Microsoft Windows opnieuw starten in de veilige modus

Om bepaalde probleemoplossingstaken voor AVG-producten te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk uw Windows-besturingssysteem opnieuw te starten in de veilige modus.

Instructies

1. Klik op de knop Start in Windows, selecteer Aan/uit, houd de Shift-toets op het toetsenbord ingedrukt en selecteer vervolgens de optie Opnieuw opstarten.
  2. Wanneer het scherm Kies een optie verschijnt, selecteert u Probleemoplossing.
  3. Selecteer Geavanceerde opties.
  4. Selecteer Opstartinstellingen.
  5. Klik op Opnieuw opstarten om een lijst met opstartopties te openen.
  6. Selecteer optie 5) Veilige modus met netwerkmogelijkheden inschakelen.
Voor bepaalde probleemoplossingstaken kun u ook optie 6) Veilige modus met opdrachtprompt inschakelen kiezen.

Wanneer uw pc opnieuw is gestart, wordt Windows uitgevoerd in de veilige modus en kunt u probleemoplossingstaken uitvoeren.

1. Laat de cursor rusten op Menu (minteken) rechtsonder op het scherm om de opties van het Windows-menu weer te geven.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Selecteer Aan/uit, houd de Shift-toets op het toetsenbord ingedrukt en selecteer de optie Opnieuw starten.
  4. Wanneer het scherm Kies een optie verschijnt, selecteert u Probleemoplossing.
  5. Selecteer Geavanceerde opties.
  6. Selecteer Opstartinstellingen.
  7. Klik op Opnieuw opstarten om een lijst met opstartopties te openen.
  8. Selecteer optie 5) Veilige modus met netwerkmogelijkheden inschakelen.
Voor bepaalde probleemoplossingstaken kun u ook optie 6) Veilige modus met opdrachtprompt inschakelen kiezen.

Wanneer uw pc opnieuw is gestart, wordt Windows uitgevoerd in de veilige modus en kunt u probleemoplossingstaken uitvoeren.

1. Klik op de knop Start in Windows, klik op de pijl naast Uitschakelen, houd de F8-toets op het toetsenbord ingedrukt en selecteer de optie Opnieuw opstarten.
  2. Druk herhaaldelijk op de F8-toets totdat de pc opnieuw wordt gestart en er een lijst met opties verschijnt.
  3. Gebruik de pijltoetsen op het toetsenbord om de optie Veilige modus met netwerkmogelijkheden te selecteren en druk op Enter.
Voor bepaalde probleemoplossingstaken kun u ook optie 6) Veilige modus met opdrachtprompt inschakelen kiezen.

Wanneer uw pc opnieuw is gestart, wordt Windows uitgevoerd in de veilige modus en kunt u probleemoplossingstaken uitvoeren.

• Alle AVG-consumentenproducten voor Windows