De bescherming van andere antivirussoftware tijdelijk uitschakelen

Als u antivirussoftware van derden op uw pc gebruikt, moet u mogelijk tijdelijk uw antivirusbescherming uitschakelen om een AVG-toepassing te kunnen installeren. Dat komt doordat antivirussoftware van derden AVG-toepassingen ten onrechte kan aanmerken als schadelijk en de installatie kan blokkeren.

Dit artikel is niet van toepassing als u AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE wilt installeren. U moet eventuele antivirussoftware van derden volledig verwijderen van uw pc voordat u een antivirustoepassing van AVG installeert, omdat het niet mogelijk is om meerdere antivirustoepassingen op één pc geïnstalleerd te hebben. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Volg de instructies in dit artikel om eerst de standaardantivirustoepassing op uw computer te verifiëren voordat u antivirusbescherming van derden tijdelijk uitschakelt.

Uw standaardantivirussoftware verifiëren

1. Klik op de knop Start van Windows, begin met het typen van windows defender om het zoekvak te openen en selecteer Windows Defender-beveiligingscentrum in de zoekresultaten.
  2. Selecteer Virus- en bedreigingsbescherming in het linkerdeelvenster.
  3. Boven aan het scherm Virus- en bedreigingsbescherming wordt uw standaardantivirustoepassing weergegeven.
  1. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toetsen Win en X en selecteer vervolgens Configuratiescherm in het menu dat verschijnt.
  2. Selecteer De status van de computer weergeven onder Systeem en beveiliging.
  3. Klik op het deelvenster Beveiliging om het uit te vouwen.
  4. De standaardantivirustoepassing wordt weergegeven onder Virusbescherming.
  1. Klik op de knop  Start van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  2. Selecteer De status van de computer weergeven onder Systeem en beveiliging.
  3. Klik op het deelvenster Beveiliging om het uit te vouwen.
  4. De standaardantivirustoepassing wordt weergegeven onder Virusbescherming.

Mogelijk moet u uw standaardantivirussoftware uitschakelen voordat u AVG-software op uw pc installeert.

Andere antivirussoftware uitschakelen

In de alfabetische lijst hieronder vindt u koppelingen naar de websites van veelgebruikte antivirussoftware met instructies over het tijdelijk uitschakelen van uw bescherming. AVG is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de webpagina's waarnaar wordt verwezen. Als de antivirustoepassing die u probeert te verwijderen niet voorkomt in de lijst, raadpleegt u de ondersteuningswebsite van de leverancier van uw antivirussoftware.

Wanneer u uw AVG-toepassing hebt geïnstalleerd, moet u ervoor zorgen dat u de externe antivirussoftware weer inschakelt.

A | B | C | D | E | F | G | K | L | M | N | P | Q | S | T | U | V | W | Z

A

B

E

K

M

N

P

Q

S

W

• AVG Secure VPN 1.x voor Windows
  • AVG AntiTrack 2.x voor Windows
  • AVG BreachGuard 20.x voor Windows
  • AVG TuneUp 20.x voor Windows
  • AVG Driver Updater 2.x voor Windows
  • AVG Battery Saver 20.x voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits