AVG Secure VPN voor Windows en Mac – veelgestelde vragen

Van toepassing op

Producten:

• AVG Secure VPN 1.x voor Windows
  • AVG Secure VPN 1.x voor Mac

Besturingssystemen:

• Apple macOS 10.15.x (Catalina)
  • Apple macOS 10.14.x (Mojave)
  • Apple macOS 10.13.x (High Sierra)
  • Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits

In dit artikel vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over AVG Secure VPN op Windows-pc's en op Macs.

Downloaden en installeren

Hoe kan ik AVG Secure VPN downloaden en installeren?

Raadpleeg het onderstaande artikel voor uw apparaat:

Bestaat er een gratis proefversie van AVG Secure VPN?

Ja. Wanneer u AVG Secure VPN downloadt en installeert op uw Windows-pc of Mac, krijgt u tijdelijk gratis toegang tot alle productfuncties. Zo start u uw gratis proefperiode:

1. Klik op het hoofdscherm van de interface van AVG Secure VPN op de schuifregelaar UIT zodat deze verandert in AAN.
  2. Klik op de optie Proefversie starten.

Uw gratis proefperiode gaat meteen in.

Hoe verwijder ik AVG Secure VPN?

Raadpleeg het onderstaande artikel voor uw apparaat:

Algemeen

Wat is een VPN?

Een VPN (virtueel privénetwerk) beschermt de gegevens die u uploadt naar en downloadt van internet, beveiligt de gegevens die u vanaf uw apparaat verzendt en waarborgt uw privacy op internet.

Wat is AVG Secure VPN?

AVG Secure VPN is een toepassing waarmee u via beveiligde VPN-servers op basis van een versleutelde tunnel verbinding met internet kunt maken. U kunt AVG Secure VPN gebruiken wanneer u extra beveiligd en anoniem verbinding wilt maken met internet. Dat is met name raadzaam bij gebruik van openbare of onbeveiligde draadloze netwerken. AVG Secure VPN beschikt over servers op diverse locaties, zodat u geolocatiebeperkingen kunt omzeilen en bij uw favoriete inhoud kunt terwijl u op reis bent.

Welke besturingssystemen worden ondersteund door AVG Secure VPN?

Raadpleeg het onderstaande artikel voor uw apparaat:

Windows-pc

• Microsoft Windows 10 (elke editie behalve RT of Starter, 32- of 64-bits)
  • Microsoft Windows 8/8.1 (elke editie behalve RT of Starter, 32- of 64-bits)
  • Microsoft Windows 7 Service Pack 1 of hoger (elke editie, 32- of 64-bits)

U kunt een abonnement voor AVG Secure VPN (meerdere apparaten) ook gebruiken in Android (5.0 of later) en iOS (9.0 of later). Kijk in uw AVG-account welk abonnement u hebt gekocht en welke apparaten u ermee kunt activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over AVG Secure VPN op een mobiel apparaat:

OPMERKING: de nieuwste versie van AVG Secure VPN wordt niet ondersteund en kan niet worden uitgevoerd in Windows Vista of Windows XP. Als u Windows Vista of Windows XP gebruikt, kunt u AVG Secure VPN versie 1.6.667 downloaden. Dit is echter een oudere versie van het programma waarvoor u geen updates ontvangt.

Mac

• Apple macOS 10.15.x (Catalina)
  • Apple macOS 10.14.x (Mojave)
  • Apple macOS 10.13.x (High Sierra)
  • Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Apple macOS 10.11.x (El Capitan)
  • Apple macOS 10.10.x (Yosemite)

U kunt een abonnement voor AVG Secure VPN (meerdere apparaten) ook gebruiken in iOS (9.0 of later) en Android (5.0 of later). Kijk in uw AVG-account welk abonnement u hebt gekocht en welke apparaten u ermee kunt activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over AVG Secure VPN op een mobiel apparaat:

Verbinding

Kan ik AVG Secure VPN gebruiken met elk type internetverbinding?

Ja, AVG Secure VPN is geschikt voor vaste en draadloze internetverbindingen.

Welk type versleuteling gebruikt AVG Secure VPN?

AVG Secure VPN gebruikt 256-bits AES-versleuteling. Dit versleutelingsniveau wordt ook door banken gebruikt. AVG Secure VPN maakt ook gebruik van OpenSSL en certificaatverificatie.

Staat AVG Secure VPN P2P-verbindingen toe?

AVG Secure VPN staat peer-to-peerverbindingen (P2P) toe via de volgende datacenterlocaties:

• Praag, Tsjechië
  • Frankfurt, Duitsland
  • Amsterdam, Nederland
  • New York, Verenigde Staten
  • Miami, Verenigde Staten
  • Seattle, Verenigde Staten
  • Londen, Verenigd Koninkrijk
  • Parijs, Frankrijk

Worden in AVG Secure VPN gebruikersgegevens geregistreerd?

AVG Secure VPN slaat logboekbestanden voor verbindingen op, met gegevens als de tijd waarop u de verbinding tot stand brengt en de verbinding verbreekt, de duur van de verbinding en de gebruikte bandbreedte. Deze gegevens worden gebruikt voor diagnostische doeleinden en om misbruik van de VPN-verbinding te voorkomen.

Er wordt geen informatie opgeslagen over activiteiten, zoals de websites die u bezoekt, de gegevens die worden overgedragen en de IP-adressen die worden gebruikt. Raadpleeg het privacybeleid van AVG voor meer informatie:

Op welke poorten wordt Secure VPN uitgevoerd?

Raadpleeg het onderstaande artikel voor uw apparaat:

Windows-pc

AVG Secure VPN voor Windows wordt uitgevoerd op poort 553 UDP en 443 TCP.

Mac

AVG Secure VPN voor Mac wordt uitgevoerd op poort 50, 500, 1701 en 4500.

Welke protocollen gebruikt Secure VPN?

Raadpleeg het onderstaande artikel voor uw apparaat:

Windows-pc

AVG Secure VPN voor Windows maakt gebruik van Open VPN via UDP.

Mac

AVG Secure VPN voor Mac maakt gebruik van IPsec.

OPMERKING: bij sommige routers hebt u de mogelijkheid IPsec (soms VPN Passthrough genoemd) in of uit te schakelen. IPSec of VPN Passthrough moet zijn ingeschakeld om AVG Secure VPN goed te laten werken.

Waarom is mijn internetverbinding trager wanneer ik verbinding maak met Secure VPN?

Uw internetverbinding kan soms trager worden wanneer u AVG Secure VPN gebruikt. Dat komt doordat een VPN verkeer en gegevens versleutelt voordat deze naar een server worden verzonden. Afhankelijk van de afstand en de capaciteit van de server kan dit ertoe leiden dat de internetverbinding iets trager, maar wel veiliger, wordt.

Abonnementen

Hoe activeer ik AVG Secure VPN?

Raadpleeg het onderstaande artikel voor uw apparaat:

Op hoeveel apparaten kan ik mijn AVG Secure VPN-abonnement gebruiken?

Een abonnement op AVG Secure VPN voor meerdere apparaten omvat AVG Secure VPN voor Windows, Mac, Android en iOS. De toepassing kan op maximaal 5 apparaten tegelijk worden geactiveerd.

OPMERKING:

als u een andere abonnementsbundel of een abonnement op AVG Secure VPN voor Windows of Mac voor één apparaat hebt gekocht, kunt u het product mogelijk maar op één apparaat gebruiken. Kijk in uw AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u tijdens de aankoop hebt gebruikt of in een e-mailbericht met bestelbevestiging welk product u hebt gekocht en op welke apparaten u het kunt gebruiken.

Hoe neem ik AVG Secure VPN in gebruik?

Raadpleeg het onderstaande artikel voor uw apparaat:

Windows-pc

1. Dubbelklik op het pictogram AVG Secure VPN op het bureaublad om de toepassing te openen.
  2. Klik op de schuifregelaar UIT om deze in te stellen op AAN.
  3. Klik op Locatie wijzigen en selecteer de gewenste locatie in de lijst. Als u deze stap overslaat, wordt u automatisch verbonden met de optimale locatie.

Klik op het pictogram in de vorm van een tandwieltje in de rechterbovenhoek om toegang te krijgen tot de verbindingsvoorkeurs- en taalinstellingen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over AVG Secure VPN in Windows:

Mac

1. Klik op het symbool AVG Secure VPN in de menubalk en selecteer Open AVG Secure VPN.
  2. Klik op de schuifregelaar UIT om deze in te stellen op AAN.
  3. Klik op Locatie wijzigen en selecteer de gewenste locatie in de lijst. Als u deze stap overslaat, wordt u automatisch verbonden met de optimale locatie.

Klik links in de menubalk op AVG Secure VPN en selecteer Voorkeuren... om toegang te krijgen tot de verbindingsvoorkeuren.

Is een abonnement op AVG Secure VPN inclusief antivirussoftware van AVG?

Nee, AVG Secure VPN is een afzonderlijk product waarvoor een afzonderlijk, betaald abonnement is vereist. In de AVG Store kunt u een los abonnement voor AVG Secure VPN (meerdere apparaten) kopen.

Waarom is AVG Secure VPN een betaald product terwijl andere VPN-services gratis zijn?

AVG Secure VPN is een betaald product om de voortdurende ontwikkeling van Secure VPN te ondersteunen en u toegang tot de beste VPN-technologie te kunnen bieden.

Veel gratis VPN-services verkopen uw gegevens aan derden, plaatsen advertenties en video's in uw browser en maken uw internetverbinding merkbaar trager. AVG Secure VPN heeft nooit een nadelige invloed op uw gebruikerservaring of privacy. Uw gegevens worden niet gedeeld met of verkocht aan derden en we houden uw onlineactiviteiten niet in de gaten. AVG Secure VPN laat uw internetverbinding zo goed als ongemoeid en is geheel reclamevrij.

Wat moet ik doen als AVG Secure VPN mijn betaalde abonnement niet accepteert?

Controleer of het aangeschafte abonnement voor AVG Secure VPN is. U kunt een abonnement op AVG Internet Security of AVG TuneUp niet gebruiken om AVG Secure VPN te activeren.

Probeer AVG Secure VPN volledig te verwijderen en opnieuw te installeren. Start daarna uw apparaat opnieuw en probeer het abonnement opnieuw te activeren.

Neem contact op met de ondersteuning van AVG als u problemen blijft ondervinden met het activeren van uw abonnement.

Instellingen

Kan ik AVG Secure VPN zo instellen dat er automatisch verbinding wordt gemaakt wanneer ik een onbeveiligd wifi-netwerk gebruik?

Ja. Volg de onderstaande instructies afhankelijk van uw apparaat:

Windows-pc

1. Dubbelklik op het pictogram AVG Secure VPN op het bureaublad om de toepassing te openen.
  2. Klik rechtsboven op het pictogram in de vorm van een tandwieltje.
  3. Selecteer Netwerkbeveiliging in het linkerdeelvenster en schakel de optie Automatisch bij verbinding met internet.

Standaard maakt AVG Secure VPN niet automatisch verbinding wanneer u een vertrouwde privénetwerk gebruikt. Om ervoor te zorgen dat AVG Secure VPN automatisch verbinding maakt wanneer u internet gebruikt, schakelt u het vakje bij Sluit vertrouwde (privé)netwerken uit uit.

Mac

1. Klik op het symbool AVG Secure VPN in de menubalk en selecteer Open AVG Secure VPN.
  2. Klik links in de menubalk op AVG Secure VPN en selecteer Voorkeuren....
  3. Selecteer Netwerkbeveiliging in het linkerdeelvenster en schakel de optie Automatisch bij verbinding met internet in.

Klik op Vertrouwde netwerken... naast Uitsluiten om vertrouwde wifi-netwerken toe te voegen. AVG Secure VPN maakt niet automatisch verbinding wanneer u netwerken gebruikt die opgegeven zijn als vertrouwd.

Hoe maak ik verbinding met een andere VPN-serverlocatie?

Raadpleeg het onderstaande artikel voor uw apparaat:

Windows-pc

1. Dubbelklik op het pictogram AVG Secure VPN op het bureaublad om de toepassing te openen.
  2. Klik op Locatie wijzigen om een serverlocatie te selecteren.

Mac

1. Klik op het symbool AVG Secure VPN in de menubalk en selecteer Open AVG Secure VPN om de toepassing te openen.
  2. Klik op Locatie wijzigen om een serverlocatie te selecteren.

Probleemoplossing

Wat kan ik doen als ik niet op internet kan browsen wanneer ik verbinding maak met AVG Secure VPN?

Probeer het volgende:

• Controleer de signaalsterkte van uw wifi-verbinding. Het wifi-signaal in sommige hotels of op sommige hotspots is zwak.
  • Controleer of u de algemene voorwaarden van de provider van de wifi-hotspot hebt geaccepteerd. U doet dit door uw browser te openen en, als daarom wordt gevraagd, de voorwaarden voor verbinding van de provider te aanvaarden.
  • Probeer een andere browser.

Wat moet ik doen als AVG Secure VPN geen verbinding tot stand kan brengen?

Als AVG Secure VPN geen verbinding tot stand kan brengen, raadpleegt u het gedeelte in kwestie hieronder om een oplossing voor het probleem te zoeken.

Windows-pc

• Verbreek de verbinding met AVG Secure VPN en probeer op internet te browsen. Als het nog steeds niet lukt om verbinding te maken met internet, controleert u uw netwerkconfiguratie.
  • Selecteer een andere AVG Secure VPN-locatie.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw pc. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt AVG Secure VPN waarschijnlijk niet goed.
  • Start de pc opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken met AVG Secure VPN.
  • Controleer de configuratie van uw firewall. Firewall-configuraties verschillen per leverancier en fabrikant. Raadpleeg de relevante documentatie voor informatie over het uitvoeren van een VPN.
  • Controleer of uw abonnement op AVG Secure VPN actief is. Klik op het hoofdscherm van AVG Secure VPN op Mijn AVGMijn abonnement om de status van uw abonnement te controleren.
  • Stel uw internetverbinding zodanig in dat er DNS-servers van een andere provider worden gebruikt. In het volgende artikel vindt u daarover meer informatie:

Als AVG Secure VPN nog steeds geen verbinding kan maken, kunt u proberen de software te verwijderen en opnieuw te installeren.

Mac

• Bij sommige routers hebt u de mogelijkheid IPsec (soms VPN Passthrough genoemd) in of uit te schakelen. U kunt ervoor zorgen dat Secure VPN naar behoren verbinding maakt en werkt door IPsec dan wel VPN Passthrough in te schakelen.
  • Neem contact op met de leverancier van uw firewall om te controleren of UDP-poort 500 en UDP-poort 4500 van uw firewall zijn geopend.
  • Verbreek de verbinding met AVG Secure VPN en probeer op internet te browsen. Als het nog steeds niet lukt om verbinding te maken met internet, controleert u uw netwerkconfiguratie.
  • Selecteer een andere AVG Secure VPN-locatie.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw Mac. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt AVG Secure VPN waarschijnlijk niet goed.
  • Start de Mac opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken met AVG Secure VPN.
  • Controleer of uw abonnement op AVG Secure VPN actief is. Controleer of de interface van AVG Secure VPN geopend is, klik op AVG Secure VPN in de menubalk en selecteer Voorkeuren...Account om de status van uw abonnement te controleren.
  • Stel uw internetverbinding zodanig in dat er DNS-servers van een andere provider worden gebruikt. In het volgende artikel vindt u daarover meer informatie:

Als AVG Secure VPN nog steeds geen verbinding kan maken, kunt u proberen de software te verwijderen en opnieuw te installeren.

Wat kan ik doen als de melding 'Content not available' (Inhoud niet beschikbaar) verschijnt?

Probeer het volgende (alleen voor Windows-computers):

• Klik op het hoofdscherm van AVG Secure VPN op de schuifregelaar AAN om deze op UIT te zetten. Klik daarna nog een keer op de schuifregelaar, zodat deze weer op AAN komt te staan.
  • Verbreek de verbinding met andere VPN-services die mogelijk worden uitgevoerd op uw pc. Als u bent verbonden met een ander VPN, werkt AVG Secure VPN waarschijnlijk niet goed.
  • Start de pc opnieuw.

Wat moet ik doen als de foutmelding 'Er is een technisch probleem opgetreden met AVG Secure VPN' verschijnt?

Probeer het volgende (alleen voor Windows-computers):

• Controleer of uw internetverbinding werkt zonder AVG Secure VPN. Verbreek de verbinding met AVG Secure VPN en probeer op internet te browsen. Als het nog steeds niet lukt om verbinding te maken met internet, controleert u uw netwerkconfiguratie.
  • Start de pc opnieuw.

Als deze oplossingen niet werken, kunt u proberen de software te verwijderen en opnieuw te installeren.

Waarom ontvang ik waarschuwingen van Gmail en Live Mail over verdachte activiteiten wanneer ik verbinding maak met AVG Secure VPN?

Als u een andere locatie gebruikt wanneer u verbinding met internet maakt via AVG Secure VPN, kan deze wijziging worden gedetecteerd door Gmail en Live Mail. Het is mogelijk dat u een e-mailbericht over verdachte activiteiten ontvangt waarin u wordt gevraagd uw wachtwoord te wijzigen als u vermoedt dat iemand op een andere locatie zich toegang tot uw e-mail heeft verschaft. Controleer voor de zekerheid of de VPN-locatie die u hebt geselecteerd, overeenkomt met de gedetecteerde locatie.

Waarom ben ik volgens bepaalde websites met een andere stad verbonden dan de stad die ik heb geselecteerd als mijn VPN-locatie?

Websites proberen vaak de locatie van hun bezoekers te achterhalen op basis van hun IP-adres, via een proces dat IP-geolocatie wordt genoemd. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een database waarin IP-adresbereiken en geografische informatie aan elkaar zijn gekoppeld. De informatie in deze database kan om meerdere redenen onjuist zijn:

• AVG streeft ernaar de databases voor IP-geolocatie van de juiste informatie te voorzien, maar de providers van de databases hebben mogelijk meer tijd nodig om de locatie bij te werken.
  • De website gebruikt mogelijk een gedateerde versie van de database voor geolocatie.
  • Sommige grote websites, zoals Google, beheren hun eigen databases op basis van het gebruikersverkeer dat in het verleden van een bepaald IP-adres afkomstig was.
  • Op bepaalde locaties huren we speciale servers om AVG Secure VPN te leveren en de databases voor IP-geolocatie worden door de provider van de servers namens AVG bijgewerkt. Omdat AVG een Tsjechisch bedrijf is, kan de locatie door deze providers worden aangeduid als Tsjechië. Wanneer dit gebeurt, doen we ons best om de providers te voorzien van bijgewerkte informatie met de juiste locaties van onze servers.

Hoe kan ik het WebRTC-lek in mijn browser voorkomen?

WebRTC is een functie die door verschillende browsers, zoals Google Chrome en Mozilla Firefox, wordt toegepast omdat hiermee B2B-toepassingen, bijvoorbeeld voor spraakoproepen, videochats en P2P-bestandsuitwisseling, zonder invoegtoepassingen kunnen worden ondersteund. Op Windows-, Mac OS- en Android-systemen kan deze functie er echter toe leiden dat uw IP-adres zichtbaar is, zelfs als u bent verbonden met een VPN als AVG Secure VPN.

Er wordt naarstig naar een oplossing voor dit probleem gezocht. In de tussentijd beschermt u uw privacy door WebRTC te blokkeren of uit te schakelen. U kunt dit probleem omzeilen door een browser te gebruiken waarin WebRTC niet wordt toegepast, zoals Safari, Microsoft Edge of Internet Explorer.

Wanneer vindt het regelmatig geplande onderhoud plaats?

Regelmatig onderhoud vindt altijd in de nacht van zaterdag op zondag plaats, 's winters om 01.00 uur en 's zomers om 24.00 uur. Dit onderhoud duurt een uur. U merkt hier doorgaans niets van.