding te maken.

 1. Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Maak automatisch verbinding.
 2. Instellen wanneer AVG Secure VPN automatisch verbinding maakt:
  • Bij verbinding met een wifi-netwerk: AVG Secure VPN wordt automatisch actief wanneer uw apparaat verbinding maakt met een wifi-netwerk.
  • Bij verbinding met een wifi- of mobiel netwerk: AVG Secure VPN wordt automatisch actief wanneer uw apparaat verbinding maakt met een wifi-netwerk of met een mobiel netwerk.
 3. Tik op het tabblad Vertrouwde netwerken op het plusteken + naast het wifi-netwerk dat u wilt toevoegen.

De toegevoegde wifi-netwerken staan nu in de lijst met vertrouwde netwerken. Het VPN maakt niet automatisch verbinding bij deze vertrouwde netwerken.

Verbinding

Kan ik AVG Secure VPN gebruiken met elk type internetverbinding?

Ja. AVG Secure VPN is geschikt voor vaste en draadloze internetverbindingen.

Hoe maak ik verbinding met een andere VPN-serverlocatie?

 1. Open AVG Secure VPN en klik op Locatie wijzigen.
 2. Selecteer een locatie in de lijst.

AVG Secure VPN maakt automatisch verbinding met de nieuwe locatie die u hebt geselecteerd.

 1. Open AVG Secure VPN en tik onder aan het scherm op Serverlocatie.
 2. Selecteer een locatie in de lijst.

AVG Secure VPN maakt automatisch verbinding met de nieuwe locatie die u hebt geselecteerd.

 1. Open AVG Secure VPN en tik onder aan het scherm op Serverlocatie.
 2. Selecteer een locatie in de lijst.

AVG Secure VPN maakt automatisch verbinding met de nieuwe locatie die u hebt geselecteerd.

Welk type versleuteling gebruikt AVG Secure VPN?

AVG Secure VPN gebruikt 256-bits AES-versleuteling. Dit versleutelingsniveau wordt ook door banken gebruikt. SecureLine maakt daarnaast gebruik van Open SSL en certificaatverificatie.

Op welke poorten wordt AVG Secure VPN uitgevoerd?

AVG Secure VPN voor Windows wordt uitgevoerd op poort 553 UDP en 443 TCP.

AVG Secure VPN voor Mac wordt uitgevoerd op poort 50, 500, 1701 en 4500.

Welke protocollen gebruikt AVG Secure VPN?

AVG Secure VPN voor Windows maakt gebruik van Open VPN via UDP.

AVG Secure VPN voor Mac maakt gebruik van IPsec.

Bij sommige routers hebt u de mogelijkheid IPsec (soms VPN Passthrough genoemd) in of uit te schakelen. IPSec of VPN Passthrough moet zijn ingeschakeld om AVG Secure VPN goed te laten werken.

Staat AVG Secure VPN P2P-verbindingen toe?

Ja. AVG Secure VPN staat peer-to-peerverbindingen (P2P) toe via de volgende datacenterlocaties:

 • Praag, Tsjechië
 • Frankfurt, Duitsland
 • Amsterdam, Nederland
 • New York, New York
 • Miami, Florida
 • Seattle, Washington
 • Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Parijs, Frankrijk

Waarom is mijn internetverbinding trager wanneer ik verbinding maak met AVG Secure VPN?

Uw internetverbinding kan trager worden wanneer u AVG Secure VPN gebruikt. Dat komt doordat een VPN verkeer en gegevens versleutelt voordat deze naar een server worden verzonden. Afhankelijk van de afstand en de capaciteit van de server kan dit ertoe leiden dat de internetverbinding iets trager, maar wel veiliger, wordt.

Probleemoplossing

Hoe verwijder ik AVG Secure VPN?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Wat moet ik doen als AVG Secure VPN geen verbinding tot stand kan brengen?

Als AVG Secure VPN geen verbinding tot stand kan brengen, kunt u het probleem als volgt proberen op te lossen:

 • Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer er geen verbinding is gemaakt via AVG Secure VPN. Als uw internetverbinding nog steeds niet werkt, controleert u de netwerkconfiguratie.
 • Selecteer een andere AVG-serverlocatie.
 • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw pc. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt AVG Secure VPN waarschijnlijk niet goed.
 • Start de pc opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken met AVG Secure VPN.
 • Controleer de configuratie van uw firewall. Firewall-configuraties verschillen per leverancier en fabrikant. Raadpleeg de relevante documentatie voor informatie over het gebruik van een VPN.
 • Controleer of uw abonnement actief is. Open AVG Secure VPN, ga naar Mijn AVGMijn abonnement, en controleer of Actief wordt weergeven AVG Secure VPN onder Abonnementen op deze pc.

Als AVG Secure VPN nog steeds geen verbinding kan maken, kunt u proberen de toepassing te verwijderen en opnieuw te installeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

 • Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer er geen verbinding is gemaakt via AVG Secure VPN. Als uw internetverbinding nog steeds niet werkt, controleert u de netwerkconfiguratie.
 • Selecteer een andere AVG-serverlocatie.
 • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw Mac. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt AVG Secure VPN waarschijnlijk niet goed.
 • Start de Mac opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken met AVG Secure VPN.
 • Bij sommige routers hebt u de mogelijkheid IPsec (soms VPN Passthrough genoemd) in of uit te schakelen. U kunt ervoor zorgen dat AVG Secure VPN naar behoren verbinding maakt en werkt door IPsec dan wel VPN Passthrough in te schakelen.
 • Controleer de configuratie van uw firewall. Neem contact op met de leverancier van uw firewall om te controleren of UDP-poort 500 en UDP-poort 4500 van uw firewall geopend zijn.
 • Controleer of uw abonnement actief is. Open AVG Secure VPN en zorg ervoor dat het toepassingsvenster actief is. Klik vervolgens in de menubalk op AVG Secure VPNVoorkeuren... Selecteer Account in het linkerdeelvenster en controleer uw abonnementsgegevens onder Abonnementsgegevens.

Als AVG Secure VPN nog steeds geen verbinding kan maken, kunt u proberen de toepassing te verwijderen en opnieuw te installeren. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

 • Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer er geen verbinding is gemaakt via AVG Secure VPN. Als uw internetverbinding nog steeds niet werkt, controleert u de netwerkconfiguratie.
 • Selecteer een andere AVG-serverlocatie.
 • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw Android-apparaat. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt AVG Secure VPN waarschijnlijk niet goed.
 • Controleer of uw abonnement actief is. Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement. Controleer of uw abonnementsvorm en Activeringscode op het scherm verschijnen.
 • Verwijder de app en installeer deze opnieuw. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Als AVG Secure VPN nog steeds geen verbinding kan maken, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door netwerkbeleidsregels van het wifi- of mobiele netwerk waarmee u verbinding probeert te maken.

 • Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer er geen verbinding is gemaakt via AVG Secure VPN. Als uw internetverbinding nog steeds niet werkt, controleert u de netwerkconfiguratie.
 • Selecteer een andere AVG-serverlocatie.
 • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw iOS-apparaat. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt AVG Secure VPN waarschijnlijk niet goed.
 • Installeer het VPN-profiel opnieuw. Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ VPN-profiel.
 • Controleer of uw abonnement actief is. Open AVG Secure VPN en ga naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement. Verifieer uw abonnementsgegevens onder Geldig tot en Huidig abonnement.
 • Verwijder de app en installeer deze opnieuw. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Als AVG Secure VPN nog steeds geen verbinding kan maken, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door netwerkbeleidsregels van het wifi- of mobiele netwerk waarmee u verbinding probeert te maken.

Waarom heb ik geen toegang tot mijn e-mail wanneer ik verbinding maak via AVG Secure VPN?

Wanneer u bent verbonden via AVG Secure VPN, kunt u problemen ondervinden bij het versturen van e-mail via een e-mailclient, bijvoorbeeld Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird of Apple Mail (Mac). Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

AVG Secure VPN heeft geen invloed op e-mail van web-e-mailaccounts die u opent in een webbrowser.

Wat moet ik doen als een website aangeeft dat mijn locatie niet klopt?

Als op een website wordt gemeld dat uw locatie onjuist is of als u vermoedt dat uw locatie niet naar behoren is verborgen, raadpleegt u het volgende artikel voor uitgebreide instructies om het probleem op te lossen:

Waarom kan ik niet op internet surfen wanneer ik verbinding maak met AVG Secure VPN?

Als u niet op internet kunt surfen terwijl u bent verbonden met AVG Secure VPN, kunt u het volgende proberen:

 • Controleer de signaalsterkte van uw wifi-verbinding. Het wifi-signaal in sommige hotels of op sommige hotspots is zwak.
 • Controleer of u de algemene voorwaarden van de provider van de wifi-hotspot hebt geaccepteerd. U doet dit door uw browser te openen en, als daarom wordt gevraagd, de voorwaarden voor verbinding van de provider te aanvaarden.
 • Probeer een andere browser.
 • Controleer of uw DNS-resolver goed werkt (in Windows 8 of hoger). U moet hiervoor de service voor slimme multi-homed naamomzetting uitschakelen volgens de instructies in onderstaand artikel:

Waarom wordt er een foutbericht weergegeven met de melding dat er een technisch probleem is opgetreden in AVG Secure VPN?

Als de interface van AVG Secure VPN op het foutbericht Er is een technisch probleem opgetreden met AVG Secure VPN. na leeg is, kunt u het volgende proberen:

 • Controleer of uw internetverbinding werkt wanneer er geen verbinding is gemaakt via AVG Secure VPN. Als uw internetverbinding nog steeds niet werkt, controleert u de netwerkconfiguratie.
 • Start de pc opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken met AVG Secure VPN.

Als deze oplossingen niet werken, kunt u proberen de toepassing te verwijderen en opnieuw te installeren.

Hoe kan ik het WebRTC-lek in mijn browser voorkomen?

WebRTC is een functie die door verschillende browsers, zoals Google Chrome en Mozilla Firefox, wordt toegepast omdat hiermee B2B-toepassingen, bijvoorbeeld voor spraakoproepen, videochats en P2P-bestandsuitwisseling, zonder invoegtoepassingen kunnen worden ondersteund. Op Windows-, macOS- en Android-systemen kan deze functie er echter toe leiden dat uw IP-adres zichtbaar is, zelfs als u bent verbonden met een VPN als AVG Secure VPN.

Er wordt naarstig naar een oplossing voor dit probleem gezocht. In de tussentijd beschermt u uw privacy door WebRTC te blokkeren of uit te schakelen. U kunt dit probleem omzeilen door een browser te gebruiken waarin WebRTC niet wordt toegepast, zoals Safari of Internet Explorer.

Waar vind ik de logboekbestanden van AVG Secure VPN?

Bij het oplossen van problemen kan een ondersteuningsmedewerker van AVG u vragen om de logboekbestanden van AVG Secure VPN. Druk tegelijkertijd op de toetsen Win en X op uw toetsenbord om Verkenner te openen, en ga naar onderstaande locatie:

 • C:\ProgramData\AVG\Secure VPN\log

Zoek het bestand vpn_engine.log.

Als u de map ProgramData op uw systeem niet kunt vinden, volgt u de aanwijzingen op de Windows-ondersteuningspagina:

Hoe kan ik een bericht sturen aan de ondersteuning van AVG?

Als u problemen ondervindt met AVG Secure VPN, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van AVG via ons formulier voor technische ondersteuning.

Als u problemen ondervindt met AVG Secure VPN, is het raadzaam een bericht rechtstreeks vanuit AVG Secure VPN te sturen. Dan weet u zeker dat onze medewerkers de apparaatlogboeken ontvangen aan de hand waarvan zij het probleem zo snel en effectief mogelijk kunnen oplossen. Raadpleeg het volgende artikel om een bericht naar de ondersteuning van AVG te sturen:

Overig

Wanneer vindt het regelmatig geplande onderhoud plaats?

Regelmatig onderhoud vindt altijd in de nacht van zaterdag op zondag plaats, 's winters om 01.00 uur en 's zomers om 24.00 uur. Dit onderhoud duurt een uur. U merkt hier doorgaans niets van.

Waarom ontvang ik waarschuwingen van Gmail en Live Mail over verdachte activiteiten wanneer ik ben verbonden met AVG Secure VPN?

Wanneer u verbinding met internet maakt via AVG Secure VPN met een andere locatie, kan deze wijziging worden gedetecteerd door Gmail en Live Mail. Het is mogelijk dat u een e-mailbericht over verdachte activiteiten ontvangt waarin u wordt gevraagd uw wachtwoord te wijzigen als u vermoedt dat iemand op een andere locatie zich toegang tot uw e-mail heeft verschaft. Het is raadzaam de door u geselecteerde VPN-locatie te controleren om er zeker van te zijn dat u veilig bent.

Waarom ben ik volgens bepaalde websites met een andere stad verbonden dan de stad die ik heb geselecteerd als mijn VPN-locatie?

Websites proberen vaak de locatie van hun bezoekers te achterhalen op basis van hun IP-adres, via een proces dat IP-geolocatie wordt genoemd. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een database waarin IP-adresbereiken en geografische informatie aan elkaar zijn gekoppeld. De informatie in deze database kan om meerdere redenen onjuist zijn:

 • AVG streeft ernaar de databases voor IP-geolocatie van de juiste informatie te voorzien, maar de providers van de databases hebben mogelijk meer tijd nodig om de locatie bij te werken.
 • De website gebruikt mogelijk een gedateerde versie van de database voor geolocatie.
 • Sommige grote websites, zoals Google, beheren hun eigen databases op basis van het gebruikersverkeer dat in het verleden van een bepaald IP-adres afkomstig was.
 • Op bepaalde locaties huren we speciale servers, en de databases voor IP-geolocatie worden door de provider van de servers namens AVG bijgewerkt. Omdat AVG een Tsjechisch bedrijf is, kan de locatie door deze providers worden aangeduid als Tsjechië. Wanneer dit gebeurt, doen we ons best om de providers te voorzien van bijgewerkte informatie met de juiste locaties van onze servers.

Waarom is AVG Secure VPN een betaald product terwijl andere VPN-services gratis zijn?

AVG Secure VPN is een betaald product om de voortdurende ontwikkeling van Secure VPN te ondersteunen en u toegang tot de beste VPN-technologie te kunnen bieden.

Veel gratis VPN-services verkopen uw gegevens aan derden, plaatsen advertenties en video's in uw browser en maken uw internetverbinding trager.

AVG Secure VPN heeft nooit een nadelige invloed op uw gebruikerservaring of privacy. Uw gegevens worden niet gedeeld met of verkocht aan derden en we houden uw internetactiviteiten niet in de gaten. AVG Secure VPN laat uw internetverbinding ongemoeid en bevat geen advertenties van derden.

Worden in AVG Secure VPN gebruikersgegevens geregistreerd?

AVG Secure VPN slaat logboekbestanden voor verbindingen op, met gegevens als de tijd waarop u de verbinding tot stand brengt en de verbinding verbreekt, de duur van de verbinding en de gebruikte bandbreedte. Deze gegevens worden gebruikt voor diagnostische doeleinden en om misbruik van de VPN-verbinding te voorkomen.

Er wordt geen informatie opgeslagen over activiteiten, zoals de websites die u bezoekt, de gegevens die worden overgedragen en de IP-adressen die worden gebruikt. Raadpleeg het privacybeleid van AVG voor meer informatie.

Hoe kan ik feedback geven of om hulp vragen?

Als u feedback wilt geven of uw waardering en steun voor AVG Secure VPN wilt overbrengen, kunt u het volgende doen:

 • Schrijf een positieve recensie in de Google Play Store.
 • Schrijf een positieve recensie in de App Store.
 • Vertel uw vrienden over onze apps op Facebook of Twitter.
 • Plaats recensies op forums over Android.
 • Plaats recensies op forums over iOS.

Doe het volgende als u een technisch probleem ondervindt met AVG Secure VPN of een suggestie hebt om de app te verbeteren:

 • Verstuur feedback via de app. U opent het feedbackgedeelte via Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ HelpContact met ondersteuning.
 • Verstuur feedback via de app. U opent het feedbackgedeelte via Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ HelpContact met ondersteuning.
 • Stuur ons eventuele feedback via onze ondersteuningspagina's.
 • AVG Secure VPN 1.x voor Windows
 • AVG Secure VPN 1.x voor Mac
 • AVG Secure VPN 2.x voor Android
 • AVG Secure VPN 2.x voor iOS
 • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
 • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
 • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
 • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
   
 • Apple macOS 11.x (Big Sur)
 • Apple macOS 10.15.x (Catalina)
 • Apple macOS 10.14.x (Mojave)
 • Apple macOS 10.13.x (High Sierra)
 • Apple macOS 10.12.x (Sierra)
   
 • Google Android 6.0 (Marshmallow, API 23) of nieuwer
   
 • Apple iOS 12.0 of nieuwer

Was dit artikel nuttig?

Contact opnemen