Alarm Clock Xtreme - vereiste machtigingen

Waarom zijn er machtigingen nodig voor Alarm Clock Xtreme?

Gegevens en programmeerinterfaces in Android worden beschermd met machtigingen. De machtigingen die vereist zijn voor Alarm Clock Xtreme zijn het minimum dat nodig is om de functionaliteit te implementeren. Als deze machtigingen worden verwijderd, werkt de app niet naar behoren. We nemen uw privacy bijzonder ernstig en gebruiken de machtigingen NIET om privégegevens naar onze servers te sturen of om ongewenste telefoonkosten te veroorzaken.
Opmerking: Het aantal benodigde machtigingen kan verschillen per versie van Android System en het apparaatmodel.

De machtigingen die nodig zijn voor Alarm Clock Xtreme worden onderverdeeld in de volgende groepen, aangeduid met een machtigingsnaam en voorzien van een korte omschrijving waarin wordt uitgelegd wat de machtiging doet en waarom de app die nodig heeft. Tik of klik op een groepsnaam voor bijzonderheden:

Locatie

• ACCESS_FINE_LOCATION [23+]: maakt het mogelijk de precieze locatie op te vragen. Hiermee kan Alarm Clock Xtreme een weersvoorspelling op maat doen voor uw locatie.

Informatie over de Bluetooth-verbinding

• BLUETOOTH: geeft Alarm Clock Xtreme toestemming om verbinding te maken met gekoppelde Bluetooth-apparaten.

Informatie over de wifi-verbinding

• ACCESS_WIFI_STATE: geeft toegang tot informatie over wifi-netwerken. Hiermee bepaalt Alarm Clock Xtreme of de onlineradio of de standaardbeltoon moet worden weergegeven wanneer het alarm afgaat.
  • CHANGE_WIFI_STATE [23+]: maakt het mogelijk de status van de wifi-verbinding te wijzigen. Hiermee schakelt Alarm Clock Xtreme de wifi-functie en de onlineradio in wanneer het alarm afgaat.

Agenda

• READ_CALENDAR [23+]: maakt het mogelijk uw agenda te raadplegen. Hiermee informeert Alarm Clock Xtreme u in het dagelijkse overzicht over de eerstvolgende afspraak in de agenda.

Foto's/media/bestanden

• READ_EXTERNAL_STORAGE: maakt het mogelijk de gegevens in de externe opslag te lezen. Hiermee kan Alarm Clock Xtreme u zelf muziek laten kiezen voor het alarm.
  • WRITE_EXTERNAL_STORAGE: maakt het mogelijk gegevens in de externe opslag op te slaan. Hiermee brengt Alarm Clock Xtreme wijzigingen aan in de gegevens die voor alarmsignalen worden gebruikt.

Apparaat-id en belinformatie

• READ_PHONE_STATE: maakt het mogelijk de status van de telefoon op te vragen, waaronder het telefoonnummer van het apparaat, informatie over het huidige mobiele netwerk en de gespreksstatus. Hiermee controleert Alarm Clock Xtreme of u in gesprek bent wanneer het alarm afgaat.

Camera

• CAMERA: verschaft toegang tot de camera. Hiermee kan Alarm Clock Xtreme de streepjescode scannen om het alarmsignaal uit te zetten.

Overig

• INTERNET: maakt het mogelijk netwerksockets te openen. Hiermee kan Alarm Clock Xtreme verbinding maken met internet en de onlineradio inschakelen wanneer het alarm afgaat.
  • MODIFY_AUDIO_SETTINGS: maakt het mogelijk de algemene audio-instellingen te wijzigen. Hiermee bepaalt Alarm Clock Xtreme of het alarmsignaal luid genoeg is.
  • DISABLE_KEYGUARD: maakt het mogelijk de toetsenbordbewaking uit te schakelen als het niet veilig is. Alarm Clock Xtreme ontgrendelt het vergrendelingsscherm wanneer het alarm afgaat.
  • ACCESS_NETWORK_STATE: geeft toegang tot informatie over netwerken. Hiermee bepaalt Alarm Clock Xtreme of de onlineradio of de standaardbeltoon moet worden weergegeven wanneer het alarm afgaat.
  • RECEIVE_BOOT_COMPLETED: informeert een app wanneer het systeem klaar is met opstarten. Aan de hand hiervan kan Alarm Clock Xtreme alarmsignalen opnieuw plannen na het opstarten van het systeem.
  • VIBRATE: maakt het mogelijk de trillingen van het apparaat te besturen. Hiermee kan Alarm Clock Xtreme trillingen gebruiken wanneer het alarm afgaat.
  • WAKE_LOCK: maakt het mogelijk dat PowerManager WakeLocks voorkomt dat een processor in de slaapstand of een scherm in de dimstand wordt gezet. Hiermee voorkomt Alarm Clock Xtreme dat het systeem in de slaapstand wordt gezet wanneer het alarm afgaat.
  • WRITE_SETTINGS: maakt het mogelijk de systeeminstellingen te lezen of weg te schrijven. Hiermee kan Alarm Clock Xtreme nieuwe alarminformatie verwerken.