AVG TuneUp installeren

AVG TuneUp voor Windows is een betaalde app waarvoor een abonnement vereist is. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de toepassing downloadt en installeert.

AVG TuneUp installeren

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG TuneUp te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw computer op (standaard worden alle bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG TuneUp voor Windows downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avg_tuneup_online_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
    Raadpleeg het volgende artikel als het niet lukt om toestemming te geven voor de installatie van AVG TuneUp: Beheerdersaccounts beheren op uw Windows-pc.
  4. Wanneer AVG TuneUp wordt geopend, bekijkt u Gebruiksrechtovereenkomst en Privacybeleid en klikt u vervolgens op Installeren.
  5. Wacht totdat AVG TuneUp is geïnstalleerd op uw computer.
  6. Klik op Nu scannen om een uitgebreide onderhoudsscan uit te voeren en uw computer meteen te controleren op ongewenste systeembestanden, verbroken snelkoppelingen en andere problemen. U kunt ook op Overslaan klikken om door te gaan naar het hoofdscherm van AVG TuneUp.

AVG TuneUp Premium is nu geïnstalleerd, maar sommige onderdelen werken mogelijk pas nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart.

Als u een betaald abonnement op AVG TuneUp Premium hebt, moet u dat handmatig activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor gedetailleerde instructies: AVG TuneUp activeren.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

• Controleer of uw pc voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 11 behalve Mixed Reality en IoT Edition; Windows 10 behalve Mobile en IoT Edition (32- of 64-bits); Windows 8/8.1 behalve RT en Starter Edition (32- of 64-bits); Windows 7 SP1 of nieuwer, elke versie (32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele pc met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE3-instructies ondersteunen). ARM-apparaten worden niet ondersteund
  • 1 GB RAM-geheugen of meer
  • 1 GB vrije ruimte op de harde schijf
  • Een internetverbinding om updates voor toepassingen te downloaden, activeren en onderhouden
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie over AVG TuneUp:

AVG TuneUp Premium voor Mac is een betaalde app waarvoor een abonnement vereist is. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de toepassing downloadt en installeert.

AVG TuneUp installeren

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG TuneUp Premium te downloaden en bewaar het op een bekende locatie uw Mac (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    AVG TuneUp Premium voor Mac downloaden
  2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avgtuneup.dmg.
  3. Dubbelklik op het symbool AVG TuneUp Premium.
  4. Klik op Ga door om te bevestigen dat u het Privacybeleid van AVG hebt gelezen.
  5. Klik op Ga door om te bevestigen dat u de AVG-gebruiksrechtovereenkomst hebt gelezen en klik op Akkoord om te bevestigen dat u de voorwaarden accepteert.
  6. Klik op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie of op Installatielocatie wijzigen... als u de standaardinstallatie wilt wijzigen.
  7. Voer desgevraagd het wachtwoord in dat u gebruikt bij het starten van uw Mac en klik op Software installeren.
  8. Klik op SluitenVerplaatsen naar Prullenbak.

AVG TuneUp Premium is nu geïnstalleerd, maar sommige onderdelen werken mogelijk pas nadat u uw Mac opnieuw hebt opgestart.

Als u een betaald abonnement op AVG TuneUp Premium hebt, moet u dat handmatig activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor gedetailleerde instructies: AVG TuneUp activeren.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

• Zorg ervoor dat uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten.
  • Apple macOS 14.x (Sonoma), Apple macOS 13.x (Ventura), Apple macOS 12.x (Monterey), Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Intel gebaseerde Mac computer met 64-bit processor of Apple silicon chip (M1)
  • 512 MB RAM of meer (1 GB RAM of meer aanbevolen)
  • 68 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • Een internetverbinding om updates voor toepassingen te downloaden, activeren en onderhouden
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie over AVG TuneUp:

• AVG TuneUp 24.x voor Windows