Ondersteuning voor thuisgebruikers

AVG Secure Browser – veelgestelde vragen

In dit artikel vindt u antwoorden op vragen over AVG Secure Browser dat geïnstalleerd is op Windows, Mac en Android.

Algemeen

Wat is AVG Secure Browser?

AVG Secure Browser is een webbrowser met ingebouwde beveiligings- en privacyfuncties om u online te beschermen. Het Beveiligings- en privacycentrum bevat een verzameling hulpprogramma's en functies waarmee u uw onlineprivacy, uw identiteit en uw persoonsgegevens kunt beheren.

U kunt AVG Secure Browser rechtstreeks downloaden van de website van AVG.

U kunt AVG Secure Browser rechtstreeks downloaden van de website van AVG.

AVG Secure Browser is een webbrowser met ingebouwde beveiligings- en privacyfuncties waarmee u uw online privacy, identiteit en persoonlijke gegevens kunt beheren om u online te beschermen. U kunt AVG Secure Browser rechtstreeks downloaden in Google Play Store.

Hoe beschermt AVG Secure Browser mijn veiligheid en privacy?

AVG Secure Browser is voorzien van een reeks functies en tools die zijn bedoeld om uw online beveiliging te optimaliseren, zoals Webcamwacht en Bescherming tegen fingerprinting. Alle ingebouwde beveiligings- en privacyfuncties zijn beschikbaar in het Beveiligings- en privacycentrum.

AVG Secure Browser bevat tal van functies en tools die zijn ontwikkeld om u online optimaal te beschermen. AVG Secure Browser versleutelt automatisch uw gegevens online, blokkeert spionnen en advertenties en stelt u in staat verbinding te maken met internet via een VPN zonder dat dit ten koste gaat van de browsersnelheid. Alle ingebouwde beveiligings- en privacyfuncties zijn beschikbaar in de instellingen voor de beveiligings- en privacyfuncties.

Welke functies zijn opgenomen in de betaalde versie van AVG Secure Browser?

AVG Secure Browser PRO bevat de volgende functies:

VPN-locaties: hiermee kunt u kiezen uit onze volledige lijst met VPN-locaties. De gratis versie van de app maakt automatisch verbinding met de snelste VPN-locatie die mogelijk is voor uw apparaat.

Apparaatbreed VPN: Hiermee kunnen alle apps op uw apparaat veilig verbinding maken met internet via VPN-servers van AVG. Bij de gratis versie van de app is het VPN alleen beschikbaar als u AVG Secure Browser gebruikt.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG Secure Browser?

 • Windows 11 behalve Mixed Reality en IoT Edition; Windows 10 behalve Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits)
 • Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE3-instructies ondersteunen)
 • Er is een internetverbinding nodig om het programma te downloaden en updates te ontvangen
 • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen
 • Apple macOS 13.x (Ventura), Apple macOS 12.x (Monterey), Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina)
 • Mac met 64-bits Intel-processor of ARM-processor
 • Er is een internetverbinding nodig om het programma te downloaden en updates te ontvangen
 • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen
 • Google Android 8.0 (Oreo, API 26) of nieuwer
 • Er is een internetverbinding nodig om de app te downloaden en updates te ontvangen

Hoe installeer ik AVG Secure Browser?

 1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG Secure Browser te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw pc (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG Secure Browser voor Windows downloaden
 2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avg_secure_browser.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
 3. Volg de instructies op het scherm om AVG Secure Browser te installeren op uw pc.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

 1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG Secure Browser te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw Mac (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG Secure Browser voor Mac downloaden
 2. Open Downloads in het Dock.
 3. Dubbelklik op het gedownloade bestand AVGSecureBrowserSetup.pkg.
 4. Volg de instructies op het scherm om AVG Secure Browser te installeren op uw Mac.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Bekijk het volgende artikel om AVG Secure Browser te installeren:

Is AVG Secure Browser compatibel met andere browsers?

Ja. AVG Secure Browser is zo ontworpen dat het programma naast uw andere browsers kan worden gebruikt. U kunt favorieten en browsergegevens importeren uit Microsoft Edge, Internet Explorer, Google Chrome, Opera en Mozilla Firefox.

Ja. AVG Secure Browser is zo ontworpen dat het programma naast uw andere browsers kan worden gebruikt. U kunt favorieten en browsergegevens importeren uit Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera en Safari.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het importeren van favorieten en gegevens uit AVG Secure Browser:

Ja. AVG Secure Browser is zo ontworpen dat het programma naast uw andere mobiele browsers kan worden gebruikt.

Hoe upgrade ik naar AVG Secure Browser PRO?

Als u AVG Secure Browser PRO wilt kopen, tikt u linksboven op de startpagina van AVG Secure Browser op Nu upgraden en volgt u de aanwijzingen op het scherm.

Na verwerking van de betaling moet u uw abonnement mogelijk activeren door u aan te melden bij de app met een bestaand AVG Secure Browser-account of een nieuw AVG Secure Browser-account in te stellen. Als uw abonnement niet automatisch wordt geactiveerd, voert u onderstaande stappen uit:

 1. Tik rechtsboven op het pictogram Huidige gebruiker.
 2. Tik op Account maken/Inloggen.
 3. Vul het e-mailadres in dat is gekoppeld aan het Google-account dat u hebt gebruikt om AVG Secure Browser Pro te kopen en tik op Account maken/Inloggen.
 4. Volg de instructies op het scherm om u aan te melden bij uw AVG Secure Browser-account.

Nadat u zich hebt aangemeld bij de app met uw AVG Secure Browser-account, herkent de app uw Pro-abonnement.

Functies

Wat is Beveiligings- en privacycentrum?

Beveiligings- en privacycentrum is een console met tools en functies waarmee u uw online activiteiten kunt beheren. Voor maximale bescherming en privacy zijn alle opties standaard ingeschakeld. Via het Beveiligings- en privacycentrum kunt u AVG Secure Browser personaliseren door handmatig bepaalde functies in of uit te schakelen en tools als Privémodus, Privégegevens opschonen en Hack Check te gebruiken.

Open het Beveiligings- en privacycentrum door op het groene pictogram Beveiligings- en privacycentrum in de rechterbovenhoek van het scherm AVG Secure Browser te klikken.

Wat houdt AVG AntiVirus in?

De tegel AVG AntiVirus in het Beveiligings- en privacycentrum detecteert of AVG AntiVirus op uw pc is geïnstalleerd. Klik op Gratis download op de tegel AVG AntiVirus om het programma te installeren. Als AVG AntiVirus al is geïnstalleerd, klikt u op Openen om AVG AntiVirus te openen.

De tegel AVG AntiVirus in het Beveiligings- en privacycentrum detecteert of AVG AntiVirus op uw Mac is geïnstalleerd. Klik op Gratis download op de tegel AVG AntiVirus om het programma te installeren. Als AVG AntiVirus al is geïnstalleerd, klikt u op Mijn computer scannen om AVG AntiVirus te openen.

Wat is Secure Browser VPN?

Secure Browser VPN werkt als een soort privétunnel naar internet. Hierbij worden uw gegevens versleuteld en wordt uw verbinding beveiligd wanneer u gebruikmaakt van een openbare wifiverbinding, zoals in een café of op een luchthaven.

Als u Secure Browser VPN nog niet hebt geïnstalleerd, gaat u naar Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op Gratis uitproberen op de tegel Secure Browser VPN om het te installeren.

Na het installeren van AVG Secure VPN moet u een betaald abonnement aanschaffen of u registreren voor een gratis proefversie voordat u het product kunt gebruiken.

Wat is Bescherming tegen fingerprinting?

Bescherming tegen fingerprinting is een functie die beschikbaar is in AVG Secure Browser versie 100 en ouder. Als u beschikt over AVG Secure Browser versie 101 of nieuwer, raadpleegt u het gedeelte Privacybewaking.

