Een procesdump in de gebruikersmodus genereren in Windows

Om de ondersteuning van AVG te helpen bij het stellen van een diagnose voor prestatie- of compatibiliteitsproblemen met AVG-toepassingen in Windows, wordt u mogelijk gevraagd een procesdumpbestand in de gebruikersmodus van uw pc te maken. U kunt dit dumpbestand handmatig genereren zonder uw pc te laten crashen.

Raadpleeg de volgende artikelen voor informatie over andere typen geheugendumps waar AVG-ondersteuning om kan vragen:

Instructies

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten.
  2. Druk op uw toetsenbord tegelijkertijd op de toetsen Ctrl+Shift+Esc om Taakbeheer te openen.
  3. Klik op Meer details onder in het venster Taakbeheer.
  4. Klik op het tabblad Processen.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de processen die verband houden met AVG, bijvoorbeeld AVG AntiVirus, en selecteer Dumpbestand maken.
  6. Klik op OK in het dialoogvenster waarin wordt aangegeven waar het bestand is opgeslagen. De standaardlocatie is C:\Users\~uw gebruikersnaam~\AppData\Local\Temp.
  7. Als de ondersteuning van AVG om AVG-bestandsdumps vraagt, herhaalt u de stappen 5 en 6 voor elk van de hieronder vermelde bestanden:
    • AVG AntiVirus (AVGUI.exe)
    • AVG Firewall-service (afwServ.exe)
    • AVG-service (AVGSvc.exe)

Wanneer u het dumpbestand hebt gemaakt, stuurt u het naar AVG-ondersteuning. U kunt hiervoor een ondersteuningsticket gebruiken als het dumpbestand maximaal 5 MB groot is.

Als het dumpbestand groter is dan 5 MB, kunt u dit het beste naar de FTP-server van AVG uploaden aan de hand van de instructies in het volgende artikel:

• Alle AVG-consumentenproducten voor Windows
  • Microsoft Windows 11 Home / Pro / Enterprise / Education
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit