Uw AVG-account beveiligen met tweestapsverificatie

Voor extra veiligheid kunt u uw AVG-account beveiligen met tweestapsverificatie. Als tweestapsverificatie is ingeschakeld, moet u elke keer als u zich aanmeldt uw wachtwoord en een verificatiecode uit de app Google Authenticator invoeren.

Tweestapsverificatie inschakelen

Voer de volgende stappen uit om deze functie in te schakelen:

1. Meld u aan bij uw AVG-account en klik op Ga naar accountinstellingen op de tegel Accountinstellingen.
  2. Onder Beveiliging klikt u op Tweestapsverificatie inschakelen.
  3. Voer het wachtwoord voor uw AVG-account in en klik op Doorgaan.
  4. Download en installeer de app Google Authenticator op uw Android- of iOS-apparaat. Voer de volgende stappen uit:
    • Klik op Of scan een QR-code om de app te downloaden en open de app Camera op uw apparaat om de QR-code op het scherm te scannen. U kunt de app ook downloaden via de productpagina van Google Authenticator in Google Play Store of de App Store.
    • Tik op Aan de slag op het welkomstscherm van de app.
      Als de app Google Authenticator al is ingesteld op uw apparaat, opent u de app en tikt u rechtsonder op het plusteken +.
  5. Tik in de app Google Authenticator op Een code toevoegen en dan op Een QR-code scannen.
  6. Klik op het instructiescherm op Doorgaan naar instellingen, en scan de QR-code met uw Android- of iOS-apparaat.
  7. Zoek in de app Google Authenticator de 6-cijferige code die wordt weergegeven onder AVG.
  8. Voer in het instructiescherm de 6-cijferige code in uit de app en klik op Inschakelen.
  9. Zorg ervoor dat u de herstelcode opslaat en klik op Sluiten.
    U kunt de herstelcode gebruiken om tweestapsverificatie uit te schakelen en u aan te melden bij uw AVG-account als u geen toegang hebt tot de app Google Authenticator.

Tweestapsverificatie is nu ingeschakeld.

Aanmelden met tweestapsverificatie

Nadat tweestapsverificatie is ingeschakeld, voert u de volgende stappen uit om u aan te melden bij uw AVG-account:

1. Voer het e-mailadres en wachtwoord voor uw AVG-account in en klik op Doorgaan.
  2. Open de app Google Authenticator op uw Android- of iOS-apparaat.
  3. Zoek de 6-cijferige code die wordt weergegeven onder AVG.
  4. Voer op het aanmeldingsscherm van AVG Account de 6-cijferige code in uit de app en klik op Doorgaan.

U wordt nu aangemeld bij uw AVG-account.

Tweestapsverificatie uitschakelen

Voer afhankelijk van uw authenticatiemethode de relevante stappen hieronder uit om tweestapsverificatie voor uw AVG-account uit te schakelen:

Voer deze stappen uit wanneer u toegang hebt tot de Google Authenticator-app:

1. Meld u aan bij uw AVG-account en klik op Ga naar accountinstellingen op de tegel Accountinstellingen.
  2. Klik onder Beveiliging op Uitschakelen.
  3. Voer het wachtwoord van uw AVG-account in en klik op Doorgaan.
  4. Open de app Google Authenticator op uw Android- of iOS-apparaat.
  5. Zoek de 6-cijferige code die wordt weergegeven onder AVG.
  6. Voer op het aanmeldingsscherm van AVG Account de 6-cijferige code in uit de app en klik op Doorgaan.
  7. Klik ter bevestiging op Uitschakelen.
  8. Klik op Sluiten om terug te keren naar het dashboard van uw AVG-account.

Tweestapsverificatie is nu uitgeschakeld.

Wanneer u geen toegang hebt tot de Google Authenticator-app, voert u deze stappen uit om de herstelsleutel te gebruiken:

1. Ga naar de aanmeldingspagina van uw AVG-account en klik op Problemen met de authenticator-app?.
  2. Voer de herstelsleutel in die u bij het inschakelen van de tweestapsverificatie hebt ontvangen en klik vervolgens op Uitschakelen.
    De herstelcode begint met R- en bevat verder een code van 25 cijfers in 5x5-indeling. Wanneer u geen herstelcode hebt, klik dan op Ondersteuning om hulp vragen.

Tweestapsverificatie is nu uitgeschakeld.

• Alle betaalde consumentenproducten van AVG