Controleren of AVG Antivirus is geïnstalleerd en uw computer actief beschermt

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u problemen met AVG AntiVirus kunt oplossen. Een paar voorbeelden:

• AVG AntiVirus meldt dat toepassingsonderdelen zijn uitgeschakeld.
  • Het pictogram van AVG AntiVirus in het systeemvak van de taakbalk van Windows geeft het bericht U wordt niet beschermd weer.
  • U kunt AVG AntiVirus niet openen of u ziet het bureaubladpictogram van uw AVG AntiVirus-toepassing niet.

Het is raadzaam te controleren of de toepassing volledig is geïnstalleerd, geactiveerd, bijgewerkt en uw computer beschermt, voordat u verdere stappen onderneemt om het probleem op te lossen. Raadpleeg onderstaand gedeelte voor uw probleem:

De installatie controleren

1. Klik met de rechtermuisknop op de knop  Start van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Controleer of AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE zichtbaar is in Apps en onderdelen.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de knop  Start van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Controleer of AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE zichtbaar is in Apps en onderdelen.
  1. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toets Win en de toets X en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Controleer of AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE zichtbaar is onder Een programma verwijderen of wijzigen.
  1. Klik op de knop  Start van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  2. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  3. Controleer of AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE zichtbaar is onder Een programma verwijderen of wijzigen.

Als uw versie van AVG Antivirus niet in de lijst met programma's en onderdelen voorkomt, is de toepassing niet op uw pc geïnstalleerd.

Raadpleeg het artikel in kwestie als u een bepaalde versie van AVG AntiVirus opnieuw wilt installeren: AVG Internet Security installeren of AVG AntiVirus FREE installeren.

De status van uw abonnement controleren

1. Open AVG AntiVirus en ga naar MenuMijn abonnement.
  2. Schuif naar Abonnementen op deze computer en controleer of Actief wordt weergegeven naast AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE. U kunt ook de vervaldatum en het aantal resterende dagen van uw actieve abonnement controleren.

Als uw abonnement nog niet actief is, raadpleegt u de activeringsinstructies in het volgende artikel:

U hoeft AVG AntiVirus FREE niet meer te activeren. Na de installatie wordt uw eerste gratis abonnement namelijk automatisch geactiveerd. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie: AVG AntiVirus FREE activeren in Windows.

Controleren op updates

Zorg dat AVG Internet Security of AVG AntiVirus FREE altijd up-to-date is, zodat u volledig beschermd bent. Als u niet zeker weet of u de nieuwste versie van de toepassing gebruikt of niet weet of de virusdefinities up-to-date zijn, raadpleegt u het volgende artikel:

Bij het oplossen van problemen met de hulp van een ondersteuningsmedewerker van AVG kan worden gevraagd om informatie over de versie van uw toepassing en van de virusdefinities. U krijgt de gevraagde informatie als volgt:

1. Open AVG AntiVirus en ga naar MenuInfo.
  2. Raadpleeg de volgende informatie die boven in het scherm te zien is:
    • Softwareversie
    • Versie van virusdefinities
    • Aantal definities
    • UI-versie

Beschermingsstatus controleren

Open AVG AntiVirus en controleer de status die wordt weergegeven op het hoofdscherm van de toepassing:

• Een groene status met de tekstU bent volledig beschermd (AVG Internet Security) of U hebt basisbescherming (AntiVirus FREE) geeft aan dat alle beschermingsonderdelen zijn ingeschakeld en dat uw computer actief wordt beschermd door AVG.
  • Een rode status geeft aan dat er acties vereist zijn om ervoor te zorgen dat uw computer volledig wordt beschermd. Klik op de knop naast de rode waarschuwing boven aan het scherm om uw probleem op te lossen. De opties zijn:
    • Inschakelen: lost een probleem op met beschermingsonderdelen, en schakelt eventuele uitgeschakelde onderdelen in.
    • Nu bijwerken: werkt uw virusdefinities en toepassingsversie bij.
    • Nu opnieuw starten: start uw computer opnieuw op om een update te voltooien van alle onderdelen van AVG.

AVG AntiVirus opnieuw installeren

Als de hierboven beschreven oplossingen niet werken, raden we aan de toepassing volledig te verwijderen en daarna opnieuw te installeren.

Voer de volgende stappen uit:

1. Verwijder AVG AntiVirus volledig met het hulpprogramma voor het verwijderen van AVG. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  2. Start uw computer opnieuw op.
  3. Druk tegelijkertijd op de toetsen Win en E op uw toetsenbord om Verkenner te openen.
  4. Typ of plak C:\Program Files\ in de adresbalk.
  5. Als u de map AVG ziet op deze locatie, klikt u met de rechtermuisknop op de map en selecteert u Verwijderen in het contextmenu.
  6. Installeer uw versie van AVG AntiVirus opnieuw. Raadpleeg het artikel in kwestie voor uitgebreide instructies:

Als u problemen blijft ondervinden nadat u AVG AntiVirus opnieuw hebt geïnstalleerd, neemt u contact op met de ondersteuning van AVG.

• AVG Internet Security 22.x voor Windows
  • AVG AntiVirus FREE 22.x voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit