AVG AntiVirus met een wachtwoord beschermen

In AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE kunt u een wachtwoord instellen om de toegang tot de toepassing en/of de instellingen ervan te beschermen. In dit artikel leest u hoe u AVG AntiVirus met een wachtwoord kunt beschermen en hoe u opnieuw toegang kunt krijgen tot uw toepassing als u uw wachtwoord bent vergeten.

Dit wachtwoord is niet gerelateerd aan het wachtwoord van uw AVG-account. In het volgende artikel vindt u instructies voor het opnieuw instellen van het wachtwoord voor uw AVG-account:

AVG AntiVirus met een wachtwoord beschermen

1. Open AVG AntiVirus en ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer het tabblad Algemeen en klik op WachtwoordNieuw wachtwoord instellen.
  3. Voer een wachtwoord in in het eerste vak, en voer het nogmaals in in het tweede vak. Klik op Nieuw wachtwoord instellen.
  4. Selecteer een van de volgende opties:
    • Wachtwoord vereisen om AVG en instellingen te openen: hiermee schakelt u wachtwoordbeveiliging in voor toegang tot AVG AntiVirus en de toepassingsinstellingen.
    • Alleen de toegang tot Instellingen beschermen: hiermee schakelt u wachtwoordbeveiliging alleen in voor toegang tot de instellingen van AVG AntiVirus.

Uw wachtwoord is ingesteld. Voor toegang tot onderdelen die met een wachtwoord zijn beschermd moet u het wachtwoord invoeren en op Verzenden klikken.

Om uw wachtwoord te wijzigen of verwijderen, gaat u naar MenuInstellingenAlgemeenWachtwoord en klikt u op Wijzig wachtwoord or Wachtwoord verwijderen.

Opnieuw toegang krijgen tot AVG AntiVirus zonder een wachtwoord

Als u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u zich toch toegang tot de met een wachtwoord beschermde onderdelen van AVG AntiVirus verschaffen via onderstaande stappen:

1. Start Windows in Veilige modus met behulp van de instructies in onderstaand artikel:
  2. Verwijder AVG AntiVirus en start Windows opnieuw in de normale modus. Het is raadzaam het volgende artikel te raadplegen voor instructies voor het verwijderen:
  3. Installeer AVG AntiVirus opnieuw. Raadpleeg onderstaand artikel met installatie-instructies voor de productversie die u gebruikt:

Nadat u uw versie van AVG AntiVirus opnieuw heb geïnstalleerd, kunt u de toepassing openen zonder een wachtwoord in te voeren. Vervolgens kunt u een nieuw wachtwoord instellen.

• AVG Internet Security 22.x voor Windows
  • AVG AntiVirus FREE 22.x voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit