Problemen oplossen wanneer Windows geen installatie van AVG AntiVirus detecteert

In zeldzame gevallen meldt het Actiecentrum of Beveiligingscentrum in Windows dat er geen antivirussoftware op uw computer is geïnstalleerd ook al is AVG AntiVirus FREE of AVG Internet Security geïnstalleerd. Raadpleeg de instructies elders in dit artikel voor instructies om dit probleem op te lossen:

Als Windows meldt dat AVG AntiVirus en/of AVG Firewall uitgeschakeld is, raadpleegt u de alternatieve instructies in het volgende artikel:

Uw AVG-bescherming controleren

1. Controleer of AVG AntiVirus geïnstalleerd en actief is, en dat de toepassing U bent volledig beschermd (AVG Internet Security) of U hebt basisbescherming (AVG AntiVirus FREE) meldt. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  2. Controleer of de toepassingsversie en de virusdefinities up-to-date zijn. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Scan en herstel de WMI-opslag

Het Actiecentrum/Beveiligingscentrum verkrijgt informatie over de huidige status van geïnstalleerde antivirussoftware met behulp van Windows Management Instrumentation (WMI). Als er een probleem is met de WMI-opslag of als de WMI-service niet wordt gestart, geeft het Actiecentrum verouderde of misleidende informatie. Om dit probleem op te lossen scant en herstelt u de WMI-opslag:

1. Meld u bij Windows aan met beheerdersrechten en controleer of er geen andere toepassingen worden uitgevoerd.
  2. Klik op de knop Start in Windows, typ cmd, klik daarna met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt in de zoekresultaten en selecteer Als administrator uitvoeren.
  3. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toets Win en de toets X en selecteer vervolgens Opdrachtprompt (Admin) in het menu dat verschijnt.
  4. Klik op de knop Start van Windows en selecteer Alle programma's (of Programma's) ▸ Bureau-accessoires.
  5. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  6. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  7. Typ de opdracht winmgmt /verifyrepository in het venster Opdrachtprompt en druk op de toets Enter op het toetsenbord om een consistentiecontrole op de WMI-opslag uit te voeren.
    Als het foutbericht Controle van WMI-opslag is mislukt... ... Toegang geweigerd wordt weergegeven tijdens het uitvoeren van bovenstaande opdracht, herhaalt u bovenstaande stap 1 tot en met 4.
    Als het foutbericht Controle van WMI-opslag is mislukt... ... Toegang geweigerd wordt weergegeven tijdens het uitvoeren van bovenstaande opdracht, herhaalt u bovenstaande stap 1 tot en met 5.
  1. Het bericht WMI-opslag is consistent of WMI-opslag is inconsistent verschijnt in het venster Opdrachtprompt. Typ de opdracht winmgmt /salvagerepository in het venster Opdrachtprompt en druk op de toets Enter op het toetsenbord om de WMI-opslag opnieuw samen te stellen.
  1. Het bericht WMI-opslag is consistent of WMI-opslag is inconsistent verschijnt in het venster Opdrachtprompt. Typ de opdracht winmgmt /salvagerepository in het venster Opdrachtprompt en druk op de toets Enter op het toetsenbord om de WMI-opslag opnieuw samen te stellen.
  2. Als u het bericht WMI-opslag is consistent als uitvoer hebt ontvangen, start u de computer opnieuw op.
    Als het bericht WMI-opslag is inconsistent of Kan WMI-opslag niet redden wordt weergegeven, voert u nog een keer de opdracht winmgmt /salvagerepository uit.
  1. Als u het bericht WMI-opslag is consistent als uitvoer hebt ontvangen, start u de computer opnieuw op.

Zodra uw computer opnieuw is gestart, wordt de huidige status van AVG AntiVirus correct gemeld in het Actiecentrum.

• AVG Internet Security 21.x voor Windows
  • AVG AntiVirus FREE 21.x voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit