Het instellingenscherm Geblokkeerde en toegestane apps in AVG Internet Security

Op het scherm Geblokkeerde en toegestane apps in AVG AntiVirus FREE kunt u beheren welke toepassingen op uw pc altijd moeten worden geblokkeerd of altijd moeten worden toegestaan door Bescherming tegen ransomware.

Als u over AVG Internet Security beschikt, kunt u ook het scherm Geblokkeerde en toegestane apps gebruiken om onderstaande betaalde functies van AVG te beheren:

Raadpleeg de instructies in onderstaande gedeelten en gebruik vervolgens het instellingenscherm Geblokkeerde en toegestane apps:

Geblokkeerde en toegestane apps openen

1. Open AVG AntiVirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer AlgemeenGeblokkeerde en toegestane apps in het linkerdeelvenster.

Op het instellingenscherm Geblokkeerde en toegestane apps vindt u uw Lijst met geblokkeerde apps en uw Lijst met toegestane apps:

• Geblokkeerde apps:: wanneer een toepassing wordt geblokkeerd door een AVG-functie, voorkomt die functie altijd dat de toepassing toegang krijgt tot uw systeem. U krijgt geen melding wanneer een geblokkeerde toepassing toegang probeert te krijgen tot uw systeem.
  • Toegestane apps:: wanneer een toepassing wordt toegestaan door een AVG-functie, krijgt die toepassing altijd toegang krijgt tot uw systeem. U krijgt geen melding wanneer een toegestane toepassing toegang krijgt tot uw systeem.

Raadpleeg de gedeelten in kwestie hieronder voor het beheren van uw geblokkeerde of toegestane apps:

Een geblokkeerde app toevoegen

Wanneer een niet-vertrouwde toepassing probeert toegang te krijgen tot uw webcam, vertrouwelijke documenten, beschermde mappen of opgeslagen wachtwoorden, kunt u een melding krijgen van AVG om de interactie te blokkeren of toe te staan. Als u Blokkeren kiest, wordt de toepassing automatisch toegevoegd aan uw Lijst met geblokkeerde apps. U kunt ook handmatig apps toevoegen aan uw lijst met geblokkeerde apps:

1. Open het instellingenscherm Geblokkeerde en toegestane apps en klik op + App blokkeren.
  2. U kunt een toepassing op een van de volgende manieren selecteren:
    • Klik op een toepassing in de vooraf gedefinieerde lijst.
    • Klik op Pad van app selecteren, selecteer de locatie van de toepassing en klik op Openen.
  3. Schakel de AVG-functies in die deze toepassing altijd moeten blokkeren (standaard zijn alle opties ingeschakeld) en klik op Voeg toe.

De toepassing verschijnt nu in uw Lijst met geblokkeerde apps en wordt altijd geblokkeerd door de AVG-functies die u hebt opgegeven. U kunt de toepassing op elk gewenst moment uit de lijst verwijderen. U kunt de AVG-functies die de toepassing blokkeren ook wijzigen:

1. Plaats de muisaanwijzer boven de kolom van de toepassing in kwestie, selecteer het pictogram Meer opties (drie puntjes) dat verschijnt en selecteer Geblokkeerde functies wijzigen.
  2. Zorg ervoor dat het vakje naast de AVG-functies die u de toepassing wilt laten blokkeren, is ingeschakeld en klik op Bladeren....

Een geblokkeerde app verwijderen

1. Open het scherm Geblokkeerde en toegestane apps.
  2. Plaats de muisaanwijzer boven het deelvenster van de toepassing in kwestie in uw Lijst met geblokkeerde apps, klik op het pictogram Meer opties (drie puntjes) dat verschijnt en selecteer Verwijder.

De toepassing wordt nu niet meer weergegeven in uw lijst met geblokkeerde apps en wordt niet meer geblokkeerd door Bescherming van vertrouwelijke gegevens, Webcambescherming, Bescherming tegen ransomware en Password Protection. Wanneer de verwijderde toepassing probeert toegang te krijgen tot uw systeem, verschijnt er mogelijk een melding waarin u wordt gevraagd of u de interactie wilt blokkeren of toestaan.

Een toegestane app toevoegen

Wanneer een niet-vertrouwde toepassing probeert toegang te krijgen tot uw webcam, vertrouwelijke documenten of beschermde mappen, kunt u een melding krijgen van AVG om de interactie te blokkeren of toe te staan. Als u Toestaan kiest, wordt de toepassing automatisch toegevoegd aan uw Lijst met toegestane apps. U kunt ook handmatig apps toevoegen aan uw Lijst met toegestane apps:

1. Open het instellingenscherm Geblokkeerde en toegestane apps en klik op + App toestaan.
  2. U kunt een toepassing op een van de volgende manieren selecteren:
    • Klik op een toepassing in de vooraf gedefinieerde lijst.
    • Klik op Pad van app selecteren, selecteer de locatie van de toepassing en klik op Openen.
  3. Schakel de AVG-functies in die deze toepassing altijd moeten toestaan (standaard zijn alle opties ingeschakeld) en klik op Voeg toe.

De toepassing verschijnt nu in uw Lijst met toegestane apps en krijgt altijd toegang van de AVG-functies die u hebt opgegeven. U kunt de toepassing op elk gewenst moment uit de lijst verwijderen. U kunt de AVG-functies die de toepassing toestaan ook wijzigen:

1. Plaats de muisaanwijzer boven het deelvenster van de toepassing in kwestie, selecteer het pictogram Meer opties (drie puntjes) dat verschijnt en selecteer Toegestane functies wijzigen.
  2. Zorg ervoor dat het vakje naast de AVG-functies waartoe de toepassing toegang krijgt, is ingeschakeld en klik op Bladeren....

Een toegestane app verwijderen

1. Open het scherm Geblokkeerde en toegestane apps.
  2. Plaats de muisaanwijzer boven het deelvenster van de toepassing in kwestie in uw Lijst met toegestane apps, klik op het pictogram Meer opties (drie puntjes) dat verschijnt en selecteer Verwijder.

De toepassing wordt nu niet meer weergegeven in uw lijst met toegestane apps en krijgt geen toegang meer tot Bescherming van vertrouwelijke gegevens, Webcambescherming, Bescherming tegen ransomware en Password Protection. Wanneer de verwijderde toepassing probeert toegang te krijgen tot uw systeem, verschijnt er mogelijk een melding waarin u wordt gevraagd of u de interactie wilt blokkeren of toestaan.

• AVG Internet Security 21.x voor Windows
  • AVG AntiVirus FREE 21.x voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit