Ondersteuning beëindigd voor AVG AntiVirus 19.1 en hoger: FAQ

Vanaf januari 2019 levert AVG geen patches of technische ondersteuning meer voor AVG Internet Security and AVG AntiVirus FREE versie 19.1 en hoger die zijn geïnstalleerd op de volgende besturingssystemen:

• Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits

Werk uw besturingssysteem bij naar Windows 7 of nieuwer om te kunnen profiteren van verbeterde functies en hogere detectiescores in AVG Internet Security en AVG AntiVirus FREE versie 19.1 en hoger.

Hoewel AVG nog steeds Windows 7-8 ondersteunt, raden we u ten zeerste aan om uw besturingssysteem bij te werken naar Windows 10 of Windows 11 voor een optimale werking van AVG Antivirus.

Welke versies worden niet meer ondersteund?

De ondersteuning wordt beëindigd voor versie 19.1 en hoger van de volgende producten: AVG AntiVirus FREE en AVG Internet Security die worden uitgevoerd in Windows XP of Windows Vista. Deze versies worden ondersteund op computers met Windows 7 of nieuwer.

Welke versies worden nog ondersteund in XP en Vista?

Versie 18.8 en lager van de volgende producten: AVG AntiVirus FREE en AVG Internet Security worden nog steeds ondersteund in Windows XP en Windows Vista.

Mensen die oudere versies van AVG in Windows XP of Windows Vista gebruiken, blijven virusdefinitie-updates ontvangen en blijven beschermd. Het is wel raadzaam om naar de nieuwste versie van Windows en AVG Antivirus te upgraden, zodat u kunt profiteren van de beste detectiescores en de nieuwste functies die beschikbaar zijn.

Hoe kan ik mijn Windows-pc en AVG Antivirus bijwerken?

Als u een oudere versie van AVG Antivirus gebruikt en deze wilt bijwerken naar de nieuwste versie, moet u eerst uw besturingssysteem Windows XP of Windows Vista bijwerken naar Windows 7 of nieuwer. Upgraden naar Windows 7 of nieuwer en de nieuwste versie van AVG Antivirus installeren:

1. Installeer Windows 7 of nieuwer door de volgende instructies op Microsoft Ondersteuning te volgen:
  2. Verwijder uw AVG Antivirus-toepassing. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies: Het hulpprogramma voor verwijderen van AVG gebruiken.
  3. Installeer de AVG Antivirus-app van uw voorkeur:
    Als u AVG Internet Security installeert, moet u de app ook activeren. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies: AVG Internet Security activeren.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het up-to-date houden van de toepassingsversie van AVG Antivirus: AVG AntiVirus bijwerken.

Waarom moet ik de versies van de Windows-pc en AVG Antivirus bijwerken?

We raden aan te upgraden naar de nieuwste versie om te profiteren van betere detectieresultaten en verbeterde functies. Deze update is ook aan te raden omdat de nieuwste versie compatibel is met Microsoft Windows 10 en Microsoft Windows 11.

Door AVG Antivirus up-to-date te houden, bent u verzekerd van de beste bescherming en de soepelste gebruikerservaring. De voordelen zijn:

• Betere detectiescores
  • Eenvoudigere toegang tot technische ondersteuning
  • Minder bugs en problemen die mogelijk nog voorkomen in oudere versies
  • Verdere toepassingsupdates voor de beste bescherming van uw pc

Kan ik nog virusdefinitie-updates krijgen voor versies die niet meer worden ondersteund?

Ja, mensen die oudere versies gebruiken, blijven virusdefinitie-updates ontvangen en blijven beschermd. Het is wel raadzaam om naar de nieuwste versie van Microsoft Windows en AVG AntiVirus te upgraden, zodat u kunt profiteren van de beste detectiescores en de nieuwste functies die beschikbaar zijn.

Kan ik contact opnemen met de ondersteuning van AVG als ik een versie gebruik die niet meer wordt ondersteund?

De ondersteuning van AVG vraagt u uw besturingssysteem bij te werken naar Microsoft Windows 7 of nieuwer voordat we u kunnen helpen met versie 19.1 en hoger van AVG AntiVirus FREE of AVG Internet Security.

Wat gebeurt er als ik een versie van AVG AntiVirus FREE blijf gebruiken die niet meer wordt ondersteund?

Mensen die oudere versies gebruiken, blijven virusdefinitie-updates ontvangen en blijven beschermd. Het is wel raadzaam om naar de nieuwste versie te upgraden, zodat u kunt profiteren van de beste detectiescores en de nieuwste functies.

Als u AVG AntiVirus FREE of AVG Internet Security liever gebruikt in Windows XP of Windows Vista en technische ondersteuning nodig hebt, wordt u door ons ondersteuningsteam gevraagd uw besturingssysteem bij te werken naar Windows 7 of nieuwer voordat we u kunnen helpen met versie 19.1 en hoger.

Hoe kan ik AVG Antivirus voor Windows XP downloaden?

Als u AVG Antivirus voor Microsoft Windows XP wilt blijven gebruiken, download dan AVG Free Antivirus voor Windows XP en volg de instructies op het scherm om het installatieproces te voltooien. Houd er rekening mee dat u hiermee niet profiteert van de beste detectieresultaten of de nieuwste functies.

• AVG Internet Security 19.1 en hoger
  • AVG AntiVirus FREE 19.1 en hoger
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits