AVG TuneUp installeren

AVG TuneUp voor Windows is een optimalisatieprogramma waarmee onnodige items en prestatieproblemen op uw computer worden gedetecteerd om schijfruimte vrij te maken en de snelheid van uw systeem te verbeteren.

AVG TuneUp is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de toepassing kunt installeren en het product kunt gaan gebruiken in de gratis versie van de app, een bestaand abonnement kunt activeren of AVG TuneUp kunt kopen.

AVG TuneUp Premium voor Mac is een optimalisatieprogramma waarmee onnodige items en prestatieproblemen op uw Mac worden gedetecteerd om schijfruimte vrij te maken en de snelheid van uw systeem te verbeteren.

AVG TuneUp Premium is een betaald product waarvoor een abonnement is vereist. In dit artikel vindt u uitleg over het installeren van de toepassing en voor het activeren van een bestaand abonnement of het kopen van AVG TuneUp Premium.

AVG TuneUp installeren

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG TuneUp te downloaden en sla het op op een bekende locatie op uw computer (standaard worden alle bestanden opgeslagen in de map Downloads). AVG TuneUp voor Windows downloaden
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade installatiebestand avg_tuneup_online_setup.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  3. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
Als het niet lukt om toestemming te geven voor de installatie van AVG TuneUp, raadpleegt u het volgende artikel:
  1. Als u de standaardtaal van de installatie wilt wijzigen, klikt u rechtsboven op het scherm op de huidige taal. Klik daarna op Nu installeren om door te gaan met de installatie.
  2. Wacht totdat AVG TuneUp is geïnstalleerd op uw computer.
  3. Kies een van de onderstaande opties:
    • Gratis proefversie: Als u nog geen abonnement van AVG TuneUp hebt aangeschaft, kunt u het programma tijdelijk blijven gebruiken als gratis proefversie. Klik op Nu scannen om een uitgebreide Onderhoud-scan uit te voeren en uw computer onmiddellijk te controleren op overbodige systeembestanden, verbroken snelkoppelingen en andere problemen.
    • Activeren: als u AVG TuneUp hebt aangeschaft, activeert u vóór de installatie uw betaalde abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:
    • Aankoop: klik op Abonnement verlengen en koop een AVG TuneUp-abonnement aan de hand van de instructies op het scherm.

AVG TuneUp is nu op uw pc geïnstalleerd.

1. Klik op onderstaande knop om het installatiebestand van AVG TuneUp Premium te downloaden en sla het op een bekende locatie op uw Mac op (standaard worden gedownloade bestanden opgeslagen in de map Downloads).
    AVG TuneUp Premium voor Mac downloaden
  2. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand avgtuneup.dmg.
  3. Dubbelklik op het symbool AVG TuneUp Premium.
  4. Klik op Ga door.
  5. Klik op Ga door om te bevestigen dat u de gebruiksrechtovereenkomst van Avast hebt gelezen en klik op Akkoord om te bevestigen dat u de voorwaarden accepteert.
  6. Klik op Installeren om door te gaan met de standaardinstallatie of op Wijzig installatielocatie... als u de standaardinstallatie wilt wijzigen.
  7. Gebruik als daarom wordt gevraagd uw Touch ID of voer de gebruikersnaam en het wachtwoord met beheerdersrechten in en klik op Installeer software.
  8. Wacht totdat AVG TuneUp Premium is geïnstalleerd op uw Mac en klik vervolgens op Sluiten.
  9. Als u het bericht U werkt nu in de modus Alleen scannen ziet, kiest u een van de hieronder genoemde opties om alle functies te ontgrendelen:
    • Activeer: als u AVG TuneUp Premium al vóór de installatie hebt gekocht, moet u uw betaalde abonnement activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:
    • Aankoop: Klik op Abonneer en koop een AVG TuneUp Premium-abonnement aan de hand van de instructies op het scherm.

AVG TuneUp Premium is nu geïnstalleerd van uw Mac.

Als u AVG TuneUp (meerdere apparaten) hebt gekocht, kunt u AVG TuneUp gebruiken op uw Windows-pc en op uw Mac. U kunt ook AVG Cleaner PRO voor Android activeren.

U kunt nakijken welk abonnement u hebt aangeschaft in het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u tijdens de aankoop van AVG TuneUp hebt gebruikt of in een e-mailbericht met bestelbevestiging.

Probleemoplossing

Doe het volgende als u installatieproblemen ondervindt:

• Controleer of uw pc voldoet aan de minimale systeemvereisten en of Windows up-to-date is.
  • Windows 10 met uitzondering van Mobile en IoT Core Edition (32- of 64-bits), Windows 8/8.1 met uitzondering van RT en Starter Edition (32- of 64-bits), Windows 7 SP1 of nieuwer (elke editie, 32- of 64-bits)
  • Volledig Windows-compatibele computer met Intel Pentium 4/AMD Athlon 64-processor of nieuwer (moet SSE2 ondersteunen)
  • 256 MB RAM-geheugen of meer
  • 400 MB vrije hardeschijfruimte
  • Een internetverbinding om updates voor toepassingen te downloaden, activeren en onderhouden
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen
  • Zorg ervoor dat uw Mac voldoet aan de minimale systeemvereisten.
  • Apple macOS 11.x (Big Sur), Apple macOS 10.15.x (Catalina), Apple macOS 10.14.x (Mojave), Apple macOS 10.13.x (High Sierra), Apple macOS 10.12.x (Sierra), Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan), Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)
  • Mac-computer met 64-bits Intel-processor
  • 512 MB RAM of meer (1 GB RAM of meer aanbevolen)
  • 68 MB vrije ruimte op de harde schijf
  • Een internetverbinding om updates voor toepassingen te downloaden, activeren en onderhouden
  • Een standaardschermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels wordt aanbevolen

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie over AVG TuneUp:

Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie over AVG TuneUp:

• AVG TuneUp 20.x voor Windows
  • AVG TuneUp Premium 3.x voor Mac