Ondersteuning voor thuisgebruikers

AVG AntiVirus voor Android – veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is AVG AntiVirus voor Android?

AVG AntiVirus voor Android is een beveiligings-app waarmee u mobiele apparaten kunt beschermen tegen ongewenste phishing-, malware- en spywareactiviteiten, alsook tegen schadelijke virussen zoals Trojaanse paarden. Daarnaast kunt u met de ingebouwde functie Anti-Theft uw apparaat in geval van verlies of diefstal opsporen op een kaart met behulp van ons online volgsysteem voor mobiele apparaten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van gps en andere methoden voor driehoeksmetingen.

Hoe beschermt AVG AntiVirus mijn Android-apparaat?

AVG AntiVirus beschermt uw Android-apparaat tegen bekende malware en dreigingen, en controleert inkomende en uitgaande gegevens volgens uw voorkeuren. Wij proberen uw apparaat zo goed mogelijk te beschermen tegen alle denkbare dreigingen, maar geen enkele oplossing is 100% waterdicht.

Zoals het is geval is bij alle producten op de Android-markt, gelden ook voor deze app bepaalde beperkingen die samenhangen met de versie van het besturingssysteem die op het apparaat wordt uitgevoerd. De app biedt geen bescherming tegen exploits die zijn gericht op specifieke zwakke punten in de OS-kernel, de netwerkstack en andere basisonderdelen van het systeem. Wij nemen onze rol in de beveiligingssector echter zeer ernstig en werken voortdurend samen met Android-leveranciers om toekomstige oplossingen te ontwikkelen die het risico op aanvallen zoveel mogelijk beperken.

Hoeveel batterijvermogen verbruikt AVG AntiVirus voor Android?

AVG AntiVirus voor Android is zo ontworpen dat de batterij zo min mogelijk wordt belast. Tests op meerdere apparaten tonen aan dat de services van deze app doorgaans minder dan 5% van het batterijvermogen gebruiken (ter vergelijking: de Launcher gebruikt wel 15% en Gmail ongeveer 8%.) AVG AntiVirus kan maximaal 20% van het batterijverbruik voor zijn rekening nemen bij maximale belasting van de processor (ongeveer 30-60 seconden).

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG AntiVirus?

 • Google Android 8.0 (Oreo, API 26) of nieuwer
 • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van app-updates

AVG AntiVirus ondersteunt Android-telefoons en -tablets. De app is compatibel met alle ARM Android-apparaten. Alle leveranciers en fabrikanten brengen echter kleine wijzigingen aan in hun apparaten. Het kan dus zijn dat sommige functies anders of helemaal niet werken. AVG kan geen ondersteuning bieden voor alle aanpassingen van het besturingssysteem door leveranciers. Mocht u echter compatibiliteitsproblemen met uw Android-apparaat ondervinden, dan horen wij dat graag van u.

Als u een aangepast ROM gebruikt, kan het zijn dat de app anders werkt dan verwacht. Eventuele feedback over dit probleem kunt u sturen naar de ondersteuning van AVG.

AVG AntiVirus wordt niet ondersteund door en kan niet worden geïnstalleerd of uitgevoerd op of in:
 • Apparaten met Google Android 5.1 (Lollipop, API 22) of lager. Als u een oudere versie van AVG AntiVirus op die systemen gebruikt, kunt u echter nog wel updates voor de virusdatabase ontvangen.
 • Symbian, iOS, Microsoft Windows Phone/Mobile, Bada, WebOS of andere mobiele besturingssystemen dan Android. Deze app werkt niet op iPhones of iPads.

Hoe kan ik AVG AntiVirus downloaden en in Android installeren?

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide installatie- en activeringsinstructies:

Abonneren en activeren

Wat zijn de voordelen van een AVG AntiVirus Pro-abonnement?

AVG AntiVirus Pro is de betaalde versie van de app. Met een Pro-abonnement profiteert u van de volgende betaalde functies:

 • Advertenties verwijderen: advertenties van derden verwijderen uit AVG AntiVirus.
 • App-vergrendeling: de toegang tot uw apps beschermen met een pincode.
 • Automatisch scannen: hiermee kunt u een dag van de week en een tijdstip selecteren, zodat de app uw apparaat automatisch scant.
 • Bescherming tegen fraude: koppelingen worden gescand voordat deze worden geopend in de browser om u tegen phishingwebsites te beschermen.
 • Fotokluis: veilige opslag voor een onbeperkt aantal foto's.
 • Directe ondersteuning van AVG: prioriteit krijgen bij ondersteuningsaanvragen.

Naast AVG AntiVirus PRO voor Android bieden we de volgende betaalde producten:

AVG Mobile Pro Plus is alleen beschikbaar als upgrade van AVG Cleaner voor Android.

Hoe kan ik een betaalde versie van AVG AntiVirus kopen?

 1. Tik rechtsboven op het hoofdscherm van de app op Upgraden.
 2. Selecteer het gewenste product en tik op Nu upgraden.
 3. Voltooi de transactie aan de hand van de instructies op het scherm.

Zodra de transactie is voltooid, wordt uw abonnement automatisch geactiveerd op het apparaat dat u hebt gebruikt voor de aankoop. Uw betaalde abonnement geldt op alle apparaten die aan uw Google-account zijn gekoppeld en waarop AVG AntiVirus is geïnstalleerd.

Welke betaalde versies u kunt aanschaffen, is afhankelijk van uw regio en van bepaalde wettelijke beperkingen. Het is mogelijk dat u alleen bepaalde of alle abonnementspakketten ziet die worden aangeboden door AVG.

Is mijn abonnement op AVG AntiVirus Pro ook geldig voor andere betaalde apps van AVG?

Nee. Als u AVG AntiVirus Pro aanschaft, is uw abonnement alleen geldig voor deze app. AVG Mobile Pro Plus en AVG Mobile Ultimate omvatten ook een abonnement voor andere betaalde Android-apps van AVG.

Wat gebeurt er als ik mijn huidige abonnement upgrade naar een ander abonnement?

Wanneer u een upgrade uitvoert van de ene betaalde versie van AVG AntiVirus naar een andere (bijvoorbeeld van AVG AntiVirus Pro naar AVG Mobile Ultimate), berekent Google Play Store automatisch het ongebruikte restant van uw oorspronkelijke abonnement. Ter compensatie voor dat ongebruikte gedeelte krijgt u tijdelijk gratis toegang tot het nieuwe betaalde product. Dat betekent dat u niet meteen hoeft te betalen wanneer u uw nieuwe betaalde abonnement activeert. De duur van uw gratis toegangsperiode is afhankelijk van het ongebruikte restant van uw oorspronkelijke abonnement. Wanneer de gratis toegangsperiode afloopt, gaat uw nieuwe betaalde abonnement automatisch in en ontvangt u een factuur voor het door u gekozen abonnement (1 jaar of 1 maand). De datum van de eerste betaling wordt weergegeven tijdens het upgraden van het abonnement.

Hoe kan ik mijn AVG AntiVirus-abonnement gaan gebruiken op een ander Android-apparaat?

Raadpleeg het volgende artikel om uw AVG AntiVirus te gebruiken op een ander Android-apparaat: Mobiele abonnementen van AVG overdragen of herstellen.

Hoe zeg ik een betaald AVG AntiVirus-abonnement op?

Als u AVG AntiVirus van uw Android-apparaat verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. U blijft betalen voor het abonnement totdat u het opzegt. Als u een abonnement wilt opzeggen, moet u zorgen dat u bent aangemeld bij Google Play Store met het Google-account dat is gebruikt om het abonnement te kopen. Voer daarna de volgende stappen uit:

 1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Google Play Store om de winkel te openen.
 2. Tik rechtsboven op het gebruikerspictogram en selecteer Betalingen en abonnementenAbonnementen.
 3. Tik op het abonnement dat u wilt opzeggen en selecteer Abonnement opzeggen.

Google Play Store bevestigt dat het abonnement is geannuleerd. Uw geannuleerde abonnement wordt beëindigd aan het einde van de huidige factureringscyclus.

Als u uw betaalde versie van AVG AntiVirus niet via Google Play Store hebt aangeschaft, moet u het abonnement opzeggen via uw AVG-account. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies: Een abonnement opzeggen via uw AVG-account

Wat moet ik doen als AVG AntiVirus mijn betaalde abonnement niet detecteert?

Heel soms kan AVG AntiVirus geen geldig abonnement voor u vinden en wordt het bericht Abonnement niet gevonden weergegeven wanneer u uw abonnement probeert te herstellen. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies over het oplossen van dat probleem:

Functies

Wat is Nu scannen?

Met de knop Nu scannen op het hoofdscherm van de app kunt u een scanbewerking uitvoeren op alle apps die zijn geïnstalleerd op uw apparaat en wordt u geïnformeerd over beveiligingsrisico's die worden veroorzaakt door wijzigingen in de standaardinstellingen van Android.

AVG AntiVirus scant nieuwe geïnstalleerde apps automatisch wanneer ze voor het eerst worden gestart. Als er malware op uw apparaat wordt gevonden, biedt AVG AntiVirus aan de app of het bestand te verwijderen. Als de app of het bestand ten onrechte is aangemerkt als malware, kunt u de fout-positieve detectie rechtstreeks melden bij AVG Viruslab.

Om automatische scans te plannen, tikt u op VerkennenScancentrum en selecteert u Automatisch scannen op dreigingen. Zorg ervoor dat de schuifregelaar groen is (Aan) en selecteer Scandagen en Scantijd wanneer u de scan automatisch wilt laten uitvoeren.

Wat is Hackwaarschuwingen?

Hackwaarschuwingen controleert alle accounts die zijn gekoppeld aan uw e-mailadres en waarschuwt u als er een lek of een hack is gevonden.

Ga als volgt te werk om te controleren op gelekte wachtwoorden:

 1. Tik op Hackwaarschuwingen.
 2. Meld u aan bij een e-mailaccount of ga verder met een eerder verbonden account.
 3. Wacht terwijl AVG AntiVirus scant op gelekte gegevens waarbij dit e-mailadres is betrokken.

De scanresultaten tonen eventuele getroffen onlineaccounts of de melding Geen lekken gevonden.

Nadat Hackwaarschuwingen is ingeschakeld, kunt u op elk moment handmatig op lekken controleren door te tikken op Nu controleren, een e-mailadres toe te voegen om te controleren en op Gegevenslekken controleren te tikken.

Gratis gebruikers kunnen slechts één e-mailadres tegelijk controleren. Betalende gebruikers kunnen vijf e-mailadressen tegelijk controleren.

Wat is Ongewenste bestanden opschonen?

Wanneer u op het hoofdscherm van de app op de tegel Ongewenste bestanden opruimen tikt, voert AVG AntiVirus een analyse uit van uw apparaat en wordt aangegeven hoeveel opslagruimte wordt ingenomen door ongewenste bestanden. U kunt de verschillende typen ongewenste bestanden op uw apparaat bekijken door op de tegel Veilig opschonen te tikken. Schakel items die u niet wilt laten opschonen uit en maak vervolgens ruimte vrij op uw apparaat door op Opschonen te tikken.

Met de functie Opschonen schoont u drie typen bestanden op:

 • Tijdelijke app-bestanden: tijdelijke gegevens die zonder nadelige invloed op de werking van de app kunnen worden verwijderd.
 • Gebruikte installatiebestanden: APK-bestanden die zijn gebruikt door andere bronnen dan Google Play.
 • Advertentiecache: gegevens in mappen waarin advertentienetwerken de benodigde bronnen opslaan.

Als u nog meer ruimte wilt vrijmaken, installeert u de app AVG Cleaner rechtstreeks via het scherm Veilig opschonen, waarop de resultaten worden weergegeven.

Wat houdt Wifi scannen/Netwerk inspecteren in?

Met de tegel Wifi scannen op het hoofdscherm van de app kunt u uw netwerk scannen op problemen met de router, versleuteling, wifi en verbindingen. Wanneer deze actie is voltooid, geeft de app aan of het netwerk waarmee u verbinding hebt veilig is. Eventuele gedetecteerde problemen worden beschreven en u krijgt instructies over hoe u ze kunt oplossen. Na het scannen verandert de tegel Wifi scannen in Snelheid controleren.

Wat houdt Snelheid testen/Wifi-snelheid testen in?

Zodra het wifi-netwerk waarmee u bent verbonden gescand is op problemen met behulp van Wifi scannen, verandert de tegel Wifi scannen in Snelheid controleren. Wanneer u op Snelheid controleren tikt, meet en beoordeelt de app de huidige download- en uploadsnelheid van uw netwerk. Deze functie is ook toegankelijk via VerkennenWifi-snelheid testen.

Wat is Webschild?

Webschild blokkeert automatisch schadelijke URL's die uw apparaat kunnen beschadigen of informatie kunnen stelen, zoals uw persoonsgegevens of wachtwoorden. U kunt de blokkering van deze URL's altijd - op uw eigen risico - opheffen of meer websites toevoegen aan de lijst met geblokkeerde URL's. Webschild waarschuwt u ook wanneer u een mogelijk gevoelige website bezoekt en adviseert u uw VPN in te schakelen voor extra bescherming.

Tik op VerkennenWebschild om Webschild te openen.

Wat is Bescherming tegen fraude?

Bescherming tegen fraude is een premium functie die voorkomt dat u op phishingwebsites terechtkomt die uw creditcardgegevens, wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens proberen te stelen.

Als dit is ingeschakeld, is AVG AntiVirus actief op de achtergrond om snel koppelingen van buiten uw webbrowser te scannen (zoals uit een e-mail-, sms- of berichten-app). Als de koppeling veilig is, wordt deze zoals gewoonlijk geopend in de standaardbrowser. Als de link gevaarlijk is, ziet u een pop-upwaarschuwing zodat u kunt bepalen of u wilt doorgaan. Deze functie inschakelen:

Deze functie werkt alleen als u een webbrowser hebt geïnstalleerd op uw apparaat.
 1. Tik op VerkennenBescherming tegen fraude.
 2. Als u Bescherming tegen fraude voor het eerst gebruikt, tikt u op Installatie starten. U kunt ook op Inschakelen tikken.
 3. Tik op Standaardbrowser instellen om de apparaatinstellingen te openen.
 4. Tik op Browser-app en selecteer AVG AntiVirus als de standaard webbrowser in de Android-instellingen. Deze vereiste is slechts een systeemformaliteit zodat AVG AntiVirus kan scannen op dreigingen. Scam Protection opent koppelingen in een webbrowser van derden nadat deze zijn gecontroleerd.
  De locatie van de voorkeuren voor de standaard browser-app in de Android-instellingen kan verschillen per Android-versie of apparaatfabrikant. Ga bijvoorbeeld naar InstellingenAppGeavanceerd (indien van toepassing) ▸ Standaard-appBrowser-app om AVG AntiVirus in te stellen als de standaardbrowser.

Scam Protection is nu ingeschakeld.

Wat is App-vergrendeling?

App-vergrendeling is een premiumfunctie in AVG AntiVirus Pro waarmee u uw vertrouwelijke apps kunt beveiligen met een pincode of patroon. Als u uw apparaat kunt ontgrendelen met een vingerafdruk, kunt u deze optie ook gebruiken voor App-vergrendeling. Zo schakelt u deze functie in:

 1. Tik op VerkennenApp-vergrendeling.
 2. Als u App-vergrendeling voor het eerst gebruikt, tikt u op Aan de slag.
 3. Volg als u daarom wordt gevraagd de instructies op het scherm voor Pincode instellen en Machtigingen verlenen. U kunt ook een veegpatroon of uw vingerafdruk instellen om uw apparaat te ontgrendelen.
 4. Tik op App-vergrendeling inschakelen.
 5. Als u een app wilt beschermen, klikt u op de bijbehorende schuifregelaar om deze op groen (AAN) te zetten. Vergrendelde apps worden weergegeven onder Vergrendelde apps en ontgrendelde apps worden weergegeven onder Aanbevolen apps.

Zodra App-vergrendeling is ingeschakeld, kunt u de instellingen ervan wijzigen door rechtsboven op het hoofdscherm van App-vergrendeling op Meer opties (drie puntjes) ▸ Instellingen te tikken. De volgende opties zijn beschikbaar:

 • Selecteer Pincode en patroon om een pincode in te stellen of uw pincode te wijzigen, een patroon in te stellen of om in te stellen dat u uw vingerafdruk wilt gebruiken voor het ontgrendelen.
 • Selecteer Time-out voor App-vergrendeling om aan te geven wanneer apps moeten worden vergrendeld.

App-vergrendeling is nu geconfigureerd en klaar voor gebruik. Als u de functie wilt uitschakelen, tikt u boven in het hoofdscherm van App-vergrendeling op de schuifregelaar om die op Uit te zetten.

Wat houdt Fotokluis in?

Met behulp van Fotokluis kunt u de toegang tot uw foto's beveiligen met een pincode. De foto's die naar Fotokluis worden verplaatst, worden versleuteld en verborgen. U kunt Fotokluis openen via VerkennenFotokluis. Tik op Foto toevoegen en selecteer een van de volgende opties om een foto toe te voegen aan Fotokluis:

 • Oude kluis herstellen: deze optie verschijnt als u AVG AntiVirus hebt verwijderd terwijl er zich nog foto's in uw Fotokluis bevonden en de app vervolgens opnieuw hebt geïnstalleerd. Wanneer u deze optie selecteert worden foto's uit de vorige kluis automatisch toegevoegd aan uw nieuwe kluis.
 • Nieuwe foto maken: hiermee kunt u foto's maken en deze rechtstreeks toevoegen aan Fotokluis.
  1. Maak een foto met uw camera.
  2. Tik op OK om de foto in de kluis te plaatsen of tik op Opnieuw om de foto opnieuw te maken.
 • Importeren uit galerij: hiermee kunt u foto's selecteren uit uw bestaande galerij en ze toevoegen aan Fotokluis.
  1. Plaats een vinkje bij de foto('s) die u wilt beschermen.
  2. Tik op Nu verbergen.

Als u foto's wilt verwijderen uit Fotokluis, tikt u op de foto('s) en vervolgens op het bijbehorende pictogram boven aan het scherm:

 • Pictogram Exporteren: hiermee exporteert u foto's terug naar de oorspronkelijke locatie en maakt u deze zichtbaar voor anderen.
 • Pictogram Prullenbak: hiermee verwijdert u een foto uit de kluis en van de oorspronkelijke locatie. U kunt deze actie niet ongedaan maken.

Als u uw pincode bent vergeten:

 1. Wanneer u wordt gevraagd om uw pincode in te voeren, tikt u rechtsboven op Meer opties (drie puntjes) en selecteert u Pincode opnieuw instellen.
 2. Volg de instructies op het scherm om uw pincode opnieuw in te stellen met behulp van de aanmeldingsgegevens van Google Account.

In de gratis versie van AVG AntiVirus kunt u maximaal 10 foto's beschermen. Als u een onbeperkt aantal foto's wilt beveiligen, voert u een upgrade uit naar een betaalde versie van AVG AntiVirus.

VPN-bescherming

Wat is VPN-bescherming?

Met de functie VPN-bescherming kunt u via de beveiligde VPN-servers van AVG met behulp van een versleutelde tunnel verbinding met internet maken om uw onlineactiviteiten te beschermen tegen pottenkijkers en luistervinken. VPN in AVG AntiVirus voor Android biedt:

 • Bescherming: Wanneer veel mensen verbinding maken met hetzelfde openbare netwerk kunnen aanvallers gevoelige informatie buitmaken, zoals aanmeldingsgegevens en wachtwoorden. Een versleutelde VPN-verbinding biedt doeltreffende bescherming tegen dergelijke aanvallen.
 • Anonimisering: veel mensen beschikken over een breedbandverbinding met een vast IP-adres dat kan worden getraceerd wanneer ze privacygevoelige sites bezoeken. Bij gebruik van een VPN-verbinding wordt de browsersessie doeltreffend geanonimiseerd. Het IP-adres dat de externe server ziet, is het adres van de VPN-server, niet dat van de gebruiker.
 • Toegang tot inhoud overal ter wereld: wanneer u bent verbonden met een VPN-server op een andere locatie, hebt u toegang tot inhoud waarvoor in uw eigen regio mogelijk beperkingen gelden. Hierdoor kunt u onbelemmerd browsen, zelfs in landen met internetcensuur.

Wat is het verschil tussen de functie VPN in AVG AntiVirus voor Android en de app AVG Secure VPN?

Zowel met de functie VPN-bescherming in AVG AntiVirus voor Android als met de app AVG Secure VPN kunt u verbinding met internet maken via de beveiligde VPN-servers van AVG om uw persoonlijke gegevens te beschermen en uw onlineactiviteiten in feite anoniem te maken. Wanneer u verbinding maakt met onze VPN-servers via de functie VPN-bescherming in AVG AntiVirus voor Android, kunt u kiezen uit dezelfde lijst met serverlocaties als die beschikbaar is in AVG Secure VPN.

De app AVG Secure VPN bevat een aantal geavanceerde instellingen die niet beschikbaar zijn in AVG AntiVirus voor Android, waaronder Automatisch verbinden en Tunnel splitsen. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

In dit artikel leest u hoe u de functie VPN-bescherming kunt gebruiken in AVG AntiVirus voor Android zonder AVG Mobile Ultimate. Met die abonnementen kunt u de functie VPN-bescherming of AVG Secure VPN gebruiken.

Hoe kan ik de VPN-functie toevoegen aan AVG AntiVirus voor Android?

De VPN-functie in AVG AntiVirus is beschikbaar voor Android-apparaten met een abonnement op AVG Mobile Ultimate.

Kan ik mijn abonnement op AVG Secure VPN gebruiken om de VPN-functie in AVG AntiVirus voor Android te activeren?

Nee, in dit geval blijft u AVG Secure VPN als zelfstandige app gebruiken. U kunt de activeringscode van een abonnement op AVG Mobile Ultimate wel gebruiken om de VPN-functie in AVG AntiVirus of AVG Secure VPN te activeren (voor gebruik op maximaal 5 apparaten tegelijk).

Instellingen

Hoe kan ik de meldingen wijzigen die worden weergegeven in AVG AntiVirus?

Tik om meldingen te beheren in AVG AntiVirus op AccountInstellingenMeldingen.

Raadpleeg het volgende artikel voor gedetailleerde informatie over meldingen: Meldingen en advertenties beheren in AVG AntiVirus voor Android.

Hoe kan ik de doorlopende melding uitschakelen of aanpassen?

De doorlopende melding waarborgt de volledige bescherming van uw apparaat door te verhinderen dat Android AVG AntiVirus-processen uitschakelt. Op apparaten met Android 8.0 of hoger is het niet mogelijk de doorlopende melding uit te schakelen. De melding kan wel worden beperkt of geconfigureerd voor zo weinig mogelijk onderbrekingen via de apparaatinstellingen. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Hoe kan ik mijn beschermingsinstellingen aanpassen?

Met de onderdelen van Bescherming in AVG AntiVirus kunt u uw apparaat controleren, scanbewerkingen uitvoeren op verdachte activiteiten en beschermen tegen malware en virussen.

Tik op AccountInstellingenBescherming om toegang te krijgen tot de volgende opties:

 • Automatisch scannen: hiermee kunt u een schema instellen voor scanbewerkingen. Selecteer een dag van de week en een tijdstip. De app scant uw apparaat dan automatisch.
 • App-schild: hiermee kunt u apps na installatie scannen.
 • Bestandsschild: hiermee kunt u uw apparaat scannen op schadelijke bestanden.
 • Virusdatabase: toont de versie en updategegevens van uw app.

Hoe kan ik de time-outinstellingen voor App-vergrendeling wijzigen?

Als u wilt opgeven wanneer apps worden vergrendeld door de functie App-vergrendeling, tikt u op AccountInstellingenVergrendelinstellingen en vervolgens op Time-out App-vergrendeling. De volgende opties zijn beschikbaar:

 • Direct: hiermee vergrendelt u een app onmiddellijk nadat u deze naar de achtergrond hebt gestuurd.
 • Na 10 seconden: hiermee vergrendelt u een app 10 seconden nadat u deze naar de achtergrond hebt gestuurd.
 • Na 30 seconden: hiermee vergrendelt u een app 30 seconden nadat u deze naar de achtergrond hebt gestuurd.
 • Na 1 minuut: hiermee vergrendelt u een app 1 minuut nadat u deze naar de achtergrond hebt gestuurd.
 • Wanneer het scherm uitgaat: hiermee vergrendelt u een app wanneer het scherm van uw apparaat wordt uitgeschakeld.

Wanneer deze of een andere door App-vergrendeling beheerde app wordt gestart binnen de geselecteerde time-out, wordt het aftellen gestopt en opnieuw gestart. App-vergrendeling vergrendelt uw apps altijd wanneer uw scherm wordt uitgeschakeld, ongeacht de time-outinstellingen.

Wanneer een app wordt ontgrendeld, worden ook alle andere apps die worden beheerd door App-vergrendeling automatisch ontgrendeld, zodat u binnen de time-outperiode toegang hebt tot al uw apps.

Hoe kan ik controleren welke versie van AVG AntiVirus op mijn Android-apparaat is geïnstalleerd?

 1. Open AVG AntiVirus en tik op AccountInfo.
 2. Controleer het nummer van uw huidige app-versie onder AVG AntiVirus.

Waar kan ik Mijn statistieken vinden?

Mijn statistieken is beschikbaar via AccountMijn statistieken.

In Mijn statistieken ziet u alle activiteiten van AVG AntiVirus voor Android. Het gaat daarbij met name om updates en scanbewerkingen.

Hoe kan ik bepalen welke gegevens ik wil delen met AVG en derden?

Als u AVG AntiVirus gebruikt, deelt u anonieme statistische gebruiksgegevens en foutrapporten met AVG en derden om ons te helpen bij het verbeteren van de app. Als u de instellingen voor het delen van gegevens wilt beheren, tikt u op AccountInstellingenPrivacybeleid. Tik op de schuifregelaar naast de volgende opties. Deze verandert dan in groen (AAN) om de optie te selecteren, of in grijs (UIT) om de selectie op te heffen:

 • Verbeteringen
  • Dreigingsgegevens delen
  • App-gebruiksgegevens delen
  • App-gebruiksgegevens verzamelen
 • Aanbiedingen
  • App-gebruiksgegevens delen (In de gratis versie van AVG AntiVirus is de optie standaard ingeschakeld en wordt deze niet weergegeven)

Hoe kan ik controleren of mijn virusdatabase up-to-date is?

De virusdatabase wordt automatisch bijgewerkt. Tik op AccountInstellingenBeschermingVirusdatabase om de huidige versie van de virusdatabase te bekijken en de datum waarop hij is geïnstalleerd. Om te voorkomen dat AVG AntiVirus wordt bijgewerkt wanneer u mobiele data gebruikt om verbinding met internet te maken, tikt u op de schuifregelaar naast Automatisch via wifi bijwerken zodat hier AAN komt te staan). Het is niet raadzaam deze instelling ingeschakeld te laten.

Probleemoplossing

Hoe kan ik AVG AntiVirus uit Android verwijderen?

Afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen van de leverancier kunnen deze stappen iets verschillen.

AVG AntiVirus volledig uit Android verwijderen:

 1. Open Instellingen op uw apparaat, zoek op apparaatbeheer en open Apparaatbeheerders-apps.
 2. Deactiveer de machtiging Apparaatbeheer voor AVG AntiVirus.
 3. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en ga naar Apps.
 4. Selecteer AVG AntiVirus en tik op Geforceerd stoppen op het scherm App-info.
 5. Tik op Opslag, tik op Gegevens wissen en op Cache leegmaken.
 6. Tik op pijl-terug om terug te keren naar het scherm App-info en selecteer Verwijderen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Hoe kan ik de pincode voor App-vergrendeling opnieuw instellen?

Als u de pincode voor App-vergrendeling bent vergeten, kunt u deze als volgt opnieuw instellen:

 1. Tik op VerkennenApp-vergrendeling.
 2. Tik op Meer opties (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Pincode opnieuw instellen.
 3. Volg de instructies op het scherm om de pincode opnieuw in te stellen met behulp van de aanmeldingsgegevens van Google Account.

Wat moet ik doen als AVG AntiVirus vastloopt of niet meer werkt?

Selecteer een van de volgende opties:

Hoe kan ik reclame van derden uitschakelen in AVG AntiVirus voor Android?

Ter ondersteuning van de verdere ontwikkeling van AVG AntiVirus worden in de gratis versie van de app advertenties getoond die het gebruik van de app niet verstoren. Betaalde versies van Avast AntiVirus zijn reclamevrij en bevatten een aantal extra premiumfuncties en -voordelen. U kunt een abonnement op AVG AntiVirus kopen door rechtsboven op het hoofdvenster van de app te tikken op Upgraden.

U kunt ook een reclamevrij abonnement kopen. Met die optie worden externe advertenties uit AVG AntiVirus verwijderd, maar het omvat geen extra premiumfuncties en -voordelen. Een reclamevrij abonnement is alleen beschikbaar als u de Free-versie van AVG AntiVirus ongeveer 40-50 dagen hebt gebruikt. Wanneer deze abonnementsoptie beschikbaar is, verschijnt het deelvenster 'Advertenties verwijderen' op het hoofdscherm van de app. Als u een reclamevrij abonnement wilt kopen, tikt u op de grijze schuifregelaar (UIT) naast Advertenties verwijderen en volgt u de instructies op het scherm.

Wat moet ik doen als de machtiging Toegankelijkheid herhaaldelijk wordt uitgeschakeld?

Op sommige Android-apparaten worden de apps gestopt wanneer het scherm van uw apparaat wordt uitgeschakeld om de prestaties van het apparaat te verbeteren. Dat heeft vaak tot gevolg dat apps met Toegangsmachtiging deze machtiging kwijtraken.

Als u de toegangsmachtiging opnieuw wilt inschakelen, opent u de instellingen van het apparaat, zoekt u op Toegankelijkheid en geeft u toestemming aan AVG AntiVirus.

Het is raadzaam om de systeeminstellingen te wijzigen om te voorkomen dat AVG AntiVirus de machtiging telkens kwijtraakt. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Hoe kan ik geluidssignalen voor achtergrondmeldingen van AVG AntiVirus uitschakelen?

Op bepaalde apparaten van Honor of Huawei wordt er telkens wanneer u een melding van AVG AntiVirus ontvangt een geluid afgespeeld. Voer de volgende stappen uit op uw Honor- of Huawei-apparaat om dit te voorkomen:

 1. Open de instellingen van uw apparaat en ga naar Apps en meldingen.
 2. Selecteer Meldingenbeheer.
 3. Tik op AVG AntiVirus voor Android, en selecteer Achtergrondservices.
 4. Tik op de blauwe schuifregelaar (AAN) naast Beltoon zodat deze grijs wordt (UIT)).

Er wordt nu geen geluid meer afgespeeld wanneer u een melding ontvangt van AVG AntiVirus.

Wat kan ik doen wanneer AVG AntiVirus voor Android malware niet kan verwijderen?

Soms wordt malware wel met AVG AntiVirus gedetecteerd, maar kan deze niet worden verwijderd. Dat komt meestal door het machtigingsniveau dat is verleend aan de verdachte app of doordat de app op systeemniveau is geïnstalleerd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Hoe kan ik een fout-positieve detectie melden bij AVG Viruslab?

Soms kan AVG AntiVirus een schoon bestand detecteren en aanmerken als malware. U kunt foutieve detecties rechtstreeks via het scherm met scanresultaten melden bij AVG Viruslab:

 1. Tik op Meer opties (drie puntjes) naast het gedetecteerde bestand dat u wilt melden.
 2. Selecteer de optie Rapporteren als valse melding.
 3. Typ een beschrijving van het probleem en geef uw e-mailadres op (als u een melding wilt ontvangen wanneer de analyse van het bestand is voltooid).
 4. Tik op Verzenden.

Waarom heeft AVG AntiVirus zoveel machtigingen nodig?

Voor AVG AntiVirus voor Android zijn veel machtigingen nodig die op het eerste gezicht overbodig lijken. Dat komt doordat bij de classificatie van de machtigingen in Android een naam wordt toegewezen op basis van de functie waarvoor ze het meest wordt gebruikt, maar niet alle typen processen worden beschreven waarvoor de machtiging vereist is. De machtiging voor volledige internettoegang is bijvoorbeeld nodig om updates voor malwaredefinities te kunnen ontvangen, en Scannen en Webschild hebben de machtiging Telefoongegevens lezen nodig, zodat de gegevens kunnen worden gescand op dreigingen.

Wij nemen uw privacy zeer serieus. De vereiste machtigingen vormen het minimum dat nodig is om de functies van AVG AntiVirus voor Android te implementeren. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Hoe kan ik een probleem melden aan de ondersteuning van AVG?

Op de ondersteuningspagina's van AVG vindt u tal van artikelen voor zelfhulp. Sommige problemen vereisen echter nader onderzoek door de ondersteuning van AVG.

In het volgende artikel leest u hoe u problemen kunt melden aan ons ondersteuningsteam:

 • AVG AntiVirus Pro 23.x voor Android
 • AVG AntiVirus 23.x voor Android
 • Google Android 8.0 (Oreo, API 26) of nieuwer

Was dit artikel nuttig?

Contact opnemen