Problemen oplossen bij een computercrash of een blauw scherm (BSOD)

In sommige gevallen kunnen AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE voor een conflict zorgen met software van derden die is geïnstalleerd op uw pc, waardoor Windows kan crashen, kan vastlopen of een blauw scherm kan geven (BSOD: Blue Screen of Death). Dat probleem kan worden veroorzaakt door programma's die u handmatig uitvoert of door achtergrondservices die automatisch worden uitgevoerd na het starten van Windows.

Instructies

Bepaal als volgt of het probleem wordt veroorzaakt door achtergrondservices:

1. Start uw computer opnieuw op in de veilige modus. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  2. Terwijl Windows wordt uitgevoerd in de veilige modus, drukt u tegelijkertijd op de toetsen Win en R op uw toetsenbord om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  3. In het veld Openen typt u de opdracht msconfig.exe. Klik op OK om het hulpprogramma Systeemconfiguratie te openen.
  4. Zorg ervoor dat het tabblad Algemeen is geselecteerd en klik op de optie Diagnostisch opstarten om alle opstartprogramma's te verwijderen.
  5. Klik op het tabblad Services en selecteer de vakjes die gerelateerd zijn aan de services van AVG AntiVirus:
    • AVG AntiVirus FREE: selecteer AVG Antivirus.
    • AVG Internet Security: selecteer AVG Antivirus en AVG Firewall Service.
  6. Keer terug naar het tabblad Algemeen waar Selectief opstarten en Systeemservices laden nu zijn geselecteerd. Klik op OK en start de pc opnieuw op.
Als u Windows wilt configureren om opnieuw te starten in de modus Normaal opstarten, start u het hulpprogramma Systeemconfiguratie door stap 2-3 in dit artikel uit te voeren en selecteert u Normaal opstarten op het tabblad Algemeen.

Als uw computer weer normaal functioneert, heeft het probleem te maken met een conflict met een ander programma of andere service die geruisloos op de achtergrond wordt uitgevoerd. Meld het probleem aan de ondersteuning van AVG.

• AVG Internet Security 20.x
  • AVG AntiVirus FREE 20.x