Ondersteuning voor thuisgebruikers

De foutmelding 'De BFE-service (Base Filtering Engine) is niet actief' tijdens de installatie van AVG AntiVirus oplossen

Tijdens de installatie van AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE krijgt u mogelijk de foutmelding 'De BFE-service (Base Filtering Engine) is niet actief', te zien, en de installatiewizard van AVG kan de installatie pas voltooien als de service Windows BFE is hersteld en wordt uitgevoerd.

De BFE-service regelt de werking van het Windows Filtering Platform. Deze service is cruciaal voor de werking van veel firewallproducten, waaronder Firewall in AVG Antivirus-producten.

Dit probleem kan het resultaat zijn van actieve malware die de service Windows BFE heeft uitgeschakeld, beëindigd of verwijderd om detectie te voorkomen. Het kan ook worden veroorzaakt door wijzigingen die zijn aangebracht in uw systeembestanden of register via een extern optimalisatieprogramma voor de pc.

U kunt dit probleem oplossen door de BFE-service te herstellen en te starten.

Instructies

Controleer voordat u begint of u bij Windows bent aangemeld als gebruiker met beheerdersbevoegdheden.

Ga als volgt te werk om te controleren of de service Windows Base Filtering Engine wordt uitgevoerd:

1. Druk op uw toetsenbord tegelijkertijd op de toetsen Win en R, typ services.msc en klik op OK om de console Windows-services te openen. De console Services verschijnt.
  2. Zoek Base Filtering Engine in de console Windows-services en controleer de kolom Status. In de status moet de tekst Actief worden weergegeven voordat u kunt doorgaan met het installeren van AVG. Als de status niet wordt vermeld, is de service niet actief.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Base Filtering Engine in de lijst en selecteer Starten om de BFE-service in te schakelen. Als de BFE-service niet wordt gestart, herstelt u de BFE-service met behulp van Windows Firewall Diagnostics van Microsoft Ondersteuning:
  4. Ga terug naar de installatie van Avast Antivirus en klik op Opnieuw om door te gaan met de installatie of gebruik de instructies in het artikel in kwestie hieronder om uw versie van AVG AntiVirus opnieuw te installeren:

Verdere aanbevelingen

Wanneer u AVG AntiVirus hebt geïnstalleerd op uw pc, is het raadzaam deze extra stappen uit te voeren:

• AVG Internet Security 21.x voor Windows
  • AVG AntiVirus FREE 21.x voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit