Ondersteuning voor thuisgebruikers

Een AVG-product installeren en activeren

Installatie en activering

Uw AVG-product downloaden en installeren

Ga als volgt te werk om uw AVG-product te downloaden en installeren:

 1. Klik op onderstaande knop om onze Help-pagina over downloaden en installeren te openen: Product downloaden
 2. Gebruik de vervolgkeuzelijst bij Kies uw product om het door u gekochte product te selecteren.
 3. Gebruik de vervolgkeuzelijst bij Kies uw platform om uw platform te selecteren.
 4. Klik op Zie de installatie-instructies en volg de instructies op het scherm.

Uw AVG-product wordt nu geïnstalleerd op uw apparaat. Als u uw product nog niet hebt geactiveerd, raadpleegt u de volgende gedeelten in dit artikel voor uitgebreide instructies over het zoeken van de activeringscode en het activeren van uw AVG-product.

De activeringscode zoeken

De code is op deze locaties te vinden:

 • Het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het abonnement.
 • Het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aankoop hebt ontvangen (meestal van no.reply@avg.com).
 • Een ander AVG-product dat u al hebt geactiveerd met dezelfde activeringscode.
 • De activeringskaart die is meegeleverd met uw aankoop in een doosje of kunststof verpakking van AVG.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het vinden van uw activeringscode:

Raadpleeg het volgende artikel voor gedetailleerde instructies voor het ophalen van uw activeringscode via uw AVG-account:

Uw AVG-product activeren

Raadpleeg het artikel voor uw apparaat en product hieronder voor uitgebreide instructies over het activeren van uw abonnement: 

Uw AVG-product is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Raadpleeg de tips voor het oplossen van problemen in het volgende gedeelte van dit artikel als u uw AVG-product niet hebt kunnen activeren.

Uw abonnement overbrengen naar een ander apparaat

Als u een AVG-abonnement wilt overbrengen van het ene apparaat naar het andere, raadpleegt u het volgende artikel:

Probleemoplossing

Welke AVG-producten heb ik gekocht?

Sommige AVG-abonnementen zijn geldig voor meerdere producten, terwijl andere maar voor één product geldig zijn. U kunt op een van onderstaande manieren controleren wat uw AVG-abonnement omvat:

 • AVG-account: meld u aan bij het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij het afrekenen en klik vervolgens op de tegel Abonnementen. De geldige platforms en producten voor elk abonnement vindt u onder Installeren op uw apparaten.
 • E-mailbericht met de bestelbevestiging: het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aankoop hebt ontvangen (meestal van no.reply@avg.com). De geldige platforms en producten vindt u onder Downloaden.

Wat moet ik doen als de installatie mislukt?

Voordat u de installatiestappen in dit artikel uitvoert, controleert u of uw computer goed is voorbereid op de installatie. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Als het probleem daarmee niet is opgelost, kunt u proberen uw AVG-product te installeren met behulp van een van onze uitgebreide installatieartikelen. Raadpleeg het artikel hieronder voor uw apparaat en product: 

Als de installatie blijft mislukken, kunt u het formulier voor technische ondersteuning van AVG openen door op onderstaande koppeling te klikken. Nadat u het verzoek hebt ingediend, neemt een ondersteuningsmedewerker van AVG contact met u op om het probleem op te lossen.

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

Lees de informatie hieronder waarin wordt uitgelegd hoe u enkele van de meest voorkomende activeringsproblemen kunt oplossen.

Als in uw AVG-product een melding met vervaldatum wordt weergegeven, raadpleeg dan het volgende gedeelte om te controleren of het product goed is geactiveerd:

Controleer of u de activeringscode goed hebt ingevoerd (inclusief verbindingsstreepjes). Raadpleeg het volgende gedeelte in dit artikel voor meer informatie over het zoeken van uw activeringscode:

Raadpleeg het volgende artikel voor advies als een foutmelding wordt weergegeven tijdens de activering:

Als u uw abonnement nog steeds niet kunt activeren, kunt u het formulier voor technische ondersteuning van AVG openen door op onderstaande koppeling te klikken. Nadat u het verzoek hebt ingediend, neemt een ondersteuningsmedewerker van AVG contact met u op om het probleem op te lossen.

Als in uw AVG-product een melding met vervaldatum wordt weergegeven, raadpleeg dan het volgende gedeelte om te controleren of het product goed is geactiveerd:

Controleer of uw AVG-account is gekoppeld aan het AVG-abonnement dat u probeert te activeren. Ga als volgt te werk om te controleren welke abonnementen er zijn gekoppeld aan uw AVG-account:

 1. Meld u aan bij uw AVG-account en klik op de tegel Abonnementen.
 2. Controleer of het abonnement dat u wilt activeren wordt weergegeven op het scherm Mijn abonnementen.

Als een AVG-abonnement niet wordt weergegeven in uw AVG-account, kiest u hieronder de optie van uw keuze:

 • Neem contact op met de ondersteuning van AVG zodat we het abonnement handmatig kunnen koppelen aan uw AVG-account.
 • Stel een nieuw AVG-account in met het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het abonnement. Dat zorgt ervoor dat het abonnement automatisch wordt weergegeven in uw nieuwe AVG-account.

Als u uw abonnement nog steeds niet kunt activeren, kunt u het formulier voor technische ondersteuning van AVG openen door op onderstaande koppeling te klikken. Nadat u het verzoek hebt ingediend, neemt een ondersteuningsmedewerker van AVG contact met u op om het probleem op te lossen.

 • Alle betaalde AVG-consumentenproducten
 • Alle ondersteunde besturingssystemen

Was dit artikel nuttig?

Contact opnemen