Problemen oplossen wanneer AVG TuneUp herhaaldelijk een melding geeft over verouderde Java-software

Verouderde programma's (in AVG TuneUp) of Software bijwerken (in AVG PC TuneUp) meldt mogelijk herhaaldelijk dat Java 6- of Java 7-software verouderd is en dat uw computer risico loopt, zelfs als u de nieuwste versie van Java hebt geïnstalleerd. Dat gebeurt omdat de oudere versie van Java niet automatisch wordt verwijderd wanneer u een nieuwere versie installeert. AVG blijft dan meldingen geven over verouderde Java tot de oudere versie volledig is verwijderd. Aangezien Oracle geen ondersteuning meer biedt voor Java 6 of Java 7, is het raadzaam deze versies te verwijderen en Java bij te werken door de stappen in dit artikel uit te voeren.

Heel soms merkt u dat programma's op uw pc anders werken nadat u Java hebt bijgewerkt. Dat komt doordat bepaalde programma's een oudere versie van Java vereisen voor een volledige werking.

De oudere versie van Java verwijderen

1. Klik op de knop Start van Windows, begin met het typen van configuratiescherm om het zoekvak te openen en selecteer Configuratiescherm in de zoekresultaten.
  2. Selecteer onder Programma's de optie Een programma verwijderen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op elke vermelding met de naam Java Runtime Environment 6 of Java Runtime Environment 7 en selecteer Verwijderen.
  1. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toetsen Win en X en selecteer vervolgens Configuratiescherm in het menu dat verschijnt.
  2. Selecteer onder Programma's de optie Een programma verwijderen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op elke vermelding met de naam Java Runtime Environment 6 of Java Runtime Environment 7 en selecteer Verwijderen.
  1. Klik op de knop  Start van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  2. Selecteer onder Programma's de optie Een programma verwijderen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op elke vermelding met de naam Java Runtime Environment 6 of Java Runtime Environment 7 en selecteer Verwijderen.

De nieuwste versie van Java installeren

U kunt de meest recente versie van Java rechtstreeks via de website van Oracle installeren. Ga naar de koppeling Java hieronder en klik op Ga akkoord met de licentiebepalingen en start de gratis download:

• AVG TuneUp 21.x voor Windows
  • AVG PC TuneUp voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit