Een schermopname of -afbeelding maken

Bij het oplossen van problemen kan een medewerker van ondersteuning van Avast u vragen een schermopname of -afbeelding te maken van een probleem of fout.

Een schermopname maken

1. Ga naar het onderdeel van het programma waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. Druk op de toets PrtScn (Print Screen) op het toetsenbord. Meestal bevindt deze zich op de bovenste rij toetsen (naast de toets F12).
  3. Klik op de knop Start van Windows, begin met het typen van MS Paint om het zoekvak te openen en selecteer Paint in de zoekresultaten.
  4. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en V op het toetsenbord om de afbeelding in Paint in te voegen.
  5. Ga naar BestandOpslaan als, selecteer een indeling en locatie voor uw afbeelding, en klik vervolgens op Opslaan.
  1. Ga naar het onderdeel van de toepassing waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. Druk tegelijk op de toetsen Shift + Command (⌘) + 3 op het toetsenbord.

De schermopname wordt automatisch opgeslagen op het bureaublad als png-bestand.

Uw mobiele toestel:

Samsung-telefoons

1. Ga naar het gedeelte van de app waarvan u een schermopname wilt maken.
    • Galaxy S8 en nieuwer: Houd de aan-uitknop en de knop Volume omlaag een aantal seconden ingedrukt.
    • Galaxy S7 en ouder: Houd de startknop en de aan-uitknop een aantal seconden ingedrukt.
  2. U vindt de schermopname in GalerijAlbumsSchermafbeeldingen.

Huawei-telefoons

1. Ga naar het gedeelte van de app waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. Houd de aan-uitknop en de knop Volume omlaag enkele seconden ingedrukt, of veeg omlaag om het berichtenpaneel te openen en tik op het pictogram Schermafbeelding.
  3. U vindt de schermopname in GalerijAlbumsSchermafbeeldingen.

Sony-telefoons

1. Ga naar het gedeelte van de app waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. Houd de aan-uitknop en de knop Volume omlaag enkele seconden ingedrukt, of druk op de aan-uitknop totdat er een venster verschijnt en tik op Schermafbeelding maken.
  3. U vindt de schermopname in GalerijAlbumsSchermafbeeldingen.
  1. Ga naar het gedeelte van de app waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. Houd de knop aan de bovenkant of rechterkant ingedrukt en druk op de startknop.
  3. Laat de knop aan de bovenkant of rechterkant los.
  4. U vindt de schermopname in Foto'sAlbumsSchermafbeeldingen.

Uw schermopname naar de ondersteuning van AVG sturen

U kunt de schermopname als bijlage toevoegen in de e-mailcorrespondentie met de ondersteuning van AVG. Neem contact op met uw e-mailserviceprovider als u niet weet hoe u een bijlage bij een e-mailbericht kunt voegen.