Ondersteuning voor thuisgebruikers

Een AVG-product installeren en activeren

Installatie en activering

Uw AVG-product downloaden en installeren

Ga als volgt te werk om uw AVG-product te downloaden en installeren:

 1. Klik op onderstaande knop om onze Help-pagina over downloaden en installeren te openen: Product downloaden
 2. Gebruik de vervolgkeuzelijst bij Kies uw product om het door u gekochte product te selecteren.
 3. Gebruik de vervolgkeuzelijst bij Kies uw platform om uw platform te selecteren.
 4. Klik op Zie de installatie-instructies en volg de instructies op het scherm.

Uw AVG-product wordt nu geïnstalleerd op uw apparaat. Als u uw product nog niet hebt geactiveerd, raadpleegt u de volgende gedeelten in dit artikel voor uitgebreide instructies over het zoeken van de activeringscode en het activeren van uw AVG-product.

De activeringscode zoeken

De code is op deze locaties te vinden:

 • Het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het abonnement.
 • Het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aankoop hebt ontvangen (meestal van no.reply@avg.com).
 • Een ander AVG-product dat u al hebt geactiveerd met dezelfde activeringscode.
 • De activeringskaart die is meegeleverd met uw aankoop in een doosje van AVG.of een kunststof verpakking van een winkel of een wederverkoper.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies voor het vinden van uw activeringscode:

Raadpleeg het volgende artikel voor gedetailleerde instructies voor het ophalen van uw activeringscode via uw AVG-account:

Uw AVG-product activeren

Raadpleeg het artikel voor uw apparaat en product hieronder voor uitgebreide instructies over het activeren van uw abonnement: 

Uw AVG-product is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Raadpleeg de tips voor het oplossen van problemen in het volgende gedeelte van dit artikel als u uw AVG-product niet hebt kunnen activeren.

Uw abonnement overbrengen naar een ander apparaat

Als u een AVG-abonnement wilt overbrengen van het ene apparaat naar het andere, raadpleegt u het volgende artikel:

Probleemoplossing

Welke AVG-producten heb ik gekocht?

Sommige AVG-abonnementen zijn geldig voor meerdere producten, terwijl andere maar voor één product geldig zijn. U kunt op een van onderstaande manieren controleren wat uw AVG-abonnement omvat:

 • AVG-account: meld u aan bij het AVG-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven bij het afrekenen en klik vervolgens op de tegel Mijn abonnementen. De geldige platforms en producten voor elk abonnement vindt u onder Installeren op uw apparaten.
 • E-mailbericht met de bestelbevestiging: het e-mailbericht met de bestelbevestiging dat u na aankoop hebt ontvangen (meestal van no.reply@avg.com). De geldige platforms en producten vindt u onder Downloaden.

Wat moet ik doen als de installatie mislukt?

Voordat u de installatiestappen in dit artikel uitvoert, controleert u of uw computer goed is voorbereid op de installatie. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Als het probleem daarmee niet is opgelost, kunt u proberen uw AVG-product te installeren met behulp van een van onze uitgebreide installatieartikelen. Raadpleeg het artikel hieronder voor uw apparaat en product: 

Als de installatie blijft mislukken, kunt u het formulier voor technische ondersteuning van AVG openen door op onderstaande koppeling te klikken. Nadat u het verzoek hebt ingediend, neemt een ondersteuningsmedewerker van AVG contact met u op om het probleem op te lossen.

Wat moet ik doen als de activering mislukt?

Lees de informatie hieronder waarin wordt uitgelegd hoe u enkele van de meest voorkomende activeringsproblemen kunt oplossen.

Als in uw AVG-product een melding met vervaldatum wordt weergegeven, raadpleeg dan het volgende gedeelte om te controleren of het product goed is geactiveerd:

Controleer of u de activeringscode goed hebt ingevoerd (inclusief verbindingsstreepjes). Raadpleeg het volgende gedeelte in dit artikel voor meer informatie over het zoeken van uw activeringscode:

Raadpleeg het volgende artikel voor advies als een foutmelding wordt weergegeven tijdens de activering:

Als u uw abonnement nog steeds niet kunt activeren, kunt u het formulier voor technische ondersteuning van AVG openen door op onderstaande koppeling te klikken. Nadat u het verzoek hebt ingediend, neemt een ondersteuningsmedewerker van AVG contact met u op om het probleem op te lossen.

Als in uw AVG-product een melding met vervaldatum wordt weergegeven, raadpleeg dan het volgende gedeelte om te controleren of het product goed is geactiveerd:

Controleer of uw AVG-account is gekoppeld aan het AVG-abonnement dat u probeert te activeren. Ga als volgt te werk om te controleren welke abonnementen er zijn gekoppeld aan uw AVG-account:

 1. Meld u aan bij uw AVG-account en klik op de tegel Mijn abonnementen.
 2. Controleer of het abonnement dat u wilt activeren wordt weergegeven op het scherm Mijn abonnementen.

Als een AVG-abonnement niet wordt weergegeven in uw AVG-account, kiest u hieronder de optie van uw keuze:

 • Neem contact op met de ondersteuning van AVG zodat we het abonnement handmatig kunnen koppelen aan uw AVG-account.
 • Stel een nieuw AVG-account in met het e-mailadres dat u hebt gebruikt voor de aankoop van het abonnement. Dat zorgt ervoor dat het abonnement automatisch wordt weergegeven in uw nieuwe AVG-account.

Als u uw abonnement nog steeds niet kunt activeren, kunt u het formulier voor technische ondersteuning van AVG openen door op onderstaande koppeling te klikken. Nadat u het verzoek hebt ingediend, neemt een ondersteuningsmedewerker van AVG contact met u op om het probleem op te lossen.

 • Alle betaalde AVG-consumentenproducten
 • Alle ondersteunde besturingssystemen

Was dit artikel nuttig?

Contact opnemen