Nepwebsiteschild – veelgestelde vragen

Wat is Nepwebsiteschild?

Nepwebsiteschild is beschikbaar in de nieuwste versie van Nepwebsiteschild en biedt bescherming tegen DNS-kaping of DNS-hijacking (Domain Name System) om ervoor te zorgen dat u daadwerkelijk terechtkomt op de website die u wilt bezoeken. Deze functie is zo ontworpen dat u zo min mogelijk om input wordt gevraagd. Alles wat u hoeft te doen om beschermd te blijven is Nepwebsiteschild ingeschakeld te laten.

Hoe werkt Nepwebsiteschild?

Telkens wanneer u de URL (webadres) van een website, bijvoorbeeld www.voorbeeld.com, invoert op de adresbalk van uw browser, wordt de URL omgezet in het IP-adres (Internet Protocol) van de webserver waarop de webpagina in kwestie is opgeslagen. Nepwebsiteschild levert een versleutelde verbinding tussen uw webbrowser en de eigen DNS-server van AVG om kaping te voorkomen en zeker te weten dat de weergegeven website authentiek is.

Hoe kom ik aan Nepwebsiteschild?

Nepwebsiteschild is standaard ingeschakeld in de nieuwste versie van AVG Internet Security. Klik op de tegel Persoonlijke gegevens in het hoofdscherm van AVG Internet Security om Nepwebsiteschild te openen.

Nepwebsiteschild is standaard ingeschakeld in de nieuwste versie van AVG Internet Security. Klik op de tegel Betalingen in het hoofdscherm van AVG Internet Security om Nepwebsiteschild te openen.

Als u de nieuwste versie van AVG Internet Security wilt installeren en activeren, raadpleegt u de volgende artikelen:

Wat is DNS-kaping?

DNS-kaping (ook wel DNS-hijacking of DNS-omleiding genoemd) is een schadelijke aanval waarmee u van de site die u wilt bezoeken wordt omgeleid naar een nepsite die daarop lijkt. Bij DNS-kaping wordt doorgaans malware geïnstalleerd die u van een authentieke website-URL (webadres) omleidt naar een nepsite waarop gegevens als gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens worden gestolen.

Dit type aanval levert vooral gevaar op bij de websites van banken en winkels. In sommige gevallen worden DNS-kapingen pas herkend nadat er gevoelige gegevens zijn ontvreemd.

Hoe kan ik Nepwebsiteschild uitschakelen?

Nepwebsiteschild is standaard ingeschakeld om u volledig te beschermen. Het is raadzaam Nepwebsiteschild altijd ingeschakeld te laten, tenzij u het tijdelijk moet uitschakelen om een probleem te kunnen oplossen.

Nepwebsiteschild uitschakelen:

1. Klik op de tegel Persoonlijke gegevens op het hoofdscherm van AVG Internet Security.
  2. Klik op de tegel Betalingen op het hoofdscherm van AVG Internet Security.
  3. Klik op de groene schuifknop (AAN) boven Nepwebsiteschild.
  4. Selecteer hoelang de functie uitgeschakeld moet blijven en klik ter bevestiging op OK, stoppen.
  5. Typ het wachtwoord dat u gebruikt om uw Mac te starten en klik daarna op OK.

De schuifknop wordt rood (UIT). Nepwebsiteschild is uitgeschakeld.

Heeft Nepwebsiteschild invloed op de snelheid waarmee ik op internet kan surfen?

Nepwebsiteschild leidt uw verbinding om via een bekend en veilig IP-adres, zelfs wanneer de verbinding daardoor iets langzamer is. Deze kleine vertraging kan een of meer van de volgende oorzaken hebben:

• Er zijn een paar landen waar AVG geen DNS-server heeft, en de toegang tot servers vanuit een ander land kan daardoor merkbaar trager zijn dan bij gebruik van de standaard-DNS-server.
  • De route via het IP-adres van AVG naar dezelfde server kan langer zijn dan bij gebruik van het IP-adres van de standaard-DNS-server.
  • Sommige aanbieders, waaronder die van zakelijke netwerken, hebben hun eigen DNS-servers om DNS-aanvragen te rangschikken en te verwerken. Voor deze servers kunnen lokale IP-adressen worden gebruikt die verschillen van het globale IP-adres, waardoor websites sneller kunnen worden geladen.
  • Andere aanbieders, waaronder die van zakelijke netwerken, blokkeren of filteren versleutelde DNS-aanvragen. Daardoor kunnen verbindingen met AVG Nepwebsiteschild trager worden of worden verbroken als er een time-out optreedt tijdens de aanvraag.
Als u met Nepwebsiteschild wilt werken, moeten UDP-poort 443 en UDP-poort 53 in de firewall van uw netwerk DNS met versleuteling toestaan.

Waarom heeft Nepwebsiteschild de status 'Niet beschikbaar'?

Bepaalde netwerkconfiguraties of beleidsregels staan het beheer van DNS-instellingen en het gebruik van Nepwebsiteschild mogelijk niet toe. Als de status van Nepwebsiteschild Niet beschikbaar is, doet u het volgende:

• Zorg ervoor dat UDP-poort 443 en UDP-poort 53 in de firewall van uw netwerk DNS met versleuteling toestaan. Als uw firewall deze poorten blokkeert, probeert Nepwebsiteschild hiermee verbinding te maken via het TCP-protocol.
  • Raadpleeg uw netwerkbeheerder of internetprovider om er zeker van te zijn dat uw DNS-instellingen beveiligd zijn.

Hoe kan ik een uitzondering instellen voor Nepwebsiteschild?

Als u de URL van een website wilt uitsluiten van Nepwebsiteschild, moet u de uitzondering instellen in alle scanbewerkingen en schilden van AVG:

Stel alleen uitzonderingen in als u zeker weet dat de bestanden en websites die u wilt uitsluiten niet zijn geïnfecteerd.
  1. Open AVG Internet Security en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenUitzonderingen.
  3. Klik op Uitzondering toevoegen.
  4. Typ de URL van de website in het tekstvak, zoals in onderstaand voorbeeld:
    • dns://*.voorbeeld.net*
  5. Klik nogmaals op Uitzondering toevoegen om te bevestigen.
  • AVG Internet Security 23.x voor Windows
  • AVG Internet Security 20.x voor Mac
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit