Problemen oplossen wanneer onderdelen van AVG AntiVirus niet goed meer werken

Volg de instructies in dit artikel als een of meer programmaonderdelen van AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE de status gestopt weergeven en niet meer handmatig kunnen worden gestart via de gebruikersinterface.

Dit probleem wordt gewoonlijk veroorzaakt door beperkte of inconsistente machtigingen om te schrijven naar schijven, systeemmappen of het register van Windows. Daardoor is het bij de installatie van AVG niet mogelijk om sommige toepassingsbestanden en/of registervermeldingen te installeren, bij te werken, te verwijderen of te overschrijven. Als een van deze bestanden of vermeldingen beschadigd is of ontbreekt, kan dat tot gevolg hebben dat sommige onderdelen van AVG niet goed werken.

Voor sommige stappen in dit artikel is mogelijk gevorderde technische kennis vereist. Toch zijn deze stappen noodzakelijk om problemen met onderdelen van AVG volledig op te lossen en te voorkomen dat er in de toekomst vergelijkbare problemen ontstaan.

Instructies

Voordat u verdergaat met de stappen van de probleemoplossing, controleert u of u bent aangemeld bij Windows als gebruiker met beheerdersbevoegdheden en of alle andere toepassingen in Windows zijn afgesloten.
  1. Verwijder AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE aan de hand van de instructies in dit artikel:
  2. Verwijder handmatig eventueel achtergebleven mappen van AVG op de volgende standaardlocaties:
    • 64-bits type/versie:
      • C:\Program Files (x86)\AVG Software
      • C:\ProgramData\AVG Software
    • 32-bits type/versie:
      • C:\Program Files\AVG Software
      • C:\ProgramData\AVG Software

OPMERKING: afhankelijk van uw systeemvoorkeuren kunnen de hierboven genoemde mappen verborgen zijn. Als u verborgen bestanden en mappen wilt weergeven in Windows 10, volgt u onderstaande instructies op de website van Microsoft:
  3. Verwijder AVG Firewall Driver (of AVG Firewall NDIS Filter Driver) handmatig als het voorkomt in het gedeelte Eigenschappen van Netwerkverbindingen door onderstaande stappen uit te voeren:
    1. Klik in Verkenner met de rechtermuisknop op Netwerk in het linkerdeelvenster en selecteer Eigenschappen in het contextmenu om Netwerkcentrum te openen.
    2. Klik in het linkerdeelvenster op Adapterinstellingen wijzigen om Netwerkverbindingen te openen.
    3. Klik met de rechtermuisknop op een van de verbindingspictogrammen (bijvoorbeeld LAN-verbinding) en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.
    4. Selecteer AVG Firewall Driver (of AVG Firewall NDIS Filter Driver) als het voorkomt en klik op Verwijderen.
    5. Herhaal deze stappen voor alle netwerkverbindingen.
  4. Start uw computer opnieuw op en start Windows in de veilige modus door de instructies in het volgende artikel te volgen:
  5. Open in de veilige modus van Windows de map C:\Windows\System32\DriverStore. Verwijder alle bestanden die beginnen met aswNdis*.* in deze map en de submappen ervan.
  6. Als het niet lukt om in de veilige modus van Windows een of meer van deze bestanden te verwijderen, neemt u de eigendom van de bestanden als volgt over:
    1. Klik in Verkenner met de rechtermuisknop op het bestand waarvan u eigenaar wilt worden en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.
    2. Klik op het tabblad Beveiliging en vervolgens op Geavanceerd.
    3. Klik boven in het venster naast Eigenaar op Wijzigen (klik op Ja in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer als u wordt gevraagd om toestemming).
    4. Typ Administrator of Administrators in het vak bij Geef de namen van de objecten op, klik op Namen controleren en klik meermaals op OK totdat alle geopende dialoogvensters zijn gesloten.
  7. Verwijder alle offline-inhoud en cookies uit uw webbrowser door de instructies op de website van uw browser uit te voeren:
  8. Schakel tijdelijk eventuele firewall-software uit. Als u Windows Firewall gebruikt, volgt u de instructies op de website van Microsoft:
  9. Download en installeer de nieuwste versie van AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE. Raadpleeg hieronder het artikel in kwestie voor uitgebreide installatie-instructies:
  10. Als u AVG Internet Security gebruikt, activeert u uw abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:
  11. Als u AVG Internet Security (dat een ingebouwde firewall bevat) niet gebruikt, schakelt u uw firewallsoftware in. Raadpleeg de documentatie van de leverancier voor uitgebreide instructies. Als u Windows Firewall gebruikt, volgt u onderstaande instructies op de website van Microsoft:
  1. Verwijder AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE aan de hand van de instructies in dit artikel:
  2. Verwijder handmatig eventueel achtergebleven mappen van AVG op de volgende standaardlocaties:
    • 64-bits type/versie:
      • C:\Program Files (x86)\AVG Software
      • C:\ProgramData\AVG Software
    • 32-bits type/versie:
      • C:\Program Files\AVG Software
      • C:\ProgramData\AVG Software

