Melding van Netwerk inspecteren van AVG: Apparaat is kwetsbaar voor aanvallen

In dit artikel wordt beschreven hoe u het probleem oplost waarbij Netwerk inspecteren in AVG AntiVirus de volgende melding weergeeft:

• Apparaat is kwetsbaar voor aanvallen

Als u bovenstaande melding ziet na het uitvoeren van een Netwerk inspecteren-scan, bevat uw router een ernstig probleem die een aanvaller in staat zou kunnen stellen uw veiligheid en privacy aan te vallen.

Oplossing

Nieuwere versies van de firmware van uw router bevatten mogelijk een oplossing voor dit probleem. Op routers worden doorgaans geen automatische updates uitgevoerd. Daarom moet u beschikbare updates handmatig downloaden en installeren.

Raadpleeg de documentatie van uw routermodel voor instructies voor het downloaden en installeren van firmware-updates. Als er geen firmware-update beschikbaar is, neemt u contact op met de fabrikant van uw router met het verzoek om zo snel mogelijk een firmware-update uit te brengen.

Als u de firmware-updates niet naar behoren installeert, kan uw router onbruikbaar worden. Daarom is het cruciaal om de exacte instructies te volgen in de documentatie van uw router. Bij twijfel neemt u rechtstreeks contact op met de routerfabrikant voor verdere hulp.

Hieronder vindt u koppelingen naar de ondersteuningspagina's van bekende routermerken:

Apple | Asus | AT&T | Belkin | Cisco | Dell | D-Link | DrayTek | Eero | GL.iNET | Google | Huawei | Linksys | MicroTik | Motorola | NEC | NETGEAR | Sagem/Sagemcom | Speedefy | TP-Link | TRENDnet | Ubiquiti | UniFi | Vodafone | Zyxel

Als het niet mogelijk is om een firmware-update te installeren, is het raadzaam uw router te vervangen.

• AVG Internet Security 22.x voor Windows
  • AVG AntiVirus FREE 22.x voor Windows
  • AVG Internet Security 20.x voor Mac
  • AVG AntiVirus 20.x voor Mac
  • AVG AntiVirus 6.x voor Android
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.x / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit
  • Apple macOS 10.15.x (Catalina)
  • Apple macOS 10.14.x (Mojave)
  • Apple macOS 10.13.x (High Sierra)
  • Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)