Bestanden uploaden naar de FTP-server van AVG

Het kan voorkomen dat u bestanden moet uploaden naar de FTP-server van AVG om een van de volgende redenen:

• Ondersteunende analyse: als u contact hebt opgenomen met de ondersteuning van AVG en onze medewerker u heeft gevraagd grotere diagnostische bestanden, bijvoorbeeld logbestanden of geheugendumps, van uw apparaat te uploaden voor verdere analyse.
  • Whitelisting: als u zich als ontwikkelaar hebt aangesloten bij ons whitelisting-programma en bestanden moet indienen bij AVG Viruslab voor whitelisting.
U kunt verdachte bestanden of websites ter analyse naar Avast Viruslab sturen met behulp van de functie Quarantaine in AVG Antivirus of met het formulier Sample Submission. Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie:

Bestanden voorbereiden voor het uploaden

Voordat u bestanden uploadt naar de FTP-server van AVG, moet u ze eerst comprimeren in een zip-bestand.

1. Selecteer de bestanden die u wilt uploaden, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Comprimeren naar ZIP-bestand in het contextmenu (in Windows 10 of ouder selecteert u Verzenden/Kopiëren naarGecomprimeerde (gezipte) map).
  2. Selecteer de bestanden die u wilt uploaden, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Comprimeren in het contextmenu.
  3. Geef het zip-bestand een naam zodat we het kunnen identificeren op onze FTP-server. U kunt het beste een bestandsnaam kiezen dat een geldig e-mailadres van u bevat.

Het nieuwe zip-bestand wordt in dezelfde map opgeslagen als de oorspronkelijke bestanden. Upload het bestand naar de FTP-server van AVG door onderstaande stappen uit te voeren.

Als u een bestand niet kunt comprimeren omdat het door AVG AntiVirus is aangemerkt als verdacht, schakelt u tijdelijk de bescherming van AVG AntiVirus uit en probeert u het bestand opnieuw te comprimeren.

Bestanden uploaden naar de FTP-server van AVG

Nadat u de bestanden hebt gecomprimeerd in een zip-bestand, kunt u ze uploaden naar de FTP-server van AVG met behulp van Verkenner op uw Windows-pc.

1. Controleer of uw pc is verbonden met internet.
  2. Druk tegelijkertijd op de toetsen Win en E op uw toetsenbord om Verkenner te openen.
  3. Typ ftp://ftp.avg.com/incoming in de adresbalk en druk op Enter op het toetsenbord.
    Als u wordt gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord, vult u de volgende aanmeldingsgegevens in:
    • Gebruikersnaam: anonymous
    • Wachtwoord: anonymous
  4. Zoek het zip-bestand met de te analyseren bestanden en sleep het naar het inkomende Verkenner-venster.

Uw zip-bestand wordt nu geüpload naar de FTP-server van AVG. U moet de upload melden bij de medewerker van de ondersteuning van AVG die u vroeg de bestanden te uploaden en de naam van uw zip-bestand doorgeven. Geüploade bestanden op onze FTP-server kunnen alleen worden bekeken door ondersteuningsmedewerkers van AVG.

Als het uploaden tijdens de procedure stopt, kunt u het niet hervatten. Start de uploadprocedure opnieuw door bovenstaande stappen uit te voeren.

Nadat u de bestanden hebt gecomprimeerd in een zip-bestand, kunt u ze uploaden naar de FTP-server van AVG met FTP-clientsoftware. Gebruik hiervoor de volgende parameters:

ProtocolFTP
Versleutelinggeen versleuteling
Hostwhitelisting.avg.com
Poort21
Gebruikersnaam/wachtwoorduw aanmeldingsgegevens (ontvangen na aanmelding bij het whitelisting-programma)

Voer de volgende stappen uit als u niet over een FTP-programma beschikt:

1. Controleer of uw pc is verbonden met internet.
  2. Download en start het gratis installatieprogramma WinSCP op winscp.net en volg de instructies op het scherm om het op uw pc te installeren. Het is raadzaam de installatie uit te voeren volgens de standaardinstellingen.
  3. Dubbelklik op het pictogram WinSCP op het bureaublad om de FTP-client te openen.
  4. Voer op het scherm Inloggen bovenstaande parameters in en klik op Inloggen om verbinding te maken met de FTP-server van AVG.
  5. Klik aan de linkerkant van het scherm op het zip-bestand met de bestanden die op de whitelist moeten komen. Klik met de rechtermuisknop op het zip-bestand en selecteer Uploaden....
  6. Klik op OK om uw bestand te uploaden naar de FTP-server van AVG.

Uw zip-bestand wordt nu geüpload naar de FTP-server van AVG, en AVG Viruslab ontvangt automatisch een melding. Geüploade bestanden worden gewoonlijk binnen 24 uur na het uploaden verwerkt.

• Als het uploaden tijdens de procedure stopt, kunt u het niet hervatten. Start de uploadprocedure opnieuw door bovenstaande stappen uit te voeren.
  • U krijgt geen bericht over de whitelistingprocedure. Maar u kunt de virusdefinities bijwerken in AVG AntiVirus en het ingediende bestand scannen om te controleren of het is toegevoegd.

Nadat u de bestanden hebt gecomprimeerd in een zip-bestand, kunt u ze uploaden naar de FTP-server van AVG met FTP-clientsoftware. Gebruik hiervoor de volgende parameters:

ProtocolFTP
Versleutelinggeen versleuteling
Hostftp.avg.com/incoming
Poort21
Gebruikersnaam/wachtwoordanonymous/anonymous

Voer de volgende stappen uit als u niet over een FTP-programma beschikt:

1. Controleer of uw Mac is verbonden met internet.
  2. Download het gratis programma FileZilla Client op filezilla-project.org/, dubbelklik daarna op het gedownloade BZ2-bestand en wacht tot Archive Utility het programma FileZilla heeft uitgepakt.
    Gedownloade bestanden worden standaard opgeslagen in de map Downloads.
  3. Dubbelklik op het FileZilla-pictogram om de toepassing te openen. Klik als daarom wordt gevraagd op OpenOK om FileZilla toegang te geven tot uw bestanden en mappen.
  4. Voer op het bovenste scherm bovenstaande parameters in en klik op Snelverbinden om verbinding te maken met de FTP-server van AVG.
  5. Klik links met de rechtermuisknop op uw zip-bestand met de te analyseren bestanden en selecteer Uploaden... in het contextmenu.

Uw zip-bestand wordt nu geüpload naar de FTP-server van AVG. U moet de upload melden bij de medewerker van de ondersteuning van AVG die u vroeg de bestanden te uploaden en de naam van uw zip-bestand doorgeven. Geüploade bestanden op onze FTP-server kunnen alleen worden bekeken door ondersteuningsmedewerkers van AVG.

Als het uploaden tijdens de procedure stopt, kunt u het niet hervatten. Start de uploadprocedure opnieuw door bovenstaande stappen uit te voeren.

Nadat u de bestanden hebt gecomprimeerd in een zip-bestand, kunt u ze uploaden naar de FTP-server van AVG met FTP-clientsoftware. Gebruik hiervoor de volgende parameters:

ProtocolFTP
Versleutelinggeen versleuteling
Hostwhitelisting.avg.com
Poort21
Gebruikersnaam/wachtwoorduw aanmeldingsgegevens (ontvangen na aanmelding bij het whitelisting-programma)

Voer de volgende stappen uit als u niet over een FTP-programma beschikt:

1. Controleer of uw Mac is verbonden met internet.
  2. Download het gratis programma FileZilla Client op filezilla-project.org/, dubbelklik daarna op het gedownloade BZ2-bestand en wacht tot Archive Utility het programma FileZilla heeft uitgepakt.
    Gedownloade bestanden worden standaard opgeslagen in de map Downloads.
  3. Dubbelklik op het FileZilla-pictogram om de toepassing te openen. Klik als daarom wordt gevraagd op OpenOK om FileZilla toegang te geven tot uw bestanden en mappen.
  4. Voer op het bovenste scherm bovenstaande parameters in en klik op Snelverbinden om verbinding te maken met de FTP-server van AVG.
  5. Klik links met de rechtermuisknop op uw zip-bestand met de bestanden die op de whitelist moeten komen en selecteer Uploaden... in het contextmenu.

Uw zip-bestand wordt nu geüpload naar de FTP-server van AVG, en AVG Viruslab ontvangt automatisch een melding. Geüploade bestanden worden gewoonlijk binnen 24 uur na het uploaden verwerkt.

• Als het uploaden tijdens de procedure stopt, kunt u het niet hervatten. Start de uploadprocedure opnieuw door bovenstaande stappen uit te voeren.
  • U krijgt geen bericht over de whitelistingprocedure. Maar u kunt de ingediende bestanden scannen na de volgende virusdefinitie-update van AVG AntiVirus om te controleren of ze op de whitelist staan.
  • Alle consumentensoftware van AVG
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit