AVG Online Security – aan de slag

AVG Online Security is een gratis browserextensie waarmee u kunt bepalen wie er toegang heeft tot uw privégegevens en waarmee u wordt gewaarschuwd voor schadelijke websites en phishing.

De extensie installeren

U kunt AVG Online Security rechtstreeks installeren via uw webbrowser.

1. In Google Chrome klikt u op de onderstaande koppeling om de productpagina van AVG Online Security te openen in de chrome web store:
  2. Klik op Toevoegen aan Chrome naast AVG Online Security.
  3. Klik op Extensie toevoegen.
  4. Controleer na het installeren van de extensie of deze wordt weergegeven in de extensiebalk. Klik hiervoor op het pictogram Extensies en selecteer het pictogram Vastzetten naast AVG Online Security.

AVG Online Security wordt nu geïnstalleerd in Google Chrome. Als u de extensie wilt openen, klikt u rechts van de adresbalk op het pictogram van AVG Online Security ( ).

1. In Mozilla Firefox klikt u op de onderstaande koppeling om de productpagina van AVG Online Security te openen in Firefox Browser ADD-ONS:
  2. Klik op Toevoegen aan Firefox naast AVG Online Security.
  3. Klik op Voeg toe.
  4. Klik op Ja, webadressen scannen om AVG Online Security de mogelijkheid te geven om te zien welke websites u bezoekt en om u advies te geven over de beveiliging ervan.

AVG Online Security wordt nu geïnstalleerd in Mozilla Firefox. Als u de extensie wilt openen, klikt u rechts van de adresbalk op het pictogram van AVG Online Security ( ).

1. In Microsoft Edge klikt u op de onderstaande koppeling om de productpagina van AVG Online Security te openen in Edge-invoegtoepassing:
  2. Klik op Downloaden naast AVG Online Security.
  3. Klik op Extensie toevoegen.

AVG Online Security wordt nu geïnstalleerd in Microsoft Edge. Als u de extensie wilt openen, klikt u rechts van de adresbalk op het pictogram van AVG Online Security ( ).

1. In Opera klikt u op de onderstaande koppeling om de productpagina van AVG Online Security te openen in Opera addons:
  2. Klik op Toevoegen aan Opera naast AVG Online Security.

AVG Online Security wordt nu geïnstalleerd in Opera. Als u de extensie wilt openen, klikt u rechts van de adresbalk op het pictogram van AVG Online Security ( ).

Traceringssystemen blokkeren

De meeste websites maken gebruik van traceringssystemen waarmee ze het gedrag van bezoekers kunnen controleren, zodat ze statistieken en andere gegevens kunnen verkrijgen voor marketingdoeleinden. Via de functie Privacy in AVG Online Security kunt u meer informatie bekijken over de volgsystemen die worden gebruikt door de websites die u bezoekt en kunt u voorkomen dat u wordt gevolgd door deze websites.

Wanneer u een website bezoekt die dergelijke volgsystemen gebruikt, is het aantal systemen op het pictogram AVG Online Security rechts naast de adresbalk zichtbaar.

Traceringssystemen van websites beheren:

1. Klik rechts van de adresbalk op het pictogram AVG Online Security.
  2. Klik op Details in het deelvenster Privacy.
  3. Als u alle soorten traceringssystemen wilt blokkeren op elke website die u bezoekt, klikt u op de rode schuifregelaar (UIT) naast Alle trackers automatisch blokkeren om deze op groen (AAN) te zetten.

AVG Online Security blokkeert nu de geselecteerde traceringssystemen.

Afmelden voor adverteerders

Onlineadverteerders zijn bedrijven die informatie over u verzamelen door uw onlineactiviteiten te volgen. Die gegevens kunnen worden gebruikt om een profiel van u als individu samen te stellen en u te bestoken met advertenties die lijken overeen te komen met uw interesses en gedrag.

Met de functie Verzameling van reclamegegevens in AVG Online Security kunt u afmeldverzoeken versturen naar onlineadverteerders. Nadat zij uw afmeldverzoek hebben ontvangen, zijn ze wettelijk verplicht te stoppen met het verzamelen en verkopen van uw persoonlijke gegevens.

Uw eerste afmeldverzoeken versturen:

1. Klik rechts van de adresbalk op het pictogram AVG Online Security.
  2. Klik op Beschikbare adverteerders scannen in het deelvenster Verzameling van reclamegegevens.
  3. Wacht terwijl AVG zoekt naar onlineadverteerders. Klik na afloop van de scanbewerking op Details op het deelvenster Verzameling van reclamegegevens.
  4. Klik op Afmelden starten om afmeldverzoeken te versturen naar alle onlineadverteerders in het overzicht.

Of klik op het deelvenster Adverteerders om de gevonden onlineadverteerders te bekijken. Schakel het vakje naast een afzonderlijke onlineadverteerder uit als u geen afmeldverzoek wilt sturen naar dit bedrijf.

AVG Online Security stuurt afmeldverzoeken naar alle onlineadverteerders in het overzicht.

AVG Online Security blijft scannen op nieuwe onlineadverteerders. Zorg ervoor dat de schuifregelaar naast Automatisch nieuwe reclamebureaus stoppen op groen (AAN) staat, als u wilt dat AVG Online Security automatisch afmeldverzoeken verstuurt naar nieuwe onlineadverteerders.

Een website beoordelen

Via de browserextensie AVG Online Security kunt u beoordelingen van andere gebruikers bekijken over de kwaliteit van de websites die u bezoekt.

Klik rechts van de adresbalk op het pictogram AVG Online Security om een van de volgende drie beoordelingen te bekijken:

• Deze website is veilig: andere gebruikers beoordelen deze website als positief.
  • Deze website is mogelijk onbetrouwbaar: andere gebruikers beoordelen deze website als negatief.
  • Onbekende website: er zijn niet genoeg beoordelingen van de website om de betrouwbaarheid ervan te bepalen.

Als u een bijdrage wilt leveren aan de beoordelingen, klikt u op de duim-omhoog of duim-omlaag, afhankelijk van uw ervaring.

Deze beoordelingen helpen u en andere gebruikers weten of de websites die u bezoekt veilig zijn.

Instellingen aanpassen

U kunt de werking van AVG Online Security aanpassen aan uw voorkeuren. Ga als volgt te werk om de instellingen van de extensie te openen:

1. Klik rechts van de adresbalk op het pictogram AVG Online Security.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  3. Schakel de volgende opties in of uit:
    • Mijn zoekresultaten markeren: hiermee voegt u een gekleurd schildpictogram toe om de beveiligingsstatus van zoekresultaten aan te geven bij het gebruik van populaire zoekengines zoals Google, Bing en Yahoo!.
    • Knopinfo weergeven voor zoekresultaten: er wordt meer informatie weergegeven over de beveiligingsstatus van een zoekresultaat wanneer u de muisaanwijzer boven een schildpictogram houdt (alleen beschikbaar wanneer Mijn zoekresultaten markeren ingeschakeld is).
    • Totaal aantal trackers op een website weergeven: hiermee wordt het aantal actieve traceringssystemen weergegeven op elke website die u bezoekt.
    • Alle trackers automatisch blokkeren: hiermee worden alle externe trackers geblokkeerd die gegevens over uw onlineactiviteiten verzamelen. U kunt ook afzonderlijk op het type traceringssysteem tikken dat u wilt blokkeren.
    • Analyse van prestaties en gebruik van product toestaan ten behoeve van de ontwikkeling van nieuwe producten: hiermee geeft u aan anonieme prestatiegegevens met AVG te delen met als doel om nieuwe producten te ontwikkelen.
  4. Klik op Gereed om uw voorkeuren te bevestigen.
  • AVG Online Security voor Windows en Mac

• Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)