AVG Cleaner voor Android - veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is AVG Cleaner voor Android?

AVG Cleaner voor Android is een mobiele app die bedoeld is om de prestaties van uw apparaat te verbeteren en opslagruimte vrij te maken door overbodige media, bestanden, apps en app-gegevens te verwijderen. U kunt ruimte vrijmaken door deze items naar een cloudopslaglocatie te verplaatsen en/of van uw apparaat te verwijderen. Daarnaast kunt u uw foto's optimaliseren, zodat ze minder ruimte in beslag nemen.

Hoe kan ik ruimte vrijmaken op mijn apparaat?

We raden de volgende methoden aan:

• Tik op de knop Snel opschonen op het hoofdscherm van de app om te scannen op overbodige items en deze vervolgens te verwijderen, zoals miniaturen, APK's, achtergebleven bestanden en verborgen, zichtbare en gedeelde cachebestanden.
  • Tik op de tegel Media op het hoofdscherm van de app om de foto’s, video’s en andere media te bekijken die op uw apparaat zijn opgeslagen. AVG Cleaner spoort media op die u wellicht kwijt wilt, waarna u de voorgestelde items kunt verwijderen of naar een cloudopslaglocatie kunt sturen.
  • Tik op de tegel Apps op het hoofdscherm van de app om de apps te bekijken die op uw apparaat zijn geïnstalleerd. AVG Cleaner spoort apps op die u misschien beter in de sluimerstand kunt zetten of kunt verwijderen.
  • U kunt proberen uw foto's te optimaliseren zodat ze veel minder ruimte op uw apparaat innemen, zonder dat de kwaliteit zichtbaar achteruit gaat.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor AVG Cleaner op Android?

• Google Android 6.0 (Marshmallow, API 23) of hoger.
  • Internetverbinding voor het downloaden, activeren en onderhouden van app-updates.
AVG Cleaner wordt niet ondersteund en kan niet worden geïnstalleerd en uitgevoerd in Symbian, iOS, Microsoft Windows Phone/Mobile, Bada, WebOS of welk ander mobiel besturingssysteem dan Android ook. Deze app werkt niet op iPhones of iPads.

Als u een aangepaste ROM gebruikt, kan het zijn dat de app anders werkt dan verwacht. Eventuele feedback over dit probleem kunt u sturen naar de ondersteuning van AVG.

Hoe kan ik AVG Cleaner downloaden en op Android installeren?

1. Tik op uw Android-apparaat op onderstaande knop om de productpagina van AVG Cleaner voor Android te openen in de Google Play Store. Naar Google Play Store
  2. Tik op Installeren om de app te downloaden en te installeren. Wanneer de installatie is voltooid, tikt u op Openen om AVG Cleaner te openen.
  3. Tik op Aan de slag.
  4. Selecteer een van de volgende opties:
    • Gratis versie gebruiken: Tik op Doorgaan met reclameGratis doorgaan.
    • Aankoop: Tik op Nu upgraden, selecteer daarna het gewenste abonnement en volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien.
    • Activeren: Als u vóór de installatie een AVG Cleaner-abonnement hebt aangeschaft, tikt u op Nu upgraden (drie puntjes) en selecteert u de desbetreffende optie om uw betaalde abonnement te activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

AVG Cleaner is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide installatie-instructies:

Abonneren en activeren

Wat zijn de voordelen van een AVG Cleaner Pro-abonnement?

AVG Cleaner Pro is de betaalde versie van de app. Met een Pro-abonnement profiteert u van de volgende betaalde functies:

• Automatisch opschonen: Opschoningsbewerkingen zo plannen dat ze regelmatig worden uitgevoerd zonder dat u bij het gebruik van uw apparaat wordt gestoord.
  • Advertenties verwijderen: Advertenties van derden verwijderen uit AVG Cleaner.
  • Geavanceerde foto-optimalisatie: Het formaat en de kwaliteit van uw foto's bepalen met aanpasbare optimalisatie-instellingen.
  • Directe ondersteuning: Via de app contact opnemen met de ondersteuning van AVG om rechtstreeks de hulp in te roepen van ons klantondersteuningsteam.
  • Battery Saver: Batterijprofielen instellen om de batterijduur te verlengen zonder dat de werking van uw apparaat eronder lijdt.

Koop AVG Cleaner PRO door rechtsboven op het hoofdscherm van de app op de Upgraden-badge te tikken.

Welke functies zitten er in de andere betaalde versies van AVG Cleaner?

Naast AVG Cleaner Pro voor Android bieden we de volgende betaalde abonnementsbundels:

Hoe kan ik een betaalde versie van AVG Cleaner kopen?

1. Tik op Upgraden rechtsboven op het hoofdscherm van de app.
  2. Tik op Upgraden onder het gewenste product en abonnement.
  3. Voltooi de transactie aan de hand van de instructies op het scherm.

Als de transactie is voltooid, wordt uw abonnement automatisch geactiveerd op het apparaat waarop u de aankoop hebt gedaan. Uw betaalde abonnement geldt op alle apparaten die aan uw Google-account zijn gekoppeld en waarop AVG Cleaner is geïnstalleerd.

Welke betaalde versies u kunt aanschaffen, is afhankelijk van uw regio en van bepaalde wettelijke beperkingen. Het is mogelijk dat u alleen bepaalde of alle abonnementspakketten ziet die worden aangeboden door AVG.

Is mijn abonnement op AVG Cleaner Pro ook geldig voor andere betaalde apps van AVG?

Nee. Als u AVG Cleaner Pro aanschaft, is uw abonnement alleen geldig voor deze app. AVG Mobile Pro Plus en AVG Mobile Ultimate omvatten ook een abonnement voor andere betaalde Android-apps van AVG.

Wat gebeurt er als ik mijn huidige abonnement upgrade naar AVG Mobile Pro Plus of Ultimate?

Wanneer u een upgrade uitvoert van de ene betaalde versie van AVG Cleaner naar een andere (bijvoorbeeld van AVG Cleaner Pro naar AVG Mobile Ultimate), bepaalt Google Play Store automatisch het ongebruikte restant van uw oorspronkelijke abonnement. Ter compensatie voor dat ongebruikte gedeelte krijgt u tijdelijk gratis toegang tot het nieuwe betaalde product. Dat betekent dat u niet meteen hoeft te betalen wanneer u uw nieuwe abonnement activeert. De duur van uw gratis toegangsperiode is afhankelijk van het ongebruikte restant van uw oorspronkelijke abonnement. Wanneer de gratis toegangsperiode afloopt, gaat uw nieuwe betaalde abonnement automatisch in en ontvangt u een factuur voor het door u gekozen abonnement (1 jaar of 1 maand). De datum van de eerste betaling wordt weergegeven tijdens het upgraden van het abonnement.

Hoe kan ik mijn AVG Cleaner-abonnement gaan gebruiken op een ander Android-apparaat?

Wanneer u een betaalde versie van AVG Cleaner koopt via Google Play Store, wordt uw abonnement automatisch geactiveerd op het Android-apparaat dat u hebt gebruikt om de aankoop te doen. Zo kunt u uw abonnement op een nieuw Android-apparaat gaan gebruiken:

1. Meld u op het nieuwe apparaat aan bij Google Play Store met het Google-account dat u hebt gebruikt om AVG Cleaner te kopen.
  2. Download de nieuwste versie van AVG Cleaner vanuit Google Play Store en installeer deze.
  3. Open na installatie AVG Cleaner en tik op Aan de slagNu upgraden.
  4. Tik op het pictogram (drie punten) rechtsboven en selecteer Licentie herstellen.

AVG Cleaner haalt uw abonnement automatisch op bij Google Play Store en activeert het.

Als u uw betaalde versie van AVG Cleaner niet via Google Play Store hebt aangeschaft, moet u uw abonnement activeren met een geldige activeringscode of door u bij de app aan te melden met de aanmeldingsgegevens voor uw AVG-account. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:

Hoe zeg ik een betaald AVG Cleaner-abonnement op?

Als u AVG Cleaner van uw Android-apparaat verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. U blijft betalen voor het abonnement totdat u het opzegt. Als u een abonnement wilt opzeggen, zorgt u ervoor dat u bij Google Play Store bent aangemeld met het Google-account dat u hebt gebruikt bij de aankoop van het abonnement en voert u de volgende stappen uit:

1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Google Play Store om de winkel te openen.
  2. Selecteer Menu (drie lijntjes) ▸ Abonnementen.
  3. Selecteer het abonnement dat u wilt opzeggen en selecteer Abonnement opzeggen.

Google Play Store bevestigt dat het abonnement is geannuleerd. Uw geannuleerde abonnement wordt beëindigd aan het einde van de huidige factureringscyclus.

Als u uw betaalde versie van AVG Cleaner niet via Google Play Store hebt aangeschaft, moet u het abonnement opzeggen via uw AVG-account. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Functies

Wat houdt Snel opschonen in?

Wanneer u op het hoofdscherm van de app op de knop Snel opschonen tikt, ziet u een lijst met de verschillende typen items die kunnen worden opgeschoond. Deze typen items zijn verdeeld in twee categorieën:

• Veilig op te schonen: Dit zijn gegevens die AVG zorgvuldig heeft geselecteerd om er zeker van te zijn dat ze echt overbodig zijn, waaronder miniaturen, APK's, achtergebleven bestanden en verborgen, zichtbare en gedeelde caches. Alle categorieën zijn standaard geselecteerd voor opschoning, behalve Miniaturen.
  • Suggesties: Gegevens die al dan niet waardevol kunnen zijn voor u. Het is raadzaam de items in deze categorie te controleren en alleen die items te selecteren die overbodig zijn. Standaard zijn er geen items geselecteerd en worden er dus ook geen items verwijderd, tenzij u ze handmatig selecteert voor verwijdering.
Het is niet mogelijk om items terug te zetten die met Snel opschonen zijn verwijderd. Het is dus raadzaam voorzichtig om te springen met het verwijderen van de items onder Suggesties.

Kan ik zelf bepalen welke items AVG bij Snel opschonen verwijdert?

De functie Snel opschonen is zo ontworpen dat er alleen gegevens worden verwijderd die echt overbodig zijn, zoals systeemcachebestanden die gemakkelijk kunnen worden vervangen of APK-bestanden die al zijn geïnstalleerd. Als u twijfels hebt, kunt u vóór het uitvoeren van de scan in het scherm Snelle opschoonbewerking controleren precies aangeven welke items en itemtypen er moeten worden verwerkt:

1. Tik op het hoofdscherm van de app op de knop Snel opschonen.
  2. Deselecteer de itemtypen waarvan u niet wilt dat AVG deze verwerkt wanneer u Snel opschonen uitvoert.
  3. Tik op de pijl-omlaag naast een itemtype om specifieke items op uw apparaat weer te geven. Deselecteer specifieke items om ervoor te zorgen dat deze niet worden verwijderd wanneer u Snel opschonen uitvoert.

Als u een betaalde versie van AVG Cleaner gebruikt, kunt u Automatisch opschonen inschakelen, waardoor AVG Cleaner regelmatig snelle opschoningen kan uitvoeren zonder dat u deze handmatig hoeft op te starten. Wanneer u Automatisch opschonen voor het eerst inschakelt, wordt u gevraagd om op te geven welke typen items er worden verwerkt bij elke keer dat de scan wordt uitgevoerd.

Kan ik bestanden terugzetten die tijdens Snel opschonen zijn verwijderd?

Nee. U kunt bestanden die bij Snel opschonen zijn verwijderd, niet herstellen. Deze functie is zo ontworpen dat er alleen gegevens worden verwijderd die echt overbodig zijn, zoals systeemcachebestanden die gemakkelijk kunnen worden vervangen of APK-bestanden die al zijn geïnstalleerd.

Wat is Geheugen vrijmaken?

Wanneer u op het hoofdscherm van de app op de tegel Geheugen vrijmaken tikt, ziet u een lijst met apps op uw apparaat die ongemerkt op de achtergrond worden uitgevoerd. Al deze apps, of een aantal ervan, kunt u in de sluimerstand zetten. Als u apps in de sluimerstand zet, worden deze niet meer op de achtergrond uitgevoerd als ze niet in gebruik zijn, zodat de geheugenruimte die deze achtergrondactiviteit kostte, nu beschikbaar komt voor andere doeleinden.

Zo zet u apps in de sluimerstand:

1. Tik op het hoofdscherm van de app op de tegel Geheugen vrijmaken.
  2. Selecteer de apps die u in de sluimerstand wilt zetten en deselecteer de apps waarvan u wilt dat deze op de achtergrond blijven worden uitgevoerd.
  3. Tik op Sluimerstand onder op het scherm.

De geselecteerde apps worden niet meer op de achtergrond uitgevoerd.

Hoe lang blijft het effect van de functie Geheugen vrijmaken in stand?

Wanneer een app in de sluimerstand is gezet, maakt deze app meestal geen gebruik meer van het geheugen totdat u de app zelf opnieuw opent. Bepaalde apps kunnen echter al uit de sluimerstand komen voordat u ze zelf opnieuw opent. Als u bijvoorbeeld Facebook Messenger in de sluimerstand zet en daarna de Facebook-app opent, bevindt Facebook Messenger zich niet meer in de sluimerstand.

Kan het kwaad om apps in de sluimerstand te zetten via de functie Geheugen vrijmaken?

Nee, mobiele apps zijn zo ontworpen dat ze probleemloos abrupt kunnen worden afgesloten. Het stoppen van apps met de functie Geheugen vrijmaken kan dus geen kwaad.

Wat is Tips?

Als u op het hoofdscherm van de app op de tegel Tips tikt, kunt u 5 tips bekijken om ruimte vrij te maken op uw apparaat.

Om naar de volgende tip te gaan, houdt u het tipvenster vast en veegt u naar links.

Wanneer u de functie Tips voor het eerst gebruikt, wordt u gevraagd om via het scherm Analysevoorkeuren op te geven welke soorten tips AVG Cleaner u het vaakst moet laten zien.

Wat is Media?

Als u op het hoofdscherm van de app op de tegel Media tikt, kunt u een overzicht bekijken van de media die op uw apparaat zijn opgeslagen, met daarbij suggesties om ruimte vrij te maken. Het scherm Mediaoverzicht is onderverdeeld in de volgende gedeelten:

• Fotoanalyse:
    • Vergelijkbare foto's: groepen foto's met vrijwel identieke inhoud, waarbij de afbeelding met de hoogste kwaliteit in elke groep als Beste foto is gemarkeerd.
    • Slechte foto's: foto's die mogelijk onscherp, onderbelicht of van lage kwaliteit zijn.
    • Privacygevoelige foto's: foto's die zijn verzonden of ontvangen via sociale apps en die mogelijk vertrouwelijk of privacygevoelig zijn.
    • Oude foto's: foto's van een maand geleden of ouder.
    • Optimaliseerbaar: foto's waarvan het formaat kan worden aangepast aan de schermresolutie van uw apparaat om de bestandsgrootte ervan te verminderen en zo ruimte vrij te maken.
  • Mappen: biedt een overzicht van de mappen op uw apparaat. Mappen worden gerangschikt op grootte en bijzonder grote mappen worden met rood aangegeven.
  • Grote videobestanden: spoort video's op uw apparaat op die groter zijn dan 20 MB.

Met het Media-programma kunt u moeiteloos ruimte vrijmaken op uw apparaat door ongewenste media te verwijderen of items naar een cloudopslaglocatie te sturen.

Wat is Apps?

Als u op het hoofdscherm van de app op de tegel Apps tikt, geeft AVG Cleaner een overzicht weer van de apps die op uw apparaat zijn geïnstalleerd. Deze gegevens helpen u bij het vrijmaken van opslagruimte doordat er wordt aangegeven welke apps u misschien beter kunt verwijderen of in de sluimerstand kunt zetten. Het scherm Overzicht van apps is onderverdeeld in de volgende gedeelten:

• Grootverbruikers: hiermee worden apps opgespoord die mogelijk data verbruiken en de batterij belasten.
  • Gebruik: hiermee geeft u apps weer op basis van hoe vaak u ze gebruikt. U kunt Minst gebruikt-, Meest gebruikt- en Ongebruikt-apps bekijken.
  • Actief: hiermee geeft u het aantal apps weer dat op dit moment op de achtergrond wordt uitgevoerd. Tik op Optimaliseren om actieve apps onmiddellijk in de sluimerstand te zetten en geheugen vrij te maken voor andere taken.
  • In omvang toenemend: hiermee worden apps aangegeven die meer ruimte innemen op uw apparaat dan voorheen.
  • Meldingen: hiermee worden apps aangegeven die u het grootste aantal meldingen hebben gestuurd in de afgelopen 7 dagen.

Wat is Foto's optimaliseren?

U kunt u AVG Cleaner gebruiken om uw foto's te optimaliseren door het aantal pixels te verlagen. Een geoptimaliseerde foto ziet er bijna hetzelfde uit als het origineel, maar neemt veel minder ruimte in op uw apparaat.

Zo kunt u foto's op uw apparaat optimaliseren:

1. Open AVG Cleaner en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Foto's optimaliseren.
  2. Tik op Foto's bekijken en selecteer de foto(‘s) die u wilt optimaliseren. Tik daarna op Bevestigen om terug te keren naar het hoofdscherm van Foto's optimaliseren.
  3. Tik op Ga door om verder te gaan met standaardoptimalisatie of tik op Instellen voor een voorbeeld van een geoptimaliseerde afbeelding. Als u een betaald AVG Cleaner-abonnement hebt, kunt u ook het optimalisatieniveau naar behoefte instellen. Tik op Ga door om terug te keren naar het hoofdscherm van Foto's optimaliseren.
  4. Tik onder Oorspronkelijke foto's op Selecteren om op te geven wat er moet gebeuren met uw originele foto('s). De opties zijn Gewoon verwijderen, Originelen behouden of de originelen naar een cloudopslaglocatie sturen.
  5. Tik op Nu optimaliseren om meteen te beginnen met het optimaliseren van de geselecteerde foto('s).

Wanneer de optimalisatie voltooid is, tikt u op pijl-terug om terug te keren naar het hoofdscherm van AVG Cleaner.

Waarom is de categorie Miniaturen standaard uitgeschakeld?

Miniaturen zijn verkleinde versies van afbeeldingen die als voorbeelden wordt gebruikt. Door miniaturen te verwijderen tijdens Snel opschonen kunt u op sommige apparaten veel opslagruimte vrijmaken, terwijl het effect op andere apparaten beperkt is. Daarom is deze categorie standaard niet geselecteerd. U kunt de effectiviteit van deze optie uitproberen op uw apparaat en daarna besluiten of u de optie wilt inschakelen.

Wat zijn appgegevens?

Bij gebruik van bepaalde apps worden er (vaak onnodig) appgegevens verzameld en opgeslagen op uw apparaat. AVG Cleaner spoort appgegevens op die u veilig van uw apparaat kunt verwijderen zonder dat de functionaliteit van uw apps wordt aangetast.

Zo verwijdert u appgegevens van uw apparaat:

1. Open AVG Cleaner en tik op Menu (drie lijntjes) ▸ Apps.
  2. Selecteer het tabblad Appgegevens.
  3. Schakel het selectievakje in naast de typen appgegevens die u wilt verwijderen en tik rechtsonder op het prullenmandpictogram.

Wat zijn systeem-apps?

Systeem-apps zijn meestal vooraf op systeemniveau op uw apparaat geïnstalleerd. Systeem-apps zijn nodig voor de werking van uw apparaat, ze kunnen niet worden verwijderd. Met AVG Cleaner kunt u echter systeem-apps in de sluimerstand zetten, of naar de standaard fabrieksinstellingen herstellen door updates te verwijderen.

Zo kunt u systeem-apps op uw apparaat beheren:

1. Open AVG Cleaner en tik op Menu (drie lijntjes) ▸ Apps.
  2. Tik op het tabblad Systeem.
  3. Schakel het selectievakje in naast de app(s) die u wilt verwijderen en tik rechtsonder op het pictogram (drie puntjes).
  4. Selecteer Updates verwijderen of Sluimerstand.

Pro-functies

Wat is Automatisch opschonen?

Automatisch opschonen is een betaalde functie in AVG Cleaner Pro. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat er regelmatig opschoningsbewerkingen worden uitgevoerd zonder dat u die telkens handmatig moet activeren. Voer de volgende stappen uit om Automatisch opschonen te configureren:

1. Open AVG Cleaner en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Automatisch opschonen.
  2. Tik op de schuifregelaar Uit zodat die op Aan komt te staan.
  3. Geef aan hoe vaak u opschoningsbewerkingen wilt plannen (om de 24 uur, 48 uur, 72 uur of week) en geef de minimumhoeveelheid ruimte op die u wilt vrijmaken.
  4. Selecteer onder Automatisch opschonen de itemtypen die AVG tijdens de scan mag verwijderen. Alle categorieën zijn standaard geselecteerd voor opschoning, behalve Miniaturen.

Automatisch opschonen is nu geconfigureerd en wordt uitgevoerd zoals is ingesteld. Als u de optie Waarschuwen als het opschonen is voltooid inschakelt, krijgt u elke keer na afloop van een automatische opschoning een melding.

Wat is Batterijbesparing?

Battery Saver is een betaalde functie in AVG Cleaner Pro. U kunt hiermee batterijbesparingsprofielen instellen om de batterijduur te verlengen zonder dat de werking van uw apparaat eronder lijdt. U opent Batterijbesparing via Menu (drie lijntjes) ▸ Battery Saver.

Hoe maak ik een nieuw batterijbesparingsprofiel?

Open Batterijbesparing via Menu (drie lijntjes) ▸ Battery Saver. Om een nieuw batterijbesparingsprofiel te maken, tikt u op het pictogram + rechtsonder op het scherm. Geef het profiel een naam waaraan u het gemakkelijk kunt herkennen. Geef daarna de Voorwaarden en Acties van het profiel op.

Voorwaarden

U kunt voor elk profiel een of meer Voorwaarden selecteren. Een profiel wordt steeds automatisch ingeschakeld wanneer er aan een van de geselecteerde voorwaarden wordt voldaan. Tik op Voorwaarde toevoegen en kies een van de onderstaande opties:

• Bluetooth: Tik op Verbinding en selecteer een van de onderstaande opties:
    • Elk apparaat: dit profiel wordt ingeschakeld wanneer u verbinding maakt met een willekeurig Bluetooth-apparaat.
    • Specifiek apparaat: dit profiel wordt ingeschakeld wanneer u verbinding maakt met een opgegeven Bluetooth-apparaat. Herkende Bluetooth-apparaten worden weergegeven op het Bluetooth-scherm. Schakel het selectievakje in naast het apparaat of de apparaten waarvoor u het profiel wilt inschakelen.
    • Geen apparaat: dit profiel wordt ingeschakeld wanneer u niet verbonden bent met een Bluetooth-apparaat.
  • Wifi: Tik op Verbinding en selecteer een van de onderstaande opties:
    • Elk wifi-netwerk: dit profiel wordt ingeschakeld wanneer u verbinding maakt met een willekeurig wifi-netwerk.
    • Specifiek wifi-netwerk: dit profiel wordt ingeschakeld wanneer u verbinding maakt met een opgegeven wifi-netwerk. Herkende wifi-netwerken worden weergegeven op het wifi-scherm. Schakel het selectievakje in naast het netwerk of de netwerken waarvoor u het profiel wilt inschakelen.
    • Geen wifi-netwerk: dit profiel wordt ingeschakeld wanneer u niet verbonden bent met een wifi-netwerk.
  • Locatie: Schakel het selectievakje in naast een locatie om deze te selecteren. Steeds wanneer uw apparaat op een geselecteerde locatie komt, wordt het profiel automatisch ingeschakeld. Zo kunt u een nieuwe locatie toevoegen:
    1. Tik op het pluspictogram + rechtsonder op het scherm. Geef op het scherm Nieuwe locatie een naam op waaraan u de locatie gemakkelijk kunt herkennen.
    2. Standaard gebruikt de app uw huidige locatie. Als u een andere locatie wilt gebruiken, tikt u op de kaart en selecteert u de locatie van uw keuze. Tik op pijl-terug om terug te keren naar het scherm Nieuwe locatie.
    3. De standaardgrootte van de zone is een cirkel met een straal van 50 meter rondom de door u geselecteerde locatie. Als u de grootte van de zone wilt wijzigen, tikt u op de schuifregelaar voor Straal en versleept u deze.
    4. Tik op Locatie opslaan.
  • Batterijniveau: tik op de schuifregelaar en versleep deze om een batterijniveau op te geven waarmee het profiel automatisch wordt geactiveerd. Tik op OK om te bevestigen.
  • Oplaadstatus: selecteer een van de onderstaande opties en tik op OK om te bevestigen:
    • Wordt niet opgeladen: dit profiel wordt automatisch ingeschakeld wanneer uw apparaat niet aan het opladen is.
    • Opladen: dit profiel wordt automatisch ingeschakeld wanneer uw apparaat aan het opladen is.

Acties

U kunt voor elk profiel een of meer Acties selecteren. In acties wordt opgegeven wat uw apparaat steeds moet doen wanneer het profiel wordt ingeschakeld. Tik op Instellen en kies een van de onderstaande opties:

• Geluid: Selecteer een van de onderstaande opties:
    • Gedempt: uw apparaat geeft geen geluid en trilt niet.
    • Trilling: uw apparaat geeft geen geluid, maar blijft trillen.
    • Normaal: uw geluidsinstellingen worden niet beïnvloed.
  • Schermtime-out: een tijdsduur opgeven waarna het scherm wordt uitgeschakeld.
  • Bluetooth: opgeven of u wel of geen verbinding kunt maken met een Bluetooth-apparaat.
  • Wifi: opgeven of u wel of geen verbinding kunt maken met wifi.
  • Gegevenssynchronisatie: opgeven of er wel of geen gegevens kunnen worden gesynchroniseerd met andere apparaten.
  • Wanneer dit profiel wordt geactiveerd of gedeactiveerd: opgeven of u telkens een melding wilt ontvangen wanneer het profiel wordt in- of uitgeschakeld.

Als u zowel de Voorwaarden als de Acties van uw profiel hebt geconfigureerd, tikt u op Opslaan en inschakelen.

Hoe kan ik mijn batterijbesparingsprofielen beheren?

U kunt uw bestaande batterijbesparingsprofielen beheren via Menu (drie lijntjes) ▸ Battery Saver. De volgende opties zijn beschikbaar:

• De batterijbesparingsfunctie uitschakelen: Tik op de schuifregelaar (Aan) bovenaan het scherm om deze op (Uit) te zetten. Batterijbesparing is nu uitgeschakeld en uw profielen worden niet automatisch ingeschakeld, ook niet als aan de desbetreffende voorwaarden is voldaan.
  • Een nieuw profiel maken: Tik op het pluspictogram + rechtsonder om een extra batterijbesparingsprofiel te configureren.
  • Een profiel handmatig inschakelen: Uw profielen worden automatisch ingeschakeld wanneer aan de desbetreffende voorwaarden wordt voldaan. U kunt een profiel ook handmatig inschakelen door in het desbetreffende venster op de grijze schuifregelaar (UIT) te tikken zodat die groen wordt (AAN).
  • Prioriteit van een profiel aanpassen: Wanneer er een profiel wordt ingeschakeld, gedraagt uw apparaat zich volgens de voor dat profiel opgegeven acties. Als er meerdere profielen tegelijk worden ingeschakeld en de voor de profielen opgegeven acties met elkaar conflicteren, gedraagt uw apparaat zich volgens het profiel met de hoogste prioriteit. Als u de prioriteit van een profiel wilt aanpassen, houdt u het pictogram (drie lijntjes) naast de profielnaam ingedrukt en sleept u het venster omhoog of omlaag, afhankelijk van uw voorkeur.
  • Een bestaand profiel verwijderen: Tik op het desbetreffende profiel en selecteer Verwijderen.
  • Een bestaand profiel bewerken: Tik op het desbetreffende profiel en selecteer Bewerken. U kunt voor dit profiel vervolgens de Voorwaarden en Acties aanpassen.

Waarin verschilt Foto's optimaliseren in AVG Cleaner Pro van deze functie in de gratis versie van de app?

Foto's optimaliseren in AVG Cleaner biedt de keuze uit een aantal optimalisatieniveaus:

• Agressief: optimaliseert afbeeldingen zodanig dat de maximale hoeveelheid ruimte op uw apparaat vrij wordt gemaakt.
  • Hoog: maakt geoptimaliseerde afbeeldingen die ideaal zijn om op het scherm van een klein apparaat te bekijken.
  • Gemiddeld: maakt geoptimaliseerde afbeeldingen die geschikt zijn om op het scherm van een groter apparaat te bekijken, zoals tablets en laptops.
  • Laag: maakt geoptimaliseerde afbeeldingen die geschikt zijn om af te drukken.

Als u de gratis versie van de app gebruikt, is alleen de optimalisatie Gemiddeld beschikbaar. Met een betaald AVG Cleaner-abonnement kunt u elke keer dat u Foto's optimaliseren gebruikt, elk hierboven genoemd optimalisatieniveau selecteren.

Cloudservices

Wat is cloudopslag?

De term ‘cloud’ verwijst naar een virtuele opslagruimte waar u media en bestanden, zoals foto's, video's en documenten, kunt opslaan. Er zijn diverse providers die cloudopslag aanbieden. Met AVG Cleaner kunt u rechtstreeks vanaf uw apparaat verbinding maken met Google Drive of Dropbox en daar bestanden en media opslaan.

U kunt tegelijkertijd verbonden zijn met meerdere Google Drive-accounts en met één Dropbox-account. U maakt verbinding met een cloudopslagaccount via Menu (drie lijntjes) ▸ InstellingenCloud-services.

Welke cloudopslagservices ondersteunt AVG Cleaner?

Met AVG Cleaner kunt u rechtstreeks vanaf uw apparaat verbinding maken met Google Drive of Dropbox en daar bestanden en media opslaan.

U kunt tegelijkertijd verbonden zijn met meerdere Google Drive-accounts en met één Dropbox-account. U maakt verbinding met een cloudopslagaccount via Menu (drie lijntjes) ▸ InstellingenCloud-services.

Hoe kan ik een item overbrengen naar een cloudopslaglocatie?

1. Open AVG Cleaner en tik linksboven op het hoofdscherm van de app op Menu (drie lijntjes).
  2. Afhankelijk van wat u wilt overbrengen, tikt u op Foto's, Audio, Video of Bestanden.
  3. Selecteer alle items die u wilt overbrengen.
  4. Tik rechtsonder op het pictogram (drie puntjes) en selecteer Naar cloud verplaatsen (of Verbinding maken met cloud als AVG Cleaner nog niet met een cloudopslagaccount is verbonden). Als AVG Cleaner met meerdere cloudopslagaccounts is verbonden, selecteert u het account van uw voorkeur.

Als uw apparaat met internet is verbonden, begint de overdracht onmiddellijk.

Hoe kan ik AVG Cleaner met mijn cloudopslagaccount verbinden?

1. Open AVG Cleaner en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Instellingen.
  2. Tik op Cloud-services.
  3. Voer de gewenste actie uit:
    • Verbinding maken met een nieuw account: Tik op Verbinding maken naast de desbetreffende cloudserviceprovider en volg de instructies op het scherm voor het aanmelden of voor het maken van een nieuw account.
    • Verbinding met een bestaand account verbreken: Tik op het pictogram (drie puntjes) naast het account waarmee u de verbinding wilt verbreken en tik op Afmelden.
U kunt tegelijkertijd verbonden zijn met meerdere Google Drive-accounts en met één Dropbox-account.

Kan ik op mijn apparaat kopieën bewaren van de items die ik overbreng naar de cloudopslaglocatie?

Ja. Zo zorgt u ervoor dat media en bestanden niet van uw apparaat worden verwijderd nadat u ze naar een cloudopslaglocatie hebt overgebracht:

1. Open AVG Cleaner en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Instellingen.
  2. Tik op Cloud-services.
  3. Tik op de schuifregelaar naast Bestanden na overdracht verwijderen, zodat deze grijs wordt (UIT).

Deze instelling heeft invloed op alle cloudservices waarmee u bent verbonden.

Waarom begint het uploaden van een bestand weer helemaal vanaf het begin nadat een wachtrij is onderbroken?

Wanneer de overdracht van bestanden is onderbroken, wordt de onvolledige wachtrij door cloudopslagproviders automatisch verwijderd. U kunt daarom alleen een volledige wachtrij onderbreken en opnieuw starten.

Waar kan ik items vinden nadat ik ze naar de cloudopslaglocatie heb overgebracht?

Als u een item wilt opsporen dat u naar een cloudopslaglocatie hebt overgebracht, meldt u zich aan bij de cloudopslagservice en gaat u naar de desbetreffende map:

• In Google Drive: AVGCleaner
  • In Dropbox: AVG Cleaner (in de map Apps)

Uw opgeslagen items worden op dezelfde manier gerangschikt als op uw apparaat.

Waarom is AVG Cleaner er niet in geslaagd een item over te brengen naar mijn cloudopslagaccount?

De overdracht van bestanden mislukt doorgaans om een van de volgende redenen:

• De internetverbinding is slecht van kwaliteit of niet beschikbaar.
  • De cloudopslagservice is niet beschikbaar.
  • Er is onvoldoende ruimte beschikbaar in uw cloudopslagaccount.

Als een overdracht mislukt, probeert u het later nog eens of probeert u het bij een andere cloudopslagprovider.

Instellingen

Hoe kan ik de meldingen wijzigen die ik van AVG Cleaner ontvang?

Er verschijnt een melding in AVG Cleaner wanneer er een mogelijkheid is om de prestaties te verbeteren en de hoeveelheid beschikbare ruimte op uw apparaat te vergroten. Als u wilt aanpassen welke meldingen u te zien krijgt, voert u de volgende stappen uit:

1. Open AVG Cleaner en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Instellingen.
  2. Tik op Meldingen.
  3. Tik op de groene schuifregelaar (AAN) naast het type melding dat u niet wilt ontvangen, zodat deze grijs wordt (UIT).

U krijgt nu meldingen van AVG Cleaner op basis van uw voorkeuren.

In de nieuwste versie van AVG Cleaner zijn de meldingen beter op uw behoeften afgestemd. U ontvangt meldingen op basis van de functies en instellingen van AVG Cleaner die u het vaakst gebruikt.

Hoe kan ik controleren welke versie van AVG Cleaner op mijn Android-apparaat is geïnstalleerd?

1. Open AVG Cleaner en tik op Menu (drie lijntjes).
  2. Tik op Over deze app.
  3. Controleer uw huidige app-versie onder AVG Cleaner.

Hoe kan ik de aanbevelingen aanpassen die ik via de Tips-functie te zien krijg?

U kunt opgeven welke Tips u het liefst wilt zien via het scherm Analysevoorkeuren:

1. Open AVG Cleaner en tik op Menu (drie lijntjes) ▸ Instellingen.
  2. Selecteer Analysevoorkeuren.
  3. Houd het pictogram (drie lijntjes) naast een tipcategorie ingedrukt en sleep het venster omhoog of omlaag, afhankelijk van uw voorkeur.

AVG Cleaner laat nu tips zien op basis van uw opgegeven voorkeuren.

Hoe kan ik bepalen welke gegevens ik wil delen met AVG en derden?

Als u AVG Cleaner gebruikt, deelt u anonieme statistische gebruiksgegevens en foutrapporten met AVG en derden om ons te helpen bij het verbeteren van de app. Ga als volgt te werk als u niet wilt meedoen met het delen van gegevens:

1. Open AVG Cleaner en ga naar Menu (drie lijntjes) ▸ Instellingen.
  2. Tik op Gegevensinstellingen.
  3. Tik op de schuifregelaar naast een van de volgende opties zodat deze groen wordt (AAN) als u wilt meedoen, of grijs (UIT) als u niet wilt meedoen:
    • Deel gegevens over het gebruik van de app met AVG om ons te helpen met het ontwikkelen van nieuwe producten.
    • Deel gegevens over het gebruik van de app met behulp van analyseprogramma's van derden om deze app te verbeteren.
    • Deel gegevens over het gebruik van de app met AVG zodat we u upgrades of andere producten van ons kunnen aanbieden (in de gratis versie van de app is deze optie standaard ingeschakeld en wordt deze niet weergegeven).

Probleemoplossing

Hoe kan ik AVG Cleaner uit Android verwijderen?

Afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen van de leverancier kunnen deze stappen iets verschillen.

Zo verwijdert u AVG Cleaner uit Android:

1. Open het gedeelte Instellingen op uw apparaat en ga naar Apps.
  2. Selecteer AVG Cleaner en tik op Geforceerd stoppen op het scherm App-info.
  3. Tik in het gedeelte Opslag op Gegevens wissen en Cache leegmaken.
  4. Tik op pijl-terug om terug te keren naar het scherm App-info en selecteer Verwijderen.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Hoe kan ik een probleem melden aan de ondersteuning van AVG?

De optie Directe ondersteuning is alleen beschikbaar wanneer u een betaald AVG Cleaner-abonnement hebt.

Op de ondersteuningspagina's van AVG vindt u tal van artikelen voor zelfhulp. Sommige problemen vereisen echter nader onderzoek door de ondersteuning van AVG.

In het volgende artikel leest u hoe u problemen kunt melden aan ons ondersteuningsteam:

Hoe kan ik reclame van derden uitschakelen in AVG Cleaner?

Als u geen advertenties van derden in AVG Cleaner wilt zien, moet u een upgrade uitvoeren naar AVG Cleaner Pro. Hoewel we er zeker van zijn dat zowel de gratis als de betaalde versie de prestaties van uw apparaat merkbaar verbeteren, bevat AVG Cleaner Pro geen advertenties van derden en krijgt u de beschikking over een reeks extra functies en voordelen. U kunt AVG Cleaner PRO gaan gebruiken door rechtsboven op het hoofdscherm van de app op de Upgraden-badge te tikken.

• AVG Cleaner 5.x voor Android
  • Google Android 6.0 (Marshmallow, API 23) of hoger