AVG Secure VPN voor Android en iOS – aan de slag

Met AVG Secure VPN kunt u verbinding maken met internet via beveiligde VPN-servers van AVG die uw verbinding beschermen en uw privacy waarborgen.

In dit artikel gaan wij ervan uit dat de nieuwste versie van AVG Secure VPN al op uw apparaat is geïnstalleerd en geactiveerd. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Verbinding maken met het VPN

U kunt AVG Secure VPN gebruiken wanneer u extra beveiligd en anoniem verbinding wilt maken met internet. Dat is vooral aan te raden bij openbare of onbeveiligde wifi-netwerken.

Verbinding maken met AVG Secure VPN:

1. Tik op het symbool AVG Secure VPN op het hoofdscherm van uw apparaat. De app wordt geopend.
  2. Tik vervolgens op de rode schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten.
  3. Tik als u daarom wordt gevraagd op OK om AVG Secure VPN toestemming te geven om een VPN-verbinding in te stellen.
  4. Als u daarom wordt gevraagd, kunt u eventueel op Automatisch verbinding maken activeren tikken als u wilt toestaan AVG Secure VPN automatisch verbinding maakt. Of tik linksboven op het X-teken om terug te keren naar het hoofdscherm van de app.
U kunt de werking van Maak automatisch verbinding op elk gewenst moment aanpassen via de app-instellingen. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie: Automatisch verbinden inschakelen in AVG Secure VPN.
  1. Tik op het pictogram AVG Secure VPN op het hoofdscherm van uw apparaat. De app wordt geopend.
  2. Tik vervolgens op de rode schuifregelaar (UIT) om deze op groen (AAN) te zetten.
  3. Tik op Akkoord en doorgaan om te bevestigen dat u ons beleid voor logboekregistratie en de gebruiksvoorwaarden accepteert.
  4. Tik als u daarom wordt gevraagd op DoorgaanToestaan om AVG Secure VPN toestemming te geven om een VPN-verbinding in te stellen.
  5. Als u daarom wordt gevraagd, kunt u eventueel op Sta toe tikken als u wilt toestaan AVG Secure VPN automatisch verbinding maakt. Of tik rechtsboven op het X-teken om terug te keren naar het hoofdscherm van de app.
U kunt de werking van Maak automatisch verbinding op elk gewenst moment aanpassen via de app-instellingen. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie: Automatisch verbinden inschakelen in AVG Secure VPN.

U bent nu verbonden met de standaardserver van AVG Secure VPN. Maak zo nodig verbinding met een andere locatie.

Verbinding maken met een andere locatie

AVG Secure VPN heeft servers op diverse locaties, zodat u geolocatiebeperkingen kunt omzeilen en bij uw favoriete inhoud kunt terwijl u op reis bent. Standaard maakt u verbinding met de Optimale locatie.

Verbinding maken met een andere locatie:

1. Tik onder aan het hoofdscherm van de app op Serverlocatie.
  2. Tik op een land en plaats om uw locatie te wijzigen.
  1. Tik onder aan het hoofdscherm van de app op Optimale locatie.
  2. Tik op een land en plaats om uw locatie te wijzigen.

De serverlocatie wordt nu gewijzigd.

Verbindingsregels beheren

Tik op Instellingen (het tandwielpictogram) rechtsboven op het hoofdscherm van de app om de volgende verbindingsinstellingen te configureren:

• Maak automatisch verbinding: stel uw VPN zodanig in dat het automatisch inschakelt wanneer u verbinding maakt met verschillende typen netwerken of de verbinding verbreekt wanneer u zich op een vertrouwd netwerk bevindt. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie: Automatisch verbinden inschakelen in AVG Secure VPN.
  • Split Tunneling: hiermee sluit u bepaalde apps uit van versleuteling door uw VPN.
  • Kill Switch: biedt u de optie om onmiddellijk alle internetverkeer te blokkeren als uw VPN-verbinding onverwacht uitvalt.
  • Wifi-dreigingsschild: hiermee schakelt u het VPN automatisch in als er een dreiging wordt gedetecteerd op uw wifi-verbinding.
  • Lokaal netwerk omzeilen: hiermee kunt u toegang krijgen tot andere apparaten in uw lokale netwerk, zelfs met een ingeschakeld VPN.
  • VPN-protocol: hiermee kiest u tussen de beschikbare VPN-protocollen.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over deze functies:

Tik op Instellingen (het tandwielpictogram) rechtsboven op het hoofdscherm van de app om de volgende verbindingsinstellingen te configureren:

• Maak automatisch verbinding: stel uw VPN zodanig in dat het automatisch inschakelt wanneer u verbinding maakt met verschillende typen netwerken of de verbinding verbreekt wanneer u zich op een vertrouwd netwerk bevindt. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie: Automatisch verbinden inschakelen in AVG Secure VPN.
  • VPN-protocol: hiermee kiest u tussen de beschikbare VPN-protocollen.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over AVG Secure VPN:

• AVG Secure VPN 2.x voor iOS
  • Google Android 6.0 (Lollipop, API 23) of nieuwer