Websites en advertentienetwerken kunnen uw unieke browserconfiguratie (de fingerprint of vingerafdruk van uw browser) gebruiken om u te volgen. De vingerafdruk van uw browser bestaat uit gegevens die te maken hebben met de configuratie van uw apparaat, uw browser en de geschiedenis van uw onlineactiviteiten die doorlopend wordt opgeslagen terwijl u in de weer bent met webpagina's. Met Bescherming tegen fingerprinting kunt u uw digitale vingerafdruk verbergen om te voorkomen dat websites u zonder uw toestemming identificeren en volgen. Deze functie is standaard uitgeschakeld.

Als u Bescherming tegen fingerprinting wilt uitschakelen, gaat u naar het Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op de schuifregelaar op de tegel Bescherming tegen fingerprinting. Deze verandert dan van grijs (UIT) in groen (AAN).

De functie Bescherming tegen fingerprinting kan informatie verbergen die bepaalde websites nodig hebben voor een goede werking. Als u problemen ondervindt op websites die u vaak bezoekt, kunt u Bescherming tegen fingerprinting tijdelijk uitschakelen. Ga daarvoor naar het Beveiligings- en privacycentrum en klik op de schuifregelaar op de tegel Bescherming tegen fingerprinting. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Browser-VPN?

Een VPN (Virtual Private Network of virtueel privénetwerk) fungeert als een privétunnel naar internet waarmee uw gegevens worden versleuteld en uw verbinding wordt beveiligd. AVG Secure Browser maakt automatisch verbinding met de snelste locatieserver. Voer een upgrade uit naar AVG Secure Browser PRO om toegang te krijgen tot alle VPN-locaties en een Apparaatbreed VPN in te schakelen om uw locatie te verbergen voor al uw apps.

Als u de VPN in AVG Secure Browser wilt inschakelen, gaat u naar Instellingen (het tandwiel) ▸ Browser-VPN is uitgeschakeld en tikt u op de grijze schuifregelaar (UIT) naast het scherm Browser-VPN. Deze verandert dan in groen (AAN).

Open Instellingen (het tandwiel) ▸ Browser-VPN is ingeschakeld en tik op de naam van de locatie om uw VPN-locatie te wijzigen in AVG Secure Browser PRO. Selecteer op het scherm Browser-VPN-locaties de gewenste locatie.

Wat is Beveiligingsscanner?

Beveiligingsscan is een functie waarmee u uw browserinstellingen kunt scannen op kwetsbaarheden die zijn veroorzaakt door uitgeschakelde beveiligingsinstellingen. Ga naar Instellingen (het tandwiel) ▸ Beveiligingsscanner om toegang te krijgen tot Beveiligingsscanner.

De gedetecteerde problemen staan vermeld onder Heeft aandacht nodig. U kunt eventueel ook upgraden naar AVG Secure Browser PRO om alle problemen op te lossen.

Wat is Webschild?

Webschild is een functie die automatisch de toegang tot malware en phishing-websites blokkeert om uw persoonlijke gegevens te beschermen tegen diefstal. Webschild inschakelen:

 1. Tik op Instellingen (het tandwielpictogram).
 2. Selecteer Webschild.
 3. Tik op de grijze schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten.

Wat is Webschild?

Webschild blokkeert schadelijke websites en phishing-pogingen terwijl u op internet surft. Het voorkomt ook dat u mogelijk schadelijke inhoud downloadt van internet, waarmee uw apparaat kan worden geïnfecteerd. Webschild is standaard ingeschakeld.

Als u deze functie wilt uitschakelen, gaat u naar het Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op de schuifregelaar op de tegel Webschild. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Bescherming tegen traceren?

Bescherming tegen traceren is een functie die beschikbaar is in AVG Secure Browser versie 100 en ouder. Raadpleeg bij AVG Secure Browser versie 101 of nieuwer het gedeelte Privacybewaking.

Bescherming tegen traceren beschermt uw privacy door te voorkomen dat websites, analysebedrijven, reclamebureaus en andere webservices uw online activiteiten volgen. Daarbij wordt ook gebruikgemaakt van filters om webbugs, traceerscripts en andere gegevensverzamelaars op de websites die u bezoekt volledig te verwijderen. Bescherming tegen traceren is standaard ingeschakeld.

Als u deze functie wilt uitschakelen, gaat u naar het Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op de schuifregelaar op de tegel Bescherming tegen traceren. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat houdt Privémodus in?

Privémodus is een privacyfunctie die voorkomt dat uw browsergeschiedenis wordt opgeslagen en die eventuele permanente cookies of webcachebestanden verwijdert die u tijdens een browsersessie in Privémodus verzamelt.

Als u een webpagina in de Privémodus wilt openen, gaat u naar het Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op Venster openen op de tegel Privémodus.

Wat is HTTPS-versleuteling?

HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) is een beter beveiligde versie van de standaard HTTP-verbinding. HTTPS versleutelt het verkeer, waardoor anderen u niet kunnen bespioneren, en zorgt ervoor dat u verbonden bent met de gewenste server. De functie HTTPS-versleuteling in AVG Secure Browser zorgt ervoor dat elke website die u bezoekt een HTTPS-verbinding gebruikt, als dat wordt ondersteund. HTTPS-versleuteling is standaard ingeschakeld.

Wat is Wachtwoordbeheer?

Met Wachtwoordbeheerders kunt u meerdere veilige wachtwoorden op één goed beveiligde plaats opslaan en u met één klik automatisch aanmelden bij uw online accounts.

Als u wachtwoordbeheer wilt instellen, gaat u naar het Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op de tegel Wachtwoordbeheerders. Daar selecteert u in het vervolgkeuzemenu het gewenste programma voor wachtwoordbeheer.

Wat is Extensiebewaking?

Extensiebewaking voorkomt dat niet-vertrouwde extensies (ook wel invoegtoepassingen, add-ins, add-ons of plug-ins genoemd) worden geïnstalleerd in AVG Secure Browser. Deze functie is standaard ingeschakeld.

Als u Extensiebewaking wilt uitschakelen, gaat u naar Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op de schuifregelaar op de tegel Extensiebewaking. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Wat is Privégegevens opschonen?

Privégegevens opschonen schoont uw browsergeschiedenis en andere gegevens op die zijn opgeslagen in uw browsers, zoals afbeeldingen in de cache en cookies. Daardoor wordt uw privacy beschermd en komt er schijfruimte vrij op uw pc.

Privégegevens opschonen schoont uw browsergeschiedenis en andere gegevens op die zijn opgeslagen in uw browsers, zoals afbeeldingen in de cache en cookies. Daardoor wordt uw privacy beschermd en komt er schijfruimte vrij op uw Mac.

Als u Privégegevens opschonen wilt gebruiken om uw browsegeschiedenis te wissen, gaat u naar Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op Opschonen starten op de tegel Privégegevens opschonen.

Wat is de modus Scherm delen?

Modus Scherm delen biedt privacy en beveiliging wanneer u uw browserscherm met iemand deelt. Hierbij worden uw persoonlijke browsergegevens, zoals uw bladwijzers, zoekgeschiedenis of -suggesties en extensies, verborgen. Als u de modus Scherm delen wilt inschakelen, klikt u rechtsboven in AVG Secure Browser op Menu (drie puntjes) en selecteert u Modus Scherm delen.

Wanneer de modus Scherm delen actief is, is de status van Scherm delen groen rechtsboven in AVG Secure Browser naast Menu (drie puntjes).

Als u de modus Scherm delen wilt uitschakelen, klikt u rechtsboven in AVG Secure Browser op Menu (drie puntjes) en klikt u op Modus Scherm delen.

Wat is Browservergrendeling?

Met Browservergrendeling kunt u uw browsergeschiedenis en -gegevens veilig vergrendelen in AVG Secure Browser. Nadat u Browservergrendeling hebt ingeschakeld en een pincode hebt ingesteld, kunt u AVG Secure Browser niet zonder die pincode openen. Als u uw pincode kwijtraakt of vergeet, kan AVG Secure Browser de pincode niet voor u herstellen.

Browservergrendeling inschakelen:

 1. Tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
 2. Selecteer Browservergrendeling.
 3. Tik naast Toegangscode op de grijze schuifregelaar (UIT) om uw pincode in te stellen.
 4. Tik op het pictogram Bevestigen om uw toegangscode in te stellen.

Ga na activering naar Instellingen (het tandwiel) ▸ Browservergrendeling om Ontgrendelen met vingerafdruk of gezicht in te schakelen, Vergrendelingsopties te beheren of voor Toegangscode wijzigen.

Wat is Ontgrendelen met vingerafdruk of gezicht?

Als uw apparaat is voorzien van een vingerafdruksensor, kunt u ook uw vingerafdruk gebruiken om AVG Secure Browser te ontgrendelen. U kunt deze functie inschakelen wanneer u uw pincode instelt of via Instellingen.

Zo schakelt u deze functie in:

 1. Tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
 2. Tik op Browservergrendeling.
 3. Tik op de grijze schuifregelaar (UIT) naast Ontgrendelen met vingerafdruk of gezicht zodat deze groen wordt (AAN).
Deze functie werkt alleen als de vingerafdruksensor op uw apparaat al is ingeschakeld en uw vingerafdruk al is ingesteld.

Wat is Videodownloader?

Met de functie Video's downloaden kunt u moeiteloos video- en audiobestanden downloaden van uw favoriete websites.

Als u de functie wilt gebruiken, klikt u rechtsboven in AVG Secure Browser op Menu (drie puntjes) en selecteert u het pictogram Videodownloader. Selecteer vervolgens Downloaden naast de video die u wilt downloaden.

Alle video's die u downloadt, worden versleuteld en opgeslagen in de Media Vault (Mediakluis).

Als u deze functie wilt gebruiken, tikt u op het pictogram Downloaden dat verschijnt in de zoekbalk wanneer er een video is gedetecteerd. U kunt het videobestand vervolgens een andere naam geven en een maplocatie opgeven waar u de video wilt downloaden. Klik dan op Opslaan.

Video's downloaden is mogelijk niet met alle websites compatibel.

Wat is Mediakluis?

Wanneer u mediabestanden downloadt, versleutelt AVG Secure Browser de bestanden en slaat deze op in uw Media Vault (Mediakluis). U kunt gedownloade media alleen ontsleutelen en openen met behulp van onze ingebouwde mediaspeler.

Tik voor toegang tot Mediakluis rechtsboven in het scherm op Instellingen (het tandwiel) en tik vervolgens op Mediakluis. De versleutelde bestanden worden gerangschikt op type. Tik op een bestandstype om toegang te krijgen tot de bijbehorende mediabestanden en open het door u gekozen bestand vervolgens met behulp van de ingebouwde mediaspeler van AVG Secure Browser.

Hoe verwijder ik mijn websitegegevens?

Als u een website bezoekt waarvoor u geen gegevens wilt opslaan, ook niet als die gegevens zijn versleuteld, kunt u alle aan dat domein gekoppelde opgeslagen gegevens verwijderen.

Om de gegevens die aan een website zijn gekoppeld te verwijderen, gaat u naar de website, tikt u onder in het scherm op het pictogram Menu (drie puntjes) en tikt u vervolgens op Deze website vernietigen.

Hoe controleer ik of de verbinding met een website veilig is?

Wanneer u verschillende webpagina's bezoekt met AVG Secure Browser, kunt u de beveiliging van de verbinding in kwestie controleren:

 1. Open AVG Secure Browser en ga naar een website.
 2. Zoek het symbool dat links op de adresbalk wordt weergegeven:
  • Een vergrendelingspictogram geeft aan dat de verbinding met de website veilig is.
  • Een informatiepictogram geeft aan dat de website niet veilig is of dat er meer informatie beschikbaar is.
  • Een waarschuwingspictogram geeft aan dat de website niet veilig of zelfs gevaarlijk is.
 3. Klik op het pictogram voor meer informatie over de verbinding met de website.
 1. Open AVG Secure Browser en ga naar een website.
 2. Zoek het pictogram Vergrendelen dat aangeeft dat de verbinding met de website veilig is.

Advertenties blokkeren

Advertenties blokkeren is een functie die beschikbaar is in AVG Secure Browser versie 100 en ouder. Raadpleeg bij AVG Secure Browser versie 101 of nieuwer het gedeelte Privacybewaking.

Wat is Advertenties blokkeren?

Advertenties blokkeren helpt te voorkomen dat op de webpagina's die u bezoekt advertenties worden geladen. Zo kunt u sneller en veiliger browsen. Advertenties blokkeren is standaard ingeschakeld. Telkens wanneer u een website bezoekt, vergelijkt de technologie van Advertenties blokkeren van AVG het script dat wordt uitgevoerd door de website met filterlijsten om te bepalen welke inhoud de website mag laden.

Als u deze functie wilt uitschakelen, gaat u naar het Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op de schuifregelaar op de tegel Advertenties blokkeren. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Advertenties blokkeren voorkomt dat op de webpagina's die u bezoekt advertenties worden geladen. Zo kunt u sneller en veiliger browsen. Advertenties blokkeren is standaard ingeschakeld. Telkens wanneer u een website bezoekt, vergelijkt de technologie van Advertenties blokkeren van AVG het script dat wordt uitgevoerd door de website met filterlijsten om te bepalen welke inhoud de website mag laden.

Als u de functie wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen (het tandwiel) en tikt u op Advertenties blokkeren is ingeschakeld. Tik vervolgens op de groene schuifregelaar (AAN) zodat die grijs (UIT) wordt.

Hoe pas ik de sterkte van Advertenties blokkeren aan?

Klik op het pictogram Advertenties blokkeren rechts van de adresbalk en klik vervolgens op Instellingen (het tandwiel) om de sterkte van Advertenties blokkeren te bepalen.

Ga naar Instellingen (het tandwiel) en tik Advertenties blokkeren is ingeschakeld om de sterkte van Advertenties blokkeren in te stellen.

De volgende opties zijn beschikbaar:

 • Essentieel: alle advertenties die de industrienormen voor gebruiksvriendelijke advertenties schenden, worden geblokkeerd, zoals pop-ups en filmpjes die automatisch worden afgespeeld.
 • Evenwichtig (aanbevolen): dezelfde advertenties worden geblokkeerd als bij Essentieel, maar ook andere niet-storende advertenties, zodat u sneller en veiliger kunt browsen. Sommige advertenties die handig zijn bij online zoeken, worden wel weergegeven in deze modus.
 • Streng: alle advertenties worden geblokkeerd. Het is niet raadzaam deze modus te selecteren, want het kan ervoor zorgen dat websites niet goed worden geladen of dat bepaalde websites zelfs helemaal niet meer toegankelijk zijn.

Wat zijn filterlijsten voor Advertenties blokkeren?

De filterlijsten die voor Advertenties blokkeren worden gebruikt, verschillen afhankelijk van de door u gekozen modus van Advertenties blokkeren. Hieronder ziet u welke filterlijsten worden gebruikt voor de diverse modi:

FILTERLIJSTBESCHRIJVINGADVERTENTIES BLOKKEREN UITESSENTIEELEVENWICHTIGSTRENG
EasyList van uBlock
 • Een blokkeerlijst die URL's voor Engelstalige websites bevat
 • Doel: verwijdert ongewenste inhoud, waaronder afbeeldingen zonder formaat, advertenties, banners en tracering
NEEJAJAJA
Filterlijst Coalition for Better Ads (CBA)
 • goedgekeurde content- en advertentie-indelingen
 • Doel: ondersteunt websites door een niet-storende en gebruiksvriendelijke advertenties toe te staan op de website
 • CBA-goedgekeurde advertenties zijn altijd ingeschakeld in Chromium-browsers
NEEJANEENEE
Filterlijst Acceptable Ads (ACC)
 • Goedgekeurde content- en advertentie-indelingen
 • Doel: websites ondersteunen door een aantal niet-storende advertenties toe te staan op de website
NEEJANEENEE
Lokale lijsten
 • Uw persoonlijke lijst met websites waarop altijd advertenties mogen worden weergegeven
 • Doel: de werking van Advertenties blokkeren aanpassen volgens uw specifieke vereisten
NEEJAJAJA
Aangepaste lijsten
 • Toegestane lijst van zoekpartners van AVG
 • Doel: vertrouwde en niet-storende zoekopdrachtgerelateerde content weergeven tijdens het internetten
NEEJAJANEE

Kan ik Advertenties blokkeren op bepaalde websites uitschakelen?

Ja. Ga als volgt te werk om op een bepaalde website advertenties altijd toe te staan:

 1. Open AVG Secure Browser en ga naar de website die Advertenties blokkeren moet negeren.
 2. Klik rechts in de adresbalk op het pictogram van Advertenties blokkeren.
 3. Klik op Advertenties op deze website toestaan.

Wanneer u deze site bezoekt, worden advertenties niet langer geblokkeerd door Advertenties blokkeren.

 

U kunt Advertenties blokkeren ook onderbreken voor de huidige browsesessie door onderstaande stappen uit te voeren:

 1. Klik rechts in de adresbalk op het pictogram van Advertenties blokkeren.
 2. Selecteer de knop Advertenties blokkeren onderbreken en kies een van de volgende opties:
  • Onderbreken op deze website: tijdens deze browsesessie worden op de huidige website geen advertenties geblokkeerd door Advertenties blokkeren.
  • Onderbreken op alle websites: tijdens deze browsesessie worden op geen enkele website advertenties geblokkeerd door Advertenties blokkeren.

Advertenties blokkeren wordt nu onderbroken. Wanneer u AVG Secure Browser sluit en opnieuw opent, wordt Advertenties blokkeren niet meer onderbroken en worden advertenties geblokkeerd op basis van de door u gekozen modus van Advertenties blokkeren.

Privacybewaking

Privacybewaking is een functie die beschikbaar is in AVG Secure Browser versie 101 en nieuwer. Raadpleeg bij AVG Secure Browser versie 100 of ouder het gedeelte Advertenties blokkeren.

Wat is Privacybewaking?

Privacybewaking voorkomt dat op de webpagina's die u bezoekt advertenties worden geladen en dat trackers volgscripts op uw apparaat downloaden. Daarmee verbetert u de privacy en veiligheid van uw online activiteiten. Telkens wanneer u een website bezoekt, vergelijkt Privacybewaking het script dat door de website wordt uitgevoerd met filterlijsten om te bepalen welke inhoud de website mag laden of downloaden.

Als u de functie wilt uitschakelen, gaat u naar Beveiligings- en privacycentrum en klikt u op de schuifregelaar op de tegel Privacybewaking. Deze verandert dan van groen (AAN) in grijs (UIT).

Hoe pas ik de sterkte van Privacybewaking aan?

Om de sterkte van Privacybewaking te bepalen, klikt u rechts in de adresbalk op het pictogram van Privacybewaking en vervolgens op Instellingen (het tandwiel).

De volgende blokkeeropties zijn beschikbaar:

 • Essentieel blokkeren: alle advertenties die de industrienormen schenden, worden geblokkeerd, bijvoorbeeld pop-upvensters en filmpjes die automatisch worden afgespeeld. Dat geldt ook voor alle trackers die u volgens tijdens het surfen op het web.
 • Evenwichtig blokkeren (aanbevolen): blokkeert alle advertenties en trackers van Essentieel blokkeren, plus advertenties op social media. Dit verbetert de snelheid van uw browser en beschermt uw online identiteit tijdens het surfen.
 • Streng blokkeren: blokkeert alle bekende advertenties, pushberichten en alle bekende en onbekende trackers, en voorkomt browser-fingerprinting. Het is niet raadzaam dit blokkeerniveau te gebruiken, want het kan ervoor zorgen dat websites niet goed worden geladen of dat bepaalde websites zelfs helemaal niet meer toegankelijk zijn.
 • Streng blokkeren PRO: Beschikbaar in AVG Secure Browser PRO. Blokkeert alle advertenties in zoekengines. Bovendien worden uw zoekgeschiedenis en zoekresultaten niet meer gepersonaliseerd, waardoor het lijkt alsof u voor de eerste keer een zoekopdracht uitvoert.

Wat zijn de filterlijsten voor Privacybewaking?

De filterlijsten waar Privacybewaking gebruik van maakt, verschillen afhankelijk van de gekozen status van Advertenties blokkeren. Hieronder ziet u welke filterlijsten worden gebruikt voor de diverse modi:

FILTERLIJSTBESCHRIJVINGADVERTENTIES BLOKKEREN UITESSENTIEELEVENWICHTIGSTRENG
EasyList
 • Een blokkeerlijst met URL's voor alle bekende advertenties voor Engelstalige websites
 • Doel: automatisch ongewenste content verwijderen, waaronder afbeeldingen zonder indeling, advertenties, banners en trackers, verwijderen.
NEEJAJAJA
Regional Easy List
 • Een blokkeerlijst met URL's voor alle bekende advertenties voor Engelstalige websites
NEEJAJAJA
Filterlijst Acceptable Ads (ACC)
 • Goedgekeurde content- en advertentie-indelingen
 • Doel: websites ondersteunen door een aantal niet-storende advertenties toe te staan op de website.
  De toestemmingslijst Acceptable Ads wordt vaak standaard ingeschakeld wanneer u adblocker installeert.
NEEJANEENEE
Lokale lijsten NEEJAJAJA
Aangepaste lijsten
 • Lijst van toegestane zoekpartners van AVG
 • Doel: vertrouwde en niet-storende zoekopdrachtgerelateerde content weergeven tijdens het browsen, voor een meer gepersonaliseerde ervaring.
NEEJAJANEE

Kan ik Privacybewaking op bepaalde websites uitschakelen?

Ja. In Privacybewaking kunt u uw eigen privacyniveau instellen op basis van uw voorkeuren tijdens het surfen op het web.

Ga als volgt te werk om op een bepaalde website advertenties altijd toe te staan:

 1. Open AVG Secure Browser en ga naar de webpagina die u wilt laten negeren door Privacybewaking.
 2. Klik rechts in de adresbalk op het groene pictogram van Privacybewaking. Deze wordt dan rood (UIT) .

Privacybewaking blokkeert geen advertenties of trackers meer wanneer u deze website bezoekt.

U kunt Privacybewaking ook volledig uitschakelen door de volgende stappen uit te voeren:

 1. Klik rechts in de adresbalk op het groene pictogram van Privacybewaking.
 2. Selecteer rechtsboven Instellingen (het tandwielpictogram). De instellingen van Privacybewaking worden geopend.
 3. Klik op het groene pictogram van Privacybewaking. Deze wordt dan rood (UIT) .

In Privacybewaking kunt u uw eigen privacyniveau instellen op basis van uw voorkeuren tijdens het surfen op het web.

Wat is Browser-fingerprinting?

Deze optie is alleen beschikbaar als Privacybewaking is ingesteld op Streng blokkeren. Om in te schakelen, klikt u op het pictogram van Privacybewaking. Klik vervolgens op Instellingen (het tandwiel) en selecteer Streng blokkeren.

Via de methode browser-fingerprinting (ook bekend als apparaatidentificatie) worden specifieke gegevens verzameld over al uw onlineactiviteiten, uw type/versie browser, besturingssysteem, invoegtoepassingen, schermresolutie en verschillende andere actieve instellingen op uw apparaat. Browser-fingerprinting kan zelfs actief zijn als cookies zijn uitgeschakeld of traceerbeveiliging is ingeschakeld.

Daarnaast kan het worden gebruikt om afzonderlijke gebruikers volledig of deels te identificeren om beveiligingsredenen, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot uw onlinebankrekening. De meeste banken maken gebruik van browser-fingerprinting om u te beschermen tegen fraude of identiteitsdiefstal. Daarom werkt de optie mijn apparaat onthouden niet als Privacybewaking is ingesteld op Streng blokkeren.

Als u Browser-fingerprinting wilt uitschakelen, klikt u op het pictogram van Privacybewaking en vervolgens op het pictogram van Browser-fingerprinting geblokkeerd. Deze wordt dan grijs (UIT).

AVG Secure Browser PRO

Waaruit bestaat AVG Secure Browser PRO?

AVG Secure Browser PRO bevat alle functies van AVG Secure Browser. Daarnaast wordt uw internetverbinding versleuteld via een snel, onbeperkt ingebouwd VPN met meer dan 30 locaties, en worden alle advertenties en trackers automatisch geblokkeerd.

Kan ik AVG Secure Browser en PRO samen gebruiken?

AVG Secure Browser PRO is een upgrade van AVG Secure Browser. Als u een upgrade uitvoert naar de PRO-versie, wordt de gratis versie op uw apparaat daardoor vervangen.

Moet ik mijn betalingsgegevens opgeven voordat ik de gratis proefperiode kan starten?

Ja. Als u wilt starten met een gratis proefversie van 30 dagen voor AVG Secure Browser PRO, moet u uw betalingsgegevens en e-mailadres invullen.

Als u de betaalde functies niet meer wilt gebruiken, moet u het proefabonnement opzeggen voordat het voorbij is. Als u het proefabonnement niet opzegt, wordt de volgende abonnementsperiode in rekening gebracht op de laatste dag van de gratis proefperiode.

Hoe activeer ik mijn abonnement?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Kan ik mijn abonnement op andere apparaten gebruiken?

Ja. U kunt uw AVG Secure Browser PRO-abonnement op maximaal 5 apparaten tegelijk gebruiken (Windows en Android).

Waar vind ik mijn abonnementen?

 1. Open AVG Secure Browser PRO.
 2. Klik rechtsboven op Menu (drie puntjes) en vervolgens op Instellingen.
 3. Klik onder Mijn abonnementen op Aanmelden bij uw AVG-account om uw abonnementen te bekijken.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Voer de volgende stappen uit om uw abonnement op te zeggen:

 1. Open AVG Secure Browser PRO.
 2. Klik rechtsboven op Menu (drie puntjes) en vervolgens op Instellingen.
 3. Klik onder Mijn abonnementen op Mijn abonnement opzeggen. De abonnementen in uw AVG-account worden geopend.
 4. Klik onder AVG Secure Browser PRO op Opzeggen.

Wat gebeurt er als ik mijn abonnement opzeg?

Als u uw abonnement opzegt, hebt u geen toegang meer tot PRO-functies, maar kunt u wel de gratis versie AVG Secure Browser blijven gebruiken.

Heb ik AVG Internet Security of AVG Secure VPN als ik AVG Secure Browser PRO heb?

Nee. AVG Internet Security, AVG Secure VPN en AVG Secure Browser PRO zijn losse producten waarvoor u een abonnement nodig hebt.

Heb ik ook VPN op mijn mobiele apparaat als ik een abonnement op Secure Browser PRO heb?

Ja, uw abonnement is geldig voor Windows en Android.

Wat is het logboekbeleid van AVG?

Wij hanteren een strikt logboekloos beleid, wat inhoudt dat uw gegevens 100% worden versleuteld voor externe pottenkijkers, trackers, overheden, internetproviders en bedrijven.

Wat is Secure Browser VPN?

Secure Browser VPN is een geavanceerde beveiligingsfunctie waarmee uw onlineactiviteiten volledig worden versleuteld, webpagina's sneller worden geladen en u toegang krijgt tot meer dan 30 locaties wereldwijd.

Als u de functie wilt inschakelen, klikt u linksboven in uw browser op het pictogram VPN. Klik vervolgens op de schuifregelaar UIT zodat dit in AAN verandert.

Wat is de optimale VPN-locatie en waarom heb ik die nodig?

Optimale locatie wordt gebruikt om uw locatie te verbergen. Optimale locatie is gewoonlijk de VPN-locatie voor uw apparaat waarop u het snelst kunt browsen. Optimale locatie is niet per se de dichtstbijzijnde locatie, maar kan afhangen van uw internetprovider.

Hoe kan ik de instellingen van Secure Browser VPN wijzigen?

Ga naar MenuInstellingenPrivacy en beveiliging en klik op VPN-instellingen om uw instellingen voor Secure Browser VPN te wijzigen. De volgende opties zijn beschikbaar:

 • Secure Browser VPN: hiermee schakelt u Secure Browser VPN in of uit.
 • VPN-locatie: hiermee kiest u de door u gewenste VPN-locatie.
 • Automatisch verbinden met VPN bij opstarten van browser: hiermee schakelt u Secure Browser VPN automatisch in wanneer uw browser opent.
 • Automatisch verbinden met VPN in Privémodus: hiermee schakelt u Secure Browser VPN automatisch in wanneer u een venster in Privémodus opent.
 • Secure Browser VPN weergeven in werkbalk (standaard): Hiermee schakelt u deze functie uit om het VPN-pictogram op de adresbalk te verbergen.

Wat is protocol imiteren?

Secure Browser VPN werkt op basis van een nieuw VPN-protocol dat gebruikmaakt van versleuteling van militair niveau en dat tot 4 keer zo snel verbinding maakt met internet. Deze functie dupliceert de verbinding voor alle websites die u bezoekt tijdens een browsersessie. Dat zorgt voor nepinformatie over uw identiteit en locatie, zodat het onmogelijk is om u te identificeren, volgen of controleren.

Hoe kan ik een VPN-fout oplossen?

Een VPN-fout kan optreden door een verbroken verbinding met internet, routingproblemen (veroorzaakt door internetproviders), serverproblemen of andere verbindingsproblemen. Raadpleeg het gedeelte VPN-foutmeldingen in dit artikel voor meer gedetailleerde informatie.

Een aantal standaardproblemen oplossen:

 • Kies een andere VPN-locatie (ideaal gesproken dichterbij uw huidige locatie).
 • Schakel VPN uit en probeer opnieuw verbinding te maken.
 • Sluit uw browser, wacht 10 seconden totdat alle onderdelen zijn gesloten en open de browser opnieuw.
 • Start de pc opnieuw.

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Waarom zie ik een foutcode?

Bekijk de lijst hieronder voor een uitleg van mogelijke foutcodes:

 • Foutcode 1: de indeling van de activeringscode is ongeldig.
 • Foutcode 2: er is al een activeringsverzoek in behandeling.
 • Foutcode 3: de communicatie met de server is mislukt terwijl de code werd geactiveerd, of de server heeft een lege reactie teruggestuurd.
 • Foutcode 4: er voldoet geen abonnement aan deze activeringscode. Het abonnement bestaat mogelijk wel, maar is verlopen, te vaak gebruikt of in gebruik voor een ander product.
 • Foutcode 5: de gratis proefversie is al geactiveerd en kan slechts één keer worden gebruikt.
 • Foutcode 6: de communicatie met de server is mislukt terwijl uw abonnement werd verlengd, of de server heeft een lege reactie teruggestuurd.
 • Foutcode 7: uw abonnement is ingetrokken door een gebruiker op de abonnementspagina of door AVG.
 • Foutcode 8: de communicatie met de server is mislukt terwijl werd gecontroleerd op intrekken, of de server heeft een lege reactie teruggestuurd.

VPN-foutmeldingen

Kan geen verbinding maken met de server.

Deze fout kan om verschillende redenen optreden. Raadpleeg het volledige bericht hieronder voor mogelijke oplossingen:

 • Controleer uw internetverbinding: U bent mogelijk niet verbonden met internet of uw router heeft verbindingsproblemen. Zorg dat u met internet bent verbonden.
 • Controleer uw licentiestatus: u moet uw licentie mogelijk opnieuw activeren in de browser.
 • We doen ons uiterste best om het probleem voor u op te lossen: probeer een andere serverlocatie.
 • Gebruik een andere locatie of start uw browser opnieuw: start uw browser opnieuw of gebruik een andere serverlocatie.

Er kan geen lijst met locaties worden opgehaald.

Controleer uw internetverbinding om te zien of u met internet bent verbonden en start uw browser opnieuw.

Verbindingssnelheid is te laag.

Deze fout treedt op als de internetverbinding wordt verbroken nadat een bepaalde uploadsnelheid is bereikt. Controleer uw internetverbinding.

De locatie is (tijdelijk) niet beschikbaar.

De locatie staat tijdelijk niet in de lijst met locaties. Selecteer een andere serverlocatie.

Kill Switch geactiveerd. Verbinding met VPN verbroken. Kill Switch voorkomt dat externe pagina's worden geladen.

Deze fout treedt op als de functie Kill Switch voor het blokkeren van de internettoegang is ingeschakeld. Zo schakelt u Kill Switch uit:

 1. Open Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en beveiliging in het linkermenu.
 3. Klik op VPN-instellingen.
 4. Klik naast Kill Switch activeren op de groene schuifregelaar (AAN) zodat deze op grijs (UIT) staat.

Uw wifi is niet beveiligd. Gebruik VPN om u tegen gegevensdiefstal te beschermen.

Dit bericht verschijnt als u een onveilige of openbare wifiverbinding gebruikt zonder dat VPN is ingeschakeld. We raden aan om VPN altijd in te schakelen op openbare netwerken.

Systeemproxy gedetecteerd. VPN kan niet worden ingeschakeld, omdat u een systeemproxy gebruikt.

Deze fout treedt op wanneer u een systeemproxy gebruikt, waardoor VPN niet kan worden ingeschakeld. Zo controleert u de proxy-instellingen van uw systeem:

 1. Open Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
 2. Selecteer Toegankelijkheid in het linkermenu.
 3. Klik op De proxy-instellingen van uw computer openen.

Instellingen

Hoe kan ik de instellingen voor de beveiligings- en privacyfuncties aanpassen?

AVG Secure Browser bevat een reeks tools en functies waarmee u uw online activiteiten kunt beheren. Via de app Instellingen kunt u handmatig bepaalde functies in- of uitschakelen, tools zoals Browser-VPN en Advertenties blokkeren openen en algemene of geavanceerde instellingen wijzigen.

Om de instellingen te openen, tikt u rechtsboven op het hoofdscherm van de app op Instellingen (het tandwielpictogram).

Welke machtigingen zijn nodig voor AVG Secure Browser?

De volgende machtigingen zijn nodig om AVG Secure Browser goed te laten werken op uw Android-apparaat:

Verplichte machtigingen

 • Volledige netwerktoegang: zorgt ervoor dat de VPN van AVG Secure Browser zowel wifi- als mobiele netwerkverbindingen kan ophalen en tot stand kan brengen.
 • Netwerkverbindingen weergeven: zorgt ervoor dat AVG Secure Browser kan detecteren wanneer uw apparaat offline is en de netwerkverbinding kan aanpassen.

Het is raadzaam om de volgende aanvullende machtigingen toe te staan, zodat u kunt profiteren van alle functies in AVG Secure Browser:

Optionele machtigingen

 • Opslag: stelt u in staat om gedownloade bestanden op te slaan, te openen en te beheren buiten Mediakluis en om opgeslagen bestanden te delen via AVG Secure Browser.
 • Foto's/media/bestanden: zorgt ervoor dat AVG Secure Browser uw gegevens kan versleutelen en toegang heeft tot uw bestandsopslag om uw gedownloade bestanden op te slaan.
 • Camera: zorgt ervoor dat AVG Secure Browser camera-invoer kan lezen wanneer een QR- of streepjescode wordt gescand.

Wat zijn de browsermodi?

Met AVG Secure Browser kunt u tabbladen en browseactiviteiten groeperen in een van de twee verschillende modi. Dat geeft u de mogelijkheid uw browseactiviteiten snel te organiseren volgens de modus die het beste past bij de websites die u bezoekt.

De verschillende modi in AVG Secure Browser:

 • Standaardmodus: uw standaardmodus in AVG Secure Browser, waarmee Advertenties blokkeren en DNS over TLS worden ingeschakeld en u de optie krijgt om VPN en Webschild in te schakelen.
 • Privémodus: schakelt dezelfde beveiligingsopties in als Standaardmodus, maar schakelt ook screenshots uit en verwijdert automatisch alle browsergegevens en de browsergeschiedenis wanneer u de browser sluit.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het gebruik van browsermodi:

Hoe wijzig ik de standaardzoekmachine?

 1. Open AVG Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
 2. Scrol naar het gedeelte Zoekmachine.
 3. Klik op de vervolgkeuzelijst naast De zoekmachine die in de adresbalk wordt gebruikt en selecteer de door u gewenste zoekmachine.
 1. Klik op het pictogram Zoeken in de adresbalk op de startpagina van AVG Secure Browser.
 2. Selecteer de gewenste zoekmachine.

Hoe zet ik de standaardinstellingen van AVG Secure Browser terug?

 1. Open AVG Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
 2. Klik in het linkermenu op Instellingen opnieuw instellen.
 3. Klik op Instellingen terugzetten op de oorspronkelijke standaardwaarden en selecteer vervolgens Instellingen opnieuw instellen om te bevestigen.
 1. Open AVG Secure Browser en tik rechtsboven in het scherm op Instellingen (het tandwiel).
 2. Tik op De standaardinstellingen herstellen.
Deze bewerking kan achteraf niet meer ongedaan worden gemaakt.

Hoe wijzig ik de taal van de browser?

 1. Open AVG Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
 2. Klik in het linkermenu op Talen.
 3. Klik op Talen toevoegen.
 4. Schakel het selectievakje in bij de taal die u wilt gebruiken en klik op Toevoegen.
 5. Klik op het scherm Geavanceerde instellingen op Meer acties (drie puntjes) naast de door u gewenste taal en schakel het selectievakje naast AVG Secure Browser weergeven in deze taal in.
 6. Klik op Opnieuw starten om een AVG Secure Browser-sessie in de door u gekozen taal te starten.

Hoe wis ik mijn browsegeschiedenis, cookies en cache?

 1. Open AVG Secure Browser en ga naar het Beveiligings- en privacycentrum ().
 2. Klik op Opschonen starten op de tegel Privégegevens opschonen.
 3. Selecteer uw voorkeuren in het nieuwe venster Privégegevens opschonen dat verschijnt.
 4. Klik op Gegevens wissen.
 1. Open AVG Secure Browser en ga naar Instellingen (het tandwiel) rechtsboven in het scherm.
 2. Tik op AVG Secure Browser herstellen.
Deze bewerking kan achteraf niet meer ongedaan worden gemaakt.

Hoe stel ik AVG Secure Browser in als mijn standaardbrowser?

Ga naar het Beveiligings- en privacycentrum () om AVG Secure Browser in te stellen als uw standaardbrowser. Als boven in het scherm een banner verschijnt, klikt u op Instellen als standaard. Als er geen banner verschijnt, kan het zijn dat AVG Secure Browser al is ingesteld als standaardbrowser.

Zo controleert u of AVG Secure Browser uw standaardbrowser is:

 1. Open AVG Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
 2. Scrol naar het gedeelte Standaardbrowser. Als het goed is, staat daar AVG Secure Browser is uw standaardbrowser.
 3. Als AVG Secure Browser niet uw standaardbrowser is, klikt u op Instellen als standaard.
 1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en ga naar Apps.
 2. Tik op AVG Secure Browser.
 3. Selecteer Browser-app.
 4. Zorg ervoor dat AVG Browser is geselecteerd.
Afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen van de leverancier kunnen deze stappen iets verschillen.

Hoe importeer ik bladwijzers en instellingen uit andere browsers?

AVG Secure Browser geeft u de mogelijkheid om browsergeschiedenis, bladwijzers, opgeslagen wachtwoorden, cookies en meer te importeren uit uw andere browsers. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Hoe kan ik cookies inschakelen voor een bepaalde website?

Sommige websites werken of laden niet goed zonder cookies. U kunt afzonderlijke websites toevoegen aan uw lijst met websites die altijd cookies mogen gebruiken:

 1. Open AVG Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
 2. Ga naar Privacy en beveiligingWebsite-instellingen.
 3. Klik onder Content op Cookies en sitegegevens.
 4. Klik op Toevoegen naast Sites die altijd cookies mogen gebruiken.
 5. Typ het webadres van de website die u wilt toestaan (bijvoorbeeld www.voorbeeld.com). Als u [*.] typt voor de domeinnaam, voegt u alle webpagina's in dat domein toe. Als u bijvoorbeeld [*.]avg.com typt, voegt u alle webpagina's toe die onderdeel zijn van het domein AVG (bijvoorbeeld www.avg.com/store en www.avg.com/free-antivirus-download).
 6. Klik op Toevoegen.

De website wordt nu weergegeven in de lijst Sites die altijd cookies mogen gebruiken.

Hoe kan ik JavaScript inschakelen voor een bepaalde website?

Sommige websites en media werken niet zonder JavaScript. U kunt afzonderlijke websites toevoegen aan uw lijst met websites die altijd JavaScript mogen gebruiken.

 1. Open AVG Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
 2. Ga naar Privacy en beveiligingWebsite-instellingen.
 3. Klik onder Content op JavaScript.
 4. Klik op Toevoegen naast Toestaan.
 5. Typ het webadres van de website die u wilt toestaan (bijvoorbeeld www.voorbeeld.com). Als u [*.] typt voor de domeinnaam, voegt u alle webpagina's in dat domein toe. Als u bijvoorbeeld [*.]avg.com typt, voegt u alle webpagina's toe die onderdeel zijn van het domein AVG (bijvoorbeeld www.avg.com/store en www.avg.com/free-antivirus-download).
 6. Klik op Toevoegen.

De website verschijnt nu in uw lijst Toestaan.

Hoe kan ik mijn DNS wijzigen?

AVG Secure Browser wordt geleverd met ingebouwde DNS-opties. Ga als volgt te werk om het DNS te wijzigen:

 1. Tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
 2. Tik op Geavanceerde instellingenDNS over TLS-beveiliging.
 3. Selecteer een DNS in de lijst of tik onderaan op Aangepaste DNS toevoegen....

Kan ik op bestanden versleutelen of ontsleutelen die al op mijn apparaat zijn opgeslagen?

Ja. AVG Secure Browser versleutelt automatisch alle bestanden die u downloadt. Maar u kunt ook bestanden versleutelen uit uw lokale opslag door ze te verplaatsen naar uw Media Vault en bestanden in uw Media Vault ontsleutelen die u wilt delen.

Bestanden versleutelen en opslaan in de Media Vault (Mediakluis)

 1. Open AVG Secure Browser en tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
 2. Tik op Mediakluis.
 3. Selecteer het tabblad Lokale opslag. Tik als daarom wordt gevraagd op Toestaan om de machtiging toe te staan.
 4. Houd de bestanden die u wilt versleutelen ingedrukt en tik op het schildpictogram Versleutelen.

De versleutelde bestanden zijn nu beschikbaar in uw Mediakluis via het tabblad AVG-kluis.

 

Bestanden ontsleutelen en delen via de Mediakluis

 1. Open AVG Secure Browser en tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
 2. Selecteer Mediakluis.
 3. Zorg ervoor dat het tabblad AVG-kluis is geselecteerd en tik op het bestand dat u wilt ontsleutelen.
 4. Houd de bestanden die u wilt ontsleutelen ingedrukt, tik op Meer opties (drie puntjes) en gebruik een van de volgende ontsleutelopties:
  • Ontsleutelen en delen: selecteer een app om het bestand mee te delen.
  • Ontsleutelen naar: selecteer een map op uw apparaat waarin het ontsleutelde bestand moet worden opgeslagen.

Hoe kan ik overschakelen van een mobiele weergave naar een desktopweergave?

Een website in de desktopweergave weergeven:

 1. Open de website die u wilt weergeven in de desktopweergave.
 2. Tik onderaan het scherm op Menu (drie puntjes).
 3. Veeg voor meer opties en tik op Desktopversie.

De website is nu te zien in de desktopweergave. Als u wilt terugkeren naar de mobiele weergave, volgt u de stappen 1 en 2 hierboven en tikt u vervolgens op Mobiele versie.

Beschermt AVG Secure Browser mij tegen DNS-lekken?

Ja. AVG Secure Browser zorgt ervoor dat alle verkeer via uw VPN wordt verzonden, waardoor zowel uw locatie als uw gegevens worden beveiligd. U kunt ook controleren of er geen verkeer uit uw privénetwerk lekt door onze geavanceerde IP/DNS-test uit te voeren:

 1. Open AVG Secure Browser en tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
 2. Tik op Beveiligingsscanner.
 3. Scrol naar de onderkant van het scherm en tik op Geavanceerde IP/DNS-test starten.

Hoe beheer ik de prestatie-instellingen in AVG Secure Browser?

Met de functies Prestaties in AVG Secure Browser werken de actieve tabbladen soepel en gaat de batterij van de computer langer mee. Zo beheert u uw prestatie-instellingen:

 1. Open AVG Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
 2. Klik in het linkermenu op Prestaties.
 3. Scrol naar de relevante optie:
  • Geheugenbesparing: bespaart computergeheugen en stimuleert de prestaties van uw pc door inactieve tabbladen stop te zetten. Om dit in te schakelen, klikt u op de grijze schuifregelaar (UIT) zodat deze op groen (AAN) staat. U kunt ook een uitzondering maken voor specifieke sites door op Toevoegen naast Deze sites altijd actief houden te klikken. Voer vervolgens het webadres in (bijvoorbeeld google.com) en klik op Toevoegen.
   Een onderbroken tabblad wordt pas definitief verwijderd wanneer u het handmatig sluit. Klik op een buiten werking gesteld tabblad en klik op het vernieuwingspictogram om de inhoud opnieuw te laden.
  • Energiebesparing: hiermee worden automatisch de beeldopnamesnelheid van Secure Browser en het aantal achtergrondtaken verlaagd wanneer uw apparaat niet op het elektriciteitsnet is aangesloten of uw batterij bijna leeg is. Om dit in te schakelen, klikt u op de grijze schuifregelaar (UIT) zodat deze op groen (AAN) staat. Selecteer vervolgens de gewenste optie om Energiebesparing automatisch in te schakelen.
 1. Open AVG Secure Browser en ga naar Menu (drie puntjes) ▸ Instellingen.
 2. Klik in het linkermenu op Prestaties.
 3. Selecteer de relevante optie:
  • Computerprestaties verbeteren: hiermee onderbreekt u geopende, inactieve tabbladen na een bepaalde tijd. Dat komt ten goede aan de prestaties en snelheid van uw browser en uw apparaat. Klik op de schuifregelaar. De kleur verandert van grijs (UIT) in groen (AAN).
  • Geavanceerde prestatie-instellingen: bepaal welke acties AVG Secure Browser moet uitvoeren wanneer uw apparaat op het lichtnet is aangesloten of de batterij gebruikt, geef op hoe lang inactieve tabbladen geopend moeten blijven voordat AVG Secure Browser ze onderbreekt en geef toepassingen of hoe websites op die nooit moeten worden onderbroken.
   Een onderbroken tabblad wordt pas definitief verwijderd wanneer u het handmatig sluit. Klik op een buiten werking gesteld tabblad en klik op het vernieuwingspictogram om de inhoud opnieuw te laden.

Probleemoplossing

Hoe verwijder ik AVG Secure Browser?

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Wat moet ik doen als AVG Secure Browser vastloopt of niet wordt gestart?

Als AVG Secure Browser vastloopt of niet start, kunt u het probleem als volgt proberen op te lossen:

 1. Sluit AVG Secure Browser en start het programma opnieuw.
 2. Als het probleem aanhoudt, sluit u AVG Secure Browser en start u de pc opnieuw.
 3. Als AVG Secure Browser nog steeds niet start, kunt u proberen het programma te verwijderen en opnieuw te installeren.
 1. Sluit AVG Secure Browser en start het programma opnieuw.
 2. Als het probleem aanhoudt, stopt u AVG Secure Browser geforceerd via Instellingen op uw apparaat. Selecteer AppsAVG Secure Browser en tik op Geforceerd stoppen.
 3. Als AVG Secure Browser nog steeds niet start, kunt u proberen de app te verwijderen en opnieuw te installeren.

Wat kan ik doen als de schuifbalk in AVG Secure Browser niet werkt?

In AVG Secure Browser is het soms niet mogelijk is op bepaalde pagina's te scrollen wanneer u een browserextensie van derden gebruikt die cookiewaarschuwingen verwijdert (I don't care about cookies). Dit probleem kunt u oplossen door de browserextensie uit te schakelen en voor die pagina het gebruik van cookies toe te staan. Aanbevolen wordt om dit probleem te melden bij de leverancier van de extensie.

Waarom werkt de aText-app niet met AVG Secure Browser?

Dit heeft te maken met de zelfverdedigingsinstelling in AVG AntiVirus. Deze voorkomt dat malware en apps als aText AVG Secure Browser aanpassen door code in te voegen in het adresvak van de browser. U kunt de app alleen installeren en gebruiken met AVG Secure Browser als de zelfverdedigingsinstelling is uitgeschakeld.

U lost dit probleem als volgt op:

 1. Open AVG AntiVirus.
 2. Ga naar MenuInstellingenProbleemoplossing.
 3. Schakel het selectievakje naast Zelfbescherming inschakelen uit.
 4. Klik ter bevestiging op OK, uitschakelen.

De zelfverdedigingsinstelling in AVG AntiVirus is nu uitgeschakeld.

Dit kan ook gelden voor andere apps van derden.

Hoe kan ik mijn pincode herstellen?

Om te voorkomen dat uw gegevens kunnen worden misbruikt, slaat AVG Secure Browser geen gebruikersgegevens op, dus ook niet uw pincode, op uw mobiele apparaat of op onze servers. Omdat uw pincode uw eerste verdedigingslinie vormt, kunt alleen u uw apparaat beheren of uitschakelen als iemand het steelt.

De instellingen van uw pincode beheren:

 1. Open AVG Secure Browser en tik rechtsboven op het scherm op Instellingen (het tandwielpictogram).
 2. Tik op Browservergrendeling.
 3. Tik naast Toegangscode op de groene schuifregelaar (AAN) zodat deze grijs (UIT) wordt om Browservergrendeling uit te schakelen.
Als u uw pincode kwijtraakt en AVG Secure Browser wilt blijven gebruiken, kunt u de app verwijderen van uw Android-apparaat en daarna opnieuw installeren.

Waarom kan ik geen bestand van internet downloaden?

Tijdens het downloaden van een bestand van internet kan AVG Secure Browser u vragen om verdere verificatie of de verdachte download volledig blokkeren. De download vereist uw aandacht als een van de volgende pictogrammen verschijnen in de downloadbalk onder in het browservenster:

 • Bestand niet geverifieerd: geeft aan dat AVG Secure Browser de download niet kan verifiëren en vereist uw verificatie. Selecteer Behouden als u de download wilt verifiëren en het bestand wilt houden. Als u het bestand wilt verwijderen, selecteert u Verwijderen. Om deze foutmelding te vermijden, moet u ervoor zorgen dat de nieuwste versie van AVG AntiVirus op uw pc is geïnstalleerd.
 • Bestand geblokkeerd: geeft aan dat AVG Secure Browser een gevaarlijk bestand heeft gedetecteerd en de download heeft geblokkeerd. Om deze foutmelding te vermijden, moet u ervoor zorgen dat u alleen bestanden uit een veilige en legale bron downloadt.
Raadpleeg het volgende ondersteuningsartikel van Microsoft over upgraden naar Windows 10, zodat u altijd over de veiligste, meest anonieme en meest up-to-date versie van AVG Secure Browser beschikt:

Waar blokkeert AVG Secure Browser sommige downloads?

AVG Secure Browser blokkeert automatisch downloads die problemen kunnen veroorzaken op uw computer of in uw onlineaccounts. Wanneer u probeert een bestand te downloaden, krijgt u mogelijk de melding te zien dat het bestand niet veilig kan worden gedownload.

Het downloaden van het bestand kan om een van de volgende redenen worden geblokkeerd:

 • Schadelijk: een virus of malware.
 • Ongewenst: een misleidend bestand dat onverwachte wijzigingen op uw computer kan aanbrengen.
 • Ongewoon: een onbekend bestand dat mogelijk gevaarlijk is.
 • Onveilig: het bestand is niet veilig of de website waarvan het is gedownload is niet veilig.
 • U gebruikt de ingebouwde bescherming tegen phishing.

Waarom worden Windows 7 en 8/8.1 niet langer ondersteund?

Vanaf AVG Secure Browser versie 109 en later bieden we geen ondersteuning meer voor apparaten met Windows 7 en Windows 8/8.1, omdat Microsoft de ondersteuning voor deze besturingssystemen heeft beëindigd.

Eerdere versies van AVG Secure Browser blijven werken, maar er worden geen verdere browserupdates meer uitgegeven. We raden u aan Windows 10 of later te gebruiken met de nieuwste versie van AVG Secure Browser om belangrijke beveiligingsupdates en functies te ontvangen zodat u veilig kunt surfen.

 • AVG Secure Browser PRO 115.x voor Windows
 • AVG Secure Browser 115.x voor Windows
 • AVG Secure Browser 115.x voor Mac
 • AVG Secure Browser 7.x voor Android
 • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
 • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
 • Apple macOS 13.x (Ventura)
 • Apple macOS 12.x (Monterey)
 • Apple macOS 11.x (Big Sur)
 • Apple macOS 10.15.x (Catalina)
 • Google Android 8.0 (Oreo, API 26) of nieuwer

Was dit artikel nuttig?

Contact opnemen