OPMERKING: afhankelijk van uw systeemvoorkeuren kunnen de hierboven genoemde mappen verborgen zijn. Als u verborgen bestanden en mappen wilt weergeven in Windows 10, volgt u onderstaande instructies op de website van Microsoft:
  3. Verwijder AVG Firewall Driver (of AVG Firewall NDIS Filter Driver) handmatig als het voorkomt in het gedeelte Eigenschappen van Netwerkverbindingen door onderstaande stappen uit te voeren:
    1. Klik in Verkenner met de rechtermuisknop op Netwerk in het linkerdeelvenster en selecteer Eigenschappen in het contextmenu om Netwerkcentrum te openen.
    2. Klik in het linkerdeelvenster op Adapterinstellingen wijzigen om Netwerkverbindingen te openen.
    3. Klik met de rechtermuisknop op een van de verbindingspictogrammen (bijvoorbeeld LAN-verbinding) en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.
    4. Selecteer AVG Firewall Driver (of AVG Firewall NDIS Filter Driver) als het voorkomt en klik op Verwijderen.
  4. Start uw computer opnieuw op en start Windows in de veilige modus door de instructies in het volgende artikel te volgen:
  5. Open in de veilige modus van Windows de map C:\Windows\System32\DriverStore. Verwijder alle bestanden die beginnen met aswNdis*.* in deze map en de submappen ervan.
  6. Als het niet lukt om in de veilige modus van Windows een of meer van deze bestanden te verwijderen, neemt u de eigendom van de bestanden als volgt over:
    1. Klik in Verkenner met de rechtermuisknop op het bestand waarvan u eigenaar wilt worden en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.
    2. Klik op het tabblad Beveiliging en vervolgens op Geavanceerd.
    3. Klik boven in het venster naast Eigenaar op Wijzigen (klik op Ja in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer als u wordt gevraagd om toestemming).
    4. Typ Administrator of Administrators in het vak bij Geef de namen van de objecten op, klik op Namen controleren en klik meermaals op OK totdat alle geopende dialoogvensters zijn gesloten.
  7. Verwijder alle offline-inhoud en cookies uit uw webbrowser door de instructies op de website van uw browser uit te voeren:
  8. Schakel tijdelijk eventuele firewall-software uit. Als u Windows Firewall gebruikt, volgt u de instructies op de website van Microsoft:
  9. Download en installeer de nieuwste versie van AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE. Raadpleeg hieronder het artikel in kwestie voor uitgebreide installatie-instructies:
  10. Als u AVG Internet Security gebruikt, activeert u uw abonnement. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:
  11. Als u niet over AVG Internet Security (dat een ingebouwde firewall bevat) beschikt, schakelt u uw firewallsoftware in. Raadpleeg de documentatie van de leverancier voor uitgebreide instructies. Als u Windows Firewall gebruikt, volgt u onderstaande instructies op de website van Microsoft:
  1. Verwijder AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE aan de hand van de instructies in dit artikel:
  2. Verwijder handmatig eventueel achtergebleven mappen van AVG op de volgende standaardlocaties:
    • 64-bits type/versie:
      • C:\Program Files (x86)\AVG Software
      • C:\ProgramData\AVG Software
    • 32-bits type/versie:
      • C:\Program Files\AVG Software
      • C:\ProgramData\AVG Software

OPMERKING: afhankelijk van uw systeemvoorkeuren kunnen de hierboven genoemde mappen verborgen zijn. Als u verborgen bestanden en mappen wilt weergeven in Windows 10, raadpleegt u de volgende instructies op de website van Microsoft:
  3. Verwijder AVG Firewall Driver (of AVG Firewall NDIS Filter Driver) handmatig als het voorkomt in het gedeelte Eigenschappen van Netwerkverbindingen door onderstaande stappen uit te voeren:
    1. Klik in Verkenner met de rechtermuisknop op Netwerk in het linkerdeelvenster en selecteer Eigenschappen in het contextmenu om Netwerkcentrum te openen.
    2. Klik in het linkerdeelvenster op Adapterinstellingen wijzigen om Netwerkverbindingen te openen.
    3. Klik met de rechtermuisknop op een van de verbindingspictogrammen (bijvoorbeeld LAN-verbinding) en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.
    4. Selecteer AVG Firewall Driver (of AVG Firewall NDIS Filter Driver) als het voorkomt en klik op Verwijderen.
  4. Start uw computer opnieuw op en start Windows in de veilige modus door de instructies in het volgende artikel te volgen:
  5. Open in de veilige modus van Windows de map C:\Windows\System32\DriverStore. Verwijder bestanden die beginnen met aswNdis*.* in deze map of in de submappen ervan, en wijzig de naam van het bestand INFCACHE.1 in INFCACHE.1.BAK als het voorkomt in de volgende standaardmappen:
    • C:\Windows\System32\DriverStore
    • C:\Windows\Inf
  6. Als het niet lukt om in de veilige modus van Windows een of meer van deze bestanden te verwijderen, neemt u de eigendom van de bestanden als volgt over:
    1. Klik in Verkenner met de rechtermuisknop op het bestand waarvan u eigenaar wilt worden en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.
    2. Klik op het tabblad Beveiliging en vervolgens op Geavanceerd.
    3. Klik boven in het venster naast Eigenaar op Wijzigen (klik op Ja in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer als u wordt gevraagd om toestemming).
    4. Typ Administrator of Administrators in het vak bij Geef de namen van de objecten op, klik op Namen controleren en klik meermaals op OK totdat alle geopende dialoogvensters zijn gesloten.
  7. Verwijder alle offline-inhoud en cookies uit uw webbrowser door de instructies op de website van uw browser uit te voeren:
  8. Schakel tijdelijk eventuele firewall-software uit. Als u Windows Firewall gebruikt, volgt u de instructies op de website van Microsoft:
  9. Download en installeer de nieuwste versie van AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE. Raadpleeg hieronder het artikel in kwestie voor uitgebreide installatie-instructies:
  10. Als u AVG Internet Security gebruikt, activeert u uw abonnement. Raadpleeg onderstaand artikel voor uitgebreide activeringsinstructies:
  11. Als u niet over AVG Internet Security (dat een ingebouwde firewall bevat) beschikt, schakelt u uw firewallsoftware in. Raadpleeg de documentatie van de leverancier voor uitgebreide instructies. Als u Windows Firewall gebruikt, volgt u onderstaande instructies op de website van Microsoft:
  • AVG Internet Security 22.x
  • AVG AntiVirus FREE 22.x
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit