Machtigingen die zijn vereist voor AVG AntiVirus voor Android

Android-gegevens en programmeerinterfaces worden beschermd met machtigingen. Voor AVG AntiVirus voor Android zijn bepaalde machtigingen nodig om het programma te laten functioneren zoals bedoeld. We nemen uw privacy bijzonder serieus en gebruiken de machtigingen niet om privégegevens naar onze servers te sturen of om ongewenste telefoonkosten te veroorzaken.

Het aantal benodigde machtigingen kan verschillen per Android-versie en apparaatmodel.

De machtigingen die nodig zijn voor AVG AntiVirus voor Android worden onderverdeeld in de volgende groepen, aangeduid met een machtigingsnaam en voorzien van een korte omschrijving waarin wordt uitgelegd wat de machtiging doet en waarom de app die nodig heeft. In dit artikel worden alleen de belangrijkste machtigingen beschreven. Ga als volgt te werk om een volledig overzicht van machtigingen op uw apparaat te bekijken:

1. Open Instellingen op uw apparaat.
  2. Zoek naar of selecteer Apps / App-machtigingen.
  3. Selecteer AVG AntiVirus in het overzicht met geïnstalleerde apps.
  4. Selecteer Machtigingen.

Tik of klik op een van de volgende groepsnamen van machtigingen om meer over de machtigingen te lezen:

Toegankelijkheid

• Hiermee kan Webschild URL's die u bezoekt scannen, analyseren en gevaarlijke gegevens blokkeren.
  • Maakt het mogelijk om uw scherm te bekijken en inhoud weer te geven via andere apps.
  • Maakt interactie met apps namens u mogelijk.

Bestanden met volledige toegang

• Hiermee kunnen Fotokluis en Overbodige systeembestanden opschonen bestanden lezen, wijzigen en verwijderen.

Bovenaan verschijnen

• Hiermee kan App-vergrendeling worden weergegeven bovenop andere apps die u gebruikt.

Contactgegevens

• Hiermee kan App-vergrendeling een pincode herstellen.
  • Dit geeft toegang tot contactgegevens en u kunt zich via een Google-account aanmelden bij apparaataccounts.

Locatie

• Deze machtiging stelt Wifi scannen in staat nieuwe netwerken te zoeken en te scannen op dreigingen.

Opslag

• Deze machtiging geeft toegang tot bestanden in de apparaatopslag, die vervolgens op dreigingen worden gescand.
  • Hiermee kunnen malware en ongewenste bestanden uit de opslag van het apparaat worden verwijderd.

Gebruikstoegang

• Hiermee kan App-vergrendeling detecteren wanneer er een vergrendelde app wordt geopend, zodat Avast deze voor u kan vergrendelen.
  • Biedt toegang om het gebruik van andere apps te controleren.
  • Biedt toegang tot uw serviceprovider en informatie over instellingen.
  • AVG AntiVirus 23.x voor